Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6848 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו יכול לעזור לי, פעם אחת ולתמיד, לפרשן את כל הנתונים שרשומים במידות שאנו לא רגילים אליהם ?

למשל כמה כ"ס זה ניוטון-מטר אחד ?

כמה קג"מ זה ליברה-פיט ?

כמה סמ"ק זה קיוביק אינצ' ?

אני קורא באתרים באנגלית ולפעמים הולך לאיבוד בין הנתונים האלה...

תודה !

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

ניוטון מטר היא יח' מומנט , כ"ס היא יח' הספק - לכן לא ניתן להמיר.

לעומת זאת - את כל ההמרות שביקשת תוכל כנראה למצוא בכל מנוע חיפוש - נסה את גוגל ורשום לדוגמא : metric to inch conversion table או דברים דומים ותמצא את מבוקשך.

פורסם

בקובץ ה-ZIP המצורף ישנה תוכנה בשם convert.exe.

התוכנה ידידותית למשתמש, ומאפשרת המרות מכל יחידת מידה כמעט לכל יחידה אחרת, לפי תחומים (מהירות, כח, נפח וכו')

לשימושכם.

Convert.zip

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

ליברה-פיט אחת שווה ל-0.138 קג"מ.

קיוביק אינץ' אחד שווה ל-16.387 סמ"ק.

בנוגע לשאלתך האחרת:

כמו ששמר ציין, קג"מ היא יחידת מידה לכוח כלשהו, בעוד שכ"ס הן יחידת מידה להספק ולכן לא ניתן להמיר ביניהם.

אבל, בהוספת מימד זמן כלשהו, ניתן לקשר בין כוחות הסוס למומנט.

הספק כלשהו שווה לעבודה שהתבצעה חלקי הזמן שבו היא התבצעה.

לכן כוח סוס אחד שווה לכמות מסוימת של מומנט (נניח ניוטון-מטר, כבקשתך), שהופעלה ביח' זמן כלשהי - נניח בדקה.

והנתון המדויק הוא:

כוח סוס אחד שווה ל-44748 ניוטון-מטר שהופעלו בדקה אחת.

אם במקרה כוונתך הייתה לחישוב כוחות סוס של מנוע ע"פ מומנט רגעי, אז הנוסחה לכך היא:

הספק {כ"ס} = מומנט רגעי {קג"מ} * מהירות מנוע רגעית {סל"ד}.

מקווה שעזרתי!

אגב, המידע נאסף בעיקר מ-HowStuffWorks, יש שם המון מידע, חפש את הערכים "Horsepower" ו-"Torque".

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם
בקובץ ה-ZIP המצורף ישנה תוכנה בשם convert.exe.

התוכנה ידידותית למשתמש, ומאפשרת המרות מכל יחידת מידה כמעט לכל יחידה אחרת, לפי תחומים (מהירות, כח, נפח וכו')

לשימושכם.

ה' יברך אותך!!!

פתרת לי את כל הבעיות בחיים עם התוכנה הזאת!! :lol:

עכשו סוף סוף אני יכול לבצע המרות בלי לפתוח אינציקלופדיה!

.All Imprezas are equal,some are more equal then others

• שנתיים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...