Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתה לי בעיה עם הטעינה שלבסוף התגלה כי האלטרנטור הוא הבעייתי. בטיפשותי לקחתי את הרכב ל"מוסך" לאחר קבלת המלצה כוזבת (לא אציין שמות) ולא לחשמלאי רכב, מה שבדיעבד הייתי צריך לעשות. יום שלם בזבזתי במוסך במטרה שיבדקו האם יש במלאי אלטרנטור מייבוא/פירוק/שיפוץ האלטרנטור פורק, צולם נשלחו תמונות כדי להתאים לי אחד ונאמר כי יום למחרת יגיע בבוקר אחד משיפוץ שמגיע ממכון לשיפוץ אלטרנטורים בעל שם ידוע מאזור ת"א. בבוקר למחרת טלפון למוסך "אל תשאל המכון שיפוץ לא מצא אלטרנטור ומבררים אם בכל זאת יש, תתקשר עוד 5 דקות" אחרי כמה שעות של טלפונים לתזכורת והמתנה מרובה נאמר לי כי או שיגיע היום בשעה 3 לירושלים ואני צריך לאסוף אותו מתחנת מוניות או להמתין ליום למחרת שיגיע עם משלוח עד המוסך. כמובן שהחלטתי אני להביא את האלטרנטור כי בינתיים הרכב מושבת כבר יומיים ואני מחוסר ברירה לא מגיע לעבודה כבר יומיים כי אין דרך להגיע בלי אוטו.

לקחתי האלטרנטור מנהג המונית שדרש תשלום עבור משלוח 50 ש"ח שבסוף קוזז עם ה"מוסכניק". מגיע למוסך ב4.20 ומתחילים לעבוד על האוטו רק ב5 ורבע אחה"צ. מה מתגלה, האלטרנטור הישן והמקורי 80 אמפר והמשופץ 70 אמפר. בלית ברירה מתקינים אותו כי אני חייב רכב. אחרי שעת עבודה מתניעים והכל עובד אבל... הטורים פתאום נמוכים יותר, הנורה של המצבר/טעינה נדלקת באור עמום וחלש. אמרתי לבעל המוסך שאני מקבל את הרכב כרכב חליפי עד שימצא אחד שמתאים או שישפצו את האלטרנטור הישן שלי ויחזירו לי אותו. אם לא אז שיחזירו את האלטרנטור הישן לרכב ויחזירו לי את הכסף ואני אלך למקום אחר.

בינתיים האור עוד דולק אחרי 40 דק של נסיעה רצופה. מחכה לתשובות כבר יום שלם ולא מקבל. אעדכן שיהיה חדש.

בינתיים אשאל אם מישהו נתקל במשהו דומה ומה אתם הייתם עושים?

פורסם

איזה רכב מדובר? יונדאי גטס או פורשה אספנות?

אם זה רכב נדיר אז זה יכול לקחת זמן למצוא חלק מתאים

בכל מקרה אם האלטרנטור תקין ורק יותר חלש בקצת אני לא חושב שאמורות להידלק נורות/ טורים נמוכים.

פורסם

כאשר מרכיבים אלטרנטור מפירוק או משיפוץ אכן קיים סיכוי שהאלטרנטור לא תקין והדבר מתגלה רק לאחר הרכבתו ברכב. לצערי בימינו לא כול המשפצים מבצעים Test bench לאלטרנטור לאחר שיפוץ וקניית אלטרנטור מפירוק=חתול בשק.

מה לעשות ? אני לא רואה שבעל המוסך התרשל סה"כ ניסה לפתור לך את הבעיה לכן אני מציע שתחזור אליו ותגיע איתו להסדר אשר יתאים לשניכם.

איזה כייף לי :)

פורסם

אז המנורה של הטעינה/מצבר דולקת אך חלשה מאוד. ואני מרגיש את ההבדל משמעותית בין הישן למשופץ במיוחד בניוטרל הטורים צונחים ויש מן הרגשה שהרכב רוצה להכבות אבל כנראה המחשב רכב איך שהוא מפצה על זה. הרכב לא נדיר כלל, משנת 2007. אלטרנטור המקורי של בוש. ההתנהלות במוסך ממש גרועה ומרושלת. אין סדר, מעט מאוד עובדים, להשבית יומיים רכב בגלל אלטרנטור נראה לי מגוחך. הטעות הגדולה שלי שהייתי צריך ללכת לחשמלאי רכב שמתעסק בזה והסיפור היה נגמר בשעות בודדות ולא יומיים +.

פורסם
אז המנורה של הטעינה/מצבר דולקת אך חלשה מאוד. ואני מרגיש את ההבדל משמעותית בין הישן למשופץ במיוחד בניוטרל הטורים צונחים ויש מן הרגשה שהרכב רוצה להכבות אבל כנראה המחשב רכב איך שהוא מפצה על זה. הרכב לא נדיר כלל, משנת 2007. אלטרנטור המקורי של בוש. ההתנהלות במוסך ממש גרועה ומרושלת. אין סדר, מעט מאוד עובדים, להשבית יומיים רכב בגלל אלטרנטור נראה לי מגוחך. הטעות הגדולה שלי שהייתי צריך ללכת לחשמלאי רכב שמתעסק בזה והסיפור היה נגמר בשעות בודדות ולא יומיים +.

המצב שאתה מתאר עלול לרוקן את המצבר בקרוב מאוד.

פורסם
מעניין לשמוע איך נפתר.ומי המוסך "המומלץ"..

עדיין ממתין לתשובה מהמוסך, איך מתקדמים מכאן- אם מצאו אלטרנטור תואם 80 אמפר או שישפצו את הישן שלי. בינתיים הרכב נוסע יום יום כ80 ק"מ והנורה עדיין דולקת מעומעם.

פורסם
עדיין ממתין לתשובה מהמוסך, איך מתקדמים מכאן- אם מצאו אלטרנטור תואם 80 אמפר או שישפצו את הישן שלי. בינתיים הרכב נוסע יום יום כ80 ק"מ והנורה עדיין דולקת מעומעם.

על איזה רכב מדובר ?

ישנם רכבים שלא ניתן לשפץ את האלטרנטור מכיוון שייצרן הרכב לא מוכר חלקים לשיפוץ האלטרנטור לכן המשפצים מאלתרים חלקים מאלטרנטור אחר 'ומשפצים' את שלך.

פורסם

מדובר בטויוטה. על האלטרנטור רשום בוש וטויוטה. יש חדשות טובות הסיכום עם המוסך שאת האלטרנטור המקורי והתקול ישלחו לשיפוץ וכשיחזור יתקינו בחזרה.

586c4322c1a4f70df92df9e3bbdf86e8.jpg

פורסם

נמתין לבשורות טובות.

קח בחשבון שווסת מתח חדש מקורי לאלטרנטור שלך עולה בסביבות כמה מאות שקלים לכן אם מחיר השיפוץ יהייה נמוך רוב הסיכויים שהרכיבו לך ווסת מתח מאלטרנטור אחר.

פורסם

אוקי.. ווסת מתח איזה רכיב זה באלטרנטור? הדיודות? אני לא מוסיף עוד שקל על שיפוץ האלטרנטור שלי כי כבר שילמתי 850 על הקודם ויש אחריות לחצי שנה. אני רק מקווה שישפצו כמו שצריך ושהכל יחזור לקדמותו.

פורסם

תפקיד הדיודות ליישר את מתח החילופין שמייצר האלטרנטור למתח ישר DC. תפקיד ווסת המתח לשמור על מתח קבוע שנע בין 13.6-14.5 וולט.

פורסם
תפקיד הדיודות ליישר את מתח החילופין שמייצר האלטרנטור למתח ישר DC. תפקיד ווסת המתח לשמור על מתח קבוע שנע בין 13.6-14.5 וולט.

תודה מרק, ומה בדר"כ נהרס באלטרנטורים החדשים? נאמר לי שהאלטרנטורים החדשים מנוהלים ע"י מחשב, זה נכון?

• תוכן חדש...