Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3776 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

המנוע של הסובארו שלי (EJ16) התחיל לנפח לאחרונה (ראה סרטון),

מפאת תקציב אני שוקל לעשות את העבודה לבד,

החלפתי ברכבים אחרים בעבר כמה ראשי מנוע לבד (מוסך המדרכה) מקווה שאוכל לעשות זאת גם הפעם..

שתי שאלות ברשותכם:

כמו שזה נראה הראשים צמודים לדפנות, האם זה אומר שאני חייב לפרק מנוע ? יש דרך לפרק את הראשים האלו בלי לפרק מנוע?

שאלה נוספת ברשותכם, האם ישנה חובה לפרק את שני הראשים או רק את הראש התקול?

אשמח לדעותיכם בנושא,

תודה רבה

רם.

פורסם

דבר ראשון קשה לי נורא להאמין שתוכל להוריד ראשים מבלי להוריד מנוע.

שנית, איך אתה יודע בוודאות באיזה ראש הבעיה?

Subaru BRZ 2018 MT

פורסם

לפי הסרטון ממש א"א לקבוע שיש בעיה בראשים ,צריך לבדוק קומפרסיה+לחץ הפוך ולראות..

בעיה נפוצה בדגם הנ"ל אוויר במערכת שמקשה על הטרמוסטט להיפתח ואז נוצר לחץ והתחממות ,אם אין לך כרגע כלים לבדוק לחץ בראש ,נסה לפרק טרמוסטט לגמריי ,ותראה אם עדיין יש לחץ

לגבי הפירוק ,אין שום צורך לשלוף מנוע ,מפרקים אותם דיי בקלות מהצדדים ,אל אף שמאד קל בדגם הזה לשלוף את המנוע ,לכן זה בא בחשבון, אם יותר נוח לך כך.

וכמובן שעושים שיפוץ והחלפת אטמים לשתי הראשים ביחד

בהצלחה

רמי

פורסם

מישהו יכול להסביר את התופעות של רכב מנפח?

אים אין איבוד נוזל קירור?

שמן לא מתערבב במים?

האים אלו תופעות שרואים גם במנוע קר?

אולי יש בעיית ניקוז אוויר?

imprza new age

פורסם
לפי הסרטון הרכב מנפח וודאי.

אל תיתן לרכב להמשיך לעבוד ככה תקן במידי.

אפשר להשכיר מנוף קרן ולפרק מנוע בקלות או לחלופין על הרכב. לפי נוחיות שלך.

חבל שאתה חורץ ישר את גורלו של ראש מנוע זה

תופעה ידועה הבעיה בטרמוסטט בדגם הנ"ל ,שנובעת עקב בעיית ניקוז אוויר ,וכך בדיוק נראים הסימפטומים

רמי

פורסם

תודה רבה סוחר,

כשאני חושב על זה תהליך ההתחממות ברכב הזה אף פעם לא היה נראה לי דומה להתחממות שנובעת מראש תקול,

כלומר,

לפעמים השעון חום היה קופץ ממצב קר לכמעט לאדום ואז אם הייתי עולה ל4K טורים החום היה יורד ברגע,

לפעמים הרכב לא היה מתחמם בכלל ולפעמים פעמיים ביום.

לאחרונה התחמם מאוד (לפי השעון לפחות) כמה פעמים ברציפות

אני כמעט בטוח שיש בעיה בטרמוסטט,

השאלה אם כתוצאה מההתחממות נשרף הפקונג,

כרגע, למעט הניפוח (בסרטון) לא רואה שמן במים או מים בשמן.

וזה בהחלט מעודד לשמוע שהטרמוסטט יכול לגרום ללחץ במים.

מחר אפרק אותו ועדכן,

תודה רבה לכולם ושבת שלום

פורסם

עכשיו שאתה מוסיף עוד קצת פרטים שהרכב חווה היתחממות אני מחזק יותר את העניין של לגשת ולבצע בדיקת לחץ הפוך ולשלול פריצה באטם ראש שייתכן וקיימת! אין לך כל כך מה לפרק את הטרמוסטט כי רמי מיתכוון לכך שהבעיה היא בניקוז האויר הבעייתי בגלל מיקומו של הטרמוסטט ולא באמת בעיה בטרמוסטט עצמו. אם הטרמוסטט ניתפס זה כבר משהו אחר אבל אני בספק אם הבעיה בטרמוסטט עצמו.

פורסם (נערך)

מאור צודק ,לא תראה משהו מוזר בטרמוסטט.. הבעיה היא במיקומו, נוצרת שם בועת אוויר שלא נותנת למים מגע טוב בשעווה ולכן הוא פשוט לא נפתח.

כוונתי הייתה שתפרק אותו לגמריי ,ותן לרכב לעבוד כך בלי טרמוסטט בכלל ,ותראה אם עדיין יש לחץ

זה פירוק מאד פשוט בדגם הנל

היה לי את התופעה שאתה מתאר בדיוק ,לפני כמה חודשים ברכב של חבר טוב ,הפכנו את העולם.. והפתרון הסופי היה קדיחת חור קטן בטרמוסטט כדי לתת לאוויר להתנקז, אל אף הדעות השנויות במחלוקת פה ,(ראה דיונים שהיו בעבר) הרכב חזר לתפקד פיקס

בהצלחה

רמי

עריכה אחרונה על ידי rami.v
פורסם

קודם כל שניפרץ ראש מנוע לא חייב שיהיה שילוב של כמה סימנים: גזים במערכת קירור, טחינה אם זה במנוע או אם זה בנוזל קירור, חדירת נוזל קירור לצלנדרים וכו... חייבים לעשות בדיקה לפני זה בשביל להיות בטוחים שהבעיה היא בראש מנוע.

יש בדיקות שמקובל לעשות כאשר פוגשים אחד או כמה תקלות ביחד, במקרה של בועות בנוזל קירור הבדיקה המקובלת היא לחפש גז "CO" במערכת הקירור. הבדיקה היא פשוטה ומתבצעת ברוב המקרים על ידי חיבור מבחנה במקום פקק רדיאטור אם נוזל שמשנה את הצבע כאשר גז CO עובר דרכו.

בהצלחה.

• תוכן חדש...