Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ABS תקול?? (הונדה סיוויק)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעצירה חזקה (מורגש ביותר בכביש רטוב) הגלגלים ננעלים כאילו אין ABS ואין נעליים.

החלטתי לבדוק את הסוגייה , לקחתי את האוטו למגרש גדול ומבודד ותוך כדי בלימה חזקה (הגלגלים ננעלו) הפניתי את ההגה בחדות (ניסיתי לדמות מצב של התחמקות מעצם על הכביש תוך כדי בלימה חזקה).

מה שקרה בבדיקה: הגלגלים ננעלו עם הבלימה החזקה. הרכב המשיך להחליק בקו ישר ובאמצע ההחלקה אני הפניתי את ההגה. בשנייה או שתיים הראשונות שלאחר הפניית ההגה , הרכב המשיך בהחלקה קדימה , ופתאום , ה ABS "נזכר" להתעורר ושיחרר את נעילת הגלגלים כך שההיגוי יחזור (ככה שגם הפנייה מפתיעה וחדה, כי ממצב של חוסר היגוי , ההיגוי חוזר בפתאומיות...).

יש לציין שה"ניסוי" הנ"ל נעשה על כביש יבש ועל כביש רטוב , במהירות של כ -50-60 קמ"ש , והתוצאות היו זהות בשני המקרים (כביש רטוב וכביש יבש).

נסעתי על רכבים אחרים בעלי ABS , ובהם תחושת ה"בעיטה" מדוושת הבלם היא מורגשת מאוד (ברכבי אני לא הרגשתי אותה בכלל) ולא היתה שום נעילת גלגלים.

מישהו יכול להסביר לי מה הבעייה של ה ABS ברכב? או שאולי זהו ABS פרימיטיבי וישן שלוקח לו מספר שניות להכנס לפעולה?

הרכב הוא: הונדה סיויק DX שנת 95 (בספר הרכב מצויין כי יש ABS בשני הגלגלים קדמיים)

בתודה מראש לעוזרים , עמרי

וואלאק אתה!!

פורסם

שלום.

האים בהונדה שלך יש מיכל נוזל בלמים נוסף על יחידת הABS ?

כמו בהונדה אקורד. כמו כן היש מקרים שהנורת ביקורת של הABS לא ניכבת אחרי ההתנע,

והאים יש מין רעש זימזום בשניות הראשונות של התנעת הרכב.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

האם הינך בטוח ב100% שהרכב מצויד בABS?

ספר הרכב לרוב מכיל רמות גימור שונות מאלו הנמכרות בארצנו ויכול להיות שפשוט האבזור המצוין בספרך אינו תואם את המצויד ברכבך במדויק.

נסה לפנות ליבואן הונדה או למוסך המורשה ולשאול אם רכבך אכן מצויד במערכת הABS.

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

האים בהונדה שלך יש מיכל נוזל בלמים נוסף על יחידת הABS ?אין לי מושג , איפה זה אמור להמצא?? אני אבדוק

כמו בהונדה אקורד. כמו כן היש מקרים שהנורת ביקורת של הABS לא ניכבת אחרי ההתנע,לא

והאים יש מין רעש זימזום בשניות הראשונות של התנעת הרכב.לא

וואלאק אתה!!

פורסם

מכיוון שהיום אני במצב רוח של להתרחב ולהשתלט על אשכולים אחרים שלא בהכרח נועדו עבורי, אנסה את מזלי כאן:

קיימת אצלי תופעה דומה בפיג'ו 306 שנת 94 עם ABS.

רק שאצלי לפעמים נדלקת נורת אזהרה של ABS ואז באמת ה-ABS לא עובד, אולם, כאשר היא כבויה ה-ABS פועל מצויין.

האם למישהו יש הסבר לכך ? (חוץ מבעיית מגעים, ואם בעיית מגעים אז איפה סיבר שתהיה ? כי חיפשתי..)

"If you really want something in this life you have to work for it.

Now quiet, they're about to announce the winning numbers !"

-Homer Simpson .

• תוכן חדש...