Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כפי שכבר צויין - האימפוטנציה של הרגולטור אל מול הפתרונות היקרים והעשקניים שמסופקים לעסקים.

סוגיה שרלוונטית עוד מתחילת שנות האלפיים, עם כניסת הפס הרחב לשוק וככל הנראה שגם תשאר כזו לעוד הרבה מאוד זמן. מה שיותר מקומם זה שכשהנושא מדי פעם עולה לכותרות, הטענה הרווחת מצד ספקי התשתית היא שפשוט "אין דרישה".

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

nemesis ודיטוהאד צודקים, הסיבה היחידה זה אך ורק המחירים בשוק העסקי, 10 על 10 מגה ב1500 שקל

אין שום מניעה טכנולוגית להציע מהירות העלאה נורמלית ללקוחות פרטיים

פורסם

אז איך לעזאזל השוק העסקי מסכים לשלם מחירים כאלה? איך לא קם מתחרה שיתן לשוק העסקי מחירים נמוכים יותר ויאסוף אליו את כל הלקוחות העסקיים? איך משה כחלון לא מסיים את העבודה שהתחיל עם שוק הסלולר?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

זה מה שמפליא אותך במדינת ישראל? :D קם מיזם ושמו אנלימיטד, בקצב שהם פורסים תשתית הם לא מעניינים לא את בזק ולא את הוט, בטח שכל יום יש ידיעה שהם פושטים רגל.

פורסם

אגב, בדקתי הרגע את המחיר לשוק העסקי פה באסטוניה. מן הסתם הם מקבלים שירות אחר לגמרי מלקוח פרטי. מחירים לדוגמא:

50 מגה סימטרי - 80 יורו לחודש (350 שקלים)

100 מגה סימטרי - 195 יורו לחודש (850 שקלים)

500 מגה סימטרי - 621 יורו לחודש (2700 שקלים)

תמורת זה כמובן מקבלים התחייבות לקצבים המובטחים, כתובת IP סטטית, כל הציוד, שירות VIP וכולי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
איך משה כחלון לא מסיים את העבודה שהתחיל עם שוק הסלולר?

מאחר ופה בדיוק הטעות שלך (ושל לא מעט מהציבור הישראלי). כחלון בסה"כ רוכב וקוטף קרדיט על מהפיכה שאטיאס החל בפועל. כחלון לא ממש חברתי ורחוק מלהיות מהפכן. גם אטיאס לא חברתי, אבל הדאגה לציבור אותו הוא ייצג - היא זו שתרמה לרווחת הכלל.

פורסם

אני עם ה״טריפל״ הכי בסיסי כאן בשוודיה, משלם 390 קרונה לחבילה הכוללת טלפון קוי, ממיר מקליט עם כל הערוצים + vod ואינטרנט שלפי החוזה אמור לתת בין 60 ל 100mb.

בפועל, האנדרואידים בבית רואים באיזור ה80 סימטרי, המחשב 100 ומכשרי ה ios עם כישוף בלתי ברור ב100 למטה ו160 למעלה.

וזה עם החבילה הבסיסית והזולה. ב wifi...

רק כשמגיעים למדינה עם תשתית מתקדמת מבינים עד כמה עושקים אותנו.

רבאק, הקו הביתי שלי חזק יותר משל כמה חברות הייטק מכובדת בישראל!

שלא לדבר על החבילות המתקדמות יותר כמו שרוני ציין.

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם (נערך)

חבר'ה, הסיבה היחידה היא עלות. התשתית בנויה לקצבים גבוהים מאוד בUPLOAD, מבזק ועד הBACKBONES שלהם (מד1 והתשתית החדשה יחסית שלהם). DOWNLOAD ממש זול כשזה מגיע לBACKBONE ומצד שני קו UPLOAD הוא יקר בעיקר בגלל החלטות ניתוביות כאלו או אחרת. כל יציאה מהתקשורת מקו התקשורת הישראלי יקרה פי כמה מכניסה. אז יש אנשים ששואלים למה לעזאזל הUPLOAD בתוך ישראל כל כך נמוך?

כי אם בזק היו מפרסמים UPLOAD לישראל 100 מגה וUPLOAD לחו"ל 5 מגה זה היה צובע אותה בתור חברה קמצנית כי כל הציבור היה מבין שההבדל הוא כלכלי לחלוטין.

הוט פשוט הוזילו עלויות וישרו קו עם בזק, קרי, סוג של קרטל.

לידיעתכם, אפילו בקו DSL היסטורי אפשר היה להגיע לקצב העלאה של 2 מגה ביט (כך היה בשאר העולם), מה שרק לאחרונה קיבלנו ב"פינוק מדהים" של חברות התקשורת הישראליות ואז קיבלנו גג 128 קילו ביט העלאה...

אין שום בעיה טכנית לנתב את הקווים של בזק כך שיקבלו פינג של 40 מאירופה או 100+- UPLOAD בקיימים. העניין הוא עלות (חסכון וקמצנות). יש מן הסתם מגבלה מסוימת לבתי האב אבל הרוב יכולים תיאורטית לקבל קצבים מדהימים.

עריכה אחרונה על ידי שבלול
פורסם

אני לא יודע מה המקור לדברים שלך אבל הם פשוט לא נכונים, אין פה שום עניין של upload יקר או זול, זה עולה בדיוק כמו download.

1. UNLIMITED מספקת 100 מגה להעלאה דרך ספקים כמו 018 או טריפל סי שיוצאים לחול דרך בזק בינלאומי ו\או מד נאוטילוס

אז למה אם תתחבר ל018 דרך בזק או הוט אתה תקבל לא יותר מ3 מגה? כי בזק והוט יכולים וכדי לעשות בידול לעסקיים.

2. שמד נאוטילוס ובזק בינלאומי נוחתים באיטליה הם מתחברים לשדרת האינטרנט דרך אחד מספקי התשתית באירופה כמו interoute להם הם משלמים פר פורט של 10 גיגה (הם לא מחוייבים על כמות תעבורה על הכבל הפיזי), לאחר מכן יש צורך להתחבר לאחד מספקי ה Tier1/2 כמו tiscali או level3 לדוגמא (ספקי תוכן), להם משלמים לפי usage, ואין שום הבדל בתמחור upload/download.

3. בקשר לעניין הפינג, שוב זה לא נכון, הקמתי עשרות תמסורות בחיי, מפ"ת עד פרנקפורט לא ירדתי בחיים מ50 מילישניות ואני מדבר איתך על round trip delay ולא על פינג (Layer1 לעומת Layer3 שמוסיף עוד קצת Overhead), המקום היחידי שאפשר להגיע אליו ב40 מילישניות זה איטליה.

פורסם

לא לשכוח את העובדה שכל מכשיר דור רביעי באיזור עם כיסוי נורמלי מסוגל לעפלד בסביבות ה 40 מגהביט לשניה בכיף. עלויות קווי אפלוד ודאונלוד לחו"ל הן לא העניין פה.

פורסם

כבשה, לא ברור לי למה הבידול לעסקים הוא ברמת המגהביט. הראיתי דוגמא איך אצלי בבית יש לי 300 סימטרי ב-33 יורו, בעוד בשביל 300 סימטרי לעסקים תשלם פי 10. ההבדל הוא לא בכמה מגהביטים אפשר להוריד או להעלות, אלא ברמת השירות שתקבל בתור עסק - קצב מובטח (ולא כמו בבית שהוא oversubscribed), כתובת IP סטטית, SLA, שירות VIP ושלל שירותים נוספים לשיפור היכולות של חיבור האינטרנט בחברה.

מה שאני מנסה לומר - אין סיבה אמיתית להקטין את הקצבים הביתיים בשביל להשאיר בידול לעסקיים, במיוחד כאשר אני רואה שאפילו לעסקים אין ממש חבילות סימטריות במחיר שפוי, אלא בעיקר מיני דברים מצחיקים כמו 300 הורדה, 10 העלאה.

אגב, לא שבאמת צריך 300 סימטרי. נחמד לראות את סרטון היוטיוב החדש שלי עולה בתוך 30 שניות, אבל לא הייתי תולש שערות אם זה היה לוקח 3 דקות. גם מהירות העלאה של 50 זה בסדר. אבל 10, או 5, או 1 - זה כבר מעליב.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
מביך... אפילו במדינה קיקיונית כמו אסטוניה אני משלם 33 יורו (140 שקל בערך) על 300 סימטרי (בבדיקה שערכתי הרגע בספידטסט בלי לכבות טורנטים וכדומה - 277 הורדה, 262 העלאה).

300. סימטרי. אתה מזכיר לי שכשהתלהבתי מה- 100 באוקראינה, הוצאתי מצלמה כדי לצלם את המהירות, חבר שלי שם צחק עלי ואמר שכנראה שלא ראיתי אינטרנט מהיר באמת אם אני מצלם את ה- 100.

זה רק מחזק אצלי את המחשבה שאני גר במקום הלא נכון.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

רוני הבידול ברמת המגהבייט כי השירות הוא חרא בכל מקרה, גם לפרטי וגם לעסקי קטן (רק אנטרפרייז ומעלה מקבלים שירות טוב) לכן עושים בידול ברמת המגהבייט, כי לעסקי הקטן הוא חשוב מאוד (העברת קבצים בין סניפים לדוגמא).

הנה לדוגמא פוסט שפורסם ב2014 שבזק מתכוננת לעלות את מהירות ה upload לפחות ל6 מגה בעקבות חשש מפרוייקט הסיבים של אנלימיטד, אבל מה קרה? נאדה! הפריסה של אנלימיטד כ"כ איטית שאין בכלל לבזק מה להתאמץ לטובתו של הלקוח הפרטי.

אני ממליץ לעקוב אחרי הבלוג של אבי וייס למי שמתעניין בשוק הטלקום הישראלי

• תוכן חדש...