Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3793 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

להכניס ספקית תשתית נוספת לשוק, שהיא לא הוט, לא בזק ולא חברת החשמל. או לחלופין לקוות שאחת מספקיות הסלולר תרים את הכפפה ותספק חבילות גלישה ללא הגבלה במחירים שפויים. במקרה כזה אני אהיה הראשון לקפוץ על הרכבת ולעבור לאינטרנט סלולרי, גם לצרכים ביתיים.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם
נו באמת.

בגלל שהאינטרנט במקום מסוים טוב יותר - אתה רוצה לעבור לגור שם?

באמת לקחת את זה בנקודת מבט כל כך צרה?

זה פשוט משהו מדגמי וקטן יחסית שמראה משהו על ההתנהלות הכוללת במדינה הזאת.

בדיוק כמו נושא הקנאביס... הרי בסופו של דבר מדובר רק בקנאביס - אבל זה משהו קטן שמרכיב פאזל

גדול מאוד שמראה כמה הממשלה במדינה הזאת זבל.

פורסם
לודע. בטח פחות מהמשכורת הממוצעת פה, כלומר אולי... 3-4 יורו לשעה?

מ.ש.ל.

עלות התמיכה ועלות העבודה של פריסת התשתיות באסטוניה ה-רבה יותר נמוכה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
בשורה תחתונה: מה אתם חושבים צריך לקרות בכדי שהאינטרנט המחורבן שלנו יישר קו עם שאר המדינות המתקדמות? אני לא מתכוון במישור הטכני.

התערבות הרגולטור.

בארה"ב, למשל, מקדמים פריסה של תשתיות מתקדמות באיזורי ספר ע"י:

1. מתן מימון ממשלתי זול.

2. מתן בלעדיות לתקופה ארוכה, תוך פיקוח על מחירים.

אחרת כוחות השוק מזניחים.

במילים אחרות, חברות לא ישפרו תשתיות עליהן לא יוכלו לגבות תוספת משמעותית בתשלום כי:

1. זה לא בהכרח יהיה כלכלי.

2. גם אם כן, בטווח הארוך, בטווח הקצר זה דופק את התזרים והמאזן.

פורסם
מ.ש.ל.

עלות התמיכה ועלות העבודה של פריסת התשתיות באסטוניה ה-רבה יותר נמוכה.

עלות העבודה היא רק חלק לא גדול במיוחד מהתמחור של השירות. אני לא חושב שעלויות החלקים זולות משמעותית, למשל. פריסת התשתית גם לא בהכרח זולה יותר - יש להם אמנם פחות אנשים אבל בערך פי 2 שטח משיש לנו.

אבל אפילו אם מדובר על חצי מחיר, שים לב שעלויות האינטרנט די דומות בקצבים הנמוכים, אבל במהירות ההעלאה יש הפרש עצום.

בארץ משלמים תשתית+ספק נניח בין 70 ל-120 שקלים לחבילת של 10-30 מגה לא סימטרי עם קצב העלאה עלוב של מגה-שניים.

באסטוניה משלמים 70 שקל על 10 מגה סימטרי, 90 על 50 מגה סימטרי, 110 על 100 מגה סימטרי, 140 על 300 מגה סימטרי.

אתה באמת חושב שזה נובע מכך שהם משלמים חצי לעובדים שלהם? נניח ולא היו משלמים חצי, אז החבילות היו עולות 10% יותר. אולי 20% יותר. עדיין היית יכול לקבל פאקינג 100 מגה סימטרי באותו מחיר שבארץ אתה מקבל 30 עם איזה 3 העלאה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
בחיבור סלולרי (012) אני מקבל 35-70 מס"ש סימטרי, למעשה לא פעם במדידה ב-speedtest או opensignal קצב ההעלאה עולה על קצב ההורדה.

.

איפה (מיקום g4?) אתה מקבל העלאה 35-70 מגביט??

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
עלות העבודה היא רק חלק לא גדול במיוחד מהתמחור של השירות.

של מוקד תמיכה?

אני חושב שהעיקרי.

של פריסת תשתיות?

לא יודע.

אבל אפילו אם מדובר על חצי מחיר, שים לב שעלויות האינטרנט די דומות בקצבים הנמוכים, אבל במהירות ההעלאה יש הפרש עצום.

אם נלך לפי השכר שפירטת, יוקר המחייה באסטוניה הוא חצי מזה בארץ?

אז עלויות אינטרנט דומות אומר שהאינטרנט באסטוניה יקר פי-2 מבארץ.

אתה באמת חושב שזה נובע מכך שהם משלמים חצי לעובדים שלהם?

בערך.

אני אומר שזה נובע מזה שהם כלכלה זולה יותר ושאי אפשר להשוות מחירים במונחים נומינלים.

דרך אגב, יש מקומות בחוף המזרחי עם תשתית אינטרנט נחותה משלנו...

פורסם (נערך)
איפה (מיקום g4?) אתה מקבל העלאה 35-70 מגביט??

חיפה.

שני צלומי מסך:

לפני כחודש

Screenshot_2.jpg

ולפני כמה דקות:

Screenshot_1.jpg

אני מניח שכרגע שעה קצת עמוסה.

המכשיר הוא Xiaomi Mi4C והקליטה בחלון חדר שינה שלי.

הערכים די מיצגים (טוב, DL 70 MB/s זה באמת טוב במיוחד. ביום שחרור ה-LTE לציבור הבן הבכור שלי קיבל 100 MB/s בתחנת הכרבת בחוף הכרמל, אם אחפש אולי אמצא את ה-screenshot).

היתה אתמול או שלשום איזו כתבה בטמקא שציטטה אתר הסוקר מהירויות גלישה, לפי אותו אתר פרטנר היא החברה עם מהירות הגלישה הרביעית בטיבה בעולם, אבל זמן כיסוי רשת ה-LTE שלה הוא רק 62% (וגם, עדיין, הטוב מבין החברות הישראליות).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מסכים לחלוטין. טוב לרווק\זוג צעיר, לא למשפחה כמו שלי עם 4-5 מחשבים (ועוד כמה ניידים) שמחוברים לרשת רוב הזמן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

המחירים של הארץ והמהירויות מגוכחות. אני משלם ברומניה 49 שקל על 500/25 Mbps שוחט כל מה שיוצא לאינטרנט מוריד הכל ל-NAS ומזרים ממנו לבתים בשוודיה ובישראל. המצב בארץ עלוב במיוחד ובמיוחד למדינה שממייחסת לעצמה קידמה טכנולוגית.

8)

• תוכן חדש...