Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ב"ה.

אני לא מבינה בכלל ברכבים וגם ההשוואות בין הרכבים באתרי אינטרנט לא אומרות לי הרבה...

להורים שלי אין אוטו כך שגם אין לי נסיון ברכבים של אחרים

בקיצור, אני רצה לקנות אוטו לא חדש במצב טוב (תקציב 65K-70K)

לנסיעות בעיקר בתוך העיר.

אני נהגת חדשה לגמרי (עוד חודש נגמר המלווה )

ואלו הפרמטרים שחשובים לי:

1.

אוטו שיהיה קל לנהוג בו ושיהיה יציב על הכביש ומדויק בביצועים, כדי שאני ירגיש בטוחה לנהוג בו.

2.

קל לתחזוקה - אוטו חזק שלא מבקר לעיתים קרובות במוסך

3.

צריכת דלק חסכונית

4.

כמה שיותר בטיחותי!!! אני מאוד בלחץ מתאונות...

אני הולכת לנהוג באוטו לבד 95% מהזמן.

יש לכם המלצות בבקשה? זה ממש יעזור לי :-)

תודה חברים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יצא לי לנהוג פעם 1 על הונדה אינסייט מהסינימה סיטי בראשון עד רחובות: רכב מאד מרווח, נוח ואני גבוהה 1.87,צריכת דלק סביב 1:16 ונהגתי רגוע , מזגן חזק חסרון בעמידה מתכבה ניתן להעביר למצב ספורט ואז הוא נשאר דלוק אבל זה בא ע״ח צריכת הדלק אני מאד אהבתי

פורסם

את יכולה לרכוש בתקציב לא מעט מכוניות חדשות.

ידני או אוטומט?

בגדול - הפופולאריים בקטגוריה הם הצמד פיקנטו-i10, בגרסאות החלשות או בחזקות מליסינג 0 ק"מ.

את יכולה גם לבדוק את ה-c1/108 (סיטרואן/פיג'ו).

אם רכבי מיני לא מספיק בטיחותיים עבורך - את יכולה ללכת בקלות על סופר-מיני כמעט חדשה (כגון: מאזדה 2, סיאט איביזה, פיג'ו 208, יונדאי i20, קיה ריו), או על משפחתית קצת פחות חדשה.

פורסם

סופר מיני עדיפה מכל הבחינות, חבל לקנות רכב חדש ממש, ובכלל, חבל להוציא כל כך הרבה כסף על אוטו.

תראי מה מוצע בשוק, נגיד ב - 30-40 ונעזור לך לבחור משהו טוב. מה שהכי חשוב כשקונים רכב יד שניה, זה שהוא לא עבר הרבה ידיים (עדיפות לקניה מהבעלים שקנו אותו חדש), לא היה בליסינג/השכרה, טופל כל ימיו במוסכי רשת היבואן ונראה כמו חדש בפנים ובחוץ.

קראי את המדריך לקניית רכב יד שניה שיש כאן בפורום, תתחילי להסתכל על מכוניות (ממש לגשת לראות), ואז דברי איתנו.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

למה יאריס היברידית? ועם היא נוסעת 8 אלף ק"מ בשנה? למה היא צריכה היברידית שתעלה יותר ולא תחזיר את ההשקעה? כנ"ל לגבי האינסייט.

גשר, בתקציב שלך את יכולה לקנות אחלה מכוניות מיני (הכי קטנות. כמו קיה פיקנטו או סיטרואן C1 לצורך העניין) משומשות בנות שנה, או סופר מיני (קצת יותר גדולות, כמו מאזדה2 או פורד פיאסטה) בנות 3-4.

המיני יהיו קטנות יותר, קלות יותר לתמרון, חסכוניות יותר (לא תמיד) ובטיחותיות פחות. הסופר מיני יהיו ההיפך.

הייתי מציע לך להיכנס לאחד מאתרי הרכב הישראלים שיכולים להציג לך את כל המכוניות מקטגוריה מסויימת (אני יודע, שאפשר לעשות את זה ב-gear.co.il ו-icar.co.il, יכול להיות שישנם עוד) ולהתחיל לקרוא על המכוניות. איל הן מבחינת נוחות, מרווח, צריכת דלק. גם יהיו תמונות שתוכלי לראות איך הן נראות ואם הן לטעמך (זה גם חשוב).

אחרי שתיסגרי על 3-4 דגמים תחזרי לכאן ותגידי מה בחרת ולמה. משם, כבר נוכל להבין את הדרישות שלך בצורה יותר קוהרנטית ונוכל לכוון אותך למכונית המתאימה מתוך אלה שבחרת, או אחת אחרת.

לגבי אמינות, בגדול לא במת משנה איזו מכונית תבחרי, רובן כנראה יהיו מספיק אמינות בשנתיים-שלוש הראשונות, ואז (אם תרצי כמובן) כבר תביני פחות או יותר מה מתקלקל, מה לא, כמה עולים דברים וכו'.

לגבי צריכת דלק, מאוד חשוב לנסות להבין כמה את הולכת לנסוע בשנה (או בחודש, ומשם להשליך לשנה) כי יכול להיות שיהיה מאוד חשוב לך לבחור במכונית חסכונית או שלא חשוב בכלל. תנסי לשבת ולעשות חישוב של נסיעות יומיות (נגיד בית-לימודים-עבודה) נסיעות שבועיות (קניות יציאה עם חברים נסיעה לצורך תחביב או חוג כלשהו) ונסיעות מזדמנות (פעם בחודשיים נוסעת לסבתא במצפה רמון, חובבת אסטרולוגיה אז נוסעת מדי פעם למצפה הכוכבים בגבעתיים וכאלה). תשבי ממש עם גוגל מפות או עם ווייז ותכניסי את כל המקומות האלה ותראי כמה קילומטרים כל נסיעה כזאת אורכת ותרשמי את זה. בסוף תגיעי למספר כלשהו ונוכל לדעת כמה חשובה צריכת הדלק.

בטיחות - רוב המכוניות די בטוחות, אבל בקטגוריות האלו הן פחות בטוחות ממכוניות משפחתיות. אז למה לא לקנות משפחתית? כי היא תהיה ישנה יותר, ואז כבר לא בטוח שהיא תהיה בטוחה יותר מסופר מיני חדשה יותר. בקיצור, קשה לדעת. מה שקל לדעת זה שאם תלכי לעשות קורס נהיגה מתקדמת שילמד אותך לצפות את התנועה ולהגיב בהתאם זה ישפר אותך כנהגת וכנראה ימנע ממך הרבה הרבה תאונות ואז האוטו לא יצטרך להגן עלייך. כישורי נהיגה זה גם משהו, שאפשר להעביר לאוטו הבא, וזה בכלל מעולה.

בקיצור, יאללה, ללכת לעשות שיעורי בית ולחזור אלינו עם תובנות :-) אנחנו נישאר כאן ונעזור כשתחזרי.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אם זה התקציב שלך, ואת חדשה בענייני מכוניות - קני מכונית חדשה.

השקט הנפשי שזה יתן לך, שווה יותר מהכל.

70K מאפשרים לך לקנות יונדאי I10 חדשה עם מנוע 1200, או קיה פיקנטו חדשה עם מנוע 1200.

אם תבחרי ביונדאי 1100, תשלמי 64K על רכב חדש לגמרי.

את הרכבים כדאי לקנות דרך אתר בשם MOTORI, שנותן מבצעים טובים. אפשר להתמקח על 1000 שקל נוספים עם הנציג...

ככה יהיו לך 3 שנות שקט (אחריות מפגוש לפגוש), אף אחד לא מרמה אותך, וגם אח"כ סביר להניח שלא יהיו תקלות.

פורסם

בתקציב שהצבת יש מכוניות מצויינות, ואנחנו לא רואים סיבה למה לא ליהנות מרכב חדש ממש עם אחריות ארוכה או בן שנה/שנה וקצת, ועדיין ליהנות מאחריות.

ממה שרשמת אנחנו מבינים שאת מבקשת מינימום 'התעסקות' עם הרכב ולכן אין סיבה לחפש רכב משומש בתקציב נמוך משמעותי.

הנטיה שלנו היא להמליץ לך על רכב מקטגוריית המיני - פיקנטו / C1 / I10 / סיאט מיי ודומיהם שיהיה לך נוח להתנהלות עירונית צפופה, ועדיין יוכלו לתת לך מענה מצויין לגיחות מחוץ לעיר בסופי שבוע.

פורסם

תודה רבה!

אני רואה שאני באמת צריכה לעשות שיעורי בית.

אבל אני רוצה להבין יש הבדלים באיכות בין חברות כמו טויוטה/פורד/הונדה לבין קיה/מזדה/יונדאי?

בקיצור, כמה המותג משנה?

פורסם

ברור שיש הבדלים בין החברות והדגמים, אבל המותג לא אמור לשנות לך הרבה.

תנסי קודם להינעל על הקטגוריה (כמו שהציעו פה "מיני", "סופר מיני") ואז תוכלי להשוות בין דגמים שונים של חברות שונות וכמובן את הבדל המחיר.

בסוף תוכלי להתיעץ לגבי מספר דגמים ואנשים יוכלו לפרט קצת על ההבדלים השונים.

טסלה 3 2022

פורסם
אם זה התקציב שלך, ואת חדשה בענייני מכוניות - קני מכונית חדשה.

השקט הנפשי שזה יתן לך, שווה יותר מהכל.

70K מאפשרים לך לקנות יונדאי I10 חדשה עם מנוע 1200, או קיה פיקנטו חדשה עם מנוע 1200.

אם תבחרי ביונדאי 1100, תשלמי 64K על רכב חדש לגמרי.

את הרכבים כדאי לקנות דרך אתר בשם MOTORI, שנותן מבצעים טובים. אפשר להתמקח על 1000 שקל נוספים עם הנציג...

ככה יהיו לך 3 שנות שקט (אחריות מפגוש לפגוש), אף אחד לא מרמה אותך, וגם אח"כ סביר להניח שלא יהיו תקלות.

מצטרף לדעה הזאת. אם את לא מבינה ברכבים ואין לך במי להיעזר- לכי על מכונית חדשה עם 0 ק"מ.

אכן פיקנטו או I10 הכי מתאימות עבורך במיוחד אם רוב הנסועה שלך היא בתוך העיר.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היי חברים

חזרתי לכאן אחרי שעשיתי קצת שיעורי בית

הבנתי שהכי חשוב לי זה ההרגשה של הביטחון (אני אחרי ת. דרכים...) ודבר שני רכב שיהיה קל לתפעל אותו, בלי בעיות

לא רכב שמרגיש שהוא עף על הכביש

ואילו הרכבים שחשבתי שיכול להיות באים בחשבון

- פולקסווגן פולו (אולי גם גולף? זה לא גדול מידי בשביל רווקה?)

-פורד פיאסטה - הבנתי שהגיר שם לא משו.. זה נכון?

-סקודה פאביה - הרגיש לי שההגה קל מידי אבל אולי אני טועה

-אופל קרוסה - חבר המליץ.. לא מכירה כ"כ את האוטו

מה אתם ממליצים?

• תוכן חדש...