Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3796 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תחושת בטיחות, כמו אמונה באלוהים, היא רק תחושה והקשר בינה לבין המציאות בפועל עלול להיות רופף עד לא קיים.

התקציב שלך נופל בדיוק על מיני אוטומטית מהניילון. מחד, בדקי את ה-i10 שמרגישה הכי "מאסיבית" מבין הקטנות האוטומטיות ומאידך הפחיתי מהתחושות שאין להן בסיס.

תתחדשי.

:idea:
פורסם
בתקציב שהצבת יש מכוניות מצויינות, ואנחנו לא רואים סיבה למה לא ליהנות מרכב חדש ממש עם אחריות ארוכה או בן שנה/שנה וקצת, ועדיין ליהנות מאחריות.

כי זה עולה יותר כסף.

הרבה יותר כסף.

לא. מרגישה שהיא קלילה מידי ולא בטיחותית ומסיבית יחסית לאחרות.

התחושה שלך איננה מבוססת על עובדות.

"תחושת קלילות" היא לא מדד לבטיחות.

במקרה הזה, תתעלמי מתחושת הבטן. היא שגויה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יכול להיות שאתם צודקים

אבל לי יש חרדת נהיגה וקשה מאוד לנהוג ברכב "שמרגיש" לא בטוח

וקשה להתעלם מזה...

אין לי בעיה לקנות מכונית משומשת

לא עושה לי את זה שהמכונית חדשה

פורסם

במקרה של חרדת נהיגה, אני ממש ממש ממליץ לעבור הדרכה של נהיגה מתקדמת.

מעבר לשיפור הגדול של יכולות תפעול הרכב בזמן חירום, תחושת הביטחון שלך תעלה פלאים וכל התפקוד שלך יישתפר.

נהג חרד הוא נהג מסוכן, שקבלת ההחלטות שלו הרבה פעמים לוקה, בגלל שהוא לחוץ והרבה פעמים הססן ואיטי ביחס לתנועה.

אני ממליץ לעשות חיפוש בפורום אחר "נהיגה מתקדמת".

אם לא תמצאי מידע רלוונטי, או תתקשי לברור אותו מהשפע שיש, אפשר לפתוח התייעצות ספיציפית בפורום הכללי (קורס שמתאים לנהגת חדשה וכו').

זה הפתרון המהיר לחוסר הביטחון שלך, לא רכב כזה או אחר.

נ.ב. הדגש הוא על נהיגה מתקדמת ולא ספורטיבית.

פורסם (נערך)

רק כדי לחזק את האמור לעיל, חלק מן המדריכים הם בעלי ידע מעולם הפסיכולוגיה ואף מתמחים בטיפול בחרדות וחששות בנהיגה.

דני גלטר נחשב מומחה לעניין, אך גם בחברת אלטרנתיבי ניתן למצוא פתרונות לבעיה. גם מדריך עם נסיון של מאמן אישי (כמו ראם סמואל) יכול לעזור.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

התקציב תפור על מיני אוטומטית מניילונים, אבל זה לא חובה.

גשי למגרשי טרייד אין גדולים וטובים, כמו אוטו דיל או טרייד מוביל או קרסו טרייד אין - ותבררי מה יש להם בתקציב שלך. קחי לבדיקה, תדאגי מראש שלא לקחת רכב אחרי תאונה ולו הקלילה ביותר - ותדאגי שיתקנו ליקויים מכניים אפשריים שיימצאו בבדיקה.

קחי בחשבון שבשביל התחושה הסובייקטיבית שלך של בטיחות ו"קלילות" - את משלמת בבלאי (קילומטראז' שביצע הרכב ושחק את המכלולים שלו) ובהפחתת זמן האחריות (או ללא אחריות בכלל). זה אומר שתחזוקת הרכב נופלת עליך.

סביר להניח שלא תתקעי עם תקלות עם רכב בן שנתיים שלוש, אבל כן הגיוני שתצטרכי פה ושם, בזמן הביקור במוסך, לתקן בלאי - וזה עולה כסף.

כמו כן רכבים יותר מאסיביים צורכים יותר דלק.

פורסם

את נהגת חדשה עדיין, ואני מאמין שנהגת צעירה לעוד מספר שנים - קחי בחשבון שהביטוח יכול להיות מאוד יקר עבור חלק מהרכבים (הגולף שהזכרת לדוגמה).

לאור כל הנתונים שהזכרת הייתי בודק סוזוקי סוויפט בת 3-4 עם קילומטראז נמוך, מכונית אמינה מאוד עם שמירת ערך טובה וצריכת דלק מצווינת.

.We apologise for the inconvenience

פורסם
רק כדי לחזק את האמור לעיל, חלק מן המדריכים הם בעלי ידע מעולם הפסיכולוגיה ואף מתמחים בטיפול בחרדות וחששות בנהיגה.

דני גלטר נחשב מומחה לעניין, אך גם בחברת אלטרנתיבי ניתן למצוא פתרונות לבעיה. גם מדריך עם נסיון של מאמן אישי (כמו ראם סמואל) יכול לעזור.

אני לא מכיר את הרקע המקצועי בתחום הטיפול בחרדות של מי מהאנשים שהזכרת, אבל "ידע מעולם הפסיכולוגיה" זה מילים בעלמא, ומי שלא מדופלם (מומחה=דיפלומה) בכל הקשור בטיפול נפשי, אסור לו להתהדר באמירות כאלו (לא ששמעתי מי מהם מתהדר).

במקרים של חרדה מאובחנת ברמה קלינית, יש לפנות לאיש מקצוע, רק לאחר מכן למדריך נהיגה.

פורסם

ברור לי שאני לא יעלה על הכביש עד שאני לא ירגע קצת

פשוט חשבתי שרכב משלי יכול לנסות להקל על התהליך... אבל אני כבר לא בטוחה,

אולי כדאי לחכות עם הקניה קצת, לעבור טיפול פסיכולוגי ממוקד ואז לחזור לחפש רכב

מה דעתכם?

פורסם

תשכרי מכונית לשבוע, לא באמת משנה איזו, ותראי כמה קל או קשה לך להתמודד עם החרדה הזו.

קל? אחלה, קני מכונית וגשי לעשות קורס.

קשה? גשי לטיפול פסיכולוגי פרופר, טפלי בבעיה, וחזרי לשלב הראשון.

לגבי המכוניות עצמן, אני דווקא הייתי הולך על פאביה או סוויפט בנות שנה-שנתיים ולא פיקנטו (או כל מיני אחרת) חדשה כי הן בטוחות יותר בזכות מידות גדולות יותר, משקל גבוה יותר ואיזורי קריסה גדולים יותר. הקטע המצחיק הוא שארגונים כמו EuroNCAP ו-IIHS אומרים שאסור להשוות בין תוצאות ריסוק של מכוניות בקטגוריות שונות, אבל כם בוחנים את כל המיני והסופרמיני תחת אותם קריטריונים (תחת קטגוריית סופרמיני) ורואים את ההבדל. השמות של הדגמים הם לינקים לתוצאות מבחני הריסוק שלהם.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

יש מכוניות מיני הנושקות במשקלן וגודלן למכוניות סופר-מיני ולהיפך. כמו כן, יש חשיבות לשנה שבה בוצע המבחן, שכן הוא מתקשח עם הזמן (אין דין 5 כוכבים של 2010 כדין 5 כוכבים של 2015 למשל).

:idea:
פורסם

זה ברור. המכוניות שדיברתי עליהן נבחנו ב-2014 (פאביה), 10 (סוויפט), ו-11 (פיקנטו). איזו מכונית מיני נושקת במידותיה וגודלה לסופרמיני? אני לא מכיר כאלו, לפחות לא כאלה מאותו "דור" (כלומר לא סיטרואן סקסו מול יונדאי i10). ולא, מיצובישי ספייסטאר וניסאן מייקרה לא נחשבות לסופרמיני.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...