Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

ראשית רציתי לומר שכבר שנים שאני מתגלגל לפורום המעולה הזה דרך גוגל. אז זאת ההזדמנות שלי להודות. :-)

ברשותנו מאזדה 3 2009, לא יד ראשונה (נדמה לי ששלישית).

1. לפני כמה שבועות, באמצעה של הנסיעה, נדלקה כך פתאום נורת Check Engine (ללא הכיתוב) כתומה.
  2. הרכב לא עבר זעזוע כלשהו, ובנסיעה עצמה, לפני הופעת הנורה, הוא מעולם לא "זייף" וחוויית הנסיעה בו טובה – והיא עדייןטובה.
  3. הדבר היחיד שנראה לי לא בסדר הוא שמיום רכישתו (חודשים ארוכים לפני שהבעיה צצה) בעת הפעלתו בבוקר (או סתם אחרי כמה שעות שלא פעל?), מורגש רטט שמלווה ברעש קבוע ומונוטוני (לא "בומים" פטישיים).
    שניהם נראים לי חזקים מהרגיל. נדמה לי שהרעש בא (או מתעצם) מעצם הרטטת השמשות והרכיבים (ולא ממקור פנימי).
  4. הדבר הזה פוסק בשנייה שעוברים ממצב P לכל מצב אחר (לבלם היד אין השפעה). אחרי נסיעה של זמן מה, זה כבר לא כל כך חזק כשנכנסים למצב P.

בבדיקה בסורק מצאנו שקוד השגיאה הוא P0506 (באותה שורה היה כתוב $ 07E8 generic).

אלה התיאורים המילוליים:

Idle Air Control System (לא יודע לפרש; בקרת אוויר לא פעילה? או איידל במובן הילוך סרק?)

RPM Lower than Expected (= הסל"ד נמוך מהמצופה)

איפסנו את הודעת השגיאה כדי לבדוק אם אינה מקרית, והיא אכן חזרה כעבור יממה.

לפי המלצה קניתי את תוסף הדלק "גולד לייבל". הוספתי אותו, לפי ההוראות שקיבלתי, כשהמכל הגיע לשליש-רבע.

אחרי נסיעה של עשרות ק"מ במצטבר (קצת בתוך העיר וקצת מחוצה לה) ולאחר כשלושה ימים, הנורה כבתה מעצמה לראשונה.

לצערי, כעבור יומיים היא חזרה. קניתי שוב את התוסף, ולפני כמה שעות מהלתי אותו שוב במכל הדלק. אעדכן בהתפתחויות.

אשמח לדעת מה האבחנה המלומדה שלכם.

אם שכחתי פרט מידע, אנא שאלו אותי ואשיב.

לאורך כל הדרך נסעתי כשמכל הדלק בערך שליש-רבע (כך ריכוז התוסף נשאר גבוה).

תודה!

dash-check-engine-4[1].gif

עריכה אחרונה על ידי Electrify
פורסם

שלום

במקום לקנות מיכלי קסם שלא תורמים כלום, לך תבצע במוסך או בעצמך ניקוי מצערת יסודי, מאמין שלא בוצע מעולם.

וכמובן לפרק מצערת ולהבריק אותה.

אחריי זה יהיה קיים שיפור בסחיבה,בסלד בעמידה וכו׳

Mazda 3 Spirit Canary Yellow

פורסם

אכן זאת תופעה נפוצה ומאזדה אף הוציאה מסמך למפיצים שלה בעולם, שיש צורך בניקוי המצערת במקרה זה.

שים לב לא להשפריץ ספריי ניקוי לכיוון הציר של המנוע החשמלי שמפעיל את המצערת. הספריי יחדור דרך הציר למנוע החשמלי וישמיד אותו.

לאחר הניקוי פתח את הסוויץ ל2 דקות ללא הפעלת המנוע, לאחר מכן הדלק את המנוע ותן לו לעבוד בסרק כ5 דקות על מנת שהמצערת תעשה לעצמה אדיפטציה למיקומה החדש.

בברכה,

אופיר רודניצקי

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• 5 שנים מאוחר יותר...
  • שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

P0506 היא תקלה בה המחשב מזהה שסל"ד סרק נמוך מהרגיל.

אין לזה שום קשר לגיר.

אגב- לא מקובל להקפיץ שרשור ישן כל כך, עם שאלה כללית כל-כך ולא קשורה.

אם יש לך בעיה שתרצה להתייעץ לגביה, פתח בבקשה שרשור חדש עם תיאור התקלה, דגם רכב, נפח מנוע וכו'

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)

התקלה האחרונה שהעלית היא ככל הנראה תקלה בת.ההילוכים,  התקלה מאופינת בהעברת הילוכים אגרסיבית  . הפתרון הוא לפנות ולהתיעץ עם מומחה בתחום. נהיגה עם תקלה כזו עלולה לגרום לנזקים וחבל,

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...