Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ישנו כאן שירשור ענק ומעייף ואין לי כוח לעבור עליו,יקח לי שבוע כנראה...

מתוך סקרנות ולידע כללי,מישהו פה בפורום נוסע או נסע משך תקופה ברכבים

של בטר פלייס?אני רואה אותם בכבישים עדיין ותוהה לעצמי,מה היה כל כך רע?

הפרוייקט בגדול לא הצליח,סבבה.

אך הרכב עצמו בהתנהלות שלו,כמה ק"מ לטעינה עושה הרכב,עד כמה יעיל הרכב

ביום יום,עלויות זולות יותר או המוח הישראלי המתחכם עשה שובי שימוש יקרים

להחזקה? זאת אומרת,כמה שקלים לחודש יעלה ועולה רכב שכזה לעומת רכב

מקביל בסגמנט הרגיל (בעירה פנימית רגילה)?

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אין לי התרשמות אישית. אבל ממישהו שיש לו את הרכב אני מבין שאם המגבלות שלו לא מטרידות (רכב לא קטן, טווח נסיעה מוגבל, אפשרויות הטענה ללא החלפת סוללות) אז מדובר ברכב נהדר. בטח אם מדובר במי שנוהג לא מעט.

זול מאוד לנסיעה ולתחזוקה. נוח. שקט. תחושת סחיבה מאוד משכנעת עד מגבלת המהירות.

מידע כללי ברור לי שמנוע חשמלי יהיה אמין בהרבה ממנוע בעירה פנימית. עסק פשוט בהרבה ובלי הרבה אלמנטים שקיימים במנוע בעירה ודורשים התייחסות. קירור, הילוכים וכו.

פורסם

זאת אומרת,שווי אחזקה חודשי והפרש זניח בכסף ?

גם אם סיכמת,השאלה שלי היא לאלה שכן רכשו את הרכב.

הבנתי שהמודל הישראלי רצה מונופול וקיבל ועל זה בדיוק נפלה החברה,

על היותם צמאים לכסף,מחלבת בטר פלייס?

פורסם

שני הסנט שלי בנושא:

לי יצא ועדיין יוצא מדיי פעם לנהוג על הרכב. במסגרת מקום העבודה.

הרכב עצמו נהדר.

הבעיה לדעתי מתחילה קודם כל בבחירה בסוג הרכב.

כלומר - מי לקוח פוטנציאלי של רכב כזה?

זה רכב שיכול מקסימום לעבור 160 ק"מ עם הסוללה שלו.

עכשיו - נצא מנקודת הנחה שעם הזמן הסוללה מעט נשחקת וכו' ונוריד את הטווח ל- 140. (לא הרחקנו לכת).

מכיוון שאם אני רוצה לצאת לנסיעה, לא אוכל לנסוע את כל ה- 140, כי אני צריך לדאוג להחלפת סוללה לפני שתתרוקן לגמרי.

מכיוון שלא היו הרבה תחנות ה"תדלוק" או החלפת הסוללה, בפועל זה הופך את הטווח היעיל לאיזור ה- 100 ק"מ.

רכב שיודע לעבור רק 100 ק"מ - אין טעם בפלואנס גדולה, יקרה ומגושמת.

במקום הפלואנס היה צריך לבחור ברכב קטן. רכב עירוני פלוס. סופר מיני בקיצור.

רכב קטן - היה מוזיל את כל הסיפור, היה צורך פחות אנרגיה, לכן מגדיל את טווח הנסיעה (או לחלופין מאפשר סוללה קטנה יותר ולכן גם קלה יותר וזולה יותר).

הצרכן הסופי - אם היו מציעים לו את הרכב החשמלי במחיר זול יותר מרכב עם מנוע בנזין או דיזל - היה רוכש יותר מכוניות.

יותר מכוניות - פחות פשיטת רגל לחברת בטר פלייס...

פורסם

מצד שני תקופת השימוש יכולה להיות הרבה יותר ארוכה כי הרכיבים העיקריים הם יותר אמינים.

מבחינת סוללות כבר בשנתיים האחרונות היו המון התקדמויות.

כבר אפשר לשים לפלואנס את הסוללה החדשה של הליף (ראיתי מישהו בבלגיה שעשה את זה) שיש לה טווח יותר ארוך ושוקלת פחות.

עוד 4-5 שנים כבר יהיו רכבים כאלה במחיר נורמלי וטווח טוב.

פורסם (נערך)

רבות נכתב על עונש חוק הטעינה המנוהלת שקיים רק בישראל שבטר פלייס הותירה אחריה, שנבע משילוב אינטרסים של המדינה שרצתה ליצור תשתית להטלת מיסים על חשמל לרכבים ושל בטר פלייס שרצתה למנוע טעינה ביתית זולה.

האם ישנה חסימה שמונעת טעינה מהשקע הביתי בפלואנס החשמלית וגם ברכבים חשמליים אחרים שנמכרים בישראל (ניסן ליף, פריוס פלאג אין וכו..) ?

האם הרכבים שנמכרים בארץ מגיעים עם כבל שמאפשר טעינה מהשקע הביתי?

אם מצליחים להשיג כבל טעינה סטנדרטי רגיל שנמכר בשאר העולם שמאפשר טעינה מהשקע הביתי, זה יעבוד ?

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם

וזו בדיוק הבעיה..לי למשל ולעוד מאות אלפי ישראלים אין חניה עם שקע חשמל פרטי...

ייתכן ובעתיד יוסדר עניין אפשרויות הטעינה בתקנות ומפרטי הבניה.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

אני במגעים עם הקבלן של הדירה שלי בשביל שיספיקו להתקין לי עמדת טעינה בחניה לפני שמסיימים לבנות את הבניין.

גם אם לא תהיה עמדה, לפחות שהכבלים יהיו מונחים.

ככה חניה אחת תהיה לרכב בנזין (בינתיים) והשניה לחשמלי.

פורסם

אני לא מבין למה עלות ההחזקה כל כך גדולה. לפלואנס יש מצבר בגודל של 22 קילו וואט שעה. זה אומר שטעינה עולה בערך 11.5 ש"ח כולל מע"מ. אם אפשר לנסוע אפילו רק 100 ק"מ על טעינה, הרי זה יוצא עלות של 2 ליטר בנזין, כלומר 50 ק"מ לליטר...

• תוכן חדש...