Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ללדים יש חיים ארוכים במיוחד אבל זה לא משנה כי אם התקלה היא במכלול של הDRL, למשל קונקטור שנמס או נשבר, בד"כ צריך להחליף את כל המכלול וזה יקר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אנחנו נוסעים כל יום מאחורי רכבים שמשקפים את האורות שלנו בחלק האחורי שלהם.

קל מאוד לדעת אם כל האורות תקינים גם בלי לרדת מהאוטו.

לפעמים כשאני בפקק ומשעמם לי אני מכבה את האורות, מסתכל שההשתקפות של הDRL ברכב שלפני תקינה ומדליק בחזרה.

אגב, הקטע של "לא משנה איך מטפלים באוטו, זה רק השנתון" זה אחד הדברים הכי לא אחראיים ששמעתי.

יש לי חברים עם קליאו שנוהגים עליהן בעדינות (כמוני) והרכב לא עושה שום בעיה.

ויש לי חברים שנוהגים על אותו רכב בדיוק באגרסיביות והרכב מתנהג אליהם באגרסיביות כשהם מואילים בטובם להכנס למוסך.

פורסם

בטסט אמורים לבדוק את כל הנורות, גם אלו אשר אין להן תקנה משלהן(ל-DRL אין תקנה).

אך כמו שכבר נאמר בשרשור, לך תעמיס על הנהג הישראלי עוד פסילה(יקרה באופן יחסי) והנה מתכון לויכוחים/איומים/צעקות(כל המפחית גורע).

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
כל הנקודה שלי הייתה להראות שהאמינות תלויה כמעט בלעדית בשנתון ולא באופן טיפולים כמו שניסה דור להסביר .. לא יודע איך הגענו למכירה.

ואגב הרכב המדובר היה השכרה אני בטוח שגם שם לא טיפלו בו טוב במיוחד. והוא אירופאי אם נלך עד הסוף.

אני חושב שאם אין פאק בתכנון הדבר היחיד שקובע את האמינות הוא השנתון של הרכב.

דבר ראשון, אני מאחל לך שהרכב ימשיך להפגין אמינות ללא דופי.

גם אם תקח את דגם הרכב שיצא מהמפעל הכי אמין, תזניח אותו ותנהג עליו באגרסיביות, הוא לא יחזיק מעמד יותר מדי זמן.

זו לא השערה או מסקנה שלי, זו פשוט הבנה בסיסית של מכניקת הרכב.

אם לא תחליף שמן כשצריך, הוא יאבד מהתכונות שלו והמנוע יפגע מכך. אם אחד ממכלולי הרכב ששומרים על חום המנוע לא יעבוד ולא תגלה את זה בזמן כי הרכב לא נכנס לטיפולים ובדיקות בקילומטרז' סביר, המנוע יפגע מכך בסופו של דבר. ***

אני מקווה שלפחות שמן ומים אתה בודק מדי פעם.

סתם מתוך סקרנות, איזה דגם זה?

*** כל האמור לעיל לא תקף לסובארו DL, הדגם היחיד שיכול לנסוע בלי שמן, נוזל קירור ודלק.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
אין קשר בין הדברים. אמינות של הרכב זה השנתון שלו נטו. לא טיפולים ולא קילומטרז'.

FALSE

אמינות של הרכב זה נטו צבע הידיות של הדלת: אם הן באותו צבע של הפח סימן שהיצרן מנסה להסתיר משהו, אם הן בצבע שונה מהפח סימן שהרכב אמין. זה הוכח במדע.

לכן תמיד תרכוש רכב עם ידיות בצבע שונה מהפח.

אין בעד מה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• חברי המעגל הראשון
פורסם
קונקטור אפשר לתקן, לא מחליפים בגלל קונקטור אלא אם כן הם מנסים לעשות עליך קופה.

אם החיבור במכלול עצמו נהרס, לא בחיווט שמגיע אליו, יחליפו את הכל.

היום ב90% מהמוסכים לא מתקנים כלום. רק מחליפים.

פורסם

גם אם החיבור בפנס עצמו (של אורות הדרך) נשבר מחליפים את כל המכלול. מה הקשר בין זה לפנסי DRL שרופים? טוב שלא אמרת שאם האוטו טוטאל-לוס אז גורטים אותו וזה יקר.

נורות לד הן בסופו של דבר נורות כמו כל נורה אחרת, רק בצורה מעט שונה. אני לא רואה שום סיבה להחליף פנס בגלל פס לדים שרוף.

ולנושא המרכזי של השרשור - טוב מאוד שהם נוסעים בלי DRL. זה חוסך איזה ליטר וחצי דלק בעשור. אל תהיו סתומים, תכבו את הDRLים ותחסכו. (אין באמת צורך בסמיילי מגלגל עיניים, נכון?)

Ford Focus estate ; Subaru XV

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

הקשר? שאלו למה אנשים נוסעים עם DRL מקולקל. אז לדעתי זה בגלל שיקר להחליף את זה כשמתקלקל. תבדוק כמה עולה להחליף, במיוחד כשזה מגיע כחלק מהפנס ולא בנפרד. זה לא פס לדים מסריח מדיל אקסטרים אם זה מה שחשבת. אתה לא מכיר את התירוץ "עזוב, האוטו נוסע? אל תתעסק עם זה".

דווקא לגרוט זה משתלם, משלמים לך על זה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
בטסט אמורים לבדוק את כל הנורות, גם אלו אשר אין להן תקנה משלהן(ל-DRL אין תקנה).

אך כמו שכבר נאמר בשרשור, לך תעמיס על הנהג הישראלי עוד פסילה(יקרה באופן יחסי) והנה מתכון לויכוחים/איומים/צעקות(כל המפחית גורע).

אז אתם מעבירים רכבים עם DRL לא תקין?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני יודע שזה לא פס לדים (ואל תקרא לו מסריח. זה שהוא סיני לא אומר שהוא לא בנאדם) מדילאקסטרים. אבל קשה לי להאמין שלא תהיה איזה דרך חצי סבירה להחליף את הנורות האלה. זה דבר שמתקלקל והעלות שלו די זניחה ביחס לכל הפנס, ככה שלא נראה לי שהן "ידחפו" אנשים להחליף פנס תקין לחלוטין בגלל לד לא תקין. זה כמו להחליף את כל הפנס בגלל נורה שרופה, כאילו, זה לא כמו, זה-זה להחליף פנס בגלל נורה שרופה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אני לא חושב שיוצא לי לראות יותר רכבים עם DRL שרוף מאשר רכבים עם פנס דרך שרוף או אור בלימה אחד שרוף.

כמו שאנשים היו עלצנים להחליף נורות דרך וחניה וברקס אלא רק לטסט, אז ככה הם נשארו ולא אכפת להם אם פס אחד לא דולק.

מדובר בעצלנות נטו - מרבית המכוניות שיש להן DRL הן מכוניות חדשות שנמצאות על הכביש שנתיים 3 ולדעתי החלפת ה DRL במידה ונשרף מעצמו נכללת באחריות.

נטו עצלנות של אנשים.

Honda Civic ex 95

Honda Prelude vti 99

פורסם (נערך)
אני יודע שזה לא פס לדים (ואל תקרא לו מסריח. זה שהוא סיני לא אומר שהוא לא בנאדם) מדילאקסטרים. אבל קשה לי להאמין שלא תהיה איזה דרך חצי סבירה להחליף את הנורות האלה. זה דבר שמתקלקל והעלות שלו די זניחה ביחס לכל הפנס, ככה שלא נראה לי שהן "ידחפו" אנשים להחליף פנס תקין לחלוטין בגלל לד לא תקין. זה כמו להחליף את כל הפנס בגלל נורה שרופה, כאילו, זה לא כמו, זה-זה להחליף פנס בגלל נורה שרופה.

פסי לדים מקורים או תאורת איתות בחלק מרכבי קונצרן VAG ניתנים להחלפה רק כמכלול ולא רק את פס הלדים או לד בודד ולצערינו המחיר בהתאם.

בתאורת DRL קיים גם 'דרייבר' או מודול DRL ולא רק פס לדים שמחירו בסביבות 400-500 שקלים.

לדוגמא:

תאורת איתות בגולף דור 5 שנת 2006 מורכב מ-3 לדים וניתן להחליפה רק קומפלט.

המחיר של תאורת הלדים מקורית בארץ הינו סביב 150-200 שקלים ללא עבודה.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

קישרתי באחת ההודעות שלי לDRL של רנו קליאו OEM מאיביי, עולה 350 ש"ח לצד אחד וזה לא חלק מהפנס.

הישראלי המצוי ישלם 350 ש"ח על מנורה ליופי*? למה מי מת?! (ותנועה עם היד)

*אני יודע שזה לא ליופי, אבל הציבור לא.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

• תוכן חדש...