Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשנה האחרונה יצא לי להבחין בלא מעט נהגים שנוהגים במכוניות המצוידות במערכת DRL כשהנורות פשוט לא דולקות. התופעה נפוצה במיוחד במכוניות בהן מותקנות נורות הלוגן (חוט להט) - אז ניתן להבחין בנורה אחת שרופה או כאמור בשתי הנורות כשהן לא מאירות. במקרים אחרים הבחנתי במכוניות בהן פסי הלדים כלל לא מאירים - למשל בכמה רנו פלואנס עם פס לד אחד דולק בלבד ואילו השני כלל לא מאיר.

לעניות דעתי הסיכוי שאותו נהג ביקש מהמוסך שלו לבטל את המערכת קלוש - וטוב שכך (מערכת חשובה) למרות הנהגים ששוכחים להדליק אורות בחושך.

עכשיו שאלותיי הצנועות הן: האם בודקים את הנורות הללו בטסט השנתי בכלל? למה הנהגים לא מייחסים חשיבות גם למערכת חשובה זו? האם מעניין את הנהג הישראלי רק שהפנסים הראשיים יעבדו (וגם אז לא תמיד)?

אגב, עוד שאלה שמעניינת אותי - מה קורה אם פס הלד נשרף במידה והוא מובנה בתוך הפנס הראשי של הרכב - מחליפים את כל הפנס הראשי?

תודה לעונים ולמשתתפים.

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ממך באמת לא ציפיתי לקרוא את זה.

לא אתה היית זה שטען שאורות ביום הם דבר מיותר?

ולשאלתך, אני מאמין שיש דרך להחלחף רק את הנורו. בדיוק כמו שלא מחליפים פגוש כשנשרף פנס ערפל.

עריכה: סביר להניח שרוב אלה שנוסעים עם נורות שרופות כלל לא מודעים לזה. זה לא דבר שתראה בנהידה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

זאת דעתי הפרטית בלבד -> אדון ({וגברת) ישראלי ישראלי מחפשים איך לחסוך, היכן ניתן לקנות את הזול ביותר (גם במחיר איכות ירודה) - וזאת אחת הסיבות מדוע לא מחליפים את הנורה אלא אם חייבים. מבחינתו - זה בזבוז כסף.

כן בטיחותי ? לא בטיחותי ? מעניין את הסבתא. אם הרכב עובר טסט עם נורות שרופות - אז זה לבטח לא ענין בטיחותי - ואז לא צריך להחליף נורות.

ואם לא עובר טסט - אז הבוחן הוא בן ז#$. לא יודע כלום מהחיים שלו...

פורסם

טסט זה פעם בשנה, למשך קצת פחות משעה. מה שמשאיר 364 ימים + רוב היום שאחרי הטסט בהם רוב עם ישראל לא בדיוק שם לב אם נשרפה לו נורה. אם מישהו יפנה את תשומת לבו - אולי יחליף. לרוב זה פשוט מחוסר ידיעה הנובעת מחוסר אכפתיות, על אחת כמה וכמה אם זה לד אחד מתוך פס.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אנשים פשוט חסרי אחריות. כמה קשה לבצע בדיקה עצמית?

אני פעם בתקופה עושה בדיקה לכל מערכת התאורה ברכב. בודק את כל סוגי האורות. אור דרך, אור גבוה, אור ברקס, אור חניה, אורות ערפל ואיתותים. בין היתר ברכב הקודם שלי היה קל לראות שמנורה שרופה, אז ברגע שראיתי - החלפתי. לא חיכיתי לטסט. אני חושב שזה נושא בטיחותי ואני לא משחק בזה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

זה באמת לא סרט - עומדים בחושך מול איזה קיר ואפילו לא צריך לצאת מהאוטו, שלא לדבר עם אם יש חבר בסביבה, אז בכלל. הבעיה היא שמעטים עושים את זה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
אנשים לא בודקים שמן ומים, אז נורות אתה רוצה שיבדקו? תתפלא כמה אנשים בכלל לא עושים טיפולים לרכבים שלהם...

אני לא מתפלא. אחר כך אנחנו רואים את התוצאות של "צרפתי זה זבל לא אמין" או "איך הלך לי מנוע אחרי 180 אלף ק"מ?" וכדומה.

תטפלו בזמן והמכונית (לרוב) תחזיר לכם את זה. הנה, עובדה - הייתי אחראי לתחזק את הקליאו שלי, היא שירתה אותי נאמנה כמעט 4 שנים ללא תקלות מיוחדות. הרכב יצא פיקס בבדיקה. מן הסתם המשפט הזה לא רלוונטי לרוב אנשי הפורום, שכן רובנו פה פדנטים יותר מרוב האנשים בארץ.

בדיקת מנורות זה עסק של 3-5 דקות בלחץ. לא צריך חבר שיעזור ולא אף אחד, למרות שזה יותר קל.

אפילו את הרכב שהיה לי בעבודה טרחתי לבדוק. לפחות לדאוג לדברים הבסיסיים כמו שמן, נוזל קירור, אוויר בצמיגים, מנורות וכו'.

ככה גיליתי שהרכב צורך מים ובולע שמן. הבוס לא עשה עם זה יותר מדי אבל לפחות ידעתי לבצע מעקב ולהשלים במידת הצורך. (כי זה הפתרון שהבוס נתן)

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
הייתה לך קליאו חדשה (2012 אם אני לא טועה). עם כל הכבוד אי אפשר לקחת ברצינות מה שאמרת.

זה לא משנה. הרכב אכן היה 2012 אבל נסע לא מעט (קרוב ל60 אלף ק"מ). ועובדה ששוב - בבדיקה הוא יצא פרפקט מבחינה מכאנית.

לא חסרים כאן בפורום טפסי בדיקה של רכבים שנסעו ק"מ דומה והבדיקה נראית כמו בדיקה של רכב בן 7-8. הכול עניין של היחס שהרכב מקבל מבחינת נהיגה וטיפולים.

פורסם
ממך באמת לא ציפיתי לקרוא את זה.

לא אתה היית זה שטען שאורות ביום הם דבר מיותר?

אין שום סתירה ואין שום קשר - מדובר בשתי מערכות נפרדות. מערכת ה- DRL היא מערכת חשובה ובטיחותית.

לגבי תאורה ראשית כללית בשעות היום אני ממש לא אכנס לזה עכשיו כי זה לא נושא השרשור.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם הלד נשרף, כנראה יקר יותר להחליף את המכלול מאשר נורת הלוגן/להט פשוטה. במיוחד ברכבים שזה חלק אינטגרלי מהפנס.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אין חיווי בלוח המחוונים על שריפת לד?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם אם יש, כנראה אחרי שמבררים במוסך כמה זה עולה לתקן, לומדים לחיות עם החיווי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...