Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז קניתי רכב. והוא ידני. טיפים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לוכלם!

בשעה טובה קניתי רכב בעל גיר ידני (סיאט איביזה 2013). יש לי רישיון לידני אבל לא נהגתי על ידני קרוב ל 4 שנים..

אני חייב לציין שממקום הקניה עד מקום העבודה שלי הרכב נכבה לי:

כ 3 פעמים בחניון

פעמיים בצומת

לא רע בשביל אחד שלא נהג על ידני קרוב ל 4 שנים.

אשמח לקבל טיפים בהקשר לנושאים הבאים:

1. האם כדי "לתת" גז כשאני יוצא ממצב של עמידה?

2. הרכב דיי חדש, ולכן מחשב הרכב מציע לי לעלות או להוריד הילוך. בהנחה ואני לא בעקיפה, האם כדי להתייחס להצעות שלו?

3. כשאני מגיע לרמזור אדום, האם כדי "להתגלגל" על ניוטרל עם קלאץ' משוחרר עד שאני מגיע לעמידה או אם אני רואה שהרמזור מתחלף לירוק לשלב הילוך מתאים למהירות שבה אני נמצא כרגע ולהמשיך לנסוע? או שתמיד צריך להיות בהילוך?

4. כשאני חונה, בלם יד חובה. מתי צריך לשלב הילוך? איזה הילוך לשלב? מה עם כיוון הגלגלים?

5. בעמידה ברמזור: ניוטרל עם קלאץ' משוחרר או הילוך ראשון עם קלאץ' לחוץ?

6. התחלת נסיעה בעליה\ירידה. למזלי! עוד לא יצא לי להתחיל נסיעה בעליה\ירידה. אני זוכר שיש כל מיני טכניקות כמו להחזיק בלמים ולהגיע לנקודת "תפיסה" עם הקלאץ' עד שהרכב רוצה לזנק ואז לתת גז. יש את אותו הדבר אבל עם בלם יד. אבל ברכב שלי יש מערכת עזר לזינוק בעליה (hill hold) האם אני עדיין צריך "להסתבך" עם כל השיטות שלמדתי בשיעורי נהיגה?

לבנתיים זה הכל.

תודה רבה על העזרה!

פורסם (נערך)

1. כן.

2. כן, אך לא כתורה מסיני.

3. תמיד להיות בהילוך מתאים, בטח שלא בהילוך סרק.

4. בשיפוע תלול, הילוך ראשון או רוורס, לרוב ממליצים נגד כיוון השיפוע. בעליה או ירידה תלולות רצוי להטות את ההגה (לאו דווקא עד הסוף) לעבר קצה הכביש.

5. מבחינה מכנית ישנה עדיפות מסוימת להישארות בסרק, אך כמו שהובהר בשרשור קודם, רצוי להישאר בראשון (ובמיקום מתאים בכביש) עד שיעצרו מאחוריך לפחות שתי מכוניות או משאית גדולה אחת.

6. לאו דווקא, אבל בעליות תלולות מאוד בלם יד לא יכול להזיק בכל מקרה...

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חבר, היו אינספור שרשורים כאלה, בגדול, ברכב בנזין צריך לתת גז כדי לצאת מהמקום, חייבים להרים בלם יד בחניה, בטח לא להשעין את הרכב על הגיר, או להשאיר אותו במצב בו עלול להתגלגל, אני משלב הילוך עם כיוון הירידה (רוורס בעליה) רק בחניות תלולות.

כשאני מזהה אור אדום בכביש מהיר אני לא מוריד הילוכים כלל, מתגלגל בחמישי עד לנק בה צריך ללחוץ על הקלאצ׳ וזהו, כל עוד אתה לא מיומן, ממליץ להוריד עד שלישי ולאחר מכן כבר להוציא לניוטראל, טיפ מאד חכם הוא להישאר בדריכות מסויימת למתרחש מאחורייך למקרה ותצטרך לברוח מהר קדימה.

בתור חיפאי, יוצא לי לא פעם להשתמש בבלם יד בזינוקים בעליה, שיטה נוחה ומקובלת.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

1. לשחרר מצמד בסל"ד הכי נמוך שאתה יכול כדי שהמנוע לא ירעד ולא יכבה (נאמר סביב 1300-1400 סל"ד). משם כשהמצמד כבר מחובר תן גז ותאיץ. כמובן שאם אתה מעוניין לזנק מהר, אפשר להחליק את המצמד קצת יותר.

2. אפשר להתייחס אם אתה מעוניין לנהוג רגוע וחסכוני.

3.כל עוד הרכב בתנועה בתיבת הילוכים צריך להיות משולב הילוך ממנו תוכל להאיץ. הפרדת מנוע מגלגלים רק בעת החלפת הילוך ובכמה מטרים לקראת עצירה.

4. בלם יד חובה.

פנים הרכב לכיוון עליה - לשלב לרוורס.

פנים הרכב לכיוון ירידה - לשלב הילוך ראשון.

גלגלים מופנים לכיוון שפת המדרכה אם פנים הרכב לכיוון ירידה או מופנים לכיוון מרכז הכביש אם פנים הרכב לכיוון עליה.

5. ניוטרל וקלאץ' משוחרר. רגל דורכת על הקלאץ' אך ורק בעת החלפת הילוך או בזניוק. בכל מצב אחר קלאץ' משוחרר.

6. מומלץ להיעזר בבלם יד בעת זינוק בעליה. זינוק בעליה ללא שימוש בבלם יד אפשרי עד שיפוע מסויים אך דורש יותר מיומנות.

הנ"ל מתיחס לרכב ללא hill holder.

בעת זינוק בירידה תלולה אפשר להתחיל מהילוך שני.

פורסם (נערך)

תודה רבה לכולם!

Buki

אתה בטוח שב 4 זה לא הפוך?

הילוך ראשון כשאני עם הפנים כלי העליה

רוורס כשאני עם הפנים כלפי ירידה

כמו כן, אני מבין שהמשמעות של הפניית ההגה כלפי שפת המדרכה כאשר אני עם הפנים לכיוון ירידה ולמרכז הכביש כאשר אני עם הפנים לכיוון עליה זה על מנת שאם חס וחלילה הרכב יתחיל לנסוע הוא יתקע באבני מדרכה?

עריכה אחרונה על ידי raiden
פורסם

נסה ללמוד כמה טורים אתה "מאבד" בין הילוך להילוך כשאתה מעלה הילוכים ובכמה אתה צריך להעלות כשאתה מוריד הילוכים.

אם תבצע את החלפת ההילוכים בטווח הזה, ההחלפות תהיינה חלקות ויעילות יותר.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם (נערך)

ההמלצה השגורה היא אכן הילוך הפוך לכיוון העליה כדי למנוע ככל הניתן תזוזה מיותרת של הרכב במקרה של כשל בבלם היד (נדיר בימינו) או דחיפה.

עם זאת, גם הילוך שהוא עם כיוון השיפוע (כמו שאומר בוקי) מספק התנגדות לתנועת הרכב, אך עשוי להקטין את הנזק לתיבת ההילוכים במקרה שהרכב מתחיל להידרדר. החלטה שלך...

לגבי הפנית הגלגלים - הבנת נכון. כמובן שאם תפנה אותם יותר מדי הרכב יוכל לטפס על המדרכה...

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

504L

תודה רבה על הטיפ! להפתעתי הרכב מאוד שקט (אני רגיל לשמוע את המנוע "צורח" כשהטורים עולים), אסע בסוף שבוע לחניון ריק ואנסה לראות כמה טורים אני מאבד על מנת לפצות עם גז באמצע.

חן ג.

תודה רבה על ההבהרה!

עוד שאלה קטנה, על מנת למנוע עומס יתר על תיבת ההילוכים האם סדר הפעולות הנ"ל נכון:

להגיע לעצירה עם ברקס לחוץ וקלאץ' לחוץ -> להעביר לניוטרל -> להפעיל בלם יד -> לשחחר ברקס -> לשלב הילוך ראשון\רוורס ולשחרר קלאץ'?

פורסם
ההמלצה השגורה היא אכן הילוך הפוך לכיוון העליה כדי למנוע ככל הניתן תזוזה מיותרת של הרכב במקרה של כשל בבלם היד (נדיר בימינו) או דחיפה.

עם זאת, גם הילוך שהוא עם כיוון השיפוע (כמו שאומר בוקי) מספק התנגדות לתנועת הרכב, אך עשוי להקטין את הנזק לתיבת ההילוכים במקרה שהרכב מתחיל להידרדר.

הילוך ראשון ורוורס ברוב המוחלט של המקרים בעלי יחס העברה דומה מאוד ולכן הם מחזיקים את הרכב במקום באותה מידה.

תיבת הילוכים ידנית יכולה להסתובב חופשי לשני הכיוונים ללא נזק.

המלצה שלי שהיא הפוכה למה שכתוב בספר תאוריה נועדה למנוע מצב של סיבוב מנוע הפוך, נגד כיוון סיבוב הטבעי שלו.

נניח רכב בעליה, שילבת הילוך ראשון והורדת בלם יד - רכב יתדרדר אחורה ומנוע יסתובב בכיוון הפוך.

סיבוב מנוע בכיוון הפוך יכול לגרום לכשל במערכת תיזמון.

בספרות טכנית של הרבה יצרנים אוסרים על סיבוב מנוע ידני בכיוון הפוך מהסיבה הזו.

רכב בעליה, שילבת רוורס והרכב התדרדר - מנוע יסתוב בכיוון סיבוב הרגיל שלו.

504L

עוד שאלה קטנה, על מנת למנוע עומס יתר על תיבת ההילוכים האם סדר הפעולות הנ"ל נכון:

להגיע לעצירה עם ברקס לחוץ וקלאץ' לחוץ -> להעביר לניוטרל -> להפעיל בלם יד -> לשחחר ברקס -> לשלב הילוך ראשון\רוורס ולשחרר קלאץ'?

כמעט נכון.

להגיע לעצירה.

בלם יד.

כיבוי מנוע.

עזיבת הרגל מדוושת בלם.

הרכב נע אחורה/קדימה על מתליו.

שילוב הילוך עם כיוון השיפוע.

שחרור קלאץ'.

פורסם

קודם כל,תתחדש!

יש לי גם איביזה 2013 ידנית (הייתה לי 2012 לפניה),רכב חמוד מאוד.

1. תן ליטוף של הגז כשאתה מגיע לנקודת חיכוך של הקלאץ',כעיקרון אם אתה במישור אז הרכב יתחיל לגלוש לאט לאט כשתרים את הקלאץ' לנקודת חיכוך.

2. המחשב רכב תמיד יודיע לך לגבי הילוכים,תיסע איך שנוח לך ובהתאם לתנועה,תזכור תמיד שעדיף להיות בהילוך גבוה ובטורים נמוכים (כדי לחסוך דלק.).

3. אם אני לדוגמא בפקק או שאני כבר קרוב לעצירה,אני זורק לניוטרל ומשחרר את הקלאץ',אם הרמזור נפתח ועוד לא עצרתי אז אני משלב בהילוך המתאים וממשיך בנסיעה כרגיל.

4. אני תמיד שם בלם יד מורם + הילוך משולב (בירידה - רוורס,בעלייה - ראשון,במישור לא משנה כ"כ,אני שם בהתאם לרכבים שיש מלפניי/מאחריי ובהתאם לכביש שאני חונה בו).

לגבי כיוון גלגלים,אני תמיד חונה עם הגלגלים ישרים,אבל בירידה למדתי כעיקרון שהגלגלים אמורים להיות לכיוון המדרכה,ובעלייה לכיוון הכביש (גם בירידה ובעלייה אני חונה עם גלגלים ישרים חחח).

5. אם הרמזור קצר,תישאר עם קלאץ' לחוץ ושים על ראשון,אם זה רמזור ארוך,תן לרגל לנוח קצת,שים ניוטרל ושחרר קלאץ'.

6. ה-HILL HOLD תופס רק בעליות פחות מתונות,אל תסתמך על זה,תתרגל זינוק בעלייה,גם אם תשלב לעיתים גז כשהקלאץ' עוד לא משוחרר,לא יקרה כלום,לאט לאט תתחיל להסתדר עם זה,גם אני עדיין לפעמים נותן בטעות קצת גז עם הקלאץ' (בעיקר בעליות ממש מתונות וכשיש פקק).

מה שכן,עכשיו אתה תהנה מהרכב בנסיעות ביום-יום,חכה לפקקים ואתה תבין שידני זה סיוט :twisted:

בית"ר נורדיה ירושלים !

פורסם

בוקי תודה רבה על ההבהרה!

1barakt

תודה רבה!

לגבי פקקים, כן נסעתי הביתה מהעבודה, אמרתי לעצמי "אני רוצה לתרגל קצת, אז אסע דרך העיר" סיוט! אבל סיוט מהנה!

פורסם

סע לאיזה מגרש ריק ותתאמן, אין צורך להלחיץ את עצמך בתוך פקקים אם יש לך אופציה להימנע מזה. תוך שבועיים אתה כבר תוכל לנסוע כמעט בלי בעיה. אחרי כמה חודשים כבר תדע להרגיש את האוטו ולהחליק הילוכים בסל"ד המתאים. תמיד תשתמש בקלאץ' כן? :-P

פורסם

תהנה מהנהיגה, תהנה מהידני (זה כיף) ותתחדש על הרכב!

:-)

לא מבין,מה כל כך כיף בידני?

Talbot Horizon->Seat Ibiza->Mazda 121->Toyota Yaris->Toyota corolla->Toyota Runx->Honda Civic--Mazda3 2.0 Spirit

• תוכן חדש...