Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"אורות חניה" ברנו פלואנס 2014

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים,

עברתי מבחן רישוי במכון קומפיוטסט ראשון מזרח והבוחן שבדק אורות, ציין ליקוי "מנורת חניה" והפנה אותי לחשמלית המכון.

OK רכב חדש,טסט ראשון,פחות משנתיים על הכביש וכבר...?(ציפיתי לעבור "חלק").

טוב,מה לעשות,יכול לקרות, אולי פיוז? או נורה ששבקה ,לא ברור.:shock:

פניתי לחשמליה ואחד הבחורים בדק החליף נורית ועדיין אין אור.

שוב עלה רעיון הפיוז,("לא יודע איפה זה,ברנו זה סיפור"...לדברי הבחור),ואולי הגדרות מחשב?

הבחור הפנה אותי לחשמלאי רכב בסביבה ואני עדין לא מבין איך יתכן ששתי הנורות לא דולקות ברכב כמעט חדש שלא נעשה בו כלל שימוש ב"אור חניה" כלל (ובינינו מי בכלל משתמש באור חניה ולשם מה הוא נחוץ בכלל למעט ריקון מצבר).

לפתע הופיע חשמלאי אחר, מנוסה יותר מן הסתם אשר למזלי ידע כי אורות החניה ברכב זה הם פנסי הלד ולא נורות החניה הרגילות אשר פעולתן מבוטלת. ובכך חסך לי טירטורים וטלפונים.

(אגב באותה נשימה הוא ציין שגם ברכבי יונדאי קיימת אותה תופעה).

הפניתי את תשומת לבו של עמית,בוחן בכיר במכון, שלמי שאינו מכיר הוא גם אחד החברים והמנהלים הראשונים בפורום זה,בעל הניק "KOMPY".

בתור לקוח ותיק (מעל 20 שנה) של המכון אשר נחשב בעיני איכותי ואמין הייתי ממליץ לבעלי המכון לדאוג להעברת הדרכות מסוג זה לחבר'ה הצעירים וחסרי הנסיון שם, ע"מ לשמור על שם המכון ולמנוע טירטורים מיותרים מקהל הלקוחות.

לידיעתכם,בעלי פלואנס ויונדאי.

עריכה אחרונה על ידי nit_zan
פורסם

ברוב (אם לא בכל) המכוניות שיש drl הלדים משמשים גם כאורות חניה כאשר במצב זה הם דולקים בעוצמה חלשה יותר .

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

לא מבין למה ברכב שעדיין באחריות אתה נותן לחשמלאי לגעת באוטו.

אני הייתי נוסע ישר למורשה הקרוב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כן. קח לדוגמא את היונדאי I20 החדשה, בדגמים הפשוטים יש מסגרת בצבע חלבי מסביב לפנס אבל אין LED בפנים ולכן יש אורות חניה רגילים, בגרסאות הבכירות זה הפוך.

אין ליצרן טעם לייצר פנס שונה לכל רמת אבזור ולכן יש הכנה לכל הקונפיגורציות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם (נערך)

יש מכוניות שהיצרן מייצר לגרסאות הפשוטות פנסי ריפלקטור בלי לדים , ולגרסאות המאובזרות פנסי פרוג'קטור עם לדים או פנסי לד מלאים .

בפיג'ו 208 למשל או במאזדה 2 הפנסים זהים רק בצורתם החיצונית.

מה שרדזון תיאר קורה לרוב במכוניות שהלדים לא נמצאים בפנס הראשי או שהתווספו במתיחת פנים למכונית .

עריכה אחרונה על ידי zivk

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

אוקיי, תודה. מעניין לדעת.

קורה לרוב במכוניות שהלדים לא נמצאים בפנס הראשי או שהתווספו במתיחת פנים למכונית .

זה באמת המצב בפלואנס לאחר מתיחת הפנים (שני המקרים גם יחד).

חזיר דיזל

פורסם
לא מבין למה ברכב שעדיין באחריות אתה נותן לחשמלאי לגעת באוטו.

אני הייתי נוסע ישר למורשה הקרוב.

אם מדובר בהחלפת נורית עושים זאת במקום ועוברים טסט.

אם זה משהו מורכב יותר שלא נפתר בהגדרות מחשב כמובן שמורשה.

במקרה זה זה נראה הזוי לכן לא מיהרתי ולמזלי זה נפתר מהר .

עוד יותר הזוי ש"בוחנים" במכון ידוע וותיק לא מודעים לכך.

פורסם
למה לנסוע למוסך מורשה, ולבזבז דלק וזמן, במקום לקרוא קצת מתוך חוברת הרכב שנמצאת בתא הכפפות?

כי במהלך טסט אתה סומך על הבוחן ועל המכון שהוא לא איזה מכון קיקיוני ולא תתחיל לפשפש בספר רכב העמוס ממילא אלא ההתמקדות שלך לסיים ולעבור.

הנהג הממוצע לא אמור לדעת ולהתעמק בדברים כאלו זה לא תפקידו.

כי ברכב בן פחות משנתיים עם פחות מ20KKM ושבוע אחרי טיפול גדול במוסך מורשה אין סיבה הגיונית לא לעבור טסט ראשון חלק.

כמובן שלא התכוונתי לנסוע למורשה אלא להרים טלפון למורשה.

פורסם

הנהג הממוצע אמור להכיר את מערכות הרכב והתפעול שלהן ברכב בו הוא נוהג.

אורות הרכב על כללן נכנסים תחת הסעיף הזה.

פורסם

הסעיף הספציפי הזה הנוגע לאורות חניה לא נופל לדעתי בידע הנדרש מהנהג הממוצע.

אנחנו מדברים על מדינה שבה בלמעלה מחצי מהמכוניות האורות לא תקינים, לא יודעים מה זה פנסי ערפל, ולא יודעים להחליף בין אורות דרך למעבר.

פורסם

ב"רצוי" מספיק לי שהנהג ידע שיש דבר כזה אורות חניה, ושלא יסע עם DRL בלילה. העניין הזה מאוד ספציפי ולדעתי לא חייב להיכנס לרצוי, לזה התכוונתי ועל הדרך ציינתי מה מצוי.

• תוכן חדש...