Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ליסינג ללא מקדמה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

כמה שאלות - קצרות וענייניות (אני יודע שהכי טוב יהיה פשוט להתקשר לסוכנויות ולשאול אותם אבל אני אוהב אותכם יותר):

באופן היפותטי - בא ילד בן 21 שלא מזמן השתחרר מהצבא, עם עבודה טובה, ללא רצון/צורך ללמוד תואר בעתיד הנראה לעין, עדיין גר עם ההורים אבל מתכנן תוך שנה - שנה וחצי לעזוב - ורוצה לקחת רכב. אני רוצה לקחת רכב לשלם עליו במשך שלוש שנים (30 חודש או 36, לא באמת משנה לי)

אני מגיע לסוכנות, לדוגמה אני מתעניין ברכב שעולה 100,000 שקל. קובעים איתם שאני משלם לדוגמה 1000 שקל כל חודש, ואללה הכל טוב ויפה - שלוש שנים מאוחר יותר ו30 עד 36 אלף שקל פחות יותר, אני מגיע אליהם ואני זורק להם את המפתחות לרכב לשכוח שהרכב הזה היה שייך לי, ורוצה לעבור לעסקה דומה על רכב אחר / פשוט ללכת.

עכשיו לשאלות:

א. המימון הוא כמו הלוואה? יש קשר ל100,000 האלו ולחשבון שלי? או שאני נטו רואה חיוב בסך 1000 שקל כל חודש?

ב. אני רוצה ללא מקדמה, האם זה באמת אפשרי? או שהכל חארטה של הפרסומות שלהם? אני נטו בא ומשלם 1000 שקל? או שיהיה עכשיו תשלום עבור השירות, ותשלום פתיחת עסקה ותשלום כוס מים ששתיתי כשנכנסתי לסוכנות?

ג. אם אני רוצה לסיים את העסקה מוקדם יותר, יש כנסות יציאה? או שאפשר פשוט לקום וללכת?

ד. ליסינג תפעולי פרטי (שהביטוח, טיפולים והכל מטופל ע"י החברה) - כמה בערך זה מוסיף לערך של העסקה?

חפרתי קצת, אשמח לעצות ותשובות - אוהב אותכם, יום טוב :)

פורסם

כדי שהילד עם העבודה הטובה יגיע למשהו בחיים ולא יהיה חייב בהוצל"פ כשיהפוך למבוגר יותר, הייתי אומר שלא יקפוץ מעל לפופיק, שירגע ויקנה מה שנמצא בתחום יכולותיו.

בטח ובטח כשמדובר ברכב חדש שהוא בערך ההשקעה הכי גרועה שאדם יכול לעשות בחייו ושתוך 3 שנים יאבד כ-40% מערכו ועל זה יתווספו גם הוצאות העסקה, ריבית על ההלוואה, תשלומי אחזקה על רכב חדש ותנאי הסכם שהם חד משמעית לטובת הגורם המממן.

האם באמת נראה לך שאתה תאמר להם יפה שלום לאחר 36 חודשים מבלי לשלם ולהתחשבן?

האם אתה חושב "שתשכור" רכב חדש לתקופה של 3 שנים כנגד 1000 ש"ח לחודש ואחר כך תחזיר אותו ובכך תם ונשלם (זאת משמעות שאלתך)?

הלוואות בלון כשמן כן הן, בשלב מסויים הן מתפוצצות לך בפנים.

מצד שני, אם אתה מרויח ממש טוב, אם אתה בטוח שתמשיך להרויח ממש טוב גם בעתיד, אם אתה רוצה להתחייב כל 3 שנים להחלפת רכב ואם החלום על רכב חדש כה חשוב לך, מימון 100% הוא אפשרי ואנשים עושים זאת וחלקם "נשארים בחיים" (לדעתי ברוב החברות תידרש לשלם מעין "אגרת" פתיחת הלוואה או משהו דומה אך באמת שאינני יודע זאת בוודאות).

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

היה שרשור דומה לפני כמה שבועות, תעשה חיפוש.

הנקודה כאן זה כאשר אתה בא להחזיר את הרכב, תצטרך להשלים את הפער בין מחיר המחירון לבין הסכום ששילמת בפעל. זאת המלכודת

פורסם

Spidrman - תודה על התשובה. לא התכוונתי להשמע שחצן או משהו, הכל היה בהומור. השיקול שלי הוא נטו כסף נזיל זמין. אני מעדיף "להפסיד" 30-40 אלף שקל בשלוש שנים על רכב חדש, רכב ברמה אחת אם לא שתיים מעל כל רכב שאוכל להרשאות לעצמי עם אותם ה30-40 שאני יוציא במכה אחת.

כל מה ששתיכם אומרים שזה תרמית, מה זאת אומרת? הרי כל התנאים מוצגים על השולחן ברגע חתימת החוזה. זה לא שהם מחביאים את כל זה ומפתיעים אותך בסוף(או שאני תמים מידי?).

נומד - אתה מתכוון שאם הירידת ערך הייתה יותר ממה שיצא לי לשלם להם בפועל אני צריך להשלים את הסכום המדובר?

פורסם

לא אמרתי שמדובר בתרמית, מדובר בעסקה, העסקה טובה למממן, פחות למי שבעצם קונה כסף=הקונה/הלווה.

התנאים אכן מוצגים "על השולחן", שאלה היא האם אנחנו מבינים מה משמעותם וכמה באמת תעלה העסקה..

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

לא רואה שום סיבה לשלם היום את המחירים הפסיכיים של רכב חדש, כשיש סוף סוף אופציות שפויות לצעירים.

בשנת 2002, כשקניתי את הרכב הראשון שלי, לא היה שום דבר מזה. קניתי ב-11 אלף שקל סובארו ליאונה 1300 ידנית בת 16, עם חלודות ו-200 אלף ק"מ. השקעתי בה ימבה כסף בשנים שהייתה אצלי - בהשקעה קוסמטית בשביל הכיף שלי, וגם בתיקונים בלי סוף.

רק בשביל לסבר את האוזן, במונחים של היום אנחנו מדברים על כמעט 15 אלף שקל. שכר המינימום היה אז 3200 שקל.

היום, אתה יכול בקלות לגשת לכל חברת השכרה, ולקנות לעצמך רכב מיני ב-30 אלף ש"ח. אם יש לך עבודה מסודרת יתנו לך בכיף מימון מלא עבור הרכב - סה"כ 30 אלף שקל זה לא בשמיים - ותמורת 600 ש"ח בחודש (פלוס מינוס) יש לך רכב בן 3.

זה כמובן לא כולל את ההוצאות מסביב, כמו דלק, ביטוחים ואגרה - אבל אם אתה יכול להרשות לעצמך את התוספת עבור ביטוח מקיף, אז כל היתר זה אותו דבר, גם עבור רכב ישן.

באופן כללי - רכב ישן עולה בממוצע כמה מאות שקלים באחזקה, ככה שאת מה שאתה חוסך בתשלום לבנק, אתה משלם למוסך.

ככה או ככה - לא הייתי קונה רכב חדש, כי זה דבר מטומטם לעשות כשאתה צעיר.

פורסם (נערך)

מתעלק על השרשור, ואני שואל, איפה עובר הגבול?

עם הסכמי המימון של היום - הלוואה בריבית אפסית כמעט, 60% מערך הרכב 60 תשלומים ו40% בלון לסוף התקופה (הסכם נפוץ) אני רואה הרבה צעירים מתחייבים על רכב חדש שמחירו יותר מ100 ואפילו מ 120 ורובם עומדים בהתחייבויות גם עם הכנסה מתחת לממוצע.

אז מתי כן ומתי לא?

רכב ב 200 אשח:

גבר נשוי עם בית בבעלותו ללא משכנתא והכנסה כוללת שלו ושל אשתו נטו בסך כ16 זה נחשב סביר?

רווק שגר עם ההורים עם הכנסה של 8א' זה נחשב סביר?

עריכה אחרונה על ידי Ameer.86
פורסם

אני מצטרף לדעת חבריי שכדאי לך לחשוב על כל העניין שוב.

אם בכל זאת אתה מעוניין - אני ממליץ לך על תוכנית ליסינג דוגמת אוויס אקספרס. היתרון של תוכנית כזאת היא שאין הפתעות והיא יכולה גם לכלול ביטוח זול יחסית לנהגים צעירים. וגם טיפולים.

המקדמה בתוכנית כזאת היא סביב 7500 ש"ח והתשלום החודשי כולל טיפולים וביטוח מתחיל מ-1500 ש"ח לחודש בערך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
מתעלק על השרשור, ואני שואל, איפה עובר הגבול?

עם הסכמי המימון של היום - הלוואה בריבית אפסית כמעט, 60% מערך הרכב 60 תשלומים ו40% בלון לסוף התקופה (הסכם נפוץ) אני רואה הרבה צעירים מתחייבים על רכב חדש שמחירו יותר מ100 ואפילו מ 120 ורובם עומדים בהתחייבויות גם עם הכנסה מתחת לממוצע.

אז מתי כן ומתי לא?

רכב ב 200 אשח:

גבר נשוי עם בית בבעלותו ללא משכנתא והכנסה כוללת שלו ושל אשתו נטו בסך כ16 זה נחשב סביר?

רווק שגר עם ההורים עם הכנסה של 8א' זה נחשב סביר?

כל אחד וסדר העדיפויות שלו. בעקרון במצב הקיים של השוק ניתן רכוש רכב אמין שנוסע בלי תקלות ונכנס למוסך רק לטיפולים ב-25K. כל מה שמעבר קושר לרגשות ולרצונות של כל אחד ואחד.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• 6 חודשים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...