Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוקו רמירז אמר - When you have to shoot, shoot. Don't talk. יש אנשים שלא הפנימו את העניין הזה, גם בחלוף כמעט 50 שנה מצאת הסרט.

אבא של חבר נפטר אתמול. הלוויה הייתה ב-9 בערב במרכז, לכן בסביבות 7 וחצי ארזתי את עצמי, נכנסתי לאוטו ושמתי פעמיי לפ"ת. מצב הרוח מן הסתם לא מהמשובחים, לכן הנהיגה בהתאם - קרוז קונטרול על המהירות החוקית, נתיב ימני. כשיש מכוניות - עוקפים. עם איתות והכל. לקראת יקנעם מזהה ניידת בשמאלי. אור ירוק - מספר צהוב. ממשיך לנסוע בימני ומקפיד ביתר שאת לפני עקיפות. פתאום מזהה במראות ספרינט של הניידת, הפעלת מהבהבים ועוד לפני כן איתות אורות. חושב לעצמי - נו באמת. כמעט חצי שנה ומעל 18K ק"מ ועוד לא עצרו אותך עם אוטו אדום - הנה זה הגיע. ולא טעיתי.

עוצר, נשאר באוטו חגור. בלי לתת תירוצים. מציג רישיון, מציג רשיון רכב. המתנדב (מבוגר, נראה כבן 65) כמעט וצועק "חדש, אה??" אני עונה - "כן, חדש". זה בערך השלב בו הבנתי שדו"ח לא יהיה, אבל משגל מוחין יהיה גם יהיה.

מתנדב - "נהגת בבריונות"

אני - "?" (בלי מלים, באמת לא היה לי מה להגיד לאחר נסיעה במהירות החוקית ועקיפות הכי מסודרות שהיו לי מאז הטסט)

מתנדב - "עקפת מכוניות"

אני - "נכון. אותתי, עקפתי"

מתנדב - "עברת מהנתיב הימני ביותר לשמאלי ביותר. זו עקיפה מימין"

אני - לא אמרתי כלום. אני עד עכשיו לא הבנתי את ההגיון במה שהוא אמר. מודה שאיבדתי את כושר הדיבור לשניה. או שעה.

מתנדב - "יש לך עבירות?"

אני - "כן"

מתנדב - "אז אתה מודה!!!" (בחיי, צעק את זה כאילו הוא ב"חוק וסדר")

אני - "כן, אתה רוצה שאני לא אודה?"

הוא - "אני אצטרך לבדוק את זה במסוף"

אני - "תבדוק, יש עבירות, אני אומר לך כבר"

הלך, התייעץ עם השותף שלו (לא בדק במסוף), חזר ואמר שמוותר לי בגלל חנוכה.

השאלה שנשאלת היא - למה? הרי אם באמת עשיתי משהו לא בסדר (ואני רחוק מלהיות טלית שכולה תכלת, פשוט לא אתמול ולא עם מצב הרוח של אתמול), תן לי דו"ח ואני אמצא מה לעשות אתו. בין אם אשלם ובין אם אתמודד אתו משפטית. אם לא עשיתי משהו לא בסדר, למה לעצור אותי, לבזבז את זמני ולשגל לי במוח? כי הוא קיבל מדים וניידת לשחק אתה? כי משעמם לו בבית והוא סובל מחסכים? למה?

מתנדבים למשטרה זה רוע, כי זה בא לחפות על אוזלת ידה של המשטרה בגיוס כ"א איכותי עוד פחות מזה שמגיע אליה, ועושה את זה כתחביב ולא כמקצוע. וזמן פנוי זה אויב האנושות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 150
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם מעמדך בבית הוא זהה לשל סמרטוט רצפה, אז למה לא להתנדב למשטרה ולהרגיש מלך העולם?

אני מניח שגם לך יש ניסיון רע איתם...

RK אני מבין את התיסכול, גם אותי עצרו פעם ועל דבר עוד יותר טיפשי - היה שלט של נהג חדש וחשבו שאני עוד בתקופת המלווה ונוסע בלעדיו!

אז חשבו, בסוף קיבלתי סוכרייה פיצוי סליחה על בזבוז הזמן שלי.

עדיף להתקין להם מלצמה בנייד שתצלם ותעביר דוחות בדואר.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

כי זו דרך פשוטה להוציא תיסכולים.

האמת, אני בכלל לא יודע למה אנשים הולכים למשטרת תנועה. הנהגים סביב לא סופרים אותם. עבירות שמבוצעות בשידור חי לא מעניינות אותם (אלא אם הם נשלחים באופן קונקרטי לתת דוחות לנדחפים בפקק, או לממהרים). ככלל, רובם לא מקפידים על חוקים בסיסיים ביותר, כמו איתות במעבר בין נתיבים.

אצל המתנדבים המצב הוא עוד יותר אבסורדי. אני יכול לחשוב על שלושה אנשים בערך, שאחד או שניים מהם אתה מכיר גם, שהתנדבו או מתנדבים עדיין במשטרה מתוך רצון כלשהו להשפיע. אבל המתנדב הממוצע? מבחינתי אני מניח שזה בדיוק מה שאתה כותב: אדם שסובל מחסכים, קיבל ניידת, מדים וזריקת צדקנות.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
מתנדב - "נהגת בבריונות"

אני - "?" (בלי מלים, באמת לא היה לי מה להגיד לאחר נסיעה במהירות החוקית ועקיפות הכי מסודרות שהיו לי מאז הטסט))

מתנדב - "עקפת מכוניות"

אני - "נכון. אותתי, עקפתי"

מתנדב - "עברת מהנתיב הימני ביותר לשמאלי ביותר. זו עקיפה מימין"

אומנם אני לא הכי חד היום, אבל באמת שגם בקריאה שנייה ושלישית כשלתי בהבנת האישום שהוטח בך.

בשביל הספורט הייתי מנסה לגרום לו להסביר בדיוק כיצד עקיפה באופן שבו אתה תיארת נחשבת לעבירה. מצד שני, הוא שחרר אותך בלא כלום אז שילך לישון על האף.

עריכה אחרונה על ידי אלעד

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אז נפלת על מתנדב מטומטם, זה ממש לא משליך על כל המתנדבים.

להיפך, צריך להעריך אדם שמחליט לתרום מזמנו לטובת החברה.

oracle, אני מכיר כמה מתנדבים במשטרה עם תפקידים בכירים ומשכורת שמנה שממש רחוקים מהדימוי "סמרטוט רצפה".

פורסם

שגיא 601 - עדיין לא נפלתי על אחד אחר. המקרה אתמול מאד מייצג את ההתקלויות שלי (ושל סביבתי הקרובה) עם מתנדבים. מי שעושה לטובת החברה, שיעשה. מה שהיה אתמול לא שימש שום צורך ציבורי. מה שהכי מרגיז, זה שנעצרתי וזמני נגזל ומוחי נשגל על כלום. כמו שכתבתי, אני רחוק מלהיות מלאך תעבורתי ואם להתאמץ, לא חסר על מה לעצור אותי. אתמול לא היה.

אלעד - אני עד עכשיו מנסה. מאידך גיסא, ברגע שהבנתי שהוא רק רצה לפרוק תסכול ולעשות לי דווקא כי יש לי רכב חדש (כמו שהוא הוכיח במשפט השני שהוא פלט אחרי "רשיון רכב בבקשה"), העדפתי לשתוק כי הזמן שלי לא שווה התכסחות אתו.

יבגניפ - אני מכיר אחד, לא יודע אם אנחנו מתכוונים לאותו אחד.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מנסיוני,

מתנדבים שעוצרים סתם ומשחררים, תמיד ימצאו על מה להאשים או להפחיד כדי להגיד את המילה האחרונה.

לא כולם ככה אבל רובם.

Volkswagen Polo GTI 2020 - White

Skoda Fabia 2015 - Style, White & Black (sold)

פורסם

בארץ חייבים להתקין מצלמה בכל רכב כדי שיהיה כלים להתמודד בדיוק עם דברים כאלה. מחיר המצלמה זניח יחסית לתועלת אפשרית.

RK, אם עוד אין לך מצלמה ברכב, ממליץ בחום לרכוש אחת.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

מלצמה זה חרב פיפיות. לא כל דבר שאני עושה אני רוצה שיתועד. מה שמרגיז זה שעד שפעם בדור נהגתי על פי החוק כלשונו, דווקא אז נעצרתי.

עריכה אחרונה על ידי RK

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

RK, במקרה שאתה מתכוון לצאת לנהיגת כיף, לא חייב להפעיל את המצלמה (למרות שאולי דווקא היית נהנה לראות את ההקלטות).

לשיקולך כמובן.

אבל כבר היה לי מקרה שהיה שווה את המצלמה. ברכב חברה שנהגתי בכביש 65 צומת חדרה (מכיוון קיסריה), אני בשמאלי, חוצה צומת, בחור כלשהו השתלב לתנועה (היה אמור להכנס לנתיב השתלבות אחרי מתן זכות קדימה לפי התמרור שמוצב אצלו, אבל חתך שלושה נתיביםלמרות שהימני היה פנוי) וגרם לתאונה. צפרתי, בלמתי, ניסיתי להתחמק כמה שניתן ומזערתי את הנזק לשפשוף ומעיכה קלה בכנף (לא היה באותו מקום שול כדי לברוח והבחור לא הגיב לצפירה).

כמובן הבחור לא עוצר, ממשיך לנסוע. האצתי, צפרתי לו שיעצור ובסוף עצר.

הוא יוצא מהרכב עם בקבוק זכוחית (ניראה כמו בירה) : "לא נורא אחי, עברת באדום נסתדר"

כמובן שעברתי בירוק (לא מהבהב ולא כלום).

אם לא הייתי מספק לחברת הליסינג תמונות שמראות את כל זה שניה אחרי שניה, אולי הייתי נאלץ ללכת למשפט במקרה שהבחור לא היה מודה. אבל התמונות האלו הסירו כל ספק, רואים בבירור איך הוא יחותך את הנתיבים, נכנס לנתיב שלי (כל זה כמובן בלי לאותת).

זה עוד לפני שהיה לי מצלמה שמסוגלת לצלם FULL HD. עכשיו המצלמות מדהימות יחסית לאותם זמנים והמחירים נמוכים מאוד (170ש"ח ויש לך אחל'ה מצלמה).

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

א. נתקלת במתנדב אפס, שזה לא מאוד מפתיע כי הרי כולנו יודעים ש

ב. יש המון שוטרים אפסים, ובכלליות ניכר שהרבה פעמים האסטרטגיה של המשטרה היא איך להשיג מקסימום REVENUE, ולא איך להשיג מקסימום בטיחות בכביש, ועם כל זאת -

ג. תזכור שהמטרה המקורית של התנדבות למשטרה היא לעזור באכיפת חוק בשטח, ואני מניח שרוב האנשים כאן שמו לב שהאכיפה בשטח במצב גרוע בטירוף. לא יודע אם זה בגלל מצבת כ"א גרועה, בגלל פריסה מטופשת כמו מסעיף ב', או שילוב של השתיים - כן חושב שההתנדבות למשטרה בשביל לסייע היא במהותה דבר חיובי שיכול לעזור מאוד. כשאתה שם את מהות ההתנדבות עצמה ללעג אתה מקבל תגובות סטייל:

אם מעמדך בבית הוא זהה לשל סמרטוט רצפה, אז למה לא להתנדב למשטרה ולהרגיש מלך העולם?

לצורך העניין אבא שלי כבר שנים מתנדב, בהתחלה במשמר האזרחי ואח"כ במשטרה. הוא אדם מאוד צנוע, לא אלים ובטח לא חפרן דפוק שמחפש לעצבן אנשים ולהראות להם שיש לו gun & badge. כן מטריד אותו שילדים נוהגים שיכורים בסופ"שים ומתים/הורגים, כן מטריד אותו שחוליגנים יכולים להסתובב בשכונה ללא מפריע לגנוב תכולה של בית ואף אחד לא יעצור לשאול מה הטלויזיה הזו עושה על גג של פוקוס באמצע ליל שישי.

אז כשאני קורא תגובות מהסגנון הזה, זה ממש מעצבן. הכללה מטופשת נגד קבוצה של אנשים שכנראה רובם הגיעו ממקום טוב.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אוריו, הדרך לגיהנום רצופה בכוונות טובות. אני די בטוח שכשהדביל שעצר אותי ראה שאני, שומו שמיים, עוקף מכוניות הוא חשב שהוא מינימום מציל חיים. או שהוא נזכר שיש לו micropenis. אחד מהשניים בטוח. אכיפה זו עבודה לאנשי מקצוע. גם אנשי המקצוע אצלנו על הפנים - אז להפריט את זה?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כן, כי למרות ההטרדות המאוד מעצבנות האלו, יש סיפורים אחרים על איך מתנדבים עזרו מאוד. במקרה אני מכיר כמה וכמה כאלו.

אני מעדיף שמתנדב קרציה יטריד אותי 3 פעמים בכביש, ושפעם אחת יעזור לי בפריצה בבית - מאשר כלום.

ובכל אופן כן/לא צריך הפרטה, לשים ללעג קבוצה של אנשים שתורמים מהזמן הפרטי שלהם בשביל לנסות לשפר (שוב, לא מדבר על אלו שרוצים לקבל זקפת כוח, כמו כל קבוצת אנשים גם בקבוצה זו יש מאעפנים) זה לא לעניין לדעתי.

לשים ללעג מתנדב ספציפי שחש את עצמו הרקולס כי נתנו לו צ'קלקה - לעניין בריבוע.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...