Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3866 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 150
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

...טיפש חרוץ.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• חברי המעגל הראשון
פורסם

התנדבות זה מונח חיובי, בגלל זה רוב האנשים חושבים שזה טוב, ולא משנה מה מהות ה"התנדבות".

בבית הספר מלמדים אותך להתנדב ולעזור, בצבא מי שלא מוכן להתנדב חוטף עונש.

וזה באמת חיובי וטוב. אחד הדברים שמקיימים חברה בריאה זה אנשים שאכפת להם יותר מד' אמותיהם.

לקחו את המונח החיובי הזה והרסו בעזרתו את המשטרה. אתה לא יכול להתנדב להיות שוטר כמו שאתה לא יכול להתפרץ לחדר ניתוח ולהתנדב לסגור למישהו את הקישקע.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

רוב עבודות השיטור אינן דורשות כישורים קיצוניים כמו מנתח. זה מאוד שונה.

הבעיה היא בסינון, הדרכה ופיקוח על הפעילות הזו.

פורסם

רוב עבודות השיטור, אפילו הפעוטות שבהן, דורשות מחויבות. למתנדב, בהכרח, אין מחויבות למסגרת - יש לו מחויבות לאידיאלים שהביאו אותו להתנדב. לא תמיד הם חופפים. אותו דביל שעצר אותי היה בטוח שמכיוון שנהגתי פרוע כי העזתי לעקוף וכי הרכב שלי בולט. המתנדב שהגיע ליבגניפ הביתה לא הצליח להבין מה לא בסדר בזה שחסמו לו את החניה הפרטית - אני יכול רק להניח שזה מכיוון שהוא עצמו נוהג לעשות כן. זו בעיה מאד מהותית. ברגע שאוכף את החוק אדם שהוא לא איש מקצוע, אנחנו בבעיה אמיתית.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם
רוב עבודות השיטור אינן דורשות כישורים קיצוניים כמו מנתח. זה מאוד שונה.

הבעיה היא בסינון, הדרכה ופיקוח על הפעילות הזו.

אז זה כמו שמישהו שלא מבין כלום אבל מאד אוהב מכוניות יתנדב להתקין לך טורבו גדול יותר ברכב.

העיקרון זהה. לתפקיד שדורש מקצוע לא מתנדבים. זה משחית את המשטרה ואתה רואה איך זה משפיע על מה הציבור חושב עליה.

פורסם

לא המתנדבים הורסים את תדמית המשטרה. זה מתחיל בניהול.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה עובד ביחד. כשאזרח ושוטר מסתובבים בניידת של עמותה פרטית ועושים עליך פוזות בחסות בחוק אתה לא מופתע שאתה שומע בתקשורת על מחדלים בצמרת הפיקוד של המשטרה.

פורסם

המתנדבים הם אלה שבאים במגע עם האזרחים. המנהלים באים במגע עם שוטרות. זה גם הורס, אבל זה משהו אחר לגמרי.

אותו מתנדב שכבר במשפט השני שהוא הוציא מהפה גרם לי להבין שכל מה שהדליק אותו זה שאוטו חדש ואדום עקף אותו עשה יותר נזק למשטרה מעשרה ניצבים חרמנים, כי אני בטוח לא היחיד שהוא מדבר אליו ככה, אני לגמרי לא חושב שאני מיוחד כאן. כנ"ל כל שוטר אחר שבא להגדיל את הזין שלו על חשבון האזרח. גם היציאה המפגרת שלו על התשובה הכנה שלי לגבי עבירות קודמות לא הוסיפה כבוד, או הערכה ליכולותיו השכליות.

התדמית של המשטרה מתחילה מהשכבה שבאה במגע עם האזרחים - אלה שזקוקים למשטרה טובה והגונה ומקצועית.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
זה עובד ביחד. כשאזרח ושוטר מסתובבים בניידת של עמותה פרטית ועושים עליך פוזות בחסות בחוק אתה לא מופתע שאתה שומע בתקשורת על מחדלים בצמרת הפיקוד של המשטרה.

כתבתי, זה מתחיל בניהול. זה לא הפוך.

אני מסביר את הסיבה ואתה טוען שהתוצאה היא הסיבה.

אפשר לנהל מתנדבים גם ברמה גבוהה. דברים מורכבים יותר ממה שידו של אירגון משגת.

כשהעסק לא מנוהל יש ברדק.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

למה לנהל מתנדבים ברמה גבוהה בנושא רגיש ומורכב כמו שיטור אם אפשר להכשיר מקצוענים שיעשו את העבודה בתשלום?

לדעתי, בטווח הרחוק זה הרבה יותר משתלם. משטרה במדינה מתוקנת לא יכולה להסתמך על מתנדבים. אנחנו רוצים שתהיה פה מדינה מתוקנת בעוד 25 שנה, לא "משטרות" כמו שחלק מהאנשים כבר מבטאים את זה היום.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

בטווח הארוך כולנו נמות.

במדינות מתוקנות חושבים כמוך.

בנתיים פה, זה ככה.

אישית אני מכיר מקרוב פעילויות התנדבות ברמה שמערכת מתוקצבת לא יכולה להגיע אליה. יש מקרים כאלו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אנחנו נמות והילדים שלנו יסבלו מנחת זרוען של ה"משטרות".

ולמה המערכת לא יכולה להגיע לרמה כזאת? כי במקום להשקיע כספים במקצועיות בונים על זה שאנשים יתנדבו בחינם. גם אם יש מתנדב שבאמת לוקח את זה ברצינות כאילו יש לו מחוייבות מקצועית, ברור לך שזה יוצא דופן קיצוני שלא מעיד על כלום.

פורסם

אתה משום מה מניח שהעובדה שיש תמורה נמוכה ושעות עבודה אינסופיות מייצרת מחוייבות גבוהה יותר משל אדם שמגיע מבחירה ותחושת שליחות ולכן הכסף אינו חשוב לו. אני בספק לגבי ההנחה הזו.

שתבין, אני חושב שעניין ההתנדבות בצורתו הנוכחית אינו טוב. אבל בעיקרון זה לא פסול ואף ניתן לעשות זאת ברמה נאותה.

פורסם

אני מרגיש צורך לספר מקרה שהיה:

שייטתי מהדרום למרכז ב120 קמ"ש עם קרוז קונטרול..

מדי פעם מוסיף נגיעות גז ומאיץ קצת מעל, בקטע חשוך

אני קולט רכב מהשול מדליק אורות ומשתלב במהירות (מאחוריי), מפה לשם אני קולט צ׳קלקה ומתחיל להאט, כמובן בלי אור ברקס:wink:, מגיע לידי וכורז לי לעצור.

עצרנו, כורז לי לבוא אליו ואני בתגובה ממשיך לשבת ברכב

כורז לי שוב לצאת אליו, אני יוצא והוא שואל למה התמהמתי, "1 בלילה, חושך, שול פצפון ואתה קורא לי לצאת? פחד אלוהים", הוא צוחק, מתנצל ושואל "לאן אתה ממהר?" הסברתי בחיוך שאני לא ממהר ואולי קצת הגזמתי בירידה אבל לדעתי זה סביל כי הייתי לבד על הכביש.

הוא שואל אם יש לי עבר ואני עונה שכן, בעיקר על סעיף שימוש בדרך שלא כחוק (פניתי בצומת מנתיב לא נכון).

הוא מצביע על מכשיר ומראה לי "122".

שוב בחיוך, שואל ומה עכשיו?

אדון שוטר מסתכל עלי, אומר לי "זה סיפור של 8 נקודות ו-750₪" מחזיר לי את הרשיון ומבקש שאשים דגש על מנת לא להפגע בעצמי. לא נתן לי שום דוח!

Two thumbs up לעברו והסתלקתי משם.

אני מאמין גדול בגישה נעימה, לצערי יוצא לי המון פעמים לחטוא בזה :-o

• תוכן חדש...