Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ברשותכם, תגובות למספר דברים שעלו פה.

1. שימוש במתנדבים במשטרה - זאת לא המצאה ישראלית. זה מקובל גם בארה"ב, בריטניה. ואני מאמין שגם במדינות נוספות.

2. הכשרת מתנדבים - בתור מתנדב לשעבר, אני מסכים שההכשרה הניתנת איננה מספקת. אך הרעיון העומד מאחורי זה הוא שהמתנדב ילמד מהשוטרים, אשר אמורים להיות אנשי המקצוע (דגש על המילה אמורים).

כאשר מתנדבים עושים טעויות - כל עוד אף אחד לא מתלונן. לא עושה רעש - אז לא מטפלים בזה (גם אם הנושא ידוע לפיקוד). זה נוח למערכת, מאחר והמשטרה מודדת "יעילות" יחידה לפי מספר דוחות.

האזרח הקטן נדפק ? בעיה שלו. היום קיבל דוח שגוי ? לא נורא. בטח אתמול או שלשום הוא ביצע עבירה ולא נתפס - אז זה במקום..

זאת הגישה שקיימת בתנועה.

3. אם מחר יבטלו את המתנדבים, המשטרה תשרוד. היא לא תקרוס. מי שיקרוס ויסבול אלו השוטרים.

במקום לעבוד משמרות של 8 שעות, הם יאלצו לעבוד משמרות של 12 שעות + יקבלו פחות, הרבה פחות, חופשות, כי אין כ"א מספק לעמוד בדרישות. זה לא יגרום להוספת תקנים למשטרה, מאחר וזה עולה כסף (ולא חשוב שההשקעה מחזירה את עצמה) + אינטרס של הפוליטיקאים לשמור על משטרה חלשה (למי ששכח - הסיפור עם אריה דרעי).

4. אני חושב שמישהו העלה את הנושא של שחיתות - אז אני אומר לכם חד וחלק -> יש שחיתות במשטרה. ולא רק מה שאנחנו רואים בזמן האחרון.

5. כל אחד שמגיע להתנדב, ולא חשוב איפה - עושה זאת מאינטרס כלשהו.

חלק עושים זאת מרצון להשיג משהו בתמורה (למשל כוח) וישנם כאלו שעושים את זה כי הם רוצים לעזור לשפר את המצב בתחום.

זה נכון לגבי מתנדבים במשטרה. זה נכון גם לגבי מתנדבים בכל ארגון אחר.

עריכה :

אם מישהו חושב שהשוטרים לא נותנים לעיתים דוחות שגויים (ולעיתים אלו דוחות "שגויים") - אז שירד לקרקע המציאות.

גם אם מחר כל המתנדבים במשטרה ילכו הביתה, רמת השרות במשטרה לא תעלה (אם כבר רמת השרות תרד).

המשטרה מנפקת לנו סיסמאות כמו מלחמה בת.ד. וכו'. מעשית - זה לא מעניין אותה.

את המשטרה מעניין סטטיסטיקה + שקט תעשייתי.

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • תגובות 150
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אנשים פה כל הזמן חוזרים על זה שמתנ"א תקרוס בלי המתנדבים.

קודם כל, אני לא בטוח שזה יורגש או ישפיע על משהו, מעבר אולי לחסימה של כבישים מרכזיים לצורך בדיקות "ינשוף". ולא, אני לא ציני.

אבל חוץ מזה, אתם גורמים לזה להשמע כאילו אני צריך להיות אסיר תודה על זה שאני מקבל שירות פגום מהמדינה, ועל זה שיש מי שבוחר להתנדב. מרוב דיבורים על ערכים, שליחות וכו', לפעמים שוכחים שאנחנו חיים במדינה שאמורה לתפקד כמדינת רווחה, ושחלקנו משלמים מסים די גבוהים. וזה רק עוד תחום אחד בו הכסף לא חוזר אלינו בתור אזרחים, ובמקום זה אנחנו מקבלים עוד זריקת הטפה על "ערכים", כאילו שזה יכול להיות תחליף לשירותים נורמטיביים לאזרח בכל תחום שלא יהיה.

עריכה: ישה, השרשור המצורף מלמד על שיטות אכילת גלידה במקביל לנסיעה ליד ניידת, בעיקר.

יבגני אתה בחור נבון

כן כולנו רוצים שלמדינה תהיה משטרה מעולה, בתי חולים שהזקנה לא תשכב במסדרון, ושבכיתה יהיו רק 20 תלמידים ולא 38,שקשישים לא ימותו מרעב עקב קצבת הזקנה העלובה ועוד ועוד ועוד.

אבל זה לא קורה, לכן יש ערך למתנדבים שתורמים איש איש בדרכו.

זה עדיף על המצב ללא מתנדבים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לא זה לא, כי כפי שנקל לראות, המתנדבים בחלק לא קטן מהם לא עושים עבודה טובה. באירגון כמו משטרה אסור לקבל תרומה של איש איש בדרכו, כי אין זו עמותה - זהו אורגן אכיפת חוק. כל עוד מתייחסים לזה בסובלנות, ממשיכים לקבל משטרה בזיונית.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רומן

מה הפתרון שלך?

האם לא עולה מעת לעת הרעיון שעו"ד ישמשו כשופטים כדי להתגבר על המצוקות של מערכת המשפט.

אומנם מתנדבים איכותיים ( לא כולם כמובן ) אבל... לרשות השופטת שצריכה להיות מעל כל רבב, וגם בה צומחים עשבים שוטים תרתי משמע

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הפתרון שלי הוא רה-אירגון במשטרה, לא הצפתה בכ"א מתנדב. רה-אירגון שדרוש מזמן, גם בלי קשר למשטרת התנועה.

לגבי הצעה שעוה"ד ישמשו שופטים, תסכים אתי שלקחת עורכי דין שכשירים גם כך להיות שופטים (לא יקחו כאלה שאינם כשירים למינוי) וימנו אותם למינוי בפועל (בדומה למינוי רשמים) לא משול ללקחת אזרח ולאחר קורס בזיוני וקצר לתת לו סמכויות אכיפה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ישה "זה לא קורה" כי לאנשים יש סדר עדיפויות, שנובע גם ממה שהמדינה מדרגת עבורם כחשוב יותר וחשוב פחות.

זה ויכוח שהוא נורא באוויר, אבל יש כאן מעגל קסמים. רוב האזרחים רגילים לקבל חרא שירותים מהמדינה בתחומים שונים, ובהמון מקרים זה מתקבל כמובן מאילו, ועוד מצפים מאיתנו להגיד "תודה".

אבל שוב, עזוב את הויכוח הכללי על טיבה של התנדבות או תרומתה.

מנקודת המבט שלי, חובב נהיגה לא מתחסד במיוחד, ההרגשה הכללית היא שבארץ בכלל אין אכיפה של חוקי התעבורה, שהם לא מהירות, נהיגה תחת השפעת אלכוהול, או מבצעים מאוד נקודתיים של מתן קנסות לבריונים שנדחפים בפקקים.

מתנדבים פשוט לא יכולים להיות חלק מהפתרון לזה, כי הוא לא טמון בכך שיזרקו עוד X אנשים על הכביש בשביל הנראות, אלא בשינוי גישה, ותעדוף. וזה לא יגיע מאנשים חסרי הכשרה מקצועית, שלא מבינים דברים מאוד בסיסיים בהתנהלות בכבישים, כמו, למשל למה לא אמורים לנסוע בנתיב השמאלי רק כי הוא פנוי.

אני לא יודע כמה שוטרי תנועה צריך בישראל. אני כן יודע שצריך שהם יעשו את העבודה שלהם, במקום פשוט לוותר על אכיפה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

* ניידת סקודה "סמויה" כורזת: אלפא, תעצור בצד!

שוטר: אתה יודע למה עצרתי אותך?

אני: לא.

שוטר: תראה האמת שלא עשית שום עבירה, פשוט אני מחפש להתייעץ עם אלפיסט בקשר לקניית אלפא GT.

* מחנה את הרכב. מדומם ויוצא. ניידת משטרה עוצרת בחריקת צמיגים לידי. שני שוטרים פורקים מהרכב ובאים אליי.

שוטר: מה עשית לרכב עכשיו?

אני: כלום.

שוטר: לא, אני ראיתי שעשית משהו לרכב. מה זה?

אני: כלום, מה אתה רוצה ממני?

שוטר: מה זה רכב שלך?

אני: כן.

שוטר: אז תפתח ותראה לי רישיון רכב.

- פותח את הרכב, מוציא רישיון רכב ומציג לשוטר -

שוטר אחד לשני: מה זה? כמה כ"ס זה?

* אין כזה דבר שאני עובר מחסום משטרתי מבלי שנעצרתי (הכוונה למחסום הללו בהם עוצרים רכבים באופן מדגמי).

* אין כזה דבר שניידת שעומדת בצד הכביש, גם אם יש הרבה מאוד רכבים, לא תעצור אותי.

קנית אלפא רומאו אדומה חדשה? מזל טוב. המשטרה אוהבת אותך, חוצפן.

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

מעניין האם השורש האמיתי להתנגדות למתנדבי משטרה כפי שמשתקף בשרשור נובע פשוט מסלידה מנוכחות משטרית ואכיפה בכלל או רק ממתנדבים. נראה שמקרה המתנדב מספק יותר נימוקים "כבדי משקל" המסבירים את אי כשירותו וחוסר התקינות הכללית של התופעה ולכן תוקפים את הפינה הזו. ככה יותר קל לדרוש להפחית נוכחות משטרתית.

לב ספורטיבי היטב לשקף בשרשור שמדבר על מתנדבים שגם (כנראה בעיקר) משוטרים אנחנו סולדים. אמנם הוא מתאר תופעה מרגיזה, אבל עצם העלאתה והצגת הוכחה כמה המצב בעייתי מבלי להבדיל בין שוטר למתנדב מראה שבעצם בבסיס הדחיה היא מכל "המשטרות".

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

שי, ברוב עוונותיי יצא לי לקבל דו"חות. כשקיבלתי דו"חות, לא זיינו לי במוח. נתנו לי דו"ח, הסבירו על מה - יכולתי לקבל את זה ויכולתי שלא ואכן, חלק מהדו"חות שילמתי ועם חלק התמודדתי משפטית. אבל מקרים כאלה, שבהם עצרו אותי רק כדי לבצע בי אונס מוחי, היו רק ממתנדבים, לא משוטרים. כשהמתנדב מלא רגשות צדקניים, כפול האדרה עצמית על זה שהוא עושה טובה לאנושות שהוא מתנדב, כפול שוב במקדם חינוך מוטורי אפסי = מה שקרה לי, ליבגניפ, ללב ספורטיבי ולעוד כמה וכמה מגיבים כאן בשרשור, ועוד המוני כאלה שלא גולשים כאן.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

אני מכיר גם סיפורים האמינים עלי (אח שלי...) על שוטר(ים) שהתנהג בצורה מחפירה.

וכן, אני בטוח שיש חבר'ה שמתנדבים כדי להרגיש גיבורים.

בשרשור יש התייחסות כללית לא מעטה המתנגדת למתנדבים בשלל מקרים, לא רק משטרה. זה פשוט מלמד שאנשים לא מכירים מערכות בהן התנדבות עושה פלאים.

נכון שבמדינת גן עדן לא צריך מתנדבים כי הכל מושלם. בנתיים אנחנו חיים כאן ויש אנשים שלא יושבים ומתבכיינים על המקלדת בתחינה שהשלטון יתחלף, אלא עושים מעשה מתוך אכפתיות לסביבה שהם חיים בה.

עריכה אחרונה על ידי shayy

פורסם

שוב, שי, אין דין התנדבות במד"א, מכבי אש או באגודה למלחמה בסרטן, למשל, כדין התנדבות במשטרה. וכן - יש מספיק שוטרים שמתנהגים כמו ערסים. אפילו יותר מדי. הארגון הזה רקוב מן היסוד. אז להגדיל את הרקבון בגיוס כ"א שאפילו את ההכשרה שלא מוציאה שוטרים נורמליים לא עברו? למה?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

תגיד רומן - ברצינות. השאלה לא רק אליך. אבל ענה בכנות.

אילו אתה היית מתנדב - האם לדעתך היית מתנהג בצורה עיניינית וראויה?

האם צריך להכשיר אותך בקורס שימשך חודשים ארוכים?

פורסם

מתנדב איפה? במשטרה? אני לא רוצה להיות חלק מגוף כזה לאחר שנחשפתי מספר פעמים לדרכי הפעולה - הן כאזרח למשטרת התנועה, הן כמתלונן והן כעו"ד שרואה תיקים של קולגות. השאלה פשוט לא רלוונטית כלפיי.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
מתנדב איפה? במשטרה? אני לא רוצה להיות חלק מגוף כזה לאחר שנחשפתי מספר פעמים לדרכי הפעולה - הן כאזרח למשטרת התנועה, הן כמתלונן והן כעו"ד שרואה תיקים של קולגות. השאלה פשוט לא רלוונטית כלפיי.

השאלה מאוד רלוונטית כלפיך והתשובה שלך מסבירה הכל.

אתה לא מוכן להתאמץ בשביל לשנות את הסביבה שאתה חי בה.

• תוכן חדש...