Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3849 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

המצב הוא כזה:

צמיג קדמי התפוצץ תוך כדי נסיעה, מה שהביא לעיקום החישוק עצמו.

אני מתלבט בין מספר אופציות:

1. החלפת 4 צמיגים חדשים וחישוק אחד שהתעקם.

2. החלפת 4 צמיגים ו- 4 חישוקים לחישוקי מגנזיום.

אשמח לדעת אילו צמיגים מומלצים לרכב הזה, כמובן מחברות טובות,

אשמח גם לדעת מה דעתכם שעניין חישוקי המגנזיום, האם הם יותר חזקים?

תודה מראש לעונים.

פורסם

בגלל שאני מבין, לפי מה שרשמת, שיש לך ברכב כרגע חישוקי ברזל רגילים לדעתי אין סיבה להחליף את כל הארבעה. תחליף רק את העקום לאחד זהה.

לגבי החלפת הצמיגים, אם המציגים שלך לקראת סוף חייהם, תחליף כבר את כל הארבעה. אם הצמיגים די חדשים תחליף רק את הפגום.

אם בלי שום קשר לזה אתה חושק בחישוקי מגנזיום, לך על זה. בד''כ הם יותר קלים מהמקוריים מברזל, ופחות נוטים להתעקם. הם עשויים לרוב תרכובת של אלומניום ומגנזיום (יותר אלומניום) ולכן הם אינם מתעקמים במקרה של נזק. במקרה של נזק קל הם נשרטים. במקרה של נזק חמור יותר הם נשברים.

לי התפוצץ צמיג במהירות גבוהה יחסית. אז מן הסתם עברו כמה מטרים עד שבלמתי סופית, כולל משחק עם ההגה. הג'נט מעט נשרט אך לא נשבר.

שים לב שאתה יודע מה המידות שעל פי חוק אפשריות בדגם שלך.

צמיגים. אם השימוש שלך יום יומי אני יכל להמליץ לך על קלאבר hp3/ יוקוהומה a או c דרייב. אלו לדעתי הצמיגים הטובים ביותר שיש בשוק לנסיעות מנהלתיות במידות שאתה צריך. והמחרים שלהם דווקא טובים. אל תתקרב לדנלופ שמיוצרים במדינות נכשלות. וכמובן אל תחשוב אפילו על כל מני צמיגים סינים למינהם.

פורסם

תודה על התגובה,

אכן ברכב יש לי חישוקי ברזל רגילים, השיקול להחליף הוא הפחד שמא יקרה מקרה דומה שוב ואז עם מגנזיום החישוק לא יתעקם. אני מניח שהחישוק שנשרט לך הוא ממגנזיום? ואם כן האם החלפת אותו לאחר מכן?

לגבי הצמיגים,

בעקרון הם בסדר אבל הם של חברת ovation, חברה שלא הייתי קונה בעצמי אך כך קיבלתי את הרכב, ולאחר המקרה הזה אני מעדיף להחליף את כל הארבעה. המעניין הוא שדווקא הצמיג הרזרבי הוא יוקוהומה, לא יודע איזה דגם אבל אבדוק מחר.

פורסם

תבין, חישוב ברזל הוא גמיש יותר, לכן הוא מתעקם בקלות רבה יותר. כדי לשבור או להזיק לחישוק מגנזיום, הוא צריך לקבל מכה כ''כ חזקה שגם חישוק מברזל רגיל לא יהיה שמיש יותר. (לא נדבר על שאר הנזק שיגרם למכללוים נוספים)

לא החלפתי אל הג'נט מסיבה בטיחותית. החלפתי את הג'נט מסיבה אסתטית נטו. נסעתי איתו כמה חודשים לאחר המקרה ללא בעיות.

פורסם

לאחר בירור ב- SOS חדרה, אין חישוקים מקוריים, יש ברזל מפירוק (העריך ב- 350 לפני מע"מ) או מגנזיום לא מקוריים במחיר של 550 לחישוק לפני מע"מ. צמיגים של גודייר שהמחסנאי לא ידע להגיד לי את הדגם, רק שיוצרו השנה, במחיר של 375 לפני מע"מ. אני נוטה לא לקנות מהם כיוון שמימלא אין מקורי ואם לא יודעים לומר לי מה הדגם זה חוסר מקצועיות בעיני.

במקרה עברתי ליד פנצריית "צמיגי השופרסל" במרכז הקניות בנשר (תל חנן), הבחור הציע לי 4 חישוקי מגנזיום וארבעה צמיגי פירלי P6 ב- 2100 כולל הכל, לא שאלתי על תאריך ייצור.

מישהו מכיר את העסק ויודע להמליץ או להזהיר?

מישהו יודע האם דגם הצמיג טוב?

פורסם

פירלי P6 מיוצר בסין, הדגם סביר אבל לא יותר מזה.

בכל מקרה זה יותר טוב ממה שיש לך כרגע על הרכב.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מה מידת הצמיג ברכב?

אם תרצה, אוכל לשלוח לך מחר את דגמי הג'אנטים שלנו היכולים להתאים לך,

ולהתאים לך חבילה שלמה של ג'אנטים + צמיגים.

פורסם

ולד תודה על התגובה, אני בהחלט מחפש משהו יותר מסביר ולא סיני.

טייר קלאב:

195/65R15 91H

חשובה לי איכות במחיר הוגן.

פורסם

בטווח המחירים של הפאלקן ZE914, אין לו הרבה מתחרים.

מדובר בצמיג מעולה, הנותן תמורה גבוהה מאד יחסית למחירו.

תוכל למצוא אותו באתר שלנו בעלות של 321 ש"ח לצמיג כולל הכל - מע"מ, איזון והתקנה.

בנוסף, על רביעיית צמיגים תקבל הנחת 5%.

לגבי ג'אנטים - מחר אבדוק מה קיים במלאי המתאים לקורולה ואשלח לך הודעה.

פורסם

עדכון:

החישוק עבר יישור בתהליך יעודי (לא עם פטיש) ונבדק עם מחט תוך כדי סיבובו על ציר.

מה שנשאר זה צמיגים. הפאלקן עדיין אופציה כי בהחלט ראיתי עליהם ביקורות טובות.

אני פוזל לכיוון קונטיננטל פרימיום קונטקט 5 שלפי מחקר ברשת אמור להיות מעולה אך נאמר לי באחת הפנצריות שלקונטיננטל יש בעיה של דפנות דקות. מישהו התנסה ומכיר?

במקביל אני פוזל למישלין פרימסי או פרימייר אבל כל מה שאני מוצא זה אנרג'י סייבר, מישהו התנסה ומכיר?

מדובר במידה 195/65 R15

תודה מראש לעונים

פורסם

ענין הדפנות הדקות הוא צ'יזבט חדש של חלק מהצמיגאים.

מדובר בעדכונים שעוברים צמיגים חדשים במסגרת השאיפה להוריד את ההתנגדות לגלגול למינימום.

יש להניח או לפחות לקוות ששימוש בטכנולוגיות וחומרים חדשים מאפשרים שימוש בטוח לאורך זמן וללא חשש גם בצמיגים עם "דפנות דקות".

לגבי צמיגים מומלצים, תריץ חיפוש. מידה נפוצה מאוד עם שלל צמיגים מומלצים.

פורסם

אוקיי, הסאגה הסתיימה באופן מפתיע.

בבוקר בדרכי לעבודה עצרתי לקנות אוכל ושתיה וכשאני יוצא מהאוטו אני שומע "פססססססס" ורואה את הצמיד הקדמי השני מתרוקן לאיטו.

מיד שמתי פעמי עם מעט האוויר שנשאר לפנצריה הקרובה כי אין לי ספייר.

הסברתי להם שפניתי אליהם בשישי לגבי דגמי הצמיגים שאני רוצה והבטיחו לי הצעת מחיר היום, אבל כבר בדרך לעבודה היה לי פנצ'ר אז הגעתי, וביקשתי הצעת מחיר מיידית לקונטי (שבמהלך הסופ"ש למדתי את הטכנולוגיות שלו וננעלתי עליו), בירור טלפוני קצר, 345 שקלים לצמיג כולל הכל, 1380 סה"כ.

הזמנתי והשארתי את הרכב, אמרו לי שיהיה מוכן בצהריים כשהצמיגים יגיעו.

לאחר שהתקשרו והודיעו לי שהרכב מוכן הלכתי לבדוק, אכן הדגם שרציתי היה מותקן על כל הצמיגים, ותאריך הייצור הוא 3815 שזה בערך לפני 3-4 חודשים.

טרם נסעתי במהירות גבוהה לכן אני לא יכול לומר האם יש רעידות או לא, אך בינתיים יצאתי מרוצה.

לסיכום,

לא ניסו לדחוף לי דגמים אחרים שהם עובדים איתם וברגע שאמרתי להם דגם ספציפי הם אפילו לא הציעו לי משהו אחר אלא סיפקו לי את מה שביקשתי ואהבתי את זה.

השירות היה מהיר ביחס לזמן האספקה מהספק כיוון שלא היה במלאי את הדגם שרציתי.

הצמיגים הגיעו טריים.

המחיר היה בסביבת המחירים הנמוכים האחרים שקיבלתי ממקומות אחרים שלא הלכתי אליהם מחשש למקצועיותם.

אני ממליץ (אעדכן אם משהו ישתבש) על צמיגי דניאל בחוף שמן.

• תוכן חדש...