Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חלקים ל TR250-6

barry-z
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הי מוטי

מה זה מחיר נמוך? (אם אפשר לשאול)

המחיר בו נסגרה העסקה לא ידוע לי, והוא עניינם האישי של המעורבים, אבל המחיר המבוקש במודעה היה 40,000 ש"ח. גם אם המוכר לא הוריד במחיר והמכונית נמכרה בסכום המבוקש, עדיין זהו מחיר נמוך יחסית.

בדיקה פשוטה - מחיר בארה"ב של TR4A במצב של Runner (כלומר, רכב במצב נסיעה סביר), הוא בסביבות 5,000$-$6,000 (לדוגמא כאן:http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=6469&item=4517848425&rd=1).

תוסיף לזה כ- 1,500$ הובלה, ועל הכל תעמיס 128% מיסים, והגעת בקלות ל- 60 אלף ש"ח לפחות, לא כולל בלבול המוח ואובדן הזמן שיש בייבוא אישי.

נכון שהחישוב הנ"ל לא מספיק - היו מקרים בהם ניתן היה להוכיח שסכום מבוקש של 100,000 ש"ח עבור דגם מסויים היה סביר לפי החישוב, אבל פשוט לא היו ב"סביבה" מספיק אנשים עם כח קניה מתאים. יש יותר אנשים עם 40,000 ש"ח, ולכן נוצר המפגש ההכרחי בין "מה שהמוכר המשוגע דורש ומה שהקונה המשוגע (לדבר...) מוכן לשלם".

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
המחיר בו נסגרה העסקה לא ידוע לי, והוא עניינם האישי של המעורבים, אבל המחיר המבוקש במודעה היה 40,000 ש"ח. גם אם המוכר לא הוריד במחיר והמכונית נמכרה בסכום המבוקש, עדיין זהו מחיר נמוך יחסית.

בדיקה פשוטה - מחיר בארה"ב של TR4A במצב של Runner (כלומר, רכב במצב נסיעה סביר), הוא בסביבות 5,000$-$6,000 (לדוגמא כאן:http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=6469&item=4517848425&rd=1).

תוסיף לזה כ- 1,500$ הובלה, ועל הכל תעמיס 128% מיסים, והגעת בקלות ל- 60 אלף ש"ח לפחות, לא כולל בלבול המוח ואובדן הזמן שיש בייבוא אישי.

נכון שהחישוב הנ"ל לא מספיק - היו מקרים בהם ניתן היה להוכיח שסכום מבוקש של 100,000 ש"ח עבור דגם מסויים היה סביר לפי החישוב, אבל פשוט לא היו ב"סביבה" מספיק אנשים עם כח קניה מתאים. יש יותר אנשים עם 40,000 ש"ח, ולכן נוצר המפגש ההכרחי בין "מה שהמוכר המשוגע דורש ומה שהקונה המשוגע (לדבר...) מוכן לשלם".

חברה שימרו על פרופורציות. 40K ש"ח זה לא מעט בכלל בשביל הרכב הזה.
פורסם
חברה שימרו על פרופורציות. 40K ש"ח זה לא מעט בכלל בשביל הרכב הזה.
סתם בשביל הסקרנות - על-סמך מה אתה אומר ש-"40K זה לא מעט בכלל בשביל הרכב הזה"?

למיטב זכרוני גם אתה הגדרת את הרכב הזה מוקדם יותר בשירשור במילים "אחלה מכונית ממש מציאה!" (הדגשה שלי).

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
סתם בשביל הסקרנות - על-סמך מה אתה אומר ש-"40K זה לא מעט בכלל בשביל הרכב הזה"?

למיטב זכרוני גם אתה הגדרת את הרכב הזה מוקדם יותר בשירשור במילים "אחלה מכונית ממש מציאה!" (הדגשה שלי).

הי קובי מבלי רצון להתווכח איתך (כי אתה אחד הבודדים פה שבאמת ראוי להערכה אישית ומקצועית), כתבתי שזו מציאה על סמך התרשמות מתמונות בלבד. מיד הובהר על ידי בעל הרכב החדש כי מדובר ברכב במצב לא טוב שזקוק להמון המון עבודה (שים לב לגלגולי השירשור הזה). ומאחר שכך, כתבתי ש - 40000 זה לא מעט בשביל רכב במצב כזה. נראה לי שגם אתה יודע שבארצנו לא כל כך מהר משלמים על רכבים מחירים שהם שווים בתיאוריה.

למשל לך יש MGB, רכב שנחשב קלאסי ומבוקש בארצנו. אתה בטח מעריך אותו (לאחר חישוב כל עלויות היבוא וכו') בכ 10 אלף $ שזה סביר לכל הדעות. אבל אני יודע על מס' עסקאות MGB שנסגרו בסביבות ה - 7אלף $ 30% פחות וזאת למרות שהמוכרים העריכו ודרשו יותר בהתחלה. ולמה? כי פה לא ממהרים לשלם.

פורסם

ל-YONIT , עם כל הכבוד ל-MGB (ויש כבוד) ה-TR-4A הוא דגם יקר יותר!!

מעבר לכך הטריומף הנ"ל אומנם כנראה נדרשת לעבודה (כמובן תלוי לאיזו רמה רוצה בעליה להביאה) אולם היא עדיין במצב נסיעה סביר ועם רישוי תקף!!

ומכאן שהיא נמכרה במחיר נמוך לכל הדעות (בכל אופן אלו שהם ברי הדעת).

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
ל-YONIT , עם כל הכבוד ל-MGB (ויש כבוד) ה-TR-4A הוא דגם יקר יותר!!

מעבר לכך הטריומף הנ"ל אומנם כנראה נדרשת לעבודה (כמובן תלוי לאיזו רמה רוצה בעליה להביאה) אולם היא עדיין במצב נסיעה סביר ועם רישוי תקף!!

ומכאן שהיא נמכרה במחיר נמוך לכל הדעות (בכל אופן אלו שהם ברי הדעת).

ירון ידידי ראשית תרשה לי לחלוק עליך - אני מעדיף MGB על TR4A .

שנית ראיתי שאתה מיחס חשיבות רבה לרישוי בתוקף (ועוד הוספת שני סימני קריאה) כאילו שזה לכשלעצמו מעלה משמעותית את מחיר הרכב. אני רוצה רק לידע אותך שזה לא קונץ כל כך גדול להעביר רכב טסט. ודי לחכימא ברמיזה.

פורסם

למוטי - אין ספק שישנה העדפה אישית בין דגמים - אני באופן אישי דווקא מעדיף מידגט על פני MBG.

אולם לכל רכב יש מחיר (עולמי - עפ"י מחירונים) - וה-TR-4A יקרה ונדירה יותר מ-MGB.

לעניין רישוי תקף - כל מה שרציתי לומר בכך הוא שהרכב הנ"ל במצב נסיעה סביר (כאשר מערכותיו מתפקדות פחות או יותר), להבדיל מרכב כזה שעומד זמן ממושך.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
הי קובי מבלי רצון להתווכח איתך (כי אתה אחד הבודדים פה שבאמת ראוי להערכה אישית ומקצועית), כתבתי שזו מציאה על סמך התרשמות מתמונות בלבד. מיד הובהר על ידי בעל הרכב החדש כי מדובר ברכב במצב לא טוב שזקוק להמון המון עבודה (שים לב לגלגולי השירשור הזה). ומאחר שכך, כתבתי ש - 40000 זה לא מעט בשביל רכב במצב כזה. נראה לי שגם אתה יודע שבארצנו לא כל כך מהר משלמים על רכבים מחירים שהם שווים בתיאוריה.

למשל לך יש MGB, רכב שנחשב קלאסי ומבוקש בארצנו. אתה בטח מעריך אותו (לאחר חישוב כל עלויות היבוא וכו') בכ 10 אלף $ שזה סביר לכל הדעות. אבל אני יודע על מס' עסקאות MGB שנסגרו בסביבות ה - 7אלף $ 30% פחות וזאת למרות שהמוכרים העריכו ודרשו יותר בהתחלה. ולמה? כי פה לא ממהרים לשלם.

הי,

קודם כל, תודה על הקומפלימנט. אני לא רואה שום פסול בויכוח, כל זמן שהוא ענייני ואפשר ללמוד ממנו, ולפחות מבחינתי הויכוח שלנו היה עד-כה ענייני (ואפילו מעניין, לפחות אותי). אם נפגעת ממשהו שכתבתי - עמך הסליחה. בוא ונקרא לזה "החלפת דעות והעשרה הדדית", ונוכל להמשיך בניחותא.

ההערכה שלי שהמחיר של הטריומף סביר, ואפילו נמוך יחסית, נובעת ממספר נקודות:

1. העלות האלטרנטיבית של ייבוא רכב במצב דומה מחו"ל.
  2. סכום המכירה האבסולוטי, שאמנם אינו "כסף קטן", אבל עדיין הוא סכום שיש יותר קונים שיכולים לעמוד בו מאשר 60-70 אלף ש"ח. במילים אחרות, יש יותר "כח קניה" בשוק למחיר כזה.
  3. טריומפים מסדרת TR יש פחות מ- MGB בישראל, ובוודאי אם תחלק את המצאי לתתי-המודלים השונים. נדירות הרכב והתדירות שבה יוצאת אחת לשוק משפיעם גם הם על הנכונות לשלם.
  4. צודק ירון פרץ שמחיר ה-MGB בשוק העולמי נמוך יותר ממחיר הטריומף. זה נובע בעיקר מכמות המכוניות הזמינות בשוק האספנות העולמי. יוצרו מעל 500,000 מכוניות מדגם זה, במשך 18 שנים. אגב, אני מכיר אישית את רוב עיסקאות ה-MGB שבוצעו בארץ בשנים האחרונות. חלקן נמכרו בסכומים נמוכים מ-10,000$, אבל חלקן בסכומים גבוהים הרבה יותר (ואני מדבר על מכוניות במצב דומה). הסיבה כרגיל - היה קונה עם "כח קניה זמין" (כלומר כסף...), היתה מכונית למכירה, ולכן היה שידוך. באופן כללי יש זחילה של המחירים המבוקשים עבור רכבי אספנות כלפי מעלה בשנים האחרונות. בחלק מהמקרים (בלי דוגמאות...) אילו מחירים לא ריאליים, אבל כשיש מחיר אטרקטיבי (למשל, ה-TR הנ"ל), נסגרת עיסקה מהר.
  5. התוצאה בפועל... הרי ידוע לכולנו על מכוניות שמחירן עומד בסעיף 1 לעיל, אבל מסתובבות בשוק חודשים עד שהמוכר מתייאש ומוותר על המכירה, או פשוט מוריד את המחיר. במקרה שלנו העסקה נסגרה צ'יק-צ'ק - זו האינדיקציה הכי פשוטה לכך שהמחיר היה אטרקטיבי.

לסיכום, אני מפרגן מכל הלב לקונה המאושר, ובינינו, אין ישראלי שלא אוהב לשמוע שהוא קנה מציאה בזול.... זו מכונית נהדרת לחובבי דו-מושביות בריטיות, ואלמלא הייתי קצת "אקסטרה-לארג'" במידות שלי, הייתי שוקל להוסיף אותה לאוסף. היתרון הגדול של MGB על הטריומף הוא ברוחב תא הנוסעים והמרווח הפנימי בכלל.

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
יש לי מספר חלקים ל"טריומף TR250-6" ומעט חלקים לספיטפייר, פעמיים ואפילו 3 פעמים שתופסים לי הרבה מקום. אקבל בקשות לחלקים, במידה ויש מתעניינים.

בברכה - ברי

השירשור הזה קצת יצא מהקשרו.

אז ברשותכם אנסה להחזירו להקשרו: לפני מספר ימים פרסם פה בחור בשם ברי (BARRY-Z ) מודעה על חלקי חילוף לטריומפים שונים. ההודעה היתה לקונית והוא לא השאיר מס' טלפון או שום אינפורמציה איך ליצור איתו קשר. ראיתי שכמה חברי פורום הגיבו והביעו רצון לחלפים והוא לא ענה. אני שלחתי לא מס' הודעות פרטיות והוא לא ענה.

המסקנה שלי היא שמדובר פה בפיקציה.

אכא זילוך?

פורסם

מחירון Miller's הוא מחירון רכבי אספנות בריטי המתבסס על מחירים אמיתיים שהשיגו סוחרי רכב במכירות פומביות ובמכירה חופשית. יש בו שלוש רמות, השוות לרמות 1-4 של קראוס להבנתי. ע"פ מהדורת 2005/6 של מילרס, TR4A שווה ברמה 1 10K ליש"ט , ברמה 2 6.5 וברמה שלוש 3000 ליש"ט.

אם נצא מהנחה שמדובר ברכב ברמה שלוש של מילרס, עלות יבואו לארץ על הכביש תהיה כ 50-60K ש"ח לפחות. מכאן ש 40K זה מחיר לא רע.

נמרוד

פורסם

שלום.

בתור אחד שמכיר טוב את הרכב המדובר, נראה שנפלה כאן אי הבנה .

כשהקונה הצהיר שהרבה עבודה מצפה לו - הוא באמת מתכוון לכך , רק שמדובר בדברים יחסית זניחים לאור העובדה שלגוף הרכב אין חלודות בכלל (כולל ריצפת הרכב), הקוים שלא מאד יפים ומקוריים, המנוע במצב חדש, הגיר בבמצב לא רע בכלל (כולל האובר דרייב החשמלי) , הגג חדש והוחלף לא מזמן.

הרכב במצבו הנוכחי עולה בכמה דרגות על מצבם של חלק מהרכבים "המשופצים " בארצנו.

מהכרותי עם הקונה , הוא לא יסתפק בכך וישאף להביא את הרכב למצב הראוי לו (ישנם מספר רכבים בארצנו הקטנה שבאמת ראויים להערכה ויכולים לשמש כדוגמא לסטנדרט גבוה לשיפוץ).

קפיצת מדרגה זאת דורשת השקעה רבה ולא רק בצד הכספי.

בהצלחה לקונה המאושר.

• תוכן חדש...