Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התלבטות בין I20, Yaris, Jazz

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני בדרך כלל קורא סמוי הרבה בפורום והפעם אשמח לשמוע את דעתכם.

אני רוצה לרכוש רכב חדש, ומתלבט בין מספר רכבים:

Honda Jazz

Hyundai I20

Toyota Yaris

על כולם עשיתי נסיעת מבחן.

מבחינת מחירים כולם בערך אותו מחיר חוץ מיונדאי שעולה 115 עם מערכת מולטימדיה אבל בגלל שכרגע סוף השנה יש מבצע לסביבות 110

ה I20 מבחינת עיצוב רכב מאוד אמין, אך מגיע עם תיבת הילוכים מאוד בעייתית ולא חסכונית (4 הילוכים), וזה רכב שיהיה קשה למכור אותו אחר כך בגלל ההצפה בשוק. מגיע עם Mobile Eye ומערכת איתור שלא ברור למה צריך.

Jazz מאוד מאובזרת אך הרכב עצמו יחסית גדול והעיצוב שלו נוראי.

יאריס נראה כמו אחלה רכב, אבל הכיסאות לא כל כך נוחים (עניין של הרגל?) חסכונית מאוד בדלק, ומגיע עם מערכת מולטימדיה (גרסת Sky)

מבין כל הרכבים מה הייתם ממליצים לרכב שיחסית ישמור על ערכו, חסכוני בדלק ועלות אחזקה וביטוחים נמוכה ?

בכלל אשמח לדעת מה דעתכם על כל הרכבים הנ"ל

תודה

פורסם

לדעתי הגאז' ,מאובזרת כנדרש ואחת המרווחות בקטגואיה והמחיר של הדור החדש סביר הרבה יותר מהדור הקודם. התיבת הילוכים של היונדאי לא בעייתית אלא מיושנת.

היאריס איתנו כבר הרבה זמן ומעבר לשם שיש לה אין לה יתרון בולט על הגאז.

פורסם

בקצרה:

הג'אז החדשה לדעתי אוטו טוב, עם שימושיות מצוינת ומרווח טוב מאוד יחסית לסופר מיני, ולפי מה שאני יודע הרכב שומר יחסית על ערכו. מינוס אחד- המנוע, או ליתר דיוק שיא המומנט שמגיע רק ב-5500 סל"ד. אם אתה נהג רגוע אז לא ממש יפריע לך ותקבל צריכת דלק טובה מאוד.

ה-I20 מרווחת מאחורה, וזהו בערך.

היאריס לדעתי מכונית נחמדה, במיוחדת בגרסה ההיברידית החסכונית (שאני אישית דיי שונא). אתה יודע, אין הרבה מעלות אבל גם אין הרבה מינוסים, תוסיף לזה את מוניטין האמינות של טויוטה וקיבלת רכב יחסית זול לאחזקה וטיפולים. לגבי ביטוחים אני לא יודע.

תחשוב על פאביה/208/מאזדה 2.

מה הדרישות שלך?

פורסם

מאזדה 2 מבחינת בטיחות ירדה מהפרק.

208 - כל מי שאני שואל אומר לי לא להתעסק עם הרכב (צרפתי)

פאביה - יכול להיות רכב ששווה לשקול

אני מחפש רכב אמין, שיהיה זול לאחזקה וטיפולים, היאריס מאוד זולה מבחינת טיפולים וביטוחים והבנתי ששומרת על ערך הרכב יחסית, ומאוד חסכונית בדלק (יחסית) מנסיעת המבחן של שעה + שעשיתי עליה

i20 מבחינת רכב ומפרט עונה על רוב הדרישות חוץ מתיבת הילוכים והצפה מטורפת שיש בשוק.

פורסם

מאזדה 2- למה מבחינת בטיחות? כי יש לה 4 כוכבים במקום 5? אל תתיחס לזה כאילו זה תורה משמיים. תאונות יכולות לבוא (לא עלינו) משמונים אלף כיוונים, והמבחנים האלו מדמים רק כמה מצבים מתוך מליון קיימים. זה לא מעט והם נותנים אינדיקציה טובה יחסית, אל תיקח את זה קשה מדי. היא עברה את המבחנים עם הבדלים של אחוז-שתיים מ-5 כוכבים, ויש לה (בגרסת ספורט שעולה 112K או עם ריפודי עור שמוסיפה 2K) אביזרי בטיחות שלא נראו בקטגוריה הזו (לפחות בארץ)- מערכת לסטייה מנתיב, מערכת לניתור שטח מת, בלימה בעיר ושות.

208- למה לא להתעסק? היום רכבים צרפתיים טובים מאוד, אמינים, חזקים ובטיחותיים. תעשה סיבוב בגרסת הטורבו החדשה של ה-208 ואולי תבין על מה אני מדבר. אם אתה חושב שזו אותה אמינות ותקלות החשמל שתראה או ראית ב-206, אז אתה טועה.

פורסם

היאריס כן שומרת טוב על ערכה,אבל עם המושבים לא נוחים היא צריכה לה יפסל.

הייתי בודק דווקא כן את הצרפתיות כמו הקליאו והפיגו, שמציגות אמינות טובה,אפריל 1983 עבר,והיום הם עושים רכבים טובים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בתור מי שכנראה יחליף ג'אז בג'אז חדשה, אני לא חושב שיש לה מתחרות בקטגוריה מבחינת מרווח פנימי ושימושיות והחדשה גם מאובזרת כראוי מבחינה בטיחותית.

פורסם

מבין המכוניות שביצעת בהם נסיעת מבחן - ממליץ על Honda Jazz.

לא מבין את השלילה (סטיגמה) שלך מהפיג'ו 208 1.2 טורבו החדשה,

ממליץ כי תזמין נסיעת מבחן גם בפיג'ו .

• תוכן חדש...