Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3843 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלת תגובתי שם.

רק לציין כי נקודת החיתוך הזו היא בלעדית למיד-באסים והיא מסדר ראשון (בעוד ה-HPF של הטוויטרים הוא קבוע ומסדר שני, לא מצאתי נק' חיתוך מדוייקת).

וזה יובל בעצם אמור לענות על שאלתך לגבי שינוי תדרי החיתוך.

תבדוק גם שאתה לא מגביל את החיתוך איכשהו מה-HU, כל עוד אתה לא עובר לאקטיבי.

בנוסף, גם אם אתה מוסיף מגבר ועובר לעבודה אקטיבית, לא בטוח שהטוויטרים הקיימים יצליחו לרדת נמוך יותר.

במצב הקיים, יתכן וביצוע מדידות להיענות בתוך הרכב יאפשר שימוש באיקוולייזר וכד' לתקן קצת יותר לטעמך.

פורסם

שמעו אתם תותחים!

אני רק עכשיו הבנתי שהכיוון של המיד בקרוס זה התדר ולא העוצמה, חשבתי שזה עוצמה..

אני אנסה לשנות ואעדכן! :)

תודה רבה!

פורסם

טוב אז עדכון...

עשיתי קצת כיוונים מחדש, יש שיפור משמעותי מאוד! אבל עדיין יש משהו שחסר, קשה להסביר, הייתי שמח אם תפנו אותי לבחור שדיברתם עליו שמכוון, אולי הוא יוכל לעזור לי :)

תודה!

פורסם

יהיה נחמד אם תוכל לציין בדיוק אילו שינויים ביצעת.

מה היו כלל הכיוונים הקודמים ולמה שינית ואיזו תוצאה התקבלה (ראה לדוגמה "טיונינג בלוגס" של אדי)?

אישית, אני חושב שיהיה נכון יותר לבצע את הכיוון המקצועי, אם ידרש, לאחר הוספת ערוץ הגברה כפי שהזכרתי קודם.

זה יאפשר ניצול מיטבי של יכולות המערכת שלך.

בכל אופן Shout out לאדי שישלח לך בפרטי את דרכי ההתקשרות עם רונן, במידה ולא מצאת כבר דרך חיפוש.

פורסם

היי תום,

השינויים שעשיתי הם בעיקר הכיוונים מחדש, הגברתי את הערוץ של הקומפוננטים, לאחר מכן הורדתי את תדר החיתוך שלהם במגבר נמוך כמה שיכלתי בלי שהרמקולים זייפו, וחתכתי מהמגבר בצורה חדה יותר(24db/dec) בתדר הזה (אזור 60-65hz), ראיתי שבווליום יחסית גבוה בתדרים מאוד ספציפיים הם עדיין קצת מזייפים אז חתכתי בנוסף גם מה alpine בתדר נמוך יותר (50 או 40 hz) אבל בחיתוך של 12db\dec,

המיד בקרוסים אצלי חתוך על מצב mid (לפי ההסבר בקישור בפורום זה אומר שהטוויטה והמיד חתוכים באותו תדר פחות או יותר 3.6 קילו).

ואז הרמקולים נהיו יותר דומיננטיים ובעיקר המידים..

אבל עדיין אני מרגיש שחסר לי קצת עומק נראה לי, קשה להסביר קצת.

פורסם

נראה לי שהצלחתי להבין מה חסר לי, חסר לי הבאס בקול של הזמר, כאילו הקול לא מספיק עמוק, ואני לא מצליח למצוא את התחום תדרים הזה..

מקווה שמה שאני אומר השמע הגיוני :)

אגב, לאיזה תדר בערך אתם ממליצים לחתוך את הw3?

פורסם

אין סיבה להשתמש בקרוס של המגבר. ה-HU שלך מציע חיתוכים מדוייקים יותר ושליטה מדויקת יותר על הסלופ.

שים לב שכל 12dB/oct הופכת את הפאזה ב-180 מעלות, כך שיכול להיות שגרמת כרגע בכך לביטול חלק מהתדרים שחופפים בין שני אלמנטים או יותר (בשילוב הסאב).

תתחיל מחיתוך ראשוני (עבור הקומפוננט והסאב) ב-80Hz ורק אז תראה אם הקומפוננט מסוגל לרדת בצורה טובה נמוך יותר וכמה חפיפה מהסאב אתה צריך. בכל מקרה באופן ראשוני, כשאתה מכוון את הקומפוננט, כבה את הסאב ולהפך.

פורסם

אוקיי, תודה רבה על העצה,האמת ששכחתי מזה, למה הזזה ב180 ב12? 12 זה סדר שני? באמת אגב הרגשתי שקשה לי להביא את הסאב לקדימה.

אגב לגבי הקרוס של המכשיר מול הקרוס של המגבר, הקרוס של המכשיר הוא דיגיטלי, לא עדיף לחתוך בקרוס אנלוגי בלי לעבור דרך עיבוד סאונד של המכשיר?

פורסם

כל 6dB/oct זה סדר. כלומר 12 זה אכן סדר שני.

לגבי הסאב ובכלל, אתה משתמש בפונקציית תיקוני הזמן (Time Correction)? היא זמינה במצב 2WAY?

הקרוס ב-HU עדיף.

ובכל מקרה, אם אתה מתעקש להשתמש בזה של המגבר, בטל את השפעתו של זה ב-HU (הגדרה כ-FLAT או פתיחה מקסימלית של הפילטר).

פורסם

היי,

האמת שניסיתי לחתוך עם כל אחד מהם בנפרד אבל זה לא הביא לי את אותה תוצאה כמו לחתוך עם שניהם, אז כבר השארתי עם שניהם יחד, שניהם 12 db ככה שזה חזר לי בחזרה ל2pi.

יש time correction, gl עובד מעולה עכשיו שומעים יותר מקדימה..

הדבר היחיד שנשאר לי זה למצוא איזה תדרים שולטים על הבאס שחסר לי, כמו שאמרתי קודם, מכירים את זה כשקריין מדבר בחדשות יש לו קול באס כזה, אז זה התדרים שמורגשים אצלי חלשים, זה קצת חסר, מישהו יודע לכוון אותי לאזור התדרים האלו?

תודה

פורסם

זה כבר פחות או יותר הגבול בין ללמוד נהיגה בהתכתבות לביצוע ממשי של תאונה. ממליץ לגשת לאחד המפגשים ולנסות לקבל הכוונה מחברי פורום וותיקים.

לכווננים העדינים ולדקויות - רצוי לעשות משהו ממשי ולא טקסטואלי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לא יודע על כמה יעזור לו להגיע למפגשים , אני בזמנו לא הצלחתי לקבל עזרה בכיוונים.

לא כי לא רוצים לעזור אלה כי לא ממש מצאתי אנשים שיודעים ויכולים לכוון כמו שצריך.

מה שכן אצלי הסיפור הרבה יותר מסובך ויש ביט 1...

2017 Type R

פורסם

תסתכל בדביקים.

יש מפגש צפון (נשר) ביום שישי הקרוב ומרכז (ר"ג) ביום שבת הקרוב.

מפגשי דרום נערכים ליד צומת כנות. איני יודע מתי מתקיים הבא בתור.

• תוכן חדש...