Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3876 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כדי לתת תמונה קצת יותר מאוזנת, ובמקרה הזה כנראה שגם קצת יותר קרובה לאמת, אני חייב לשאול, האם תרבות הנהיגה בארצנו גרועה כל כך?

האם אנחנו לא ביקורתיים יתר על המידה ועושים, בשעת עברתנו, הר מפיל (לא, זו לא שגיאת כתיב)? האם רוב הנהיגה של רוב האנשים ברוב הזמן איננה בגדר הסביר?

לצורך השוואה, ישנן מדינות רבות שבהן תרבות הנהיגה (עם ובלי קשר לבעיות תחבורתיות אחרות ולמצב הקטל בדרכים) גרועה בהרבה מזו הישראלית.

בין מדינות אלו, רוב מדינות ערב, חלק ממדינות הבלקן ואגן הים התיכון (איטליה, רומניה), מדינות מזרח אירופה ומזרח אסיה, אסיה התיכונה ואפריקה, דרום אמריקה וחלק ממדינות ארצות הברית.

מעבר לכך, יש לנו נסיבות מקלות (לעומת המדינות שבהן אמנם נוהגים ביתר תרבותיות) מבחינת צפיפות. ישראל מדינה קטנה ועתירת עיור, ולכן מרחקי הנסיעה קצרים אך הצפיפות גבוהה יחסית.

הצפיפות הזו מניעה חלק, לטעמי קטן (אם גם משמעותי) של משתמשי הדרך לנהיגה כוחנית, כי הם חשים שבלעדיה הם לא יגיעו ליעדם בזמן סביר.

הצפיפות, בשילוב מרחקי הנסיעה הקצרים מובילה להפרשי מהירויות יחסית נמוכים, שבעיני חלק מהנהגים (גם כאן לטעמי קטן אך משמעותי) מייתרים את משמעת הנתיבים, והיא גם הגורם למעמדנו כהורגי הולכי הרגל...

ועוד משהו: יש לבחון כל התנהגות בכביש על בסיס חוקיותה, בטיחותה ונימוסיה - וחלק מהעבירות שאנו נתקלים בהם ביומיום אינן מנומסות אך לא מאוד מסוכנות אם בכלל.

חניה בחנית נכים היא דוגמה קיצונית, אך גם לא מעט מההידחפויות לתור ואפילו חסימות של הנתיב השמאלי - אינם נגועות ככל הנראה ברמת סיכון גבוהה מאוד, ולכן לא ראוי להתרתח בגינן.

בעיני, אישית, הפתרון הוא בכיוון שציין צבי: דוגמה אישית. זה אומר לנהוג בצורה בטיחותית ומנומסת, ושגם נראית כזו. זה לא אומר להיות חלזון, לא להיות פרנואיד ולא להיות נערת הזנונים של הנהגים האחרים.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

בסדר, שיהיה מאוזנת, אבל מאיפה אתה יודע איזו תרבות נהיגה יש במדינות ערב ? ותרבות הנהיגה איטלקית נחותה מזו שאצלנו, אתה באמת חושב כך ? וגם כללת בעצם את כל העולם למעט ארה"ב, מערב אירופה ואולי גם פיספסת את אוקיאניה, אז לפחות להבנתך אנחנו במקום בכלל לא רע, האמת כמעט מעולה. שווה לבדוק אם המישרה הזו של ממונה לאומי על ההסברה, או איך שקוראים לזה, כבר פנויה .

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם (נערך)

באמת מצטער שאני לא הפסימי התמידי (ובפרט שלא כלפי האזור שבו בחרתי לגור), ושאני מעדיף לראות את הדברים בצורה מפוכחת...

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
נורא,

קטנוענים צריכים להסתובב עם גולות וביצים ופשוט לפצפץ שמשות של מטומטמים...

אני בתקופה על הקטנוע הייתי נוסע על השול ואם מפגר החליט שהוא עוקף את הפקק ולא איכפת לו להרוג אותי על הדרך הייתי מוריד לו את המראת צד באגרוף.

אבל זה לא עזר לטווח הרחוק, רק תחושת הנקמה הרגיעה אותי לאותו רגע ואז הבנתי שאני יורד לרמה של טפשות גם.

אני חושב שראינו למי חסרה תרבות, שלא לאמר, מי כאן עבריין אלים.

מיצינו איתך, נציג התרבותיות המוטורית.

מאיפה יש לך את החוצפה לקטר על העדר תרבות וסיכון נהגים, לא חושב שיש מי שיכול להסביר.

בפעם הבאה שתטיף לאלימות ו/או התנהגות עבריינית שמסכנת נהגים, אתה יוצא בחוץ.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3876 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...