Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא התכוונתי לאורך חיים אלא רק לעניין ההנדסה. אני חושב שסמארט זה לא רכב שמיועד לנסיעות חיפה-אילת שלוש פעמים בשבוע ולא אמליץ עליו למי שזה אופי הנסיעות שלי אפילו אם הוא מתמודד, ישרוד, יצלח...

אמנם בסמארט לא נסעתי אבל נהגתי ברכבים 'עירוניים' למרחקים גדולים מחוץ לעיר וזה אל היה נעים במיוחד.

גם במאזדה 2 נכנסתי פעם לעומק של 11.5 ק"מ בשטח (ליסינג כמובן) ולעולם לא אשכח את המבטים של קבוצת מטיילים על גבי ג'יפים כשהצבעתי על מפת ניווט כלשהי וביקשתי שיכוונו אותי לנקודה בה התכוונתי לחנות. אתה מבין את הנקודה...

התחושה שלי היא שבעליות מנוע הבנזין מופעל הרבה יותר ולכן הרכב יהיה 'יעיל' פחות מבחינת צריכת הדלק. מצד שני, רוב הסיכויים שעדיין יהיה חסכוני יותר מרכב מונע בנזין בלבד. ככל הנראה הפער יצטמצם מה שיקשה על החזר ההשקעה הראשונית.

בנוסף, כשהחלטתי לקרוא על זה קצת יותר ולהפתח לאפשרות שעליות הן לא בעיה עבור הפריוס נתקלתי במאמר הזה http://ecomodder.com/forum/showthread.php/prius-vs-hilly-terrain-18068.html

מאוד מעניין, במיוחד העניין של הירידיות וטעינת היתר שיכולה לפגוע בסוללה (ולכן מומלץ לעבור למצב B בגיר).

לסיכום - הפריוס חסכונית, מרווחת, ואפילו מתאימה לכל הדרישות אבל לא בטוח שהכי משתלמת במקרה הזה.

בנוגע לסמארט אני מסכים איתך, אבל שם מדובר על מנוע קטנטן שאימוץ יתר שלו יפגע יותר באורך החיים שלו, וברכב קטנטן שהוא לא נוח או נעים לנסיעות ממושכות.

פה מדובר במשפחתית שאין לה שום בעיה לצלוח מרחקים. נכון שבעליות מנוע הבנזין עובד יותר קשה, אבל כך יהיה גם בהרבה מכוניות משפחתיות אחרות. אף רכב אינו יעיל בצריכת דלק בעליות, ככה זה, פיזיקה.

וכמו שכתבו לך - אם עולים צריך לרדת ובסופו של דבר זה מתקזז וצריכת הדלק הממוצע היא עדיין משמעותית טובה מרכב בנזין מקביל.

אם הנסועה השנתית נמוכה, למה להשקיע כל כך הרבה (קרוב ל200K) ברכב היברידי חסכוני, במקום לקנות אחד אחר מרווח שפועל רק על בנזין וצורך לדוגמא 1:13 במחיר שנמוך ב40-50K?

ההבדלים לא יהיו משמעותיים ובנוסף, הטיפולים והאמינות לאורך שנים ברכב היברידי עוד לא הוכיחו את עצמם.

אני מסכים איתך לגבי החסכון בכסף בהנחה והנסועה נמוכה. אני לא מסכים איתך לגבי כך שהטיפולים והאמינות ברכב היברידי לא הוכיחו את עצמם. פריוס קיימת כבר קרוב ל-20 שנה (איך הזמן עובר) והאמינות שלה מוכחת. הטיפולים גם זולים יחסית וה"סכנה" היחידה היא שהמצבר ילך - וגם זה היום זול משמעותית מבעבר (אם בכלל צריך לשלם בעצמך). בקיצור - אין בעיה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
הרכב מתמודד טוב עם עליות אבל אני לא מרגיש שהוא בנוי לזה. בדור 2 יש לך תצוגה כזו?

[ATTACH=CONFIG]443742[/ATTACH]

זה מציג את מידת החסכון ביחס למצב המצערת בכל רגע נתון. בגדול הקו החוצה באמצע הוא שמפריד בין נסיעה חסכונית ללא חסכונית. בפועל הקו קובע מתי אתה על חשמל ומתי אתה על בנזין (זה לא מדוייק אבל בגדול זה המצב). בעליות תמיד תעבור לחלקה הימני של הסקאלה ובחלק מהמקרים גם ל-PWR שזה בזבזני יותר. זה מצב לא רצוי לחסכון מירבי, אותו אתה משיג בירידות ובמישור. נכון, מה שעולה חייב לרדת, אבל בירידה גם רכב קונבנציונלי חסכוני. בתור בעלים של פריוס וחובב גדול של הרכב אני האחרון שיגיד לא לבחור בו, אבל אני חושב שבמקרה הזה הוא לאו דווקא הבחירה הטובה ביותר. אגב, החלפתי סוללה בפריוס שלי אתמול. 6 שנים על הכביש עם 94 אלף ק"מ. זה לא אומר שהרכב לא אמין חלילה אבל הופתעתי לרעה. הייתי בטוח שהסוללה תחזיק הרבה יותר זמן.

כמובן שבמסגרת האחריות/ביטוח לא שילמתי כלום על ההחלפה.

אין לי את התצוגה הזאת, כמו שאמרתי אני את צריכת הדלק מודד בתדלוק ושוב בחצי שנה האחרונה לא ירדתי מ 1:19 ואני נוסע 3 פעמים בשבוע מאשדוד לירושלים עם 3 מבוגרים חוץ ממני. הצריכה הממוצעת ב 10 התדלוקים האחרונים היא 19.6, למעשה אני דוגמא מצויינת לנסיעה מאומצת בפריוס.

לשם השוואה הרכב הקודם שלי היה סייויק ואיתו הצריכה בתוואי נסיעה זה הייתה 1:10.5.

ושוב תמוה בעייני שאצלך ההתמודדות עם עליות פחות טובה כי אתה נוסע ברכב דור 3, הרבה יותר חזק מהרכב שלי דור 2.

לעניין הסוללה, שמחתי לשמוע שהחליפו לך במסגרת האחריות. אצלי המצב "לא מעודד", הרכב כבר עם 9 שנים ו 210K ק"מ ולצערי הסוללה מתפקדת מעולה כמו שעון, מה שאומר שכנראה לא אזכה להחליף אותה במסגרת האחריות שמסתיימת אחרי 10 שנים.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

[sronis;4921601]

כמו שאמרת, מה שעולה חייב לרדת ובירידות או במישור הפריוס יותר חסכונית ממכוניות רגילות, מה שמקזז לחלוטין את המאמץ בעליות.

החיסכון בירידות בחיים לא יקזזו את הבזבוז בעליות, אבל פריוס תעשה את זה משמעותית טוב יותר מכל רכב אחר.

בנוגע להחלפת הסוללה - אז החלפת רכיב אלקטרוני אחרי 6 שנים בחינם, והופתעת לרעה? איפה שמעת על סוללה שנמצאת בשימוש יומיומי ומחזיקה יותר מ-6 שנים? ואיפה עוד אתה יכול לומר משהו כמו "כמובן שבמסגרת האחריות לא שילמתי כלום"?

רק למען הדיוק, האחריות לא בחינם היא עולה 300 ש"ח פעם בשנה/15K ק"מ

לעניין האמינות, אני חושב שלגביי אחרי 9 שנים, 210K ק"מ ואפס תקלות, האמינות לא מוטלת בספק, למעשה זה הרכב הכי אמין שהיה לי .

נוסע בפריוס 2008

פורסם
[sronis;4921601]

החיסכון בירידות בחיים לא יקזזו את הבזבוז בעליות, אבל פריוס תעשה את זה משמעותית טוב יותר מכל רכב אחר.

לעניין האמינות, אני חושב שלגביי אחרי 9 שנים, 210K ק"מ ואפס תקלות, האמינות לא מוטלת בספק, למעשה זה הרכב הכי אמין שהיה לי .

שוב, ההתמודדות עם עליות טובה והשתכנעתי שהיא טובה יותר משל רכב בעל הנעה קונבנציונלית, פשוט ייתכן שהפער מצטמצם. כל מה שניסיתי להגיד שמנוע הבנזין בעליות מופעל יותר. לצורך דוגמה - יש לי משפחה שגרה בצפון בעיר הררית. כשאני מגיע אליהם בתוך העיר כמעט ולא יוצא לי לנסוע רק על חשמל, בניגוד לבית, שם מהירידה מהכביש המהיר יש סיכוי טוב שאגיע הביתה רק באמצעות הנעה חשמלית. אילו הייתי גר באזור הררי, ייתכן והחסכון בדלק מול הקילומטרז' לא היו מצדיקים את הבחירה בפריוס. זו אפשרות.

לעניין הצריכה שלי מול שלך - עד עכשיו הגעתי לתוצאות דומות לשלך, כאשר בהתחלה התוצאות היו פחות טובות משמעותית אבל עם בהדרגה התאמתי את הנהיגה שלי לצריכה "אופטימלית". הבעיה היא שהסוללה שלי הייתה מאוד עייפה וחשדתי שזה המצב כבר הרבה זמן. עם הסוללה החדשה עוד לא עברתי מיכל שלם (למעשה החליפו אותה כשכבר גמעתי חצי מיכל ותדלקתי רק אתמול). לכן עוד מוקדם לדעת עם יחול שיפור בצריכה בעקבות ההחלפה.

מה שכן, בעקבות השרשור הזה קראתי מספר פורומים ומאמרים וגיליתי שבדור השלישי למצב "EV" יש מספר תתי-מצבים. כך לדוגמה, אם הייתי במוד PWR שנותן תפוקה מקסימלית למנוע והפעלתי את EV אז ההנעה החשמלית תהיה בעוצמה מקסימלית(גם חיווי EV וגם חיווי PWR דולקים במצב כזה). כך גיליתי שהרכב יכול להאיץ 'חזק' יחסית על חשמל בלבד בניגוד למצב הרגיל שבו מעמידה לכ-40 קמ"ש קצת קשה להגיע ואם מישהו נוסע מאחוריי הוא סובל.

מעניין מה יהיה בדור הרביעי...

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

slow נשמח לקבל בהמשך עידכונים לגבי צריכת הדלק עם הסוללה החדשה.

לגבי דור 4, מחר ב 18/11 כתבי רכב יבצעו נסיעות מבחן ברכב בפעם הראשונה, שווה להתעניין, נתחיל לראות סקירות.

הוא מתקזז כמעט לחלוטין.

ההפרשים לא כאלה גדולים.

זה בדיוק מה שכתבתי, בתוואי מאומץ אני מגיע ל 1:19 בתוואי מישורי אני מגיע ל 1:21, ממש לא הפרש גדול.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

300 שקלים בשנה? לגמרי שווה את זה.

והחסכון בירידות כן מקזז את הבזבוז בעליות. עד היום זכורה לי נסיעה לירושלים עם הפריוס דור 2 שבמשפחתי, שבה המיץ החשמלי נגמר תוך 10 דקות מתחילת העלייה (כך שאת רובה עשיתי על מנוע בנזין בלבד), צריכת הדלק הייתה איומה למדי (לא זוכר כמה בדיוק, אבל חד ספרתי). לאחר מכן בירידה, עם נגיעות קלות בגז בלבד, הגעתי לצריכת דלק של... אפס. בממוצע, זה היה כרגיל 1:19...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אשדוד י-ם זה תוואי הנסיעה הרגיל שלי, אני די מסכים עם הטענה שלך, הפער הוא אכן שולי, אני מבצע מעקב באקסל על כל התדלוקים שלי, אפרסם סקירה בקרוב.

נוסע בפריוס 2008

פורסם (נערך)

אני חושב שפריוס תתן יופי של תמורה. הייתי מתמקד בפלאג אין לאור הדרישה לחיסכון בתוואי עירוני.

האם לא אמורה להגיע פריוס פלוס פלאג אין מתישהו?

הפלוס אולי גדולה מדי, אבל בהחלט תתן מענה לכסא הגלגלים.

אני אישית מעדיף את האוריס סטיישן הייבריד, אבל המרווח לנהג והנוסע בפריוס באמת גדול יותר.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

אני אישית מעדיף את האוריס סטיישן הייבריד, אבל המרווח לנהג והנוסע בפריוס באמת גדול יותר.

מניסיוני הדל לגבי אוריס, אוכל לאמר שהפריוס עולה על האוריס משמעותית בסעיף הנוחות ובידוד רעשים.

נוסע בפריוס 2008

פורסם
מניסיוני הדל לגבי אוריס, אוכל לאמר שהפריוס עולה על האוריס משמעותית בסעיף הנוחות ובידוד רעשים.

אין ספק, מדובר ברכב שעולה עשרות אלפים יותר, בוודאי שאיכות הפנים היא רמה מעל.

פורסם
הייתי מתמקד בפלאג אין לאור הדרישה לחיסכון בתוואי עירוני.

הפלאג אין מאוד מאוד נדירה בארצינו הקטנטונת.

מה עוד ששקע חשמל להטעין אותה הוא לא דבר שבנמצא לרוב האנשים.

בנוסף, אם המטרה היא רק חסכון כספי, ההבדלים בין הפלאג אין לפריוס הרגילה הם זניחים.

• תוכן חדש...