Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז למעשה הטענה כאן היא שהיות והורי אינם נוהגים הרבה,

הפריוס לא תחזיר את ערכה כלל למרות החיסכון בדלק מתוקף היותה יקרה ?

ובעצם רכב שעושה 1:13 יהיה מספיק להורי ובעל מחיר "הוגן" ?

אם כן, אשמח לקבל חוות דעת אודות הרכבים שהומלצו כאן (טרם הגעתי פיזית ובדקתי אותם, הורדתי רכבים שנראו בעייני קטנים מידי אפילו בתמונה), עדיין מסרבת לרדת מדגש צריכת הדלק ומבקשת לקחת אותו בחשבון:

סוזוקי קרוס אובר אוטומט סדאן/האצבק

קיה סול אוטומט רגילה/טורבו

טויוטה ספייס ורסו

רנו פלואנס אוטומט - דיזל

מה לגבי הטענה שפג'ו ורנו אינם מותגים אמינים בעלי תקלות רבות וביקורי מוסך רבים ?

ולמי ששאל אודות מה בחרתי - אעדכן את בחירתי, אך הרכישה תתבצע רק אחרי 2016

פורסם

תיקון קטן, הפריוס לא תשתלם לך כי החזר המיסוי לנכים עבורה הוא נמוך מאוד.

לאדם אחר היא משתלמת מאוד, פער של 20,000 בערך ממכונית משפחתית אחרת, ביחד עם מחיר מכירה גבוה יותר, יחזיר את עצמו מהר מאוד.

תבדקי את הפלואנס דיזל, מאמין שתשתלם לך הרבה יותר, החזר מיסוי גבוה וצריכת דלק כמו של פריוס.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

or1177 - קבלי תיקון.

סוזוקי קרוס אובר אוטומט סדאן/האצבק - דגם בתצורת סדן לא קיים [קיים ג'יפון (האצבק)].

קיה סול אוטומט רגילה/טורבו - לא קיים מנוע טורבו בדגמי קייה סול בארצנו.

"לגבי הטענה שפג'ו ורנו אינם מותגים אמינים בעלי תקלות רבות וביקורי מוסך רבים."

ברשותי שני רכבי פיג'ו - 206 משנת 2006 / 207 משנת 2012.

לא נתקלתי בבעיות אמינות ברכבים שברשותי -

במידה והיו בעיות לא הייתי רוכש את הפיג'ו 207 בשנת 2012.

לגבי רכבי רנו - אין לי ידע אישי.

פורסם
תיקון קטן, הפריוס לא תשתלם לך כי החזר המיסוי לנכים עבורה הוא נמוך מאוד.

לאדם אחר היא משתלמת מאוד, פער של 20,000 בערך ממכונית משפחתית אחרת, ביחד עם מחיר מכירה גבוה יותר, יחזיר את עצמו מהר מאוד.

תבדקי את הפלואנס דיזל, מאמין שתשתלם לך הרבה יותר, החזר מיסוי גבוה וצריכת דלק כמו של פריוס.

תעזבו כבר את החזר המיסוי. הוא לא רלוונטי כרגע.

שפוט אותי ככל אדם רגיל שיסע פחות מ15,000 ק"מ לשנה. בהתאם לעלותה היא תשתלם לי לטווח הרחוק ?

פורסם

נתחיל בזה שתלכי ביחד עם ההורים שלך ותראו רכבים פיזית ‚ אחרי זה אפשר לצמצם דגמים ויהיה לנו יותר קל להמליץ ולך להתמקד .

גיפונים אמרת שלא באים בחשבן בגלל הגובה ‚ משפחתיות רגילות נמוכות מידי לאדם מבוגר ‚ הכי מתאים היה הסוזוקי SX4

אבל הוא לא נמכר יותר ‚ הקיה סול מצויינת זולה לתחזוקה ויש גם 7 שנות אחריות .

הקרוס אובר של סוזוקי הוא רב מכר ונותן אחלה תמורה למחירו .

פורסם
תעזבו כבר את החזר המיסוי. הוא לא רלוונטי כרגע.

שפוט אותי ככל אדם רגיל שיסע פחות מ15,000 ק"מ לשנה. בהתאם לעלותה היא תשתלם לי לטווח הרחוק ?

כמה שנים הם מתכוונים להחזיק ברכב?

זה חישוב פשוט מאוד, אם לא נתייחס לעניין החזר המיסוי:

פריוס עולה כ-160K ש"ח בעוד שמשפחתית ממוצעת עומדת היום על כ-135K ש"ח? אם כן - מדובר בפער של כ-25K ש"ח.

נניח שהורייך יסעו 15K ק"מ בשנה ונניח שדלק עולה בממוצע שישה שקלים לליטר כאשר הצריכה הממוצעת תעמוד על 10 ל' ל-100 קילומטר במשפחתית ו-5- ל' ל-100 ק"מ בפריוס (כמובן שזה חישוב על בסיס נתונים גסים מאוד) -

דלק במשפחתית יעלה 9000 ש"ח בשנה ובפריוס 4500 ש"ח בשנה.

כלומר ייקח קצת יותר מחמש וחצי שנים להחזיר את הפער באמצעות הדלק בלבד.

נכון שייתכן כי הרכב יישמור על רכבו טוב יותר וייתן תמורות אחרות שאולי חשובות לכם כגון נוחות, עיצוב, איכות סביבה וכו' וכו' ואולי כלכלית ייקח פחות מ-5 שנים להחזיר את ההשקעה, מה גם שכן מגיע לכם החזר מסוים (מצד שני אפשר לקנות רכב גם בפחות מ-135K ש"ח).

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם (נערך)

אני חושב שהמבחן הרלוונטי כאן הוא ׳משתלם׳ ולא ׳מחזיר את עצמו׳. הסבר, אם נמשיך את הדוגמא שלך ונסכים על חיסכון בדלק של 4500 לשנה, נבחן את החלופות השונות ונשווה ביניהן:

דוגמא: קורולה עולה 25,000 פחות מפריוס. אחרי 5 שנים בפריאוס חסכון בדלק של 22,500 ותימכר ב 10,000 יותר מהקורולה סה״כ חיסכון של 32,500 ולכן הפריוס יותר משתלמת.

תוצאה דומה נקבל במבחן זה גם אם נמכור אחרי שנתיים או אחרי 8 שנים. אחרי שנתיים החיסכון בדלק יהיה רק 9000 אבל פער במחיר המכירה יהיה 20,000 ועדיין הפריוס תשתלם יותר.

בכללי הפריוס תצא משתלמת יותר מכל רכב משפחתי ברמת אבזור דומה לה. כלומר משתלמת מכל רכב משפחתי אחר שמחירו 130,000 וצפונה.

עריכה אחרונה על ידי spring

נוסע בפריוס 2008

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אני מודה לכל המגיבים פה,

החכמתי!

לאחר שיחה עם

zvit, והתייעצות עם בני המשפחה... הוחלט שלא נמכור את הרכב ולא נרכוש רכב חדש.

מודה לכם מאוד !

• תוכן חדש...