Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3876 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

מחפשת זמן מה אחרי רכב משפחתי חסכוני בדלק (עד כמה שזה יישמע מופרך).

בחיפושיי נתקלתי בטויוטה פריוס ואוריס שתפסו את עיניי ודיי נסגרתי עליהן.

בגלל שנסגרתי, מבקשת את חוות דעתכם הכנה אודות חלופות כדאיות יותר (מבחינת דלק, מחיר, בטיחות/איכות, תיקונים וחלפים)

היות ואינני מבינה גדולה ברכבים, עד היום אבי היה מתעסק בעניין אך עקב מחלה כבר איננו יכול לעזור בנושא והיות והרכב מיועד להוריי היקרים (מושקע כסף שאיננו שלי), לוקח לי זמן רב לקבל החלטה ואני חוששת לבצע בחירה גרועה.

לכן מבקשת את דעתכם הכנה על הרכבים שהזכרתי למעלה (מה עדיף? פריוס הייתה נפלאה מהסיבה הפשוטה שהייתה מרווחת אך לא ענקית בצורה מושלמת). במידה ולדעתכם יש חלופות טובות יותר - אשמח שתעלו אותן פה עבורי.

אני מחפשת רכב משפחתי, 4 מושבים, אוטומט, מנוע 1.6-2.0, חסכוני בדלק! (כן כן מובנת לי הסתירה, ובכל זאת..), בנזין בלבד במחיר של עד 180K (מה"ניילונים" כמובן).

פרמטרים חשובים: רכב מרווח!!! (כאן הפריוס לוקחת את אוריס) כאשר הדגש הוא בייחוד בתא הנהג והנוסע שלידו (מיועד עבור אדם המתקשה בהליכה וכניסה לרכב), תא מטען מרווח (שיכול להכיל כסא גלגלים/הליכון).

חשוב שיצליח לסחוב את עצמו בעליות חדות וארוכות גם עם מטען (אלו עליות המאופיינות באזור מגורינו ובישובים הקרובים אלינו)

רכב שיהיה יציב יחסית על הכביש, אמין ובנוי טוב (סטייל "לא רואה מוסך" - כמה שפחות כאב ראש להורים). אין צורך בתוספות מיותרות (גג שקוף ודומיהם)

גם נושא הטיפולים וביקורים במוסך/חלקי חילוף עולה על הפרק ואשמח שיילקח בחשבון.

רוב הנסיעה של הוריי היא עירונית כשמידי פעם קיימות נסיעות בין עירוניות (כפעם-פעמיים בשבוע וגם זה לא תמיד).

כשהעליתי את הבקשות הנל אמרו לי ישר טויוטה/הונדה היברידיות.

הונדה מעט יקרה לטעמי, בייחוד כשיש את טויוטה כחלופה.

אין לי מותג אהוב או דעה נחרצת, לכן אשמח לעצתכם הכנה ולהכוונה בנושא, מחפשת רק את הרכבים האמינים ביותר עם כמה שפחות כאב ראש להורים! גם בעבור יותר כסף. תודה מראש לעונים

פורסם

שכחת פרמטר חשוב. נסועה שנתית.

גם העניין של נוחות לא עולה בקנה אחד עם פריוס. הישיבה בה נמוכה טיפה. ג'יפונים או רכבים מוגבהים ייתנו יופי של נוחות בסעיף זה.

פורסם

^ היות ואבי הפסיק לעבוד, אינני יודעת כמה באמת קילומטראז' הם עושים. אך מניחה שזה יירד באופן דרסטי, אפילו פחות מהממוצע אם קיים כזה.

כיום עם ג'יפון - למרות החשיבה שמעט הגבהה תעזור בנושא, ההפך הוא הנכון - הוא נורא מתקשה בעליה לרכב... הוא אפילו נכנס ביתר קלות לאיביזה הקטנטנה שלי.

מיותר לציין כי הג'יפון שלנו הוא רכב כבד עם מנוע זעום... הרכב לא מצליח לסחוב את עצמו והדלק פשוט נאכל. עקב כך... ג'יפונים לא באים בחשבון.

פורסם

אם כך, לא נותר לי אלא לחזק את הבחירה בפריוס. רכב שיהלום את הורייך מכל הבחינות.

ניתן גם לבדוק הונדה אקורד היברידית מאלבר. רכב מרשים ביותר ועונה על הצרכים שמונו.

טויוטה קאמרי היברידית כבר הרבה יותר יקרה ולא מצדירה את עצמה לטעמי.

את זה אני אומר בתור בעלים לשעבר של קאמרי ובעליםם כיום של לקסוס CT200 היברידית.

היות וזה אותה חטיבת הינע כמו בפריוס, אני יכול ליד בפה מלא שאין לו בעית סחיבה, אלא אם כן אתם גוררים עגלות כבדות בעליות של קאסטל.

פורסם

בחירה בפריוס תהיה לא הכי טובה במקרה ואת רוצה להכניס לשם כיסא גלגלים- היות ותא המטען לא ממש גדול.

השילוב הכי טוב שיכול להיות זה אוריס סטיישן הייבריד. תא מטען גדול יותר,רכב מרווח וחסכוני (אותו מנוע כמו של הפריוס).

פורסם

אם כבר פריוס, הייתי שוקל לחכות מספר חודשים שיגיע לארץ דור 4, צריך להיות רכב מדהים, יותר חזק, יותר בטיחותי ויותר חסכוני.

כמובן, שבמקביל ירד המחיר של דור 3, בכל מקרה שווה להתאמץ ולחכות קצת.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

קודם כל אם אביך זכאי להנחה במיסים - רכב הברידי יהיה לא כדאי עבורו בגלל שהמיסים עליו נמוכים מאד.

אם בכל זאת אתם רוצים רכב הברידי ממליץ לשקול את היונדאי סונטה ההברידית.

בגיזרת טויוטה הייתי בודק גם את הספייס ורסו שאמנם אינה הברידית אבל מאד נוחה לכניסה ויציאה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

א. אני מחזק את spring לגבי דור 4 שעתיד לצאת, אם יש לכם אפשרות לחכות מספר חודשים - עדיף. הפריוס הנוכחית כבר טיפה מיושנת וצפוי שיפור משמעותי.

ב. בתור בעלים של הפריוס הנוכחית (דור 3) אני יכול להגיד שאמנם אין בעיה של סחיבה, אבל הרכב לדעתי לא בנוי לטפס בעליות. כל היתרון של שימוש בחשמל נעלם כשהמנוע מתאמץ והצריכה הופכת להיות כשל רכב בעל הנעה קונבנציונלית או מתקרבת לכך. מההתרשמות שלי בשנה וחצי האחרונות, כל היתרון של הרכב הוא באזורים מישוריים.

ג. מבחינת מרווח יש די והותר. ותא מהטען לא קטן כלל, לא יודע מאיפה הגיע הנתון הזה. הוא נוח להעמסה, כיסא גלגלים אמור להיכנס בקלות. עם המשובים האחרויים מקופלים העברתי בפריוס גם דברים גדולים כגון מדיח כלים בגודל מלא של 60X60. האוירס צפופה יותר אך ייתכן כי גירסת הסטיישן תיתן מענה ראוי. אין הרבה הבדלים בין שני הרכבים, זה בעיקר עניין של תצורה.

בשורה התחתונה - לא ברור לי למה לפסול דיזל? נראה לי כי זו האופציה הטובה יותר. ניתן להגיע לצריכת דלק דומה לזו של הפריוס והמומנט יועיל בעליות. חוץ מזה, בהנחה שמדובר בנסועה קטנה מהממוצע, אני לא רואה הצדקה לרכישת רכב "חסכוני במיוחד". עלות הרכב גבוהה בכמה עשרות אלפי שקלים מרכב "רגיל" וקצת קשה להחזיר את ההשקעה הזו על בסיס צריכת דלק משופרת כשהנסועה קטנה מאוד. הדלק הופך להוצאה פחות משמעותית ומשפיעה על בחירת הרכב במקרה כזה.

חוץ מזה ישנם רכבי בנזין היום עם מערכת START-STOP ומערכות אחרות שחוסכות בדלק וניתן להגיע איתן לתוצאות טובות.

המערכות קיימות ברכבי VAG (קבוצת פולקסוואגן גרופ) אבל הם נחשבים לפחות אמינים, בפיאט (שעליהם אני לא יכול לחוות דעה כי אני לא מכיר), במאזדות וגם ביונדאי (אבל למיטב הבנתי שם זה קיים רק בדגם הידני, צריך לבדוק). סביר להניח שיש אצל יצרנים נוספים.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

היי SLOW מוזר לי העניין הזה עם העליות ואני אומר את כאחד שעולה כל יום מאשדוד לירושלים עם עוד 3 חברים ברכב.

הבזבוז בעליות מתקזז בחלקו עם החיסכון בירידות, בשורה התחתונה באף תדלוק בחצי שנה האחרונה לא ירדתי מ 1:19.

במישור אפשר להגיע ל 1:20, 1:21, ההבדל לא גדול.

מוזר עוד יותר שאתה נוסע בדור 3 ואני בדור 2, הייתי מצפה שבתנאי מאמץ דור 3 יתפקד טוב יותר.

• רעיון טוב! 1

נוסע בפריוס 2008

פורסם
קודם כל אם אביך זכאי להנחה במיסים - רכב הברידי יהיה לא כדאי עבורו בגלל שהמיסים עליו נמוכים מאד.

אם בכל זאת אתם רוצים רכב הברידי ממליץ לשקול את היונדאי סונטה ההברידית.

בגיזרת טויוטה הייתי בודק גם את הספייס ורסו שאמנם אינה הברידית אבל מאד נוחה לכניסה ויציאה.

המיסים מתקזזים בצורה אחרת היות ויש רכב קבוע שלפיו קובעים את המס (וזה בהתאם לדרגת הנכות... כאשר מנסים כמה שיותר לחסוך עלייך מבחינת ההשתתפות). כך שהדבר איננו רלוונטי לסוג הרכב שקונים.

ויתרתי על דיזל מראש היות ואני חוששת שיעלו יקר מידי (היות ונחשבים למזהמים לא מקלים איתם במס) ויש לי חוויות עבר מרכב דיזל רועש ומגושם.

רכב דיזל שעמד למול הפריוס כשהוא כלל לא היברידי היה רנו פלואנס. עם זאת מכרים שלי נותנים דעה שלילית על החברה עצמה ועל אמינות המותג.

יש למישהו חוויה מתקנת או מידע כנגד טענות המכרים ?

אוריס נפלה מבחינתנו היות ואיננה מרווחת למול הפריוס, דגם הסטיישן מרווח בעיקר בתא המטען.. אך תא הנוסעים קטן וצפוף לטעמי.

למי שטען אודות הפריוס ותא המטען הקטן.. לא מסכימה, ביצענו בדיקה ותא המטען מספיק דיו.

zvit - מדוע הצעת את היונדאי סונטה אם צריכת הדלק שלה דיי גדולה ?

אברר לגבי ההצעות שהועלו כאן: טויוטה ספייס ורסו והונדה ג'אז.

כל המגיבים לגבי פריוס דור 4 - אותי מעניין מה תהא עלותו החדשה, ומה באמת השינויים שיחולו? כך או כך נחכה ל 2016 כדי "להרוויח" עוד שנה.

Slow Sprinter- היות ויש לי דעה מעט שלילית אודות רכבי הדיזל, למרות שהם ידועים כחסכוניים.. אשמח לקבל מידע נוסף. אילו רכבים אתה מכיר שיכולים להתאים לדרישותיי ? "חוץ מזה ישנם רכבי בנזין היום עם מערכת START-STOP ומערכות אחרות שחוסכות בדלק וניתן להגיע איתן לתוצאות טובות" - אשמח ממש אם תרחיב בנושא...

תודה רבה רבה לכל העונים !

פורסם
^ היות ואבי הפסיק לעבוד, אינני יודעת כמה באמת קילומטראז' הם עושים. אך מניחה שזה יירד באופן דרסטי, אפילו פחות מהממוצע אם קיים כזה.

למה להתעקש על רכב חסכוני\היברידי?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

OR אני חושב שיש לך טעות בעיניין המיסוי, כפי ש ZVIT ניסה להסביר, החזר המיסוי נקבע לפי סכום המיסוי ששולם בפועל על הרכב וזאת עד לתקרה שאותה קבעו לפי דגם מייצג.

מסובך ? פשוט תבדקי בסוכנות כמה החזר תקבלי על הרכב וכמה תשלמי בשורה התחתונה, זה מה שקובע.

לדעתי תגלי שפריוס לא משתלם לך, מהסיבה שהמיסוי עליו נמוך מאוד.

הרכב שהכי משתלם הוא הונדה סיוויק שהרי הוא נבחר לרכב המייצג, העניין שסיוויק ממש לא מתאים בגלל המבנה הנמוך שלו אז תבדקי רכבים אחרים ותשאלי כמה הם יעלו לך בנטו ולפי זה תחליטי איזה לבחור.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

ממליץ לרכוש את היונדאי סונסטה היברידית החדשה -

הסונסטה המוצעת בשתי רמות גימור,

פרימיום הבסיסית במחיר של: 159,000 ש"ח.

לימיטד הבכירה במחיר של: 179,000 ש"ח.

לסונטה ההיברידית מערכת הנעה המשלבת

בין מנוע בנזין בנפח 2.0 ליטר בהספק מרבי של 154 כ"ס.

שבו המומנט המרבי של 19.35 קג"מ,

לבין מנוע חשמלי בהספק מרבי של 51 כ"ס

שבו המומנט מרבי של 20.9 קג"מ.

ההספק הכולל של המערכת עומד על 193 כ"ס ב-6,000 סל"ד

ומומנט של 32.3 קג"מ ב-1800 סל"ד.

הכוח אל הגלגלים הקדמיים עובר דרך תיבת 6 הילוכים אוטו'.

למערכת ההיברידית והסוללה באחריות של 7 שנים או 150 אלף ק"מ.

הרכב מרווח ומצוייד ברמת אבזור גבוהה גם ברמת הגימור פרימיום הזולה.

• תוכן חדש...