Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3876 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצטרף להמלצה על

סוזוקי קרוס אובר, רכב מאוד אהוב על מבוגרים, נוח מאוד לכניסה ויציאה.

קחי את אביך לנסיעת מבחן עליו, בעודף שיעשו קרוז לקריביים...

פורסם

אם הפטור ממיסים הוא דרך ביטוח לאומי, כי אז הדגם המייצג לא משנה כלום, וסכום ההשתתפות של ביטוח לאומי הוא לפי הסכום הנמוך ז"א שהפריוס או כל רכב הברידי אחר יצא מאור יקר.

אם הפטור ממיסים הוא דרך משהב"ט/נכי צה"ל המחיר אכן נקבע לפי המחיר לצרכן של הדגם המייצג, וגובה המיסים לא חשוב.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
היי SLOW מוזר לי העניין הזה עם העליות ואני אומר את כאחד שעולה כל יום מאשדוד לירושלים עם עוד 3 חברים ברכב.

הבזבוז בעליות מתקזז בחלקו עם החיסכון בירידות, בשורה התחתונה באף תדלוק בחצי שנה האחרונה לא ירדתי מ 1:19.

במישור אפשר להגיע ל 1:20, 1:21, ההבדל לא גדול.

מוזר עוד יותר שאתה נוסע בדור 3 ואני בדור 2, הייתי מצפה שבתנאי מאמץ דור 3 יתפקד טוב יותר.

הרכב מתמודד טוב עם עליות אבל אני לא מרגיש שהוא בנוי לזה. בדור 2 יש לך תצוגה כזו?

[ATTACH=CONFIG]443742[/ATTACH]

זה מציג את מידת החסכון ביחס למצב המצערת בכל רגע נתון. בגדול הקו החוצה באמצע הוא שמפריד בין נסיעה חסכונית ללא חסכונית. בפועל הקו קובע מתי אתה על חשמל ומתי אתה על בנזין (זה לא מדוייק אבל בגדול זה המצב). בעליות תמיד תעבור לחלקה הימני של הסקאלה ובחלק מהמקרים גם ל-PWR שזה בזבזני יותר. זה מצב לא רצוי לחסכון מירבי, אותו אתה משיג בירידות ובמישור. נכון, מה שעולה חייב לרדת, אבל בירידה גם רכב קונבנציונלי חסכוני. בתור בעלים של פריוס וחובב גדול של הרכב אני האחרון שיגיד לא לבחור בו, אבל אני חושב שבמקרה הזה הוא לאו דווקא הבחירה הטובה ביותר. אגב, החלפתי סוללה בפריוס שלי אתמול. 6 שנים על הכביש עם 94 אלף ק"מ. זה לא אומר שהרכב לא אמין חלילה אבל הופתעתי לרעה. הייתי בטוח שהסוללה תחזיק הרבה יותר זמן.

כמובן שבמסגרת האחריות/ביטוח לא שילמתי כלום על ההחלפה.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

אם הוא מתמודד טוב עם עליות, אז הוא בנוי לזה. או שאתה לא ברור...

עזוב את התצוגה - האם בשורה התחתונה אתה רואה צריכת דלק נמוכה מ-1:18 נניח, גם אחרי נסיעה בעליות? אני מוכן להתערב שלא.

כמו שאמרת, מה שעולה חייב לרדת ובירידות או במישור הפריוס יותר חסכונית ממכוניות רגילות, מה שמקזז לחלוטין את המאמץ בעליות.

בנוגע להחלפת הסוללה - אז החלפת רכיב אלקטרוני אחרי 6 שנים בחינם, והופתעת לרעה? איפה שמעת על סוללה שנמצאת בשימוש יומיומי ומחזיקה יותר מ-6 שנים? ואיפה עוד אתה יכול לומר משהו כמו "כמובן שבמסגרת האחריות לא שילמתי כלום"?

נראה לי שהנקודה ברורה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אם הפטור ממיסים הוא דרך ביטוח לאומי, כי אז הדגם המייצג לא משנה כלום, וסכום ההשתתפות של ביטוח לאומי הוא לפי הסכום הנמוך ז"א שהפריוס או כל רכב הברידי אחר יצא מאור יקר.

אם הפטור ממיסים הוא דרך משהב"ט/נכי צה"ל המחיר אכן נקבע לפי המחיר לצרכן של הדגם המייצג, וגובה המיסים לא חשוב.

נכון מאוד.

אבל, אתה שוכח שהרכב הקיים אצלנו היום הוא עצמו לא זול אפילו עם ירידת ערכו...

הדגם המייצג עבורנו, ועבור רוב הנכים שאינם מוגבלים לחלוטין הוא i10, מנוע 1.3 - רכב מסוג זה לא עונה בקנה אחד עם רצונותינו וכך או כך נקנה רכב יקר ממנו, עוד בדרישותיי הצגתי מנוע חזק יותר.

בכדי לשנות את הרכב המייצג עלינו לעבור ועדה כלשהי. אין לנו זמן או כוח להתעסק כרגע עם הועדות השונות למינהן ואנו מסתפקים בהנחה הנוכחית. היא כמובן מכסה רק כשישית ממחיר הרכב. ידוע לנו ונלקח בחשבון.

לחלוטין מוסיפה לרשימה את סוזוקי קרוסאובר -אגב הכוונה של הממליצים היא לאאוטדור, סדאן או האצ'בק?

ואת קיה סול.

למה בעצם לא לקנות את ההיברידיות? מפני שהן יקרות משמעותית ? זה לא מתקזז בסופו של דבר עם צריכת הדלק לאחר מספר שנים ?

פורסם

כמה אחוז מוגבלות יש לו? 70%?

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
המיסים מתקזזים בצורה אחרת היות ויש רכב קבוע שלפיו קובעים את המס (וזה בהתאם לדרגת הנכות... כאשר מנסים כמה שיותר לחסוך עלייך מבחינת ההשתתפות). כך שהדבר איננו רלוונטי לסוג הרכב שקונים.

ויתרתי על דיזל מראש היות ואני חוששת שיעלו יקר מידי (היות ונחשבים למזהמים לא מקלים איתם במס) ויש לי חוויות עבר מרכב דיזל רועש ומגושם.

רכב דיזל שעמד למול הפריוס כשהוא כלל לא היברידי היה רנו פלואנס. עם זאת מכרים שלי נותנים דעה שלילית על החברה עצמה ועל אמינות המותג.

יש למישהו חוויה מתקנת או מידע כנגד טענות המכרים ?

אוריס נפלה מבחינתנו היות ואיננה מרווחת למול הפריוס, דגם הסטיישן מרווח בעיקר בתא המטען.. אך תא הנוסעים קטן וצפוף לטעמי.

למי שטען אודות הפריוס ותא המטען הקטן.. לא מסכימה, ביצענו בדיקה ותא המטען מספיק דיו.

zvit - מדוע הצעת את היונדאי סונטה אם צריכת הדלק שלה דיי גדולה ?

אברר לגבי ההצעות שהועלו כאן: טויוטה ספייס ורסו והונדה ג'אז.

כל המגיבים לגבי פריוס דור 4 - אותי מעניין מה תהא עלותו החדשה, ומה באמת השינויים שיחולו? כך או כך נחכה ל 2016 כדי "להרוויח" עוד שנה.

Slow Sprinter- היות ויש לי דעה מעט שלילית אודות רכבי הדיזל, למרות שהם ידועים כחסכוניים.. אשמח לקבל מידע נוסף. אילו רכבים אתה מכיר שיכולים להתאים לדרישותיי ? "חוץ מזה ישנם רכבי בנזין היום עם מערכת START-STOP ומערכות אחרות שחוסכות בדלק וניתן להגיע איתן לתוצאות טובות" - אשמח ממש אם תרחיב בנושא...

תודה רבה רבה לכל העונים !

1. הדיזלים המודרניים הרבה יותר מוצלחים מבעבר, הם לא מטרטרים כמו טרקטורים ומראים תוצאות טובות. אחד מהרכבים המונעים בדיזל הכי מוצלחים בשוק זה אכן הפלואנס. אמנם אני לא חסיד של רנו ואני אישית לא התנסתי עם הפלואנסים (יצא לי לנהוג על המגאן הנכוחית שהיא די זהה לפלואנס אך מגיעה בתצורת מרכב שונה) והתרמתי לחיוב. משבחים מאוד את הדגם הזה ובשוק היד השניה הם נחטפים כמו לחמניות. אני בטוח שהיו כאן כאלה שיכולים לשפוך אור על הדגמים החדשים אך מה שבטוח, זה לא המגאן והקליאו של פעם.... לפסול את המותג כיום זה כמו לשפוט את האוקטביה של היום לפי הסקודה פבוריט של שנת 93...

2. דור 4 של הפריוס קרוב לודאי לא יעלה יותר מ-170,000 ש"ח. בכל זאת מדובר במשפחתית. יש מעט מידיי פרטים כרגע אבל מובטח שיפור משמעותי בכל הפרמטרים. היא תוכל לנוע יותר על חשמל, הסוללה מדור מתקדם ויעיל יותר, הרכב אמור להראות שיאים חדשים של חיסכון ושיפורים אחרים. בכל זאת, הנוכחית מתגלגלת על הכביש כבר למעלה מ-6 שנים, כלומר מדובר ברכב שפותח מזמן וכבר פחות רלוונטי ביחס למה שיש לשוק להציע.

3. לגבי מערכת "עצור וסע" זו מערכת שמדוממת את מנוע הבנזין בעצירה, למשל ברמזור. היא מופיעה בהדרגה אצל היצרנים. אין לי מספיק ידע בנושא או ניסיון עם רכבים כאלה. ההגיון פשוט - בזמן עצירה הרכב לא צורך דלק ומכאן השיפור בצריכת הדלק בכמה אחוזים.

אם הוא מתמודד טוב עם עליות, אז הוא בנוי לזה. או שאתה לא ברור...

עזוב את התצוגה - האם בשורה התחתונה אתה רואה צריכת דלק נמוכה מ-1:18 נניח, גם אחרי נסיעה בעליות? אני מוכן להתערב שלא.

כמו שאמרת, מה שעולה חייב לרדת ובירידות או במישור הפריוס יותר חסכונית ממכוניות רגילות, מה שמקזז לחלוטין את המאמץ בעליות.

בנוגע להחלפת הסוללה - אז החלפת רכיב אלקטרוני אחרי 6 שנים בחינם, והופתעת לרעה? איפה שמעת על סוללה שנמצאת בשימוש יומיומי ומחזיקה יותר מ-6 שנים? ואיפה עוד אתה יכול לומר משהו כמו "כמובן שבמסגרת האחריות לא שילמתי כלום"?

נראה לי שהנקודה ברורה...

הפתעת אותי..

גם יונדאי I10 מתמודדת עם נסיעה לאילת וחזרה מידי יום, אבל היא לא בנויה לזה.

אמנם פריוס תטפס עליה לא פחות טוב משאר המשפחתיות, אך צריכת הדלק בשלב הזה תהיה כשל שאר הרכבים ככל הנראה. קשה לי להאמין שהפריוס תראה תוצאות טובות במיוחד אם המנוע יתאמץ באופן תמידי. אני לא נוסע כמעט בעליות ולכן קשה לי להגיד איזו צריכת דלק היא תראה אבל גם אני מתערב שהיא לא תהיה נמוכה כל כך.

לגבי הירידות - השאלה מה המסלול הספציפי. אני יכול להגיד לך שעל סמך הביצועים שאני רואה יום-יום אילו הייתי גר באזור הררי קרוב לוודאי שהייתי בוחר רכב אחר. מאחר ואני גר באזור מישורי - על סמך הסקר שעשיתי הגעתי למסקנה שהרכב מתאים לי ובחרתי בו. בדיעבד אני לא חושב שטעיתי.

לגבי הסוללה - אני מודע היטב לעניין הזה. יחד עם זאת, הייתה איזושהי ציפיה שהרכב יעבור הרבה יותר קילומרטים וגם שנים עד שהיא באמת תשבוק חיים. מאחר ומדובר בסוללה, ברור שדבר כזה יכול לקרות ולכן אמרתי שזה לא הופך את הרכב לפחות אמין בעיניי אבל קיוויתי לראות תוצאה טובה יותר. מה גם שעכשיו, כשאני רואה את ההבלד בביצועים בין הסוללה הישנה לחדשה, אני מבין שהיא גססה מזמן. נכון, הביטוח מכסה והשירות טוב, זו הסיבה שבגינה השתכנעתי לרכוש את הרכב מלכתחילה, אבל הוא עולה בכמה עשרות שקלים יותר מרכב מקביל בעל הנעה קונבנציונלית וגם הביטוח הזה עולה משהו. למי שנוסע מעט יהיה קשה יותר להחזיר את ההשקעה.

פורסם

שווי ההנחה במס לה הוז זכאי נכון ל1/11 הוא 26,600 ש"ח בלבד - כך שגם בפריוס הוא יקבל את מלוא הפטור.

ממליץ לנסות לערער/לטעון להחמרה במצב ולנסות להעלות ל-80%, כי הזכויות למי שיש לו 80% טובות בצורה מאד משמעותית.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

לדעתי הנסועה צריכה להיות מרכיב עיקרי בשיקול אם כדאי או לא לרכוש היברידי

כך, למשל, אם מדובר על נסועה של 10000 קילומטר בשנה, זה לא מוצדק לדעתי

ואגב ממוצע שנתי הוא בסביבות 15000 עד 17000 לשנה, כל נראה לי

גם עם 13000 קילומטר בשנה עדיין היברידי לא מצדיק את עצמו

פורסם

כאחד שעולה מדי יום עם פריוס דור 3 מר"ג לאפרת (דרומית לירושלים) ויורד בחזרה לר"ג (כ-75 ק"מ לכל כיוון):

הלוך לפי מחשב הדרך : 5.9 ליטר ל-100 ק"מ.

חזור לפי מחשב הדרך : 2.7 ליטר ל-100 ק"מ.

מחשב הדרך מעט אופטימי וצריכת הדלק האמיתית בתחנה היא 1 ל-21.5.

אני נוסע בצורה רגועה אבל בהחלט לא מהמזדחלים בנתיב הימני.

פורסם

הפתעת אותי..

גם יונדאי I10 מתמודדת עם נסיעה לאילת וחזרה מידי יום, אבל היא לא בנויה לזה.

אמנם פריוס תטפס עליה לא פחות טוב משאר המשפחתיות, אך צריכת הדלק בשלב הזה תהיה כשל שאר הרכבים ככל הנראה. קשה לי להאמין שהפריוס תראה תוצאות טובות במיוחד אם המנוע יתאמץ באופן תמידי. אני לא נוסע כמעט בעליות ולכן קשה לי להגיד איזו צריכת דלק היא תראה אבל גם אני מתערב שהיא לא תהיה נמוכה כל כך.

לגבי הירידות - השאלה מה המסלול הספציפי. אני יכול להגיד לך שעל סמך הביצועים שאני רואה יום-יום אילו הייתי גר באזור הררי קרוב לוודאי שהייתי בוחר רכב אחר. מאחר ואני גר באזור מישורי - על סמך הסקר שעשיתי הגעתי למסקנה שהרכב מתאים לי ובחרתי בו. בדיעבד אני לא חושב שטעיתי.

לגבי הסוללה - אני מודע היטב לעניין הזה. יחד עם זאת, הייתה איזושהי ציפיה שהרכב יעבור הרבה יותר קילומרטים וגם שנים עד שהיא באמת תשבוק חיים. מאחר ומדובר בסוללה, ברור שדבר כזה יכול לקרות ולכן אמרתי שזה לא הופך את הרכב לפחות אמין בעיניי אבל קיוויתי לראות תוצאה טובה יותר. מה גם שעכשיו, כשאני רואה את ההבלד בביצועים בין הסוללה הישנה לחדשה, אני מבין שהיא גססה מזמן. נכון, הביטוח מכסה והשירות טוב, זו הסיבה שבגינה השתכנעתי לרכוש את הרכב מלכתחילה, אבל הוא עולה בכמה עשרות שקלים יותר מרכב מקביל בעל הנעה קונבנציונלית וגם הביטוח הזה עולה משהו. למי שנוסע מעט יהיה קשה יותר להחזיר את ההשקעה.

במה זה מתבטא שהיא לא בנויה לזה? האם לדעתך היא "תמות" מוקדם אם תיסע איתה כל יום לאילת? (מוקדם = כמות ק"מ).

צריכת הדלק של הפריוס בעליות - ענה לך כבר tomerc, כמו שאני עניתי - גם בעליות צריכת הדלק מצוינת.

אתה צודק שלמי שנוסע מעט יהיה קשה להחזיר את ההשקעה. הרכב הזה בהחלט מיועד למי שנוסע הרבה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
במה זה מתבטא שהיא לא בנויה לזה? האם לדעתך היא "תמות" מוקדם אם תיסע איתה כל יום לאילת? (מוקדם = כמות ק"מ).

צריכת הדלק של הפריוס בעליות - ענה לך כבר tomerc, כמו שאני עניתי - גם בעליות צריכת הדלק מצוינת.

אתה צודק שלמי שנוסע מעט יהיה קשה להחזיר את ההשקעה. הרכב הזה בהחלט מיועד למי שנוסע הרבה.

לא התכוונתי לאורך חיים אלא רק לעניין ההנדסה. אני חושב שסמארט זה לא רכב שמיועד לנסיעות חיפה-אילת שלוש פעמים בשבוע ולא אמליץ עליו למי שזה אופי הנסיעות שלי אפילו אם הוא מתמודד, ישרוד, יצלח...

אמנם בסמארט לא נסעתי אבל נהגתי ברכבים 'עירוניים' למרחקים גדולים מחוץ לעיר וזה אל היה נעים במיוחד.

גם במאזדה 2 נכנסתי פעם לעומק של 11.5 ק"מ בשטח (ליסינג כמובן) ולעולם לא אשכח את המבטים של קבוצת מטיילים על גבי ג'יפים כשהצבעתי על מפת ניווט כלשהי וביקשתי שיכוונו אותי לנקודה בה התכוונתי לחנות. אתה מבין את הנקודה...

התחושה שלי היא שבעליות מנוע הבנזין מופעל הרבה יותר ולכן הרכב יהיה 'יעיל' פחות מבחינת צריכת הדלק. מצד שני, רוב הסיכויים שעדיין יהיה חסכוני יותר מרכב מונע בנזין בלבד. ככל הנראה הפער יצטמצם מה שיקשה על החזר ההשקעה הראשונית.

בנוסף, כשהחלטתי לקרוא על זה קצת יותר ולהפתח לאפשרות שעליות הן לא בעיה עבור הפריוס נתקלתי במאמר הזה http://ecomodder.com/forum/showthread.php/prius-vs-hilly-terrain-18068.html

מאוד מעניין, במיוחד העניין של הירידיות וטעינת היתר שיכולה לפגוע בסוללה (ולכן מומלץ לעבור למצב B בגיר).

לסיכום - הפריוס חסכונית, מרווחת, ואפילו מתאימה לכל הדרישות אבל לא בטוח שהכי משתלמת במקרה הזה.

פורסם

אם הנסועה השנתית נמוכה, למה להשקיע כל כך הרבה (קרוב ל200K) ברכב היברידי חסכוני, במקום לקנות אחד אחר מרווח שפועל רק על בנזין וצורך לדוגמא 1:13 במחיר שנמוך ב40-50K?

ההבדלים לא יהיו משמעותיים ובנוסף, הטיפולים והאמינות לאורך שנים ברכב היברידי עוד לא הוכיחו את עצמם.

• תוכן חדש...