Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא חושב שיש באף אחת מהמידות החוקיות המותרות.

הכי קרוב זה הדנלופ דירזה ZII "סטאר-ספק" ב-185/60/14, אבל לא הייתי בונה על זמינות שלהם בארץ (אלא אם ביבוא אישי).

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני רוצה להוסיף שצריך לשקול את תאימות הצמיגים לרכב, לדוגמא רכב שנבנה למשחקים על המגבלות, אתה די מפספס את הפוואנטה שלו -כדי לשחק על המגבלות עם צמיגים ברמת הR888 אתה תצטרך לסכן את עצמך מאוד גם אם הכביש ריק ונקי , ומעבר לזה צמיגים כאלה פשוט "מבטלים" את האופציה לשחק על המגבלות מכיוון שהאחיזה שלהם נגמרת באופן שונה מצמיג רגיל. הפידבק מההגה שהוא גם חלק משמעותי ברכבים כאלה נפגע משמעותית גם כן.

ממליץ גם לשקול את העובדה שאתה תסבול ממחסור רציני בכוח, ברוב הפניות שוב פעם לא תוכל "לשחק" ולהנות מהרכב כי תגיע למהירויות שהמנוע שלך בקושי משפיע על התנהגות הרכב. לדעתי גם אם אין לך הרבה נסיון בנהיגה ספורטיבית עם הרכב הזה בפרט, אתה תצטרך להיות מתאבד סדרתי כדי לנצל את האחיזה שלהם ומשהו יקרה במוקדם או במאוחר.

התלבטתי במשך תקופה על צמיגים לקליאו ספורט דור שני והתייעצתי גם עם SRONIS מהפורום שאימת את החששות שלי לגבי צמיגים כאלה, הלכתי על המישילין פילוט ספורט 3 ומרוצה מאוד.

פורסם

שלומי, תודה רבה על ההארה. אני לא עם ניסיון מטורף בנהיגה ספורטיבית.

אני רוצה להבין חלק מהמושגים שאמרת:

כדי לשחק על המגבלות עם צמיגים ברמת הR888 אתה תצטרך לסכן את עצמך מאוד גם אם הכביש ריק ונקי , ומעבר לזה צמיגים כאלה פשוט "מבטלים" את האופציה לשחק על המגבלות מכיוון שהאחיזה שלהם נגמרת באופן שונה מצמיג רגיל

- מה הכוונה לשחק על המגבלות - אילו מגבלות?

- מה הכוונה ואיך האחיזה שלהם נגמרת באופן שונה מצמיג רגיל?

אתה תסבול ממחסור רציני בכוח, ברוב הפניות שוב פעם לא תוכל "לשחק" ולהנות מהרכב כי תגיע למהירויות שהמנוע שלך בקושי משפיע על התנהגות הרכב

- רוצה לוודא שהבנתי נכון. בגלל שהחיכוך של צמיגים כאלה הוא גבוה יותר אז למנוע יהיה קשה יותר לגרום לרכב להאיץ? ואז בפניות אני לא אכנס מהר מספיק כדי להנות מהתנהגות הרכב?

ושוב תודה!

פורסם (נערך)

אזהרת חפירה.

כדי לענות על השאלות שלך בצורה המיטבית, כדאי לעיין בגרף.

Grafico_carico_trasversale_pneumatico_cornering_stiffness_02.jpg

הגרף הזה מתאר בגדול אחיזה צדית ככל שאתה מפנה את הצמיג יותר ויותר. ומכאן לשאלות שלך:

מה הכוונה לשחק על המגבלות - אילו מגבלות?

המגבלות של ביצועי הצמיגים. כשאתה מסתכל על הגרף, אתה יכול לראות שבתחילתו הוא יחסית ליניארי: זה התחום שבו אנחנו נמצאים ביומיום והוא משעמם, כי אתה מקבל תגובה ליניארית וצפויה לסיבוב ההגה.

עם צמיגי סמי-סליקס, אלא אם כן אתה אמיץ נורא, אתה תנהג כל הזמן בתחושה של "פסי רכבת" ולא תיהנה. אם אתה כן מספיק אמיץ, אתה תיאלץ להגיע למהירויות שהן ממש מסוכנות לכביש הציבורי.

מה הכוונה ואיך האחיזה שלהם נגמרת באופן שונה מצמיג רגיל?

אתה יכול לראות שבכל הצמיגים, אזור שיא הביצועים הוא יחסית שטוח, אך מעבר לנקודה מסוימת הוא מתחיל לצנוח (כי הרכב נכנס להחלקה) וכשאתה מפנה יותר הגה אתה מקבל פחות כוח פניה.

ככל שהצמיג בעל מעטפת ביצועים גבוהה יותר, נקודת השיא גבוהה יותר אך פחות שטוחה ואחריה יש צניחה תלולה יותר ב"אחיזה".

בגלל שהחיכוך של צמיגים כאלה הוא גבוה יותר אז למנוע יהיה קשה יותר לגרום לרכב להאיץ? ואז בפניות אני לא אכנס מהר מספיק כדי להנות מהתנהגות הרכב?

זו נקודה טובה ששכחתי: ככל שהצמיג אוחז יותר, הוא מתנגד יותר לגלגול, בעיקר כשהוא מופנה. לכן צפויים לך קשיים בזינוק, ועליה בצריכת הדלק ובשחיקת רכיבי ההנעה.

בנוסף, יהיה לך קשה לשמור על מהירות ולהאיץ בפניות ולכן יהיה לך קשה להגיע למהירויות מעניינות וגם לא תוכל לנצל את כל כוח הפניה שהגרף מייצג כי חלק ממנו יהפוך לגרר.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תודה רבה על ההסבר חן! הבנתי את ההסבר דווקא די טוב. רק כדי להיות בטוח ב100% - כשאמרת:

עם צמיגי סמי-סליקס, אלא אם כן אתה אמיץ נורא, אתה תנהג כל הזמן בתחושה של "פסי רכבת" ולא תיהנה. אם אתה כן מספיק אמיץ, אתה תיאלץ להגיע למהירויות שהן ממש מסוכנות לכביש הציבורי.

הכוונה היא שכדי להביא רכב עם סמי סליקס למצב של החלקה אני אצטרך לבצע פניה במהירות גבוהה בהרבה יחסית לצמיג ספורטיבי אחר בגלל האחיזה המוגברת שלו?

אז על פי כל המשתמע מזה - כדאי לי לרדת מצמיג סמי סליקס ולקחת צמיג אחר ספורטיבי, אוחז ושלא יסרס את הרכב שגם ככה לא שופע סוסים.

יש המצלות עם כך על צמיג ספורטיבי אחר עם אחיזה טובה למידות שצויינו לעיל?

(אני פשוט נסעתי עם בן דוד שלי על הA3 עם הסמי סליקס שלו וכל כך אהבתי את ההרגשה הזו שאתה ברגע אחד נמצא על הצד בצורה מאוד חלקה מבלי לשמוע שום רעש צמיג - אחלה חוויה)

פורסם

תרכיב יוקוהאמה C.drive2 או קונטיננטל קונטי-פרימיום-קונטקט-2.

את הכסף שתחסוך (לא מיידית, בטווח הארוך) תשקיע בקורס נהיגה. רק לא במסלולים.

פורסם (נערך)
רק כדי להיות בטוח ב100%[...]הכוונה היא שכדי להביא רכב עם סמי סליקס למצב של החלקה אני אצטרך לבצע פניה במהירות גבוהה בהרבה יחסית לצמיג ספורטיבי אחר בגלל האחיזה המוגברת שלו?

אז על פי כל המשתמע מזה - כדאי לי לרדת מצמיג סמי סליקס ולקחת צמיג אחר ספורטיבי, אוחז ושלא יסרס את הרכב שגם ככה לא שופע סוסים.

אני פשוט נסעתי עם בן דוד שלי על הA3 עם הסמי סליקס שלו וכל כך אהבתי את ההרגשה הזו שאתה ברגע אחד נמצא על הצד בצורה מאוד חלקה מבלי לשמוע שום רעש צמיג

בגדול כן - אם כי אני לא דיברתי על החלקה ממש אלא על סף ההחלקה (או למעשה, על נקודה כלשהי במורד הגרף) כי כמובן שמדובר בכביש ציבורי.

כמובן שאפשר לחצות לצד השני של הגרף עם פרובוקציה ולהיכנס להחלקה נשלטת במהירות נמוכה, אבל גם כאן צמיג הסמי-סליק סובל מחסרונות.

חסרונות אלו כוללים הגדלת זווית הגלגול, סירוס כוח המנוע וכמו שאמרת - מחסור ברעש (שמקורו בהד בחריצי הצמיג הרוטטים בזמן החלקה) שמהווה סימן מעיד להחלקה ולעוצמתה.

אפילו צמיג מאוד ספורטיבי עשוי להתברר כמי שמגדיל יותר מדי את מעטפת הביצועים. לך לפי ההמלצה של Avia ותתחיל בשיפור הנהג: במקום לייצר עוד אחיזה, תלמד לנצל יותר טוב את האחיזה שכבר יש לך.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...