Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשנו בדאצ'יה!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3526 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

0.9 עושה ממוצע של 1:13.4 אצל דוד שלי, אני מאמין שאפשר לגרד עם הדיזל 1:20 בתוואי דומה.

בחישוב של 10,000 בשנה מדובר על 746 ליטר בנזין (₪4,335) לעומת 500 ליטר סולר (₪2,775)

(את המחירים לקחתי מתנת TEN בחדרה כדוגמה)

ההפרש במחיר בין הדיזל לבנזין עומד על ₪5,500, כלומר ייקח 3.5 שנים כדי לקזז את העלות דרך מחירי הדלק.

בדרך כלל ניתן למצוא תחנות עם סולר מוזל במזומן וככה הקיזוז יתבצע יותר מהר.

ובכל מקרה - בכל תקופת הבעלות אתה תנהג על רכב שירגיש יותר מהיר/חזק, פרמטר ששווה 5 אלף לבדו עבור רוב האנשים.

נ.ב.

אין צורך לצטט הודעה אחת מעליך, סתם ברדק.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תגובות 394
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בעבור 5 אנשים בריאים הייתי בודק את הדאסטר דווקא.

תבואו כולכם לאולם ותתנסו בשני הדגמים אבל אם הרעיון זה להיות קבוע 5 נוסעים אז עדיף ללכת על רכב גדול יותר. בסנדרו זה אפשרי אבל יותר צפוף.

באופן כללי- כבר עברה לה שנה הרכב לא מראה סימני עייפות, הכל עדיין יושב במקום והכל עדיין בסדר.

בעצם, יש איזה משהו עם החיישני רוורס שלא תמיד עובדים. יש אחריות אז אטפל בזה בימים הקרובים, ככל הנראה רק איזה חיבור שלא יושב ממש כמו שצריף. בקטנה. מעבר לכך, היה טיפול אחד וזהו. מטיילים לא מעט עם הרכב, ממליץ למי שרוכש או עתיד לרכוש- ללכת על גרסת הדיזל. מרגישה טוב יותר על הכביש למרות שהבנזין מרגישה מעט זריזה יותר.

פורסם
בעבור 5 אנשים בריאים הייתי בודק את הדאסטר דווקא.

תבואו כולכם לאולם ותתנסו בשני הדגמים אבל אם הרעיון זה להיות קבוע 5 נוסעים אז עדיף ללכת על רכב גדול יותר. בסנדרו זה אפשרי אבל יותר צפוף.

.

זכור לי שלפי המפרט סטפואי יותר רחבה מאחור מאשר הדאסטר.

לגבי דיזל או בנזין החלטה היא לא קלה אם נסיעות עד 10000 בשנה .

האם טיפולים בסולר הוא זול יותר ?

ומה לגבי הרעש בדגם 1.5 ו0.9 ? אם דיזל רועש יותר אז חבל על הכסף...

פורסם
אם אתה בכל מקרה הולך על ידני ולא על אוט'

את התיבה ה"אוטומטית" אין מה לשקול בכלל, זבל של דבר

Sent from my ASUS_Z00A using Tapatalk

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

^ כלל לא רעה כמו שאתה מתאר אותה, לדעתי.

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
בממליץ למי שרוכש או עתיד לרכוש- ללכת על גרסת הדיזל. מרגישה טוב יותר על הכביש למרות שהבנזין מרגישה מעט זריזה יותר.

לא הבנתי את המשפט הזה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
זכור לי שלפי המפרט סטפואי יותר רחבה מאחור מאשר הדאסטר.

לגבי דיזל או בנזין החלטה היא לא קלה אם נסיעות עד 10000 בשנה .

האם טיפולים בסולר הוא זול יותר ?

ומה לגבי הרעש בדגם 1.5 ו0.9 ? אם דיזל רועש יותר אז חבל על הכסף...

לא יודע מה המפרט, התחושה הכללית היא שהדאסטר גדול יותר... אולי בגלל האורך.

רעש- לא שמתי לב לשינוי מהותי.

טיפולים- בערך אותו דבר כאשר השינוי העיקרי הוא בטיימינג (אין בבנזין) ובפלאגים (אין בדיזל). זהו.

במבי, מנוע הבנזין מרגיש זריז יותר כאשר אתה מתחיל נסיעה מ0. מנוע הדיזל גמיש יותר ומאפשר פחות משחק עם ידית ההילוכים והקלאץ' (שאגב, מרגיש טוב יותר לטעמי בדיזל). אני ממליץ על שני הדגמים בכל מקרה.

Sent from my Z1 using Tapatalk

פורסם
את התיבה ה"אוטומטית" אין מה לשקול בכלל, זבל של דבר

התיבה החד מצמדית של סוזוקי סלריו עדיפה פי כמה.

אם כבר, אני לא מבין משהו. למה היצרנים שמים תיבה רובוטית חד מצמדית, ולא רציפה? האם היא עד כדי כך יותר יקרה? יש לה עד כדי כך איבודי כח (למרות לדעתי שאם זה טוב בשביל קטנוע, זה טוב בשביל מכונית מיני)?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בסוזוקי באמת עדיפה לפי הביקורות, מנגד ה asg של פלוצוואגן והרובוטית של טויוטה הרבה יותר גרועות, אז משהו בדאצ'יה עשו נכון.

רציפה לא שמו כנראה כי היא יותר יקרה, דורשת יותר תחזוקה ופחות אמינה מהרובוטית.

(התיבה הרציפה שיש במחסנים של ניסאן לא נחשבת אמינה במיוחד, כשהיא מתפגרת בג'וק או מיקרה אז לא באמת אכפת לאף אחד כי זה ניסאן וזה יפני, תיבה לא אמינה בדאצ'יה תעשה נזק בלתי הפיך למותג שמשווק עצמו כאמין)

פורסם

בדקתי שוב את המפרט החדש..

מלפנים מרפקים בסטפואי 1417 בדאסטר 1411

כתפיים מלפנים אותו הדבר 1387 ומאחורה סטפווי 1393 מול דאסטר 1400 ,למעשה הבדל הוא 13 מיימ בלבד מאחורה ברוחב.מה שכן לרגליים יש יותר מקום בדאסטר בגלל האורך.מה שיותר חשוב כאשר ברכב 3 אנשים מאחורה זה רוחב, במקרה הזה אין הבדל גדול בין סטפווי לדאסטר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם כבר, אני לא מבין משהו. למה היצרנים שמים תיבה רובוטית חד מצמדית, ולא רציפה? האם היא עד כדי כך יותר יקרה? יש לה עד כדי כך איבודי כח (למרות לדעתי שאם זה טוב בשביל קטנוע, זה טוב בשביל מכונית מיני)?

כנראה זה הדבר שהכי זול לייצר אחרי גיר ידני רגיל.

בקטנוע יש מומנט אפסי והחלפת גיר כזה עולה 300 שקל בערך. ברכב זה גיר שבנוי לעמוד במומנטים הרבה יותר גדולים והמחירים בהתאם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בדקתי שוב את המפרט החדש..

מלפנים מרפקים בסטפואי 1417 בדאסטר 1411

כתפיים מלפנים אותו הדבר 1387 ומאחורה סטפווי 1393 מול דאסטר 1400 ,למעשה הבדל הוא 13 מיימ בלבד מאחורה ברוחב.מה שכן לרגליים יש יותר מקום בדאסטר בגלל האורך.מה שיותר חשוב כאשר ברכב 3 אנשים מאחורה זה רוחב, במקרה הזה אין הבדל גדול בין סטפווי לדאסטר.

כמו שאמרתי- בתחושה(!) זה מרגיש יותר. אתה צודק שעל הנייר זה כמעט אותו דבר, פסיכולוגית זה שונה. אפילו שזה רק פסיכולוגית.

התיבה החד מצמדית של סוזוקי סלריו עדיפה פי כמה.

סיבה נורא פשוטה- התיבה הרובוטית הזו היא בעצם גיר ידני רגיל וותיק מאוד של רנו (שכחתי את שם הדגם שלו) שעליו פשוט הלבישו 3 מנועים חשמליים קטנים. דבר זה מבטיח אמינות וראש שקט לשנים. זה לפחות ההסבר אותו קיבלתי מחבר שעובד במוסכי קרסו.

פורסם
0.9 עושה ממוצע של 1:13.4 אצל דוד שלי, אני מאמין שאפשר לגרד עם הדיזל 1:20 בתוואי דומה.

בחישוב של 10,000 בשנה מדובר על 746 ליטר בנזין (₪4,335) לעומת 500 ליטר סולר (₪2,775)

(את המחירים לקחתי מתנת TEN בחדרה כדוגמה)

ההפרש במחיר בין הדיזל לבנזין עומד על ₪5,500, כלומר ייקח 3.5 שנים כדי לקזז את העלות דרך מחירי הדלק.

בדרך כלל ניתן למצוא תחנות עם סולר מוזל במזומן וככה הקיזוז יתבצע יותר מהר.

ובכל מקרה - בכל תקופת הבעלות אתה תנהג על רכב שירגיש יותר מהיר/חזק, פרמטר ששווה 5 אלף לבדו עבור רוב האנשים.

נ.ב.

אין צורך לצטט הודעה אחת מעליך, סתם ברדק.

מה עם הטיפולים של הדיזל יקרים בהשוואה לבנזין?

פורסם

מחיר של טיפול רגיל דומה עד זהה לבנזין. אין הפרש של ממש.

ההבדל מגיע לידי ביטוי בטיימינג שצריך לעשות פעם במלא זמן (לא זוכר בדיוק כמה) בדיזל. זה בערך מתקזז עם העובדה שצריך להחליף פלאגים בבנזין.

בנושא הזה ההבדל הוא דיי שולי.

פורסם
מחיר של טיפול רגיל דומה עד זהה לבנזין. אין הפרש של ממש.

ההבדל מגיע לידי ביטוי בטיימינג שצריך לעשות פעם במלא זמן (לא זוכר בדיוק כמה) בדיזל. זה בערך מתקזז עם העובדה שצריך להחליף פלאגים בבנזין.

בנושא הזה ההבדל הוא דיי שולי.

איזה סוג פלגים יש בסטפווי ?

• תוכן חדש...