Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפים לחסכון בדלק.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

הרכב שלי, קיה פיקנטו 1,000 ידני, זולל קצת יותר ממה שנראה לי שמגיע לו לזלול.

יש לי שתי שאלות שאולי יבהירו את העניין:

1) אני נוסע ביום בממוצע כשעה- שעה ורבע. 40% מהזמן הזה אני זוחל בפקקים. הדלק נאכל משמעותית בהילוכים נמוכים יותר מאשר בהילוכים גבוהים? למרות שאני מנסה להתאים כ2.0-2.5 טורים מקסימום להילוך?

2) בתחילת נסיעה, אני מושך את הראשון ל3.0 טורים, וזה בגלל שאם אני אעביר לשני בפחות, הוא יגרגר לי. מה צורך יותר דלק? המשיכה או הגרגור שלאחר העברת ההילוך? אני מודע לזה שהאוטו חלש ולכן אני מנסה להבין בדיוק את יחסי העברה הנכונים שגם צריכת הדלק תהיה סבירה וגם אני לא אעשה נזק לגיר בסופו של דבר.

(הבעיה הזאת תקפה על כל ההילוכים, אני מעביר כל הילוך בערך ב2.5-3.0 )

בנוסף לזה, האם יש טיפים טובים שיכולים להועיל בצריכת דלק טובה יותר?

תודה רבה לעונים.

פורסם

גרגור משמעותו שאתה בלסד לא מתאים וזה סתם מאמץ את המנוע, פקקים זה לא חיסכוני אין מה לעשות.

מה צריכת דלק שאתה מקבל?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בזחילה בפקקים ניתן לייצר חסכון משמעותי על נהיגה במהירות יחסית קבועה והימנעות מעצירות, גם אם זה גורר נסיעה בהילוך נמוך יותר שבו יש בלימת מנוע חזקה יותר. בכל מקרה, מקסימום של 2.5 אלף סיבובים בדקה זה לא הילוך מי-יודע מה נמוך...

אין בעיה עם "משיכת" ההילוך כי כמו שאמרתי - 2.5-3 אלף סל"ד זה לא ממש "משיכה" של ההילוך. מה גם שאם זה מאפשר לך להאיץ יחסית בזריזות זה יכול לעזור בנסיעה בין רמזורים, שכן תזמון הרמזורים מסתמך על כך שתנועה מאיצה בקצב סביר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
גרגור משמעותו שאתה בלסד לא מתאים וזה סתם מאמץ את המנוע, פקקים זה לא חיסכוני אין מה לעשות.

מה צריכת דלק שאתה מקבל?

בחישוב הגס מאוד שלי, נראה לי 1 ל12

בזחילה בפקקים ניתן לייצר חסכון משמעותי על נהיגה במהירות יחסית קבועה והימנעות מעצירות, גם אם זה גורר נסיעה בהילוך נמוך יותר שבו יש בלימת מנוע חזקה יותר. בכל מקרה, מקסימום של 2.5 אלף סיבובים בדקה זה לא הילוך מי-יודע מה נמוך...

אין בעיה עם "משיכת" ההילוך כי כמו שאמרתי - 2.5-3 אלף סל"ד זה לא ממש "משיכה" של ההילוך. מה גם שאם זה מאפשר לך להאיץ יחסית בזריזות זה יכול לעזור בנסיעה בין רמזורים, שכן תזמון הרמזורים מסתמך על כך שתנועה מאיצה בקצב סביר.

אני חייב לפעמים למשוך ל3. אם לא, הוא יגרגר לי בצורה מעצבנת.

בנוסף עוד שאלה. האם בנסיעה בפקקים, הזחילה בהילוך שני גם גורמת לגרגורים לפעמים, משום שמידי פעם המהירות יורדת ל10 קמ"ש בשל תנאי הדרך, וכשאני מאיץ חזרה ל25-30 קמ"ש כמובן שהגרגור נשמע היטב.

האם להוריד לראשון זה פתרון נכון? פשוט מדובר בהילוך קצר וקופצני ונראה לי מיותר להתעסק איתו שהתנועה זורמת באיטיות.

פורסם (נערך)

ההילוך הראשון היום מסונכרן אז (להוציא משאיות כבדות) אם צריך להוריד לראשון אז מורידים.

מצד שני, אם אתה הולך להוריד או להעלות הילוך ואחרי שניה-שתיים לחזור להילוך הקודם, כנראה שעדיף לא להעביר מלכתחילה.

בגדול נשמע שהנהיגה שלך בכיוון הנכון.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם (נערך)

מתעלק על השרשור[emoji15]

לי יש בלנו ידני 99,

והראשון לא נכנס לי טוב רק אחרי שהרכב קרוב לעצירה.

איך אני יכול לדעת אם הוא מסונכרן?

מישהו יודע?

עריכה אחרונה על ידי elkanamol
פורסם

כמו שחן אמר הדרך הנכונה לנהוג בידני בפקקים היא להישאר בהילוך נמוך, במהירות קבועה כמה שניתן ולהימנע מהאצות והאטות פתאומיות. ככה לא גומרים את הרגליים, את הקלאצ' וזה הכי מיטיב עם צריכת הדלק.

אין בעייה שהאוטו יגרגר קצת אם אתה במהירות נמוכה מדי להילוך שני, זה לא גורם יותר מדי נזק.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ונזכיר שזה מטיב גם עם עוד כמה דברים חשובים יותר כמו הפגוש האחורי (ואולי גם חוליות הצוואר...) והזרימה של התנועה מאחורינו דרך הקטע העמוס.

בכל זאת, סדרי עדיפויות....

פורסם

הטיפ הכי טוב לחסכון בדלק הוא לעבוד 'עם הכביש והתנועה' - תרים את העיניים מהפגוש של הרכב שמלפנייך ותסתכל רחוק יותר, רואה האטה? שחרר הגז במקום לבלום ברגע האחרון. מה שמשפיע על צריכת הדלק הכי הרבה זה רגל ימין, תלחץ פחות - תצרוך פחות (פול גז ב1000 סל"ד עולה לך הרבה יותר מרבע גז ב4000).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

תעביר הילוך כל 20 קמש וספר לנו איך התגובה של הרכב. כך עשיתי מאז ומעולם בכל הרכבים הידניים במיוחד קטני הנפח שהיו לי והחיסכון בדלק הורגש משמעותית וגם התנהגות המנוע והגיר. אם אתה בעליה תמשוך עוד כמה קמשים למעלה כי יש הפסד כוח במעבר בין ההילוכים.

לגבי הבחור עם הבלנו - להילוך ראשון מכניסים במהירות אפסית ואם בעמידה ההילוך ניכנס כמו שצריך ללא קושי או חריקות הכל תקין.

פורסם (נערך)

בפקקים עם רכב ידני אני גולש בלי גז על הילוך ראשון.

זה נוח חסכוני ויפה עד שמגיע נהג בלי תרבות וחותך לי לנתיב ומחרבן הכל בשביל להרוויח עוד 2 מטר.

אם כולם ינהגו ככה בפקקים וישמרו 10 מטר מרחק, החיסכון בדלק יהיה מטורף.

תעביר בסלד המתאים לדרך, להנעל על מקסימום 2.5 אלף סלד זה לא תמיד נכון.

אני לא מכיר את הרכב כלל אבל תרגיש אותו, עדיף למשוך עוד סלד מאשר לחנוק את המנוע.

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

אין בעייה שהאוטו יגרגר קצת אם אתה במהירות נמוכה מדי להילוך שני, זה לא גורם יותר מדי נזק.

+1

לפותח השירשור:

בגיר ידני, על הילוך ראשון או שני (פקקים למשל), אין שום בעיה להתחיל לנסוע שהקלאץ' משולב כבר מ 800-1000 סלד, גם אם המנוע טיפה רועד\"מגרגר" אין עם זה בעיה.

להתגלגל ב 800-1000 סלד על הילוך שלישי וקלאץ' משולב זה הרבה פחות טבעי ופחות מומלץ - ואני בספק אם המנוע של הפינקטו יסתדר עם זה (מנועים גדולים יסתדרו עם זה בשילוב מחאה מסויימת בדמות רעידות מוגברות).

לא פחות חשוב - זה כבר נאמר - לחיצה עדינה על הגז.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...