Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3942 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסוף אני מגדיל תתקציב שלי

אני מחפש רכב עד 105 אלף שקל חדש מהחברה

חשבתי ללכת על טויוטה יאריס, דגם ה-STYLE

מה דעתכם עליה ?

לדעתכם יש רכב יותר טוב בתקציב הזה?

פורסם

אני ממליץ על סקודה פאביה ומאזדה 2.

כל רכב ויותרונותיו.

מה הצרכים שלך ברכב?

Volkswagen Polo GTI 2020 - White

Skoda Fabia 2015 - Style, White & Black (sold)

פורסם
אני ממליץ על סקודה פאביה ומאזדה 2.

כל רכב ויותרונותיו.

מה הצרכים שלך ברכב?

נוחות, איבזור מפנק, חיסכוני ואני אסע מידי פעם נסיעות ארוכות, לרוב זה בתוך העיר

ואפשר לדעת, למה אתה מעדיף אותם על היאריס?

הטויוטה יאריס הבאה תתבסס על מאזדה 2,אז למה לך לקחת יאריס ישנה?

מה זאת אומרת "יאריס ישנה"? זה חדש מהחברה שנת 2015

פורסם

לגבי "למה הוא מתכוון", אני מניח שהוא התכוון לזה:

מאזדה יצאה לא מזמן עם דגם חדש של מאזדה 2.

מכיוון שטויוטה משתפת פעולה עם מאזדה, אז ככל הנראה, היאריס הבאה תהיה כמו המאזדה 2 הנוכחית, ולכן אם תקנה מאזדה 2 היום, אתה למעשה מקבל את הדגם הבא של היאריס.

לגבי דגמים -

אישית, אם הייתי צריך רכב כזה ונושא שווי-שוק ואמינות לא היו חשובים לי,

הייתי לוקח את אחד מהדגמים הבאים:

סקודה פאביה

פיז'ו 208

סיאט איביזה

מאזדה 2

פורד פיאסטה

לשלושת הראשונות מנועי טורבו וגיר רובוטי, מה שאומר שיש להן ביצועים טובים מאד (בסלד נמוך), צריכת דלק והתנהגות-כביש טובות, והרכבים נוחים לקטגוריה.

לגבי האיביזה - אנחנו מדברים על מתיחת-פנים לדגם הקיים, ושרק התחילו לשווקו . לאוטו אמנם יש מנוע 1000, אבל ההספק עדיף.למיטב ידיעתי, עוד אין מבחני-דרך אבל אני כמעט בטוח שהרכב דומה מאד לדגם הקודם.

לגבי הפורד פיאסטה - מנוע 1600 וגיר רובוטי. ביצועים טובים בסל"ד גבוה, ופחות חסכוני בדלק מ-3 הראשונים.צריך לזכור שייתכן שהגיר הרובוטי שלו עדיין "לא הבריא" מהמחלה של אחיו הגדול - הפורד פוקוס. צריך לחפש חוו"ד לגבי זה, אבל התרשמתי שפתרו בו את בעיות האמינות.

לגבי מאזדה 2 -

לפי מה שקראתי האוטו קופצני, אבל אבל, אם צריך לקחת בחשבון אמינות וסחירות הייתי מעדיף אותה.למה?

כי היא יפנית (סטטיסטית מהעבר - פחות תקלות וירידת-ערך יותר נמוכה), וכי יש לה מנוע רגיל (מנועי טורבו רגישים יותר מבחינת אמינות, והטיפולים שלהם יקרים יותר) ותיבה-אוטומאטית רגילה (החלפת הילוכים חלקה, וחוסר קופצנות בעיקר בפקקים, שבינינו, לרוב יותר מחצי מהזמן אנחנו "תקועים" בהם).

מחיר - אפשר למצוא בליסינג רכב חדש עם 0 ק"מ במחיר יותר נמוך, אבל צריך לחפש ולעקוב. אולי שווה שתבדוק.

וכרגיל, העצה הכי טובה זה שתקרא חוו"ד, והכי חשוב - נסיעת מבחן בלפחות 2 מהשאר כדי לקבל סדר-גודל על ההבדלים בין הרכבים.

ולגבי היאריס? גם רכב טוב, בעיקר מבחינת סחירות ושווי-שוק, אבל חוץ מהמרווח הפנימי, כל אלה שהזכרתי עולים עליו בנושא הביצועים והתנהגות-הכביש (לגבי נוחות, זאת כבר שאלה של טעם).

בהצלחה

* אני מתנצל על כך שלא התייחסתי לתגובות בפוסטים קודמים, פשוט אין זמן לנשום... אני מקווה שאתייחס.

פורסם
נוחות, איבזור מפנק, חיסכוני ואני אסע מידי פעם נסיעות ארוכות, לרוב זה בתוך העיר

ואפשר לדעת, למה אתה מעדיף אותם על היאריס?

מה זאת אומרת "יאריס ישנה"? זה חדש מהחברה שנת 2015

היאריס הנוכחית הוצגה בשנת 2011 לכן סביר מאוד להניח שבשנת 2016 יוצג דגם חדש, עד שיגיע לישראל בסוף 2016 או תחילת 2017. יאריס 2015 היא לא "יאריס ישנה", אבל בהחלט מדובר במכונית שהדור הנוכחי שלה נמצא ברבע האחרון של חייו. יש לזה חסרונות אבל יש לזה גם יתרונות.

היאריס היא בסך הכל מכונית חסכונית, מאובזרת ומתאימה מאוד למי שנוסע בעיקר בתוך העיר. נראה לי שיחסית לדרישות שציינת היאריס תתאים לך בצורה טובה מאוד.

אני אישית לא מעדיף את שתי המכוניות שצויינו כאן על פני היאריס.

יש לי ניסיון אישי לא טוב עם רכבי סקודה שמגיעים עם מנוע ה-1.2 ליטר ולא אוכל לפרט יותר בנושא.

המאזדה 2 מכונית איכותית מאוד מבפנים, תא הנוסעים שלה ברמה גבוהה הרבה יותר משל היאריס. אבל מבחינת מרווח פנים ונוחות נסיעה היא נופלת מהיאריס.

לדעתי בדוק גם את פיג'ו 208 החדשה, שאמורה להיות מכונית משובחת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
לגבי "למה הוא מתכוון", אני מניח שהוא התכוון לזה:

מאזדה יצאה לא מזמן עם דגם חדש של מאזדה 2.

מכיוון שטויוטה משתפת פעולה עם מאזדה, אז ככל הנראה, היאריס הבאה תהיה כמו המאזדה 2 הנוכחית, ולכן אם תקנה מאזדה 2 היום, אתה למעשה מקבל את הדגם הבא של היאריס.

לגבי דגמים -

אישית, אם הייתי צריך רכב כזה ונושא שווי-שוק ואמינות לא היו חשובים לי,

הייתי לוקח את אחד מהדגמים הבאים:

סקודה פאביה

פיז'ו 208

סיאט איביזה

מאזדה 2

פורד פיאסטה

לשלושת הראשונות מנועי טורבו וגיר רובוטי, מה שאומר שיש להן ביצועים טובים מאד (בסלד נמוך), צריכת דלק והתנהגות-כביש טובות, והרכבים נוחים לקטגוריה.

לגבי האיביזה - אנחנו מדברים על מתיחת-פנים לדגם הקיים, ושרק התחילו לשווקו . לאוטו אמנם יש מנוע 1000, אבל ההספק עדיף.למיטב ידיעתי, עוד אין מבחני-דרך אבל אני כמעט בטוח שהרכב דומה מאד לדגם הקודם.

לגבי הפורד פיאסטה - מנוע 1600 וגיר רובוטי. ביצועים טובים בסל"ד גבוה, ופחות חסכוני בדלק מ-3 הראשונים.צריך לזכור שייתכן שהגיר הרובוטי שלו עדיין "לא הבריא" מהמחלה של אחיו הגדול - הפורד פוקוס. צריך לחפש חוו"ד לגבי זה, אבל התרשמתי שפתרו בו את בעיות האמינות.

לגבי מאזדה 2 -

לפי מה שקראתי האוטו קופצני, אבל אבל, אם צריך לקחת בחשבון אמינות וסחירות הייתי מעדיף אותה.למה?

כי היא יפנית (סטטיסטית מהעבר - פחות תקלות וירידת-ערך יותר נמוכה), וכי יש לה מנוע רגיל (מנועי טורבו רגישים יותר מבחינת אמינות, והטיפולים שלהם יקרים יותר) ותיבה-אוטומאטית רגילה (החלפת הילוכים חלקה, וחוסר קופצנות בעיקר בפקקים, שבינינו, לרוב יותר מחצי מהזמן אנחנו "תקועים" בהם).

מחיר - אפשר למצוא בליסינג רכב חדש עם 0 ק"מ במחיר יותר נמוך, אבל צריך לחפש ולעקוב. אולי שווה שתבדוק.

וכרגיל, העצה הכי טובה זה שתקרא חוו"ד, והכי חשוב - נסיעת מבחן בלפחות 2 מהשאר כדי לקבל סדר-גודל על ההבדלים בין הרכבים.

ולגבי היאריס? גם רכב טוב, בעיקר מבחינת סחירות ושווי-שוק, אבל חוץ מהמרווח הפנימי, כל אלה שהזכרתי עולים עליו בנושא הביצועים והתנהגות-הכביש (לגבי נוחות, זאת כבר שאלה של טעם).

בהצלחה

* אני מתנצל על כך שלא התייחסתי לתגובות בפוסטים קודמים, פשוט אין זמן לנשום... אני מקווה שאתייחס.

תודה רבה על הכל המידע!

יש לי שאלה, איזה רכב אתה היית לוקח בתקציב הזה ?

איך המאזדה 2 בנסיעות ארוכות? המאזדה 2 באמת מפנקת, ניראה יותר מאובזר ויפה

פורסם

ל-2 יש רמות גימור עם יותר צעצועים מאחרות.

מומלץ שתגיע ליבואן ותבקש נסיעת-מבחן מחוץ לעיר

ומה הייתי לוקח? לליסינג/עבודה את הפאביה, לבית את ה-2... ואם עכשיו היתה יונדאי i20 עם מנוע 1600, הייתי מעדיף אותה על כל האחרות :wink:

פורסם
היאריס הנוכחית הוצגה בשנת 2011 לכן סביר מאוד להניח שבשנת 2016 יוצג דגם חדש, עד שיגיע לישראל בסוף 2016 או תחילת 2017. יאריס 2015 היא לא "יאריס ישנה", אבל בהחלט מדובר במכונית שהדור הנוכחי שלה נמצא ברבע האחרון של חייו. יש לזה חסרונות אבל יש לזה גם יתרונות.

היאריס היא בסך הכל מכונית חסכונית, מאובזרת ומתאימה מאוד למי שנוסע בעיקר בתוך העיר. נראה לי שיחסית לדרישות שציינת היאריס תתאים לך בצורה טובה מאוד.

אני אישית לא מעדיף את שתי המכוניות שצויינו כאן על פני היאריס.

יש לי ניסיון אישי לא טוב עם רכבי סקודה שמגיעים עם מנוע ה-1.2 ליטר ולא אוכל לפרט יותר בנושא.

המאזדה 2 מכונית איכותית מאוד מבפנים, תא הנוסעים שלה ברמה גבוהה הרבה יותר משל היאריס. אבל מבחינת מרווח פנים ונוחות נסיעה היא נופלת מהיאריס.

לדעתי בדוק גם את פיג'ו 208 החדשה, שאמורה להיות מכונית משובחת.

מחזק את ההמלצה על הפיג'ו 208, מכונית מצוינת!

פורסם

אני חושב שתבדוק את הפיגו במיוחד במחיר המצוין שהיא מוצעת בו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני גם חושב שהפג'ו מכונית מצוינת. יש לה מנוע מודרני, שסוחב היטב אך גם חסכוני בדלק, גיר אוטומטי 6 הילוכים יפני, רכב מאובזר, נוח, בטיחותי, 5 שנות אחריות. תמורה טובה מאוד לכסף.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לפיג'ו 208 החדשה - טורבו 1.2 וגיר 6 הילוכים.

היו כתבות חיוביות במבחני דרך שבוצעו ע"י עיתונאי הרכב בארץ.

ניתן לאתר את המבחנים באתרי הרכב השונים באינטרנט.

להלן מספר דוגמאות:

http://wheel.co.il/%D7%A4%D7%99%D7%92%D7%95-208-%D7%94%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%94-%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%93%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%9D/

http://cars.walla.co.il/item/2874975

http://www.thecar.co.il/archives/16338

• תוכן חדש...