Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

L1pro,l1r2,הגברה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3978 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מגבר מאותה סדרה (ובאותו תכנון) עם הספק גבוה יותר יהיה עדיף, ולו רק בגלל ה head room שהוא משאיר. כמובן שיש עניין של מאמץ פחות, הספק גבוה יותר במינימום עיוות ולינאריות מקסימלית.

אז לגבי מה יותר טוב- אני מקווה שאין פה שאלות מיותרות.

השאלה הגדולה היא- האם זה שמיע. זו שאלה שאף אחד לא יוכל ענות לך עליה. זה נושא כ"כ סובייקטיבי, שגם אם מישהו עשה כבר את ההשוואה הזו עם המגברים האלה על אותו טוויטרים שאתה מתכוון להגביר- עדיין לא יהיה ניצן להגיד בוודאות מפאת הבדלים בשאר רכיבי המערכת,הבדלי אקוסטיקה בין הרכבים ואפילו הבדלים בין העוצמות שפותח השרשור שומע לעומת מבצע הניסוי.

אני לא הייתי מגביל את עצמי לשתי אפשרויות הגברה בלבד. אם להתייחס למה שציינת- ברור שהאופציה השניה היא העדיפה, כי אתה מרוויח גם במידבאסים DM במקום 4CH, וגם אתה מוריד עומס מה 4CH לעומת מצב שהוא מגביר מידבאסים ומידים.

בשתי האפשרויות הנ"ל- אני לא רואה מקום להשוואה. בשניה אתה תשלם יותר ותקבל תוצאה עדיפה. שמיעה בהחלט בתחום המידבאסים. יותר בריאה בתחום המידים וטוויטרים. אם זה שמיע במבחן רגעי? אני לא בטוח. האם לאורך זמן תהיינה נקודות שבדיעבד עם שתי המערכות יהיו הבדלים לטובת הסטאפ השני? סביר להניח שכן.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שרון- לגבי שאלתך- לכל אלמנט יש את הנצילות שלו, ההתנגדות שלו, ההיענות שלו בתוך הרכב כפועל יוצא מהמיקום והזווית, ולכן לכל אלמנט נדרשת רמת ההספק שלו, בעדיפות למרווח גדול יותר במסגרת האפשר.

באופציה הראשונה- המידים ייהנו מהמרווח. באופציה השניה, הטוויטרים יהנו ממרווח כזה.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

סרול לגבי מה שאמרתה

מגבר מאותה סידרה אותו תכנון

תהיה אופצייה עדיפה יותר

זה נכון גם לגבי הטויטרים

זאת אומרת r2 לא ישמעו פחות מעודנים( אחרי כיוונים) בסידרה 3 ארבעה ערוצים או st100

מאשר st60

פורסם

הסיכוי של המידבאסים להעפיל על הטוויטרים הוא נמוך, בעיקר לאור העובדה שברוב המוחץ של ההתקנות הטוויטרים קרובים יותר לראש, בזוית ישירה יותר והם יהיו נצילים יותר וגם מפיקים תחום תדרים רגיש ורחב לאוזניים שלנו.

הבעיה היחידה שיכולה להווצר מהתקנה של טוויטרים על מגבר חלש לעומת מידבאסים על מגבר חזק פי כמה ממנו היא שהמגבר החלש יותר יגיע לרוויה ושם כבר אני לא רוצה לדבר הן על הנזק לאלמנט ובטח שלא על הנזק לאוזניים.

אבל הסיכוי שאתה בכלל תוכל לסבול את המערכת או לשהות ברכב כאשר הטוויטרים יהיו גם על מגבר חלש יחסית, הוא גם מאוד קטן. הכוונה כאן היא שסף הכאב שלך יגיע כנראה הרבה לפני סף העיוות השמיע.

בקיצור מגבר חזק זה תמיד דבר טוב, מצד שני אם אתה רוצה לחסוך מקום, משקל, אנרגיה וכך הלאה, לטוויטרים אתה תסתדר היטב גם על מגבר צנוע.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

איפה נופלת ההשוואה בין 10f ל l4?

והאם אפשרי להוסיף מיד של סקאן ספיק 10f, לסט קלארוס בחיבור המיד לקרוס של הקלארוס?

פורסם

היתה פעם השוואה מאוד מפורסמת של דרייברים מיד ריינג' ושם ההשואה היתה בין L4 לבין 12M

ה10F יהיה מידריינג' נהדר, הL4 הוא מידריינג' רחב פס.

לא יודע מה תעזור לך כל כך ההשוואה הזו מבלי לשמוע את שני האלמנטים.

זה מסתכם בנטו עניין של טעם אישי בסופו של דבר לעומת העדפות שלא קשורות לסאונד כמו מראה, קלות התקנה, נפח נדרש וכך הלאה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

מה הנפח הדרוש ל

10f. L4. L3

ולפי הבנתי 10f יהיה יותר מדויק בתדרי המיד לעומת ה l4 אך בניגוד לl4 יהיה פחות עומק ועוצמה.

כך כשלמעשה 10f דומה ל l3.

עריכה אחרונה על ידי Shai12
פורסם

10F דומה ל10F

L3 זה L3 הוא "דומה" ל L4 רק עולה קצת יותר גבוה ממנו ולא יורד נמוך כמוהו בגלל שהוא 3.5 אינטש ולא 4.5 אינטש.

ה10F הוא מידריינג' ה L3 הוא מיד-טוויטר

הL4 הוא מיד רחב פס (רחב מאוד)

אם אתה רוצה לדעת אם הם דומים או לא לפחות תנסה למצוא גרף היענות כוח שלהם וגם זה לא מבטיח שום דבר.

לגבי נפחים אני כבר לא זוכר אבל בשביל זה לכל אחד מהיצרנים האלה יש אתר שאפשר להוריד ממנו את הPDFים של סדרת הלגטייה או סדרת הדיסקברי בהתאמה.

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)

היה לי את ה ST60 על כל סוגי ה L1

ברגע שאתה עובר את ה L1V2, כדאי שתפזול לכיוון ה ST100. אין פה ספק.

ה L3 וה L4 הם INFINITE BAFFLE SPEAKERS.

כמה שיותר נפח [כמובן מבודד מממברנת הרמקול] ככה יותר טוב.

השתדל למנוע כמה שאפשר את הגלים החוזרים מאחורי הרמקול.

עריכה אחרונה על ידי elik0

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

חשבתי שאני סגור על ההתקנה ואז, נתקלתי בשרשור ששם מדובר, שללא פרוססור התקנת l4 בקיקפאנל וטויטר בקורות, תתן תוצאה טובה יותר מ l3 וטויטר בקורות, היות ובקורות הבמה קרובה מדי ודורשת כיוונים לא קלים.

פורסם

על סמך מה בדיוק המסקנות האלה בשרשור?

כמה שתתקין את האלמנטים קרוב יותר אחד לשני יהיו לך פעות תופעות לוואי של הפרדת תדרים - בתחום התדר הנמוך מרחק בין רמקולים יותר קריטי, בתחום התדר הגבוה איזון העוצמות וההספקים יותר קריטי, בפועל זה נכון יותר שרמקולים צריכים להיות קרובים אחד לשני אבל דווקא בגלל התחום הנמוך באמת הייתי מעדיף ללא פרוססור, למקם את המידריינג'ים קרוב ככל הניתן למידבאסים\וופרים ואז לאזן את ההספק שלהם כלפי הטוויטרים ואת הטוויטרים והמידריינג'ים בינם לבין עצמם.

ללא פרוססור בכל מקרה תהיה לך עבודה קשה מאוד בתחום התדר הנמוך ליצור תזמון נכון בין המידבאסים כלפי עצמם ובינם לבין הסאב וופר - משחקי פאזות וזוויות פיזיות יהיו קריטיות אם אין לך יכולת TC בכדי לתזמן אותם נכון ואתה נתון לחסדים של מיקומי הרמקולים וגודל הרכב.

Pioneer TS-X150

פורסם

קודם כל תודה על העזרה

הלכתי לאיבוד

אני אסדר את זה כך

יש לי אקליפס 7200 יש לו tc

יש לי סט קלארוס

מגבר אודיסון 4.1

אני רוצה להוסיף מיד l4 או l3

אין לי בעיה להוסיף מגבר לטויטרים אם ההבדל משמעותי

לא מעוניין בפרוססור

בנתונים אלו מה הכי נכון לעשות?

פורסם

אדי, המסקנות שלו הן בגלל ההתקנה הקודמת שלך עם המידים בקיק :p

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אבל התקנת קיק זה התקנת סורס פוינט. יש בה בעיות אחרות לגמרי אבל טיימינג שם היא הבעיה הכי קטנה.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...