Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"נראה כי היוצרות התהפכו, וכי במקום שהממשלה תנהג כ"בעל הבית", כמי שהוא בעל הזכויות ונושא באחריות הלאומית לנושא — חברות הגז הן שנוהגות כבעלות הבית. כך הן מעזות פנים ודורשות מן הממשלה התחייבויות למיניהן במקום שהיא תדרוש מהן בתקיפות להפסיק לאיים עלינו. לצורך מקסום רווחיהן, מטרה לגיטימית כשלעצמה, מנהלות חברות הגז מאז התגלה שדה הגז "תמר", בשנת 2009, מסע אגרסיבי של לחצים והפחדות, המבוסס על הטעיות ודיס־אינפורמציה, שתוצאותיו המדאיגות הינן הכנעה הדרגתית של הריבון, עד לתוצאות המבישות שאנו עדים להן כעת....

אין סיכוי לגלות מאגרי גז נוספים בסדר גודל דומה לשדות "תמר" ו"לווייתן", וכי נפח הגז שאמור לעמוד לרשות ישראל בעתיד בים התיכון יגיע כנראה לכ–1,300 BCM. נפח זה עשוי לספק את מלוא תצרוכת המדינה לכ–50 שנה, פרק זמן המקובל בעולם כ"נפח לביטחון אסטרטגי". לפני כשנתיים החליטה מדינת ישראל להמר על עתידה האנרגטי בהתירה יצוא בסדר גודל של 40 אחוז ממאגריה — תרחיש שאם אכן יתממש יוביל לכך ש"הגז שלנו" יכלה לחלוטין בתוך כ–25 שנה. במלים אחרות, משמעות ההחלטה קצרת הרואי וחסרת האחריות הזאת הינה ריקון מחצית ה"ימ"ח" (מחסני החירום) של ישראל, לצורך השבעת תיאבונן של חברות הגז הישראליות והזרות השואפות לרווחים מהירים "

ועוד כתבה:

"התשואה הממוצעת של בעלי מאגר תמר, בהתבסס על החוזים שנחתמו, צפויה להגיע ל–22%–23%. אנליסט בכיר בתחום אף העריך שהתשואה עשויה להיות גבוהה יותר ולהגיע לכ–25% ואפילו ל–30%. זאת, בהשוואה ל–IRR ממוצע של 8%–10% בעולם, ולעומת תשואה של 12%–17%, שעליה דובר בוועדת ששינסקי (מאגרים גדולים). המסקנה העולה מכך היא אחת: חברות האנרגיה בישראל, שנהנות ממעמד מונופוליסטי, גילגלו את מס ששינסקי לצרכנים באופן מלא, ובדרך לקחו פרמיה עודפת משמעותית ביחס לעולם."

איך זה שכשאנו חוסכים. התשואה היא אחוזים בודדים, ואילו טייקוני הגז מרויחים 30%, רווח שאין דומה לו בעולם?

הממשלה דופקת אותנו ללא קשר למפלגות. גם כאשר "קדימה" או מפלגת העבודה הרכיבו ממשלה, גם אז הממשלה דפקה אותנו. לא היה אז מאגר גז בים, אז אי אפשר היה לדפוק אותנו כל כך חזק כמו היום.

ובינתיים אנו משלמים מחירים מאוד גבוהים על מכוניות, דלק וחלפים במוסך, כשהמיסים הגבוהים הם חלק מהגורמים לכך.

איך נצא מזה?

יהודה

פורסם

כי במקרה של "הגז הוא של כולנו", הגז פשוט יישאר מתחת לים, כי לא יהיה כלכלי להוציא אותו משם.

עדיף לקחת את הכסף הזה, ולהשקיע אותו בפיתוח מקורות אנרגיה חלופיים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

הגז ממש לא ישאר מתחת לים!

מאגר תמר הוא תגלית הגז הגדולה ביותר בעשור האחרון בעולם, כל השטויות שפוליטיקאים מושחתים כמו ביבי מוציאים מהפה שלהם בנסיון לשכנע את הציבור זה שקרים. טיעון נוסף שמופרך לחלוטין הוא שנובל אנרגיה יעזבו כי לא יהיה להם שווה להשקיע, שקר נוסף! למעלה מעשרים אחוז מרווחי התאגיד הזה באים מתמר אז שלא ימכרו לנו סיפורים שהם יעזבו.

על כל עשר סנט שאתה מוותר במחיר המדינה מפסידה מיליארד.

עריכה אחרונה על ידי Uzi4u2
8)
פורסם

אם היית מפנים את העובדה ש90% מחברי הכנסת שלך לא מייצגים את אותו העם שבחר אותו אלא נמצאים שם כדי לקבל מעטפות מתחת לשולחן ומקודמים על ידי כספי תרומות ביחד עם הבטחות כלכליות מושחתות כאלו או אחרות, לא היית שואל את השאלה הזו.

מה שמלמדים אותנו בבתי הספר בשיעורי אזרחות מייצג עולם אוטופי, אנחנו בסקאלה השניה של העולם הזה.

פורסם (נערך)
כי במקרה של "הגז הוא של כולנו", הגז פשוט יישאר מתחת לים, כי לא יהיה כלכלי להוציא אותו משם.

מקורות אנרגיה חילופים הם נושא פוליטי בלבד כי אין להם שום היתכנות כלכלית. אם רוצים להקטין את הזיהום , הפתרון ה"נקי" הוא לחסוך באנרגיה, למשל לארגן תחבורה ציבורית טובה כך שמשפחה תשתמש בה במקום לקנות רכב שני.

אין מצב שהגז ישאר מתחת למיים. הבעיה היא שהרווחיות של טייקוני הגז היא כבר הרבה מעל ומעבר למה שקורה בעולם, אבל הם רוצים עוד הרבה יותר. אם הם ימכרו את הגז במחיר שהוא חצי מהמחיר הנוכחי, עדיין ירויחו יותר מאחרים בעולם אבל לא ידפקו אותנו כל כך חזק.

מאגר תמר הוא תגלית הגז הגדולה ביותר בעשור האחרון בעולם, כל השטויות שפוליטיקאים מושחתים כמו ביבי מוציאים מהפה שלהם בנסיון לשכנע את הציבור זה שקרים. טיעון נוסף שמופרך לחלוטין הוא שנובל אנרגיה יעזבו כי לא יהיה להם שווה להשקיע, שקר נוסף! למעלה מעשרים אחוז מרווחי התאגיד הזה באים מתמר אז שלא ימכרו לנו סיפורים שהם יעזבו.

נכון מאוד. (כפי שSAMG העיר- לוויתן).

אם היית מפנים את העובדה ש90% מחברי הכנסת שלך לא מייצגים את אותו העם שבחר אותו אלא נמצאים שם כדי לקבל מעטפות מתחת לשולחן ומקודמים על ידי כספי תרומות ביחד עם הבטחות כלכליות מושחתות כאלו או אחרות, לא היית שואל את השאלה הזו.

מה שמלמדים אותנו בבתי הספר בשיעורי אזרחות מייצג עולם אוטופי, אנחנו בסקאלה השניה של העולם הזה.

כללית זה קרוב לאמת אבל בכל זאת-

- המושחתים הם אלה שבשלטון, וחברי הכנסת שבאופוזיציה "סובלים" ולא מקבלים מעטפות כי אין להם השפעה.

- יש גם חברי כנסת הגונים

- בכל צורת שלטון יש שחיתות. הבעיה היא איך לשפר את השלטון כדי להקטין את השחיתות. לדעתי הפתרון הוא כמו בשוויץ- משאל עם. "על מנת להכריז על משאל עם יכולה כל קבוצה של אזרחים לאסוף 50,000 חתימות, בתוך 100 ימים. ברוב של מעל 50% המשאל יבטל כל חוק של הפרלמנט."

לדעתי, אם ישאלו, הציבור פה לא יסכים למכור את העתיד שלנו לטייקונים.

יהודה

עריכה אחרונה על ידי yehuda-k
פורסם
הפתרון הוא כמו בשוויץ- משאל עם. "על מנת להכריז על משאל עם יכולה כל קבוצה של אזרחים לאסוף 50,000 חתימות, בתוך 100 ימים. ברוב של מעל 50% המשאל יבטל כל חוק של הפרלמנט."

לא יעבוד בישראל.

קל מאוד להשפיע על דעת הקהל, ועוד יותר קל לזייף תוצאות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני מציע, כדי לקבל דיון ענייני, שנדבר במספרים.

בכמה מוכרים בעולם, כמה השקיעו חברות הגז.

כמה עלו הזכיונות וכמה מתחרים היו עליהם.

כמה משקיעים זרים ברחו מפה בגלל שהמדינה מפרה חוזים בדיעבד.

כרגע המצב הוא שהמדינה אמורה לקבל 60-70 אחוז מהרווחים (בנוסף חלק מהרווחים הולך למשקיעים שחלקם הוא קרנות הפנסיה והגמל שלנו)

בערך פי שתיים מהחוזה המקורי. אתם הייתם משקיעים במדינת עולם שלישי שמפרה חוזים ומלאימה רווחים?

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
הגז לא ישאר לעולם מתחת לים.

אני ממליץ לקרוא את הטור הקצר הבא

http://mekomit.co.il/%D7%A1%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%9C-%D7%92%D7%96/

המלצה מצוינת.

הטור מביא שאלות (כלומר טענות המושחתים שמגנים על הטייקונים ), ותשובות שמפריכות אותם לחלוטין.

והנה השאלות:

הטיעון: הם השקיעו וסיכנו מיליארדים וראויים לתמורה על הסיכון

הטיעון: הגז יישאר קבור באדמה כמו בארגנטינה

הטיעון: צריך לפתח את מאגר "לוויתן" מהר

הטיעון: לא צריך פיקוח על המחירים כי תהיה תחרות

הטיעון: מחירי הגז בישראל לא גבוהים מדי

הטיעון: אם תקשו עלינו, אף חברה אחרת לא תבוא לחפש פה גז

הטיעון: על כל דולר שישלמו למונופול אזרחי ישראל יקבלו 56 סנט, והמונופול ייקח 44 סנט. האזרחים מרווחים.

מציע לקרוא את התשובות בטור שהומלץ.

כרגע המצב הוא שהמדינה אמורה לקבל 60-70 אחוז מהרווחים (בנוסף חלק מהרווחים הולך למשקיעים שחלקם הוא קרנות הפנסיה והגמל שלנו)

בערך פי שתיים מהחוזה המקורי. אתם הייתם משקיעים במדינת עולם שלישי שמפרה חוזים ומלאימה רווחים?

התשובות לשאלותיך בטור שניר לוי המליץ עליו פה.

ובכל זאת, לשורת הסיום שלך:

הולנד ונורבגיה הלאימו 100% מהמאגרים (כשטייקונים הרויחו שם משמעותית פחות מאשר בישראל). האם היית משקיע ב2 מדינות אלה?

פורסם

איך זה שכשאנו חוסכים. התשואה היא אחוזים בודדים, ואילו טייקוני הגז מרויחים 30%, רווח שאין דומה לו בעולם?

הממשלה דופקת אותנו ללא קשר למפלגות. גם כאשר "קדימה" או מפלגת העבודה הרכיבו ממשלה, גם אז הממשלה דפקה אותנו. לא היה אז מאגר גז בים, אז אי אפשר היה לדפוק אותנו כל כך חזק כמו היום.

ובינתיים אנו משלמים מחירים מאוד גבוהים על מכוניות, דלק וחלפים במוסך, כשהמיסים הגבוהים הם חלק מהגורמים לכך.

איך נצא מזה?

יהודה

יהודה יקירי אני ממליץ להמנע מביטאון החמאס "הארץ" שכולל בתוכו מרקר את הימני, גם פופוליסט וליי נט שייכים לאותה האג'נדה. אני בא לא להתווכח כאן על ימין ושמאל אלא על עובדות.

יש עוד מאגרים חמים האם אתה ששואל את השאלות הללו מוכן למשכן ולשעבד כמה מאות מיליוני דולרים בשביל הסיכוי שאולי תרוויח ? לך על זה. החוזה עם בעלי המאגרים נפתח כבר פעמיים וכל פעם הכנסו להם עוד קצת, אבל אני רוצה שהוא גם ירוויח כדי שימשיך להשקיע ולפתח. זה לא החוזה האידיאלי ביותר שהמדינה יכלה לקבל, אבל מתישהו צריך גם לדעת להבין שהיזם וזה לא משנה אם זה תשובה או מסי או רונלדו עשו זאת כדי להרוויח ואם לא היתה כדאיות אז גם לא היו משקיעים בחיפושים. לנושא שקפץ לאחרונה בכך שהוא לקח כספי פנסיות בכדי לחפש, אני שואל שוב אם תקבל את המימון יש לך מספיק ביצים לחפש ? ואם לא תמצא יהיה לך לשלם על כך ?

או שאתה רוצה את מקרה עידן עופר שלקח את כל מה שגזל מהמדינה אביו בשיטת השקשוקה, והיגר ללונדון והאנגלים דיי שמחים לקבל את המיסוי שאנחנו החלטנו שזה מעט מדי. לא אני לא מודאג שהמאגר הזה ישאר באדמה, יוציאו אותו ואם לא תשובה אז מישהו אחר או אפילו המדינה, אממה אני לא רואה איך אנחנו מושכים לכאן יזמים להשקיע. לאחרונה יש ניסיונות דומים למצוא גז באיזור לבנון, למרות שלא מוכח שיש שם בכלל מה לחפש על אף שיש נקודות חמות בישראל, אף יזם בינלאומי כרגע לא רוצה להכנס לכאן עד שיבין לאן הרוח נושבת, וגם אז אם נהיה גרידים מדי אף אחד לא יבוא יסכן כל כך הרבה כסף בשביל להרוויח מעט. למה אני קורא לזה מעט ? כי תסתכל באחוזי תשואה, ולא במספרים, ורווח של 30 אחוז תשובה יכל לקבל גם בפדיון של סניף ארומה מבלי לסכן כל כך הרבה כסף.

ציפיתי מפורום כזה לחשוב קצת מעבר לקופסא, בוואינט גם כתבו שצרפתיות מתקלקלות זה הופך את זה לנכון ?

יש מקור אנרגיה חילופי, הירוקים לא נןתנים לזה לקרות, הפקת נפט מפצלי שמן, הטכנלוגיה קיימת וגם הידע, זה הפך את ארהב לחסרת תלות לחלוטין במזרח התיכון, ויהפוך אותה ליצואנית הנפט מס' 1 בעולם בתוך 5 שנים מלבד זה שהיא מייצרת לעצמה ללא יבוא כלל.

מה שריסק את קרטל אופק שהכתיב במשך שנים את מחיר הנפט בבורסה והשפיע על הכיס שלי ושלך במשך המון המון זמן.

אשמח לקבל סימוכין למה שכתבת והייתי רוצה להבין איך אתה היית עושה דברים אחרת ?

החכים היחידים שאינם מייצגים אף אחד הם החכים הערבים שדואגים קודם כל לפלסטינאים הרבה לפני שדואגים לקהל הבוחרים שלהם. כל חכ מנסה לקדם אי איילו יוזמות במהלך הכהונה, אבל זה הכל משחק פוליטי ולא תמיד זה מתאפשר, תראה בבית הקלפים בעונה 1 כשהיה משבר עם חוק החינוך ותבין איך דברים עובדים, נב אפילו אובמה הודה שזה פשוט אחד לאחד

מקורות אנרגיה חילופים הם נושא פוליטי בלבד כי אין להם שום היתכנות כלכלית. אם רוצים להקטין את הזיהום , הפתרון ה"נקי" הוא לחסוך באנרגיה, למשל לארגן תחבורה ציבורית טובה כך שמשפחה תשתמש בה במקום לקנות רכב שני

לעולם לא יהיה כאן תחבורה ציבורית טובה, יש אינטרס של משרד האוצר לשמר את ההכנסות משוק הרכב לקופה, זה כיום אחד הפרות החולבות הכי גדולות של משרד האוצר כ15 מיליארד שקל בצורה ישירה ועקיפה מגיעים למשרד האוצר רק משוק הרכב בישראל (מיסים על מוסכים, אגרות רישוי, טסטים לנהגים חדשים, ביטוחים, חלפים וכיו"ב).

אין מצב שהגז ישאר מתחת למיים. הבעיה היא שהרווחיות של טייקוני הגז היא כבר הרבה מעל ומעבר למה שקורה בעולם, אבל הם רוצים עוד הרבה יותר. אם הם ימכרו את הגז במחיר שהוא חצי מהמחיר הנוכחי, עדיין ירויחו יותר מאחרים בעולם אבל לא ידפקו אותנו כל כך חזק.

שאלתי אותך כבר למעלה האם אתה מוכן להסתכן ? זה נשמע שכן

נכון מאוד. (כפי שSAMG העיר- לוויתן).

כללית זה קרוב לאמת אבל בכל זאת-

- המושחתים הם אלה שבשלטון, וחברי הכנסת שבאופוזיציה "סובלים" ולא מקבלים מעטפות כי אין להם השפעה.ילד תחזור לבית הספר, הכח האמיתי בפוליטיקה הוא בוועדות הכנסת, אתה יודע שמשרד האוצר הוא משותק מבלי שתפ עם וועדת הכספים ? שלהיות חבר בוועדת חוץ וביטחון משמעותי יותר מלהיות שר בלי תיק ?

- יש גם חברי כנסת הגונים

- בכל צורת שלטון יש שחיתות. הבעיה היא איך לשפר את השלטון כדי להקטין את השחיתות. לדעתי הפתרון הוא כמו בשוויץ- משאל עם. "על מנת להכריז על משאל עם יכולה כל קבוצה של אזרחים לאסוף 50,000 חתימות, בתוך 100 ימים. ברוב של מעל 50% המשאל יבטל כל חוק של הפרלמנט.

ואז מה ? ערוץ 22,10,טמקא, והארץ יתגייסו לשטיפת מח של כלל האזרחים ? אני אסמוך על אחמד טיבי כרהמ לפני שאסמוך על תוצאות משאל עם. כל גופי התקשורת מוטים לכיוון אחד ואין באלנס באמצע, אין דוברי אמת בתקשורת שלנו לצערי ואת התוצאות אני רואה פה שכולם בטוחים שהם מבינים גדולים אבל בסהכ מוטים עי כוחות שחזקים ממני ומכם ושותלים לכם לראש עם סדרת כתבות שאולי אפילו ממומנות דעה אחת

לדעתי, אם ישאלו, הציבור פה לא יסכים למכור את העתיד שלנו לטייקונים

ואז מה ? נקבל עוד אלון חסן ? עוד גילה אדרעי ? המדינה לא יודעת לשמור על הנכסים שלה, כל פעם מגיע איזה ועד מחורבן ושותה עד לשד העצמות כל שקל שהוא רק יכול לקחת

יהודה

זו התגובה היחידית כאן שבאמת שואלת את השאלות הנכונות ! כרגע למיטב ידיעתי שמחיר הייצוא הוא מחיר המקסימום שהמדינה תשלם כלומר נקבע מחיר מקסימום של 5$ לדוגמא והנפט מיוצא ב4.4$ אזי המחיר ירד אוטומטית ל4.4. אבל במקרה הפוך המחיר המקסימלי יהיה 5$.

בשורה התחתונה, כמו כולם אני לא הכי מרוצה מהמצב וציפיתי ליותר, אבל אני גם מבין שכדי שבפעם הבאה יגיע יזם וישים פה כסף צריך להבין שהוא לא בא לעשות זאת לשם שמיים והבן אדם בא להרוויח. את כל הרעש והצילצולים היה צריך לעשות כשהמדינה חילקה רשיונות ולא עכשיו. וטוב יעשו אם בנק' ההבאות שיחפשו יתנו לשחקנים חדשים לחפש. כולנו רוצים שוק תחתרותי אבל במעט מרווח תנועה שיש אני חושב שהמדינה עשתה מעל ומעבר והפעם לשם שינוי הממשל לא יצא פרייאר

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם (נערך)

יוני, אתה קצת מבולבל.

לגבי שית השקשוקה - מה שנתניהו עושה זו בדיוק אותה שקשוקה. יש על כך כעס גדול, אבל נתניהו מתעקש לחלק את אוצרות המדינה לחבריו.

לגבי "מקורות האנרגיה החלופיים" - אמנם יש כנראה מקורות כאלה בעמק האלה, לא ברורה לי הכמות, אבל ברור שכרייתם תגרום נזק סביבתי עצום. גם מה שקורה בארה"ב גורר תגובות נזעמות מצד הציבור, שכן מקורות האנרגיה החלופיים הוא גז טבעי המופק בשיטת ה-fracking עם חשש מבוסס לנזקים עצומים, עד כדי גרימת רעידות אדמה כתוצאה מהשאיבה באמעות לחץ.

לגבי יציאת משקיעים - אדרבא, שיצאו. המדינה תנהל את העסק ותקבל 100% מההכנסות. מה רע? כן, אני מכיר את התאוריות על יעילות של חברות פרטיות ועל חוסר יעילות של מערכות ממשלתיות. אני מעדיף לפרנס עוד 1000 או 10000 פקידים ולא להשאיר את כל הרוחים בידיים של ברון לא ישראלי (או אפילו ישראלי) אחד. לפחות מישהו יתפרנס וימשיך לגלגל את הכספים במשק הישראלי, לא ימשוך רווחים שיעלמו בחו"ל. (כמובן שאני גיע ad absurdum)

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...