Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבי אם אתה עובר באזור השרון תוכל להתרשם מהפאביה אסטייס החדשה שקיבלתי שבוע שעבר (אם עוד לא לקחת אחת לנסיעת מבחן בסוכנות).

אני מסכים עם אוראל בחלק מהדברים, אחרי 3 וחצי שנים עם הפאביה הקודמת, גם החדשה מתרסקת על כבישים משובשים ובאמפרים ובוודאי שצמיגי ה16 לא תורמים לנוחות.

מעבר לזה אני חושב ששופר הכל, הרכב שקט יותר, נעים יותר, המנוע והגיר עובדים טוב יותר, אין (עדיין) צלילי rattle snake שהיו בקודמת.

האינטריור הרבה יותר טוב, המושבים תומכים קצת יותר, מערכת ששופרה פלאים ונשמעת נהדר אפילו עם יחידת SWING הבסיסית.

הגה סופר-ספורט 3 צלעות (כן, כן, ככה זה נקרא באתר האנגלי), מערכות בטיחות כמו ה front assist ו-5 כוכבים לעומת הקודמת.

sunset glass מספקת אינטימיות חביבה לילדים מאחור, חיבורי איזופיקס גלויים להתקנה מהירה.

על תא המטען אין באמת מה להרחיב, 530 ליטר ועוד איזה תא נסתר או שתיים, אני עם ילד אחד והטיולון של מקלארן פשוט נבלע בפנים כאילו אפשר לזרוק במינימום עוד 2 כאלה.

על הפרקטיות של סטיישן אין עוררין, לכן כמה שלא תהיה מגניבה הלאון ST והיה ממש מגניבה, אני חושב שאתה עדיין צריך לפזול לכיוון סטיישן, לא חשוב אם זאת תהיה הפאביה או לא.

לגבי היטי, לחמי יש יטי שנמסרה במאי 15, רמת אבזור אלגנס

אני ממש לא חושב שהאינטריור של היטי זה עולם אחר, כן המושבים סופר נוחים והנסיעה נוחה ושקטה אבל מעבר לזה לא הרגשתי איזה עילוי, המערכת דרך אגב שסופקה עם הרכב אמנם מגיעה עם מסך ענק אבל ממש לא המקורית של סקודה (amundsen או bolero) אלא רק תואמת, אחרי שעה של קינפוגים המערכת מרגישה מסורבלת ואיטית, ככה שצריך לשים לב מה מקבלים בעסקה.

פורסם

ל-500X יש גרסא אוטומטית (גיר דאבל קלאצ') ואמורה להיות מאובזרת יפה גם בתקציב הזה. לפיאט, היסטורית, יש את היכולת להעניק גם לרכבים המגודלים יחסית התנהגות כביש והרגשה של "פרייבט" (ע"ע מולטיפלה) ולפי הביקורות שווה לחכות. השבוע משיקים את הרכב רשמית ואני מניח שבימים הקרובים תוכל להזמין נסיעת מבחן.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

תא המטען של ה-500X די סימלי. יש לזכור שכל הסאגה החלה בשל רצון לתא מטען ראוי ונוח.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לדעתי הלאון ST היא אחלה אופציה, יש לה תא מטען ענקי ואבזור לא רע.

אני רואה הרבה פרסומים לגביה בחברות הליסינג עם 0 ק"מ, הכי זול שראיתי היה קצת פחות מ-114K.

פורסם (נערך)
אני מסכים עם אוראל בחלק מהדברים, אחרי 3 וחצי שנים עם הפאביה הקודמת, גם החדשה מתרסקת על כבישים משובשים ובאמפרים ובוודאי שצמיגי ה16 לא תורמים לנוחות.

זה לא משהו נורא / בלתי נסבל ושובר עצמות, אבל בהחלט מורגש אחרי שנוסעים בפיאסטה / 208.

לגבי היטי, לחמי יש יטי שנמסרה במאי 15, רמת אבזור אלגנס

אני ממש לא חושב שהאינטריור של היטי זה עולם אחר, כן המושבים סופר נוחים והנסיעה נוחה ושקטה אבל מעבר לזה לא הרגשתי איזה עילוי, המערכת דרך אגב שסופקה עם הרכב אמנם מגיעה עם מסך ענק אבל ממש לא המקורית של סקודה (amundsen או bolero) אלא רק תואמת, אחרי שעה של קינפוגים המערכת מרגישה מסורבלת ואיטית, ככה שצריך לשים לב מה מקבלים בעסקה.

איכות החומרים ביטי טובה בעשרות מונים מזו של הפאביה - נקודה. אין על זה בכלל עוררין. הפאביה טובה ביחס למתחרות, אך ההשוואה בין תא הנוסעים שלה לבין תא נוסעים שמבוסס ברובו המוחלט על גולף היא מיותרת לגמרי. היטי מרגישה כמו מכונית מקטגורייה או שתיים מעלה (וזה בדיוק מה שהיא כמובן), באם זה באיכות הכללית וההרכבה.

המושבים מצויינים גם בגרסת הבסיס (Ambition) - ולאורך זמן. חסרה להם מעט תמיכת צד ביחס למושבים של הפאביה "ספורט". מעבר לכך, היטי נעזרת בבידוד נהדר - שלל ציפויים סופגי רעשים על גבי החלונות וכו', מה שלא קיים בשום פאביה שהיא (גם בתוספת תשלום) - וכנראה גם לא יוצע בה (על מנת לבדל בין הקטגוריות והתמחור).

לגבי מערכת השמע - אין מה לעשות. אתה רוצה מערכת עם GPS / WAZE, מצלמת רוורס ושאר שטויות? תקבל מערכת סינית. אני מוכן לוותר על ה-GPS / WAZE ועל מצלמת הרוורס - העיקר לקבל את מערכת השמע המקורית (שבמרבית המקרים היא בהחלט טובה - ואיכותית הרבה יותר מהסינית). מכוון שאני זה לא בדיוק "כולם" ומניסיוני לאחרונה - הלקוח הישראלי מעדיף מערכת תואמת מקור עם שלל קשקושים על פני מערכת מקורית, וחבל...

דרך אגב, אצלי ביטי שידרגתי דאז ל-RNS315 (להלן: Amundsen) וזו הייתה מערכת שמע קלילה (ואיכותית - Blaupunkt. לא Delphi כמו ב-Swing / Bolero) לתפעול.

ובשינוי חד: לגבי ה-500X. אמש הייתה ההשקה ה"טכנית", בה נכחו מדריכי נהיגה שונים (בין היתר) והביאו את מרבית המתחרות להשוואה מולה - שברולט טראקס / אופל מוקה / ניסאן ג'וק (ונדמה לי ששכחתי משהו).

חבר שנכח באירוע כמדריך, טוען כי היא הייתה טובה באופן גורף מהמתחרות - החל מאיכות החומרים, דרך נוחות הנסיעה (בעיקר בשבילים - עשו להם מסלולון שבילים), דרך רמת הביצועים וניהוג.

בהחלט מצפה לנהוג בה בחמישי הקרוב. אחזור עם רשמים כמובן.

עריכה אחרונה על ידי RS

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

נוחות הנסיעה בהחלט נסבלת, אם אני משווה לרכב השני שלנו בבית שהוא הפוקוס סדאן, הפוקוס מגהצת את הכביש טוב יותר, אבל לפוקוס לא חסר חסרונות משלה שעליהם אפשר לדון שעות.

בתקציב של עד 150K למשפחה, הייתי לוקח סטיישן נעימה כמו ה308, אוקטביה, לאון

• תוכן חדש...