Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני הולך לקבל רכב חדש בצבע שחור מטאלי. לצערי, אין לי חניה מקורה בשעות היום, והאפשרויות היחידות הן או מתחת לעץ, או בשמש.

מכיוון שמתחת לעץ זו לא אפשרות טובה, הדרך היחידה להגן על הצבע זה להחנות בשמש, עם כיסוי רכב.

גם עם הרכב הנוכחי, בחודשים הראשונים לאחר קבלתו השתמשתי בכיסוי לרכב. הבעיה עם הכיסוי היא שתוך שבועיים הוא די מתלכלך, ואז גם מזהם את תא המטען, וגם יש לי חשש שהליכלוך עליו ישרוט את צבע הרכב כשאני שם את הכיסוי או מסיר אותו...

איך אני שם כיסוי לרכב בצורה בטוחה?

פורסם

דבר ראשון רכב שחור ועצים לא הולכים ביחד, תפקידו של הכיסוי הוא להתלכלך, ניעור קטן והליכלוך יורד, כיבוס מדי פעם יעזור.

הכיסוי בדרך כלל מגיע עם תיק קטן תשמור אותו בפנים, ממליץ על כיסויי פוגל.

פורסם

מה לגבי ה- Swirlies שקורים בעקבות שימוש בכיסוי ? קראתי פה פוסט של מישהו שכתב שלמרות שניסה להחזיק את הרכב בצורה הכי נקייה שאפשר, עדיין השימוש בכיסוי גרם לשריטות..

פורסם

Swirlies נגרמים עם כיסוי ובלי כיסוי , עדיף להשקיע בכיסויי עם שכבת בד רך בשכבה פנימי זה מונע במידת מה את ה Swirlies.

פורסם

יש כל מיני כיסויי כותנה מאוד יקרים שלא ישאירו סוירלים (או לפחות פחות) אבל לא שווה לפי דעתי.

אני בחרתי באופציה של שמש. רוב הוקסים\ אוטמים הטובים אמורים להיום עם מסנני קרינה ולהוריד קצת את האפקט. אף וקס\ אוטם לא יודע להתמודד עם ח^א של עטלפים\ טיפטופים מהעץ שמתבשלים יום עם הפח (בקיץ הזריחה באיזה 5 בבוקר, אף אחד לא מחכה ליד הרכב לפני זה כדי לנקות את המפגעים, ועד שמגיעים ב 7-8 לרכב זה כבר הספיק לעשות נזק, לפחות לשכבת ההגנה שיש לך. שלא לדבר על זה שלא תמיד יש זמן להתעסק עם זה בכלל)

יש גם שמפואים עם מסנני UV- בארץ יש את הV7 של CG ובחו"ל זיינו Z7 (אמור להיות קצת חזק יותר בניקוי). יש עוד כמה בודדים אבל לא מצליח להזכר בשם שלהם עכשו

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם
יש כל מיני כיסויי כותנה מאוד יקרים שלא ישאירו סוירלים (או לפחות פחות) אבל לא שווה לפי דעתי.

אני בחרתי באופציה של שמש. רוב הוקסים\ אוטמים הטובים אמורים להיום עם מסנני קרינה ולהוריד קצת את האפקט. אף וקס\ אוטם לא יודע להתמודד עם ח^א של עטלפים\ טיפטופים מהעץ שמתבשלים יום עם הפח (בקיץ הזריחה באיזה 5 בבוקר, אף אחד לא מחכה ליד הרכב לפני זה כדי לנקות את המפגעים, ועד שמגיעים ב 7-8 לרכב זה כבר הספיק לעשות נזק, לפחות לשכבת ההגנה שיש לך. שלא לדבר על זה שלא תמיד יש זמן להתעסק עם זה בכלל)

יש גם שמפואים עם מסנני UV- בארץ יש את הV7 של CG ובחו"ל זיינו Z7 (אמור להיות קצת חזק יותר בניקוי). יש עוד כמה בודדים אבל לא מצליח להזכר בשם שלהם עכשו

מאוד מזדהה עם מה שאתה אומר I.G.

אני חושב שפשוט אחנה את הרכב ליד איזה קיר, שלפחות יתן הגנה מהשמש חלק מהיום. פרט לכך, אשטוף את הרכב כל שבועיים עם Optimum No Rinse Wash and Wax, כאשר שכבת ה Wax שם מכילה הגנה כנגד UV.

פורסם

תודה על הקישור.

דרך אגב, פוסט מעניין שנתקלתי בו לגבי היכולת של ווקס לעצור UV:

17. Do car waxes provide real UV protection?

Some waxes do contain UV-protection agents, but the amount of protection that a microscopically thin layer of wax can provide is limited

The primary goal of a wax is to protect the top layers of paint that contain UV-protection agents from the paint manufacture. If you wash and wax your car regularly, your paint will be protected and you should suffer no major UV damage over the normal course of the life of the car.

Don't be fooled by some companies that lead you to believe that it is the UV protection in a wax that protects your car's finish from fading and failure, this is dishonest and simply not true. Taking care of the paint you presently have will go further to protect your finish than relying on protection supplied by a liquid you pour out of a bottle, or a wax you scoop out of a can. UV protection in a car wax formula is only an extra-dose of preventative maintenance, not the end-all, cure-all that some companies would lead you to believe.

UV protection for paint is much different from UV blocking ingredients for human skin. The two formulas are nothing alike and work in drastically different ways. There is no correlation between the ratings applied to the different levels of sun blocking protection for products intended for use on human skin and the ingredients available for use in an automotive wax formula. Sad to say, much of what you see advertised about the protective qualities of most car care products on the market today is simply over-exaggerated hype used to separate you from your hard earned dollars.

פורסם

מה שכתוב בציטוט זה נכון.

אבל עם השמש שיש בארץ כל תוספת להגנה רצוייה.

לי יש את ההגנה הכי טובה לצבע (ציפוי קשיח) ועכשו גם שמפו שמוסיף עוד קצת (V7). אני מוטרד מזה במיוחד כי הלכה של הסוזוקי שלי רכה מאוד וצבעים יפניים ידועים כבעייתיים. ואצלי עוד הרכב יחסית כהה (כחול)

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

• תוכן חדש...