Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוות דעת שמן מנוע Prestone 10w40

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מאמין שנזק ייגרם לטווח הקצר, זה לטווח הארוך. אל תרגיש רע בנוגע לזה, הרכב שלך ייסע עוד הרבה.

אני החלפתי בלאנטיס שלי לשמן של ACDELCO ויכול להגיד לך שהגיר נהיה שקט יותר (זו הסיבה שהחלפתי), והעברת הילוכים מעט יותר חלקה. אצלנו באשדוד מיכל של 4 ליטר עולה בין 75-90שח ומיכל 5 ליטר של קסטרול 115-160שח. שניהם מעולים, תבחר מה שנוח לכיס.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תשמע, בסופו של דבר החברה עצמה לא מייצרת את השמנים.

כמדומני היה כאן שרשור לא מזמן שאפילו פרסטון לא מכירה את השמן או משהו כזה...

אני אישית חושב שעד שלא יהיו הוכחות שהשמן קשור לפרסטון העולמית שבנוזלי קירור הם באמת טובים יחסית, לא הייתי משתמש בו.

אבל אני זה אני.

מה שכמעט בטוח ב200 אחוז, זה עדיף על שמני אמריקן איגל או שמן טורקי ללא שם. (WTH , מאיפה אתם משיגים כאלו שמנים?!).

עריכה:דיברתי על שמן מנוע.

רועי, טוב לדעת שצריך להריח שמנים כדי לקבוע את איכותם:-D.

דווקא נראה שהיצרן של השמנים של אמריקן איגל הוא גם היצרן של השמנים של פרסטון (ועוד יותר מעניין שמי שקנה את השם הוא היצרן האמריקאי ולא היבואן הישראלי).

ואני לא חושב שיגרם נזק.

בסופו של דבר השמן מיוצר על ידי חברה שעומדת בתקנים, הוא צריך להיות בסדר.

פורסם

אני במקומך הייתי נוהג איתו תקופה של 3 אלף ק"מ מחליף עוד הפעם עם הפרסטון(מה שנשאר במיכל שמן)

ובמידה שאין לך מספיק קונה עוד ליטר שמן מחברה מוכרת יותר להשלמה של החסר להחלפה חלקית.

ואחריי זה רק בטיפול התקופתי הבאה מחליף לשמן מהחברה המוכרת שקנית(ככה השמן לא התבזבז לשווא).

פורסם
דווקא נראה שהיצרן של השמנים של אמריקן איגל הוא גם היצרן של השמנים של פרסטון (ועוד יותר מעניין שמי שקנה את השם הוא היצרן האמריקאי ולא היבואן הישראלי).

ואני לא חושב שיגרם נזק.

בסופו של דבר השמן מיוצר על ידי חברה שעומדת בתקנים, הוא צריך להיות בסדר.

על זה אנחנו לא סגורים עדיין. לפי פרסטון מישהו משלם על הזכויות להשתמש בשמם על שמני מנוע, הם לא מייצרים שמני מנוע. שמני פרסטון שמיוצרים בסינגפור הם באיכות מעולה (לפי מה שפורומי רכב מסנגפור כותבים). לגבי שמני מנוע של פרסטון המיוצרים בארה"ב, עדיין לא מצאתי אכור לגביהם בפורום כלשהו השייך לאנשים באדמת ארה"ב.

אני במקומך הייתי נוהג איתו תקופה של 3 אלף ק"מ מחליף עוד הפעם עם הפרסטון(מה שנשאר במיכל שמן)

ובמידה שאין לך מספיק קונה עוד ליטר שמן מחברה מוכרת יותר להשלמה של החסר להחלפה חלקית.

ואחריי זה רק בטיפול התקופתי הבאה מחליף לשמן מהחברה המוכרת שקנית(ככה השמן לא התבזבז לשווא).

על זה אומרים You just take it behind the bar and shoot it -הוא לא מפסיד כלום.

אני מאמין שהוא שילם על השמן הזה יותר ממה שהיה משלם על ACDELCO וממש קרוב למחיר של קסטרול.

פורסם

מבחינת נזק לא חושב שיכול להגרם נזק בטווח קצר, אבל בכל זאת השמן הנ"ל נכנס אל הגיר ולא יודע באילו תקנים או איזו עמידות יש לו.

מה שאני כן יכול לומר, שאבא שלי היה משתמש בשמן הנ"ל במיצובישי כריזמה 10W40 למנוע (שנת 99), המנוע היה דיי רועש והרגיש מחוספס כמו כן התחיל לזלול מעט יותר שמן, כל זה בערך 3 שנים של שימוש.

הרכב אצלנו בערך 16 שנה יד ראשונה ומאז שהוא עבר לשמן איכותי יותר כגון ליקווי מולי המנוע נשמע הרבה יותר טוב ועובד יותר עגול, מה שלא היה עם האיכסטון.

Opel Adam S 2017

פורסם

תסביר לי מה הקשר בין שמן מנוע איכותי למנוע שעובד עגול יותר ופחות מחוספס ? ישנם פרמטרים שניתן למדוד ולהסיק את המסקנה שהגעת אליה ?

איזה כייף לי :)

פורסם

אני לא איש מקצוע מרק - כתבתי שלאחר מעבר משמן פרסטון במיצובישי הזקנה לשעבר של אבי לשמן שנחשב איכותי יותר כגון הליקוי מולי הסגול במקרה הנ"ל המנוע היה נשמע טוב יותר פחות קופץ אפילו וזאת לאחר שבעל המוסך עבר לשמוש בשמן הנ"ל.

מאז אבא שלי מטפל רק אצלו.

למה זה קורה? איני יודע.

אז למה אתה צועק עלי?

:)

Opel Adam S 2017

פורסם

בקיצור, פרסטון היא חברה איכותית יחסית לנוזלי קירור(תסכימו איתי שהנוזלים הירוקים והאדומים שלהם מאוד מומלצים).

פרט לDEX COOL שיש דיווחים בעולם שהוא אוכל מנועים מסויימים...

עד שלא יוכיחו שיש אמא ואבא לשמן הזה, גם אם הוא לא באמת מיוצר על ידי פרסטון אני אישית לא הייתי משתמש בו.

נכון, יש דברים ברכב שאפשר עוד איכשהו לזלזל ולרכוש חלק סיני\טורקי\תאילנדי\, איי הונדורס, אבל בכל מה שקשור לשמנים ונוזלי קירור צריך לתת את הטוב ביותר שאפשר או כמעט הטוב ביותר ולא לזלזל.

פורסם

מקריאה של השרשור, אני מקבל את הרושם שיש מתנגדים רבים לשמן של פרסטון מאחר ולא פרסטון מייצרת את השמן אלא רק משווקת אותו, ולא ידוע מי באמת מייצר אותו.

אני לא יודע מי מגדל את הבשר שאני אוכל או את האורז, החיטה, הירקות והפירות ולמעשה את רוב הדברים שאני אוכל. אני יודע רק מי מוכר/משווק/אורז אותם.

אז בעצם יש פה אנשים שדואגים לרכב שלהם יותר ממה שאני דואג לגוף שלי ?

פורסם

דבר אחד אני לא מבין, במיוחד בשמנים ופילטרים.

הוא עניין ה"חסכון".

שמן של פרסטון עולה 75-+ שמן של יורול, שיודעים בבטחה מי מייצר אותו, עולה 100 שקל ל 5 ליטר.

עוד 25 שקל, זה מה שייקר את אחזקת הרכב?

או שזה בגלל הגישה הארצישראלית

"רכב ישן לא צריך יותר מפרסטון".

פעם בכמה שנים מחליפים שמן גיר, לחסוך 100-200 שקל?

רועי

פורסם
דבר אחד אני לא מבין, במיוחד בשמנים ופילטרים.

הוא עניין ה"חסכון".

שמן של פרסטון עולה 75-+ שמן של יורול, שיודעים בבטחה מי מייצר אותו, עולה 100 שקל ל 5 ליטר.

עוד 25 שקל, זה מה שייקר את אחזקת הרכב?

או שזה בגלל הגישה הארצישראלית

"רכב ישן לא צריך יותר מפרסטון".

פעם בכמה שנים מחליפים שמן גיר, לחסוך 100-200 שקל?

אני לא בטוח שמדובר בחיסכון באופן גורף.

אנשים לא בהכרח מודעים או מתעניינים או איכפת להם.

כמו שלא לכל חברי הפורום איכפת ממה עשויים בגדיהם, מה יש באוכל שהם מכניסים לפה וכן הלאה - יש לא מעט אנשים שלא מעניין אותם איזה שמן המוסכניק שפך למנוע. בין אם כי הם סומכים עליו ובין אם ממילא הם כל 3 שנים מחליפים רכב וכן הלאה...

• תוכן חדש...