Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני מתכוון לקחת רכב יד 2 שאני קונה למוסך מורשה כדי שיוכלו לעבור עליו ולאתר את כל הבעיות שיש לו טרם קנייתו ועל מנת שייתנו לי גם הצעת מחיר על תיקונים של כל מיני תקלות שהתגלו בבדיקה במכון רישוי.

השאלה שלי היא כזו - האם בדיקה כזו בלי תיקון עולה כסף או האם היא חינם במידה ואני רוצה הצעת מחיר?

תודה

יונדאי i20 2010 GLI

פורסם

למוסך אסור לעשות בדיקות לפני קנייה.

בד"כ מוסך שאתה מכיר או שרוצה לעזור לך יכול להרים את הרכב על ליפט, להעיף מבט ולחבר מחשב לקרוא תקלות. הוא יכול לחייב אותך, או לא.

ברוב המקרים בהם רכשתי רכב משומש, לקחתי את הרכב לבדיקה במכון - ואז עם התוצאות ניגשתי למוסך שרציתי שיטפל לי ברכב עם התוצאות בדיקה שיעיף מבט.

במקרים בהם רכשתי רכב זול מאוד - או שקניתי בלי בדיקה בכלל או שניגשתי למוסך שרציתי לטפל בו וביקשתי שיעיף מבט ויחווה דעתו.

מעולם לא לקחו לי כסף במוסך על הבדיקה.

פורסם (נערך)
נו באמת..

באמת או לא באמת...

אבל תחפשו מוסך שיבצע לכם בדיקת קניה ומכירה מסודרת וסביר להניח שלא תמצאו. הרבה יעיפו מבט - אבל בדיקה מסודרת עם טופס בנוסח של משרד התחבורה תמצאו במרבית המקרים רק במכוני הרישוי. מה לעשות, ככה זה...

רוצים את התקנה המדוייקת שמדברת על זה? אתם מוזמנים לחפש..

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם

למוסך אסור לבדוק רכב..

אבל מותר להתעסק במערכת ההיגוי,הבלמים ולהכין למבחן שנתי ומה לא.

דפדף בגוגל.

http://www.talpiyotg.co.il/service/pre-purchase-vehicle-inspection/

בדיקה לפני קנייה במוסך (השם ישמור!).

http://www.dk-motors.com/mt.html

http://www.mumhe.co.il/

אם אין למוסך ציוד מתאים ולכן לא עונה על דרישות כאלה ואחרות זה משהו אחד אבל להגיד שלמוסך "אסור לבדוק!!" אלה שטויות.

או שאולי לטנדר של מעבדה ניידת אפשר להכניס יותר מכשירים מאשר להנגר והם עומדים בדרישה - כי נראה לי שיש כמה שעושים את השירות הזה - כמה כפול כמה.

נו באמת.

פורסם

אל תקשקש.

כמו שכתבתי מרבית המוסכים לא עושים בדיקות קנייה ואסור להם לעשות ללא אישור מתאים. את התנאים תוכל למצוא באתר משרד התחבורה.

ברכות שהצלחת למצוא מוסך שעושה, אבל המציאות היא שמרבית המוסכים לא עושים בדיקות קניה, כמו שכתבתי.

אז תפסיק להתווכח על כל דבר.

פורסם

אין לזה שום קשר לאמינות, לציוד, למקצועיות. לכלום.

שמישהו פותח מוסך הוא מקבל אישור לעסוק בנושאים מסויימים - מכונאות כללית, מיזוג וכו׳ - אחד התחומים הוא בדיקת רכב קניה מכירה.

בבדיקה באתר משרד התחבורה תוכלו לראות מי המוסכים שהורשו לכך - רובם מכוני רישוי. למה? לא יודע. אבל ככה זה.

זאת הסיבה שמרבית המוסכים לא מציעים וגם אסור להם להציע שירות בדיקת רכב לפני קניה.

פורסם (נערך)

רשמת שלמוסך אסור לעשות בדיקה לפני קנייה (לפני שערכת את הפוסט) ,שאין מוסכים שעושים בדיקה לפניי קנייה ואני מקשקש?

עריכה אחרונה על ידי tribel
פורסם

אם ערכתי זה בגלל שגיאות כתיב, אני מקליד מהנייד וזה גורם לבלבול אותיות.

אני חוזר על מה שאמרתי, מוסכים לא עושים בדיקות לפני קניה, כיוון שרובם המוחלט (99% אם לא יותר) אינם מורשים לעשות זאת.

ישנם מקרים בודדים של מוסכים, כמו המוסך שמצאת.

זהו.

פורסם

בדיקת מוסך אינה מהווה תחליף לבדיקת מכון לפני רכישה. מכון מסודר ידע לתת אינדיקציה פרטנית לגבי מצב השילדה והתאונות מה שמוסך רגיל בדרך כלל לא יוכל לספק, בטח לא עם אחריות.

אולם מוסך המתמחה ביצרן או דגם ספציפי ידע להצביע על בעיות ידועות, מחלות מוכרות ועוד, מה שבמכון לא ידעו להצביע.

ההמלצה היא לגשת קודם כל למכון בדיקה, לשלול עניינים קריטיים ואז לגשת למוסך מורשה המתמחה בדגם ולקבל חוות דעת נוספת והצעת מחיר ליישור קו.

עלות בדיקת מוסך תלויה בתעריף שעת העבודה המוגדרת ע"י היבואן (במקרה של מרכזי שירות מורשים כמובן).

בנוסף, מוסך הוגן לא יחייב אותך בעלות הבדיקה במידה ואתה משאיר את הרכב ליישור קו.

בהצלחה ברכישה...

פורסם

שלום רב

בעבר נשלחו לכל המוסכים ( החוקיים ) מכתבים לרענון התקנה שדנה בנושא בדיקות לפני קניה .

מי שמאושר לעשות בדיקה שכזו : שמאי רכב . מכון בדיקה

חבר שלי ביצע בדיקה שכזו ללקוח שלו . הצד השני התלונן על כך שבגלל הבדיקה הוא הפסיד את המכירה .

המוסך קיבל נזיפה חמורה ואזהרה כי בפעם הבאה ינקטו צעדים כלפיו

• תוכן חדש...