Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה שמציקה לי כבר כשנה.

נניח שאנחנו נמצאים בסיטואציה הבאה:

נסיעה בירידה במהירות של כ-70 קמ''ש עם הילוך משולב ללא רגל על הדוושה, באיזור ה3,000 סל''ד. כלומר גלגול.

האם המנוע צורך דלק במצב הזה? יותר או פחות מאותו המצב (מהירות, סל''ד, הילוך) אבל במישור כאשר לצורך ההגעה למצב הזה נדרשת לחיצה על דוושת הגז?

מבחינה מכאנית, זה ייתכן כי המנוע ממשיך לשאוב דלק ולשרוף אותו גם אם אני לא לוחץ על דוושת הגז?

אם לא, המנוע ממשיך לנוע אבל מה שמניע אותו זה בעצם הגלגלים (המצב ההפוך ממצב שלוחצים על הגז. ובשונה מהניוטרל, הגלגלים מחוברים למנוע ומה שמניע אותם זה כוח הכבידה)?

מקווה שהצלחתי לנסח את התהיות שלי באופן ברור.

ומקווה אפילו יותר כי לכם התשובות לתהיות שלא נותנות לי מנוחה כבר זמן רב.

פורסם

במנועי הזרקה, אם אתה לא נוגע בדוושה והסל"ד גבוהה מהסרק, לא מוזרק דלק כלל למנוע.

יום טוב גם לך

פורסם

זה תלוי ברכב. ברכבים ישנים הרכב עדיין צורך דלק. כלומר, גם שהילוך משולב בירידה ללא נגיעה בדוושת הגז, המנוע צורך דלק. לעומת זאת, ברכבים חדשים יותר (לפי דעתי קיים כבר לפחות 10 שנים, אם לא יותר), כשרכב נמצא בירידה בהילוך משולב, ללא נגיעה בדוושת הגז, המנוע לא צורך דלק כלל. ניתן לראות את זה גם במחשבי דרך של הרכבים (אם יש לך באוטו). האנרגיה הקנטית היא זו שמניע את המנוע ולכן אינו צורך דלק בזמן זה.

Seat Leon FR Mk3 1.8TSI DSG 2015

Skoda Fabia Mk1 1.4 16v 2005 - sold

פורסם

זה לא משנה ישן או חדש.. משנה אם מערכת הזנת הדלק היא הזרקה או קרבוראטור.. במקרה רכבי קארבוראטור חדשים לא עלו על הכביש ב23 שנה האחרונות

יום טוב גם לך

פורסם

צודק, לזה התכוונתי.

לא זכרתי בדיוק את הנקודה.

Seat Leon FR Mk3 1.8TSI DSG 2015

Skoda Fabia Mk1 1.4 16v 2005 - sold

פורסם

חברים

אתם מכירים מנוע עובד שלא צורך דלק?

אולי כולם מתכוונים לכך שהצריכה מינימאלית אבל היא בהחלט קיימת

פורסם

פעם בכמה חודשים נפתח הנושא הזה. חיפוש.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...