Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4069 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים, בהמשך לשירשור לגבי רכישת גרנדה 2009 רובוטית לאחיין שלי, רציתי להיתייעץ איתכם לגבי החתכים האלה שגילינו אתמול על דופן הצמיג הקידמי בצד הנוסע, מדובר על צמיג של Maxxis שהורכבו ע"י הבעלים הקודמים בשנה שעברה(מיווצר גם ב2014).

עומק החתכים הוא כ2 מ"מ בערך.

מה שמעצבן הוא שביום הקניה כבר מיהרתי להחליף את הצמיגים הקידמיים שהיו מאותו הדגם אך ישנים יותר עם קרע עמוק באותו המקום ובימקומם נירכשו זוג צמיגי קונטי פרמיום קונטקט 2 ב860(לא חוסך במצמיגים 8)) והצמיגים האחוריים שהיו חדשים משנה שעברה העברתי לקדימה ואת הקונטי לאחור, לא יודע אם שיפשפנו במידרכה אבל גם אם כן החתכים ניראים מוזרים כאילו מדובר בסדקים של פלסטיק ישן, ברכבי מותקנים הנקוק K715 שעברו חיים קשים וגם מידרכות אבל אין עליהם זכר והם במצב מצויין.

בנוסף ישנה עוד היתלבטות:

האם ליקנות עוד 2 קונטי פרמיום בכ 900 ש"ח או ליקנות מותג זול יותר כמו פלקן ZE912 או טויו כי בינתיים הוא מיתרגל עוד למימדי הרכב ושסתם שוב לא יהרוס צמיג של 450 שקל אלא פחות מ300 עבור הפלקן וכו'.

תודה מראש ושבוע ניפלא!

IMG_20150509_WA0007.jpg

IMG_20150509_WA0006.jpg

עוד שיפשוף:

IMG_20150509_WA0004.jpg

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם (נערך)

בסופו של דבר הוחלט להחליף, המלצתי לו ליקנות זוג פלקן ZE914 ולשים מלפנים, מה דעתכם? זה לא בעיה מבחינת בטיחות שהצמיגים מקדימה ומאחור שונים נכון?

מאחור יהיו הקונטי פרמיום2 ומקדימה הZE914, ככה יחסוך קצת כסף לפחות לתקופה הקרובה של היכרות עם הרכב, בכל מיקרה ביזכות המחיר הנמוך ההחלפה הבאה תיהיה מוקדמת יותר בעוד שנתיים+.

פשוט את הקונטי הרכבתי בראשון יחסית בזול אבל אצלו זה עובר את ה900 שקל לזוג בעוד שהפלקין יוצא פחות מ600 לזוג.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

חבל שלא ידעתי בשבוע שעבר על הZE914 החדשים, מה גם שרק הקונטי היו במלאי במקום והיו טריים יחסית למידה הבעייתית(5014),

הקונטי הותקנו רק שבוע שעבר אז אין טעם להעבירן לקדימה(לא רוצה שיתעסקו לו בפירוק והרכבה שוב), ובקשר למאקסיס האלה באמת ממש לא הרשים אותי והיה רועש כמו צמיג בן 4.

אז ליהיות רגוע לגבי שילוב של 2 זוגות צמיגים מיצרנים שונים?

תודה לכולם!

פורסם

ברור להיות רגוע.

בעקרון ברכב בעל הנעה קדמית או אחורית,

אין שום בעיה חוקית או בטיחותית להתקין שני זוגות שונים מאחורה ומקדימה.

ההמלצה שיהיו שני צמיגים זהים על אותו הסרן.

פורסם

תודה על ההרגעה :-)

המידה ברישיון 175/65/15 84T, אבל הצמיגים הם 84H(מותר לא?)

הEVO אחריו הגיע עם 185/65/15 אבל בזמנו לא הומלץ לי כי מידת הצמיג גודלת.

פורסם
לא יודע אם שיפשפנו במידרכה אבל גם אם כן החתכים ניראים מוזרים כאילו מדובר בסדקים של פלסטיק ישן

זה לא נראה כמו שפשוף עם מדרכה. אולי מדובר בנסיעה עם לחץ אויר נמוך מדי (כביש 6) - ואולי בשילוב של עומס (כמו בלימה חריפה), משהו שיפעיל עומס דוקא על הדופן. בכל מקרה, אני הייתי מחליף.

:turn-l:
פורסם (נערך)

בעידכון האחרון של חוברת "הצמיג והטיפול בו" מטעם משרד התחבורה מצויין:

ניתן להרכיב ברכב זוג צמיגים בקוד מהירות גבוה מאלו המורכבים כבר ברכב וכפי שקבע היצרן כל עוד יעוד הצמיגים זהה.

צמיגים אלו יש להרכיב על הסרן האחורי ולידע את הנהג בעל פה ובאמצעות רישום בחשבונית לצרכן.

על הצמיגים המורכבים על הסרן הקדמי להיות באותו מבנה וסוג כגון: סימטרי, א-סימטרי, חץ בכיוון הנסיעה וכו'.

ניתן להרכיב צמיגים בעלי קוד עומס הגבוה מזה שאישר יצרן כלי הרכב ובתנאי שיורכבו בכל הגלגלים בכלי הרכב וירשם השינוי לגביהם במכון הרישוי.

איני יודע לאשר או להפריך אם הדבר ייצור בעייתיות ברמת הרישוי השנתי (הבנת הנקרא שלי אומרת ש"הבעייתיות" היא רק בהקשר של קוד העומס ולא המהירות, אבל עדין לכאורה הם צריכים לעבור אחורה).

יובק - הוא כבר החליף.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • תוכן חדש...