Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכונית דיזל בתקציב 80-100 K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4057 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דאסטר 1.5dCi 2x4 עולה ₪109,990.

just sayin'.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

מוריק,

מנסיון על הדיזל של רנו, 1.6TDI של VW, 1.9TDI של VW גם כן, ההכי מוצלח לטעמי זה ה1.9TDI.

לעניין שילובי מנוע- גיר, ה1.9TDI שווק עם הגיר DSG6 שנחשב לאמין. ה1.6TDI שווק עם הגיר DSG7 הפחות מוצלח. אם כי עוד לא נתקלתי בתלונות על הDSG7 בשילוב שעם ה1.6TDI, בניגוד לתלונות שכן שמעתי בשפע בשילוב הגיר הנ"ל עם מנועי הTSI בנזין של הקונצרן. אולי ישנם הבדלים? איני יודע, ואני מדבר על רכבים שעברו מעל ל100 אלף ק"מ.

מבחינת תחושת הנסיעה, יצא לך לנהוג על ה1.6TDI? כי אם לא, מציע לך להתנסות. אני חשתי הבדל מהותי ביחס ל1.9TDI (ישנם הבדלים בעקומת המומנט), והוא בכלל יותר דומה ל1.5DCI של רנו.

כאחד שמחזיק בוואגית וכל משפחתו גם כן (כולן דיזליות, למעט אחת לוגמת בנזין), אם להשוות בין הטולדו ראפיד אל מול המגאן פלואנס- המגאן הרשימה אותי יותר בלי שום ספק. וזה מה שהייתי לוקח מבין החדשות.

אם להשוות לרכבים הישנים יותר- אזי האוקטביה 1.9TDI עדיפה בעיניי.

לגבי 2.0TDI, מהמקרה הבודד שאני מכיר, באוקטביה DSG6, הרכב מצויין. אבל הוא כבר נמכר עם 100 אלף ק"מ (3.5 שנים על הכביש) כך שאיני יכול לומר איך הוא בטווח הארוך.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

נראה שאתמקד באוקטביה 1.9 עם DSG6 בין השנים 09'-12'.

איפה אוכל לברר את מגוון הדגמים ושינוי הדור, אם היה בין השנים האלה?

איפה המעמד הבדיקה הראשונית אפשר לבדוק איזה גיר מורכב באוטו?

תודה.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

בהמשך לתגוב שלי ושל דיסקו.

הניסיון שלי רק עם dsg6 עם מנוע 2.0tdi. הגיר היה אמין לחלוטין 9+ שנים, חד, מהיר וחלק כמו ביום הראשון. לא יודע לומר על dsg7, חוץ ממה שכתבו אחרים.

מנוע 2.0 חזק משמעותית מה 1.9 (לפחות בנתונים היבשים, כי לא נהגתי על 1.9), הרגיש מאוד חזק, בעיקר בעליות שעלה כמו קטר והשאיר מאחור כל רכב אחר. על החיסכון בדלק כבר כתבתי. השילוב מומלץ בחום.

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם

שינוי הדור היה באמצע שנת המודל 2009, שאז היה עדכון שמתבטא בפנסים קדמיים וחיצוניים וגם בפנים הרכב.

ההמלצות של נהגי המוניות הן באופן חד-משמעי לקנות את גרסת 2 ליטר טי.די.איי, גרסה שממילא מגיעה גם עם גיר די.אס.ג'י6

פורסם

אוסיף את ה10 סנט שלי.

מנוע 2.0TDI קיים במספר גירסאות. הגירסא המוקדמת 2.0 TDI PD הייתה בעייתית בגלל מזרקים, היה לו 140 סוסים. הגירסא החדשה יותר היא 2.0TDI CR שהיא מוצלחת יותר ובאה עם מסילה משותפת והספקים של 150 ו170 סוסים מה שזמין בארץ.

מנוע 1.9TDI PD אמין ומוצלח מאוד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צביפר, מה דגם המנוע של המסילה משותפת? ומאיזה שנים הוא יובא לארץ?

תודה.

Geschmacksmusterschutz

פאפואס בלאט...

פורסם

רק לסייג את דברי הנהג מונית, כשעבדתי בחברה קיבלתי פלואנס 2013 והספקתי לנסוע עליה כ30 אלף ק"מ בארבעה חודשים, ולא חוויתי שום בעיה.

חוץ ממני היו עוד 7 8 עם פלואנסים ,רובן מ2011 עם 60 70 אלף ק"מ על השעון וממשיכות לנסוע. התקלה היחידה ששמעתי עליה בזמן עבודתי הייתה שלמישהו אחד הלך קלאצ באוטו.

מעבר לכך יש את הנושא של הממיר הקטילטי שמצריך נסיעה בין עירונית פעם בשבוע שבועיים בשל פעולת ניקוי עצמית, וזה לא קיים רק ברנו.

פורסם (נערך)

עדיין מחפש. כמה רשמים מיום שישי האחרון בהם ביקרתי במספר מגרשים.

לפני הכל, כאשר התחלתי לחפש מכונית ביד2 ראיתי אוקטביה 2010 יד 1 פרטית עם 100 אלף ק''מ, האוטו נמצא בירושלים. מודעה התעדכנה מדי יום עד יום רביעי, אמרתי לעצמי כנראה כבר קנו אותה, הצטערתי שלא הספקתי לפחות לבדוק אותה, כי על פניו נראה שמדובר באוטו שמור. חבל.

במסגרת המשפט "על תלך עם הראש בקיר", אותו אני נוהג להגיד לעצמי מדי פעם, שמתי את פעמי לסוכנות דאצ'יה בפ''ת על מנת לבחון את האפשרות לרכוש את הסנדרו 0.9 מנוע טורבו עליה ביצעתי נסיעת מבחן קצרה. לא אסקור כאן את המכונית, רק אגיד שבכללי התחושה הראשונית מהאוטו שהוא חצי אפוי. אם כי לאחר נסיעת המבחן הרושם תוקן במקצת.

הלאה... לאחר שאמי רצתה לראות את הפיקנטו, המשכתי איתה לסוכנות קיה בפ''ת. מה אגיד ומה אומר, הרגשתי שנכנסתי לסופר רמי לוי ביום שישי.

כמה אנשים?!

כאילו מחלקים מכוניות בחינם, בסוכנות הקטנה היו בלי להגזים בסביבות 20 איש, ככה במבט חטוף.

בכל מקרה, הפיקנטו הייתה קטנה ממש ולא נוחה בעליל. ואז פזלתי לכיוון הריאו שמיובאת עם מנוע דיזל 1.5, אבל המחיר אותו נקב סוכן המכירות 127K לא השאיר מקום לשקול את האוטו ברצינות.

לאחר מכן אוטודיל, אממה, אין להם בהציע אף לא מכונית דיזל אחת. הסוכן רשם את הפרטים שלי ואמר שאם יהיה משהו מעניין הוא יתקשר. אני קצת סקפטי, אבל ניתתן לזה צ'אנס. לאוטודיל שמורה פינה חמה בלב מכיוון שאת האוטו הקודם רכשנו משם וכאמור הוא שירת את אמי במשך 9 שנים ללא בעיה.

וזה עוד לא נגמר, ביד 2 מפורסמת די הרבה זמן אוקטביה שנת 2011 יד ראשונה פרטית מנוע 2.0 דיזל, האוטו עומד באוטו קטורת בראשון.

מגיעים, רואה את האוטו, מכה בסף התחתון ליד הגלגל הקדמי, תיקון בדלת שמאל אחורית למרות שאת הדלתול לא החליפו, פלסטיק שבול ליד הרדיאטור, כנרה החליפו טמבון קדמי, דאנטים רבים בטמבון האחורי ובעוד מספר מקומות, שפשופי צבע בסף העליון של דלת הנוסעה הקדמית שלא הצלחתי להבין את פשרם. העובד אומר שיש מכות פח, אבל הוא מתחייב על מנוע גיר שילדה.

שואל את העובד איזה DSG זה, 6 או 7? לא היה לו מושג. ביקשתי נסיעת מבחן. התחושה הכללית שהמנוע והגיר תפקדו היטב. הגיר לא החליק או דפק, המנוע ממש פנינה לדעתי.

בכל מקרה, חזרנו למגרש ואני שואל האם אפשר לראות את הרשיון. לאחר שבעל המגרש אומר שהוא לא מוצא את הרישיונות, מתחיל להתעורר אצלי חשד קל, קרוב לשבועיים שאני רואה את האוטו מפורסם ביד2, ועד עכשיו אין רשיונות. בקיצור, בנתיים שמתי את הרכב הזה על HOLD. אין לי זמן להשקיע במשחקים.

עריכה אחרונה על ידי Murik

Geschmacksmusterschutz

פאפואס בלאט...

פורסם

1. בסוכנות קיה יש עומס עקב מבצע חבר שהחל ביום ששי.

2. לסקודה 2.0 דיזל גיר DSG6

3. בלי רישיון הוא לא יוכל למכור את הרכב לאף אחד - מכאן שהוא חייב למצוא אותו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הערה לגבי אמינות של 2.0TDI המוקדמים (ללא מסילה משותפת ): זה המנוע שהיה באלתיאה שלנו. 0 תקלות ב- 9 שנים. למרות שהנתונים שלו מעט נמוכים ממנועים מאוחרים יותר (הכל יחסי ), הוא מנוע מעולה לטעמי. זה לפחות הניסיון שלי.

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם

גם אצלי בייטי יש את אותו מנוע, עד כה 3.5 שנים וקרוב ל-130000 ק"מ - ללא תקלות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

עדיין מחפש רכב, במהלך החיפושים אחרי אוקטביה, ביררתי כמה יעלה לבטח אותה, שנת 2011. אחרי ששמעתי את מחיר הביטוח הייתי ככה :shock:. 11.000 ש''ח... פאק.

זה כאשר האוטו עצמו שווה סביב ה95.

אחר חיפושים רבים ובהייה יום יומית ביד 2 הבנתי שבתקציב אותו הגדרתי לא אוכל למצוא את מה שאני מחפש. לכן העלתי את תקציב החיפושים עד 115 אלף בתקווה למצוא מכונית לשביעות רצוני.

קוריוז, בסוויץ' פורסמה במשך שבועיים ג'טה שנת 2012 עם נתונים די טובים, יש ראשונה 90 אלף ק''מ, המוכר רצה 95. אחרי שכבר ירדתי מאוקטביה, רציתי לקבוע עם הנציגה להגיע לראות את האוטו. אבל עד שזזתי, האוטו ירד ממכירה אך מיד עלה באוטודיל במחיר 109 אלף. יפה להם..

נשאלת השאלה, ואם עדיין ארצה לקנות אותה, האם העובדה שידוע לי מחיר הקניה יכול להוות טיעון להורדת המחיר?

בכל מקרה, אני נוכח לדעת שהציע הדיזלים בארץ מאוד נמוך, במיוחד בגרמניות, אך יחד עם זאת גם אין הרבה קונים. רכבים במגרשי רכב עומדים מספר חודשים ללא קונה. יש ג'טה אחת בראשון, גם כן עם נתונים די טובים, שעומדת במגרש מאז דצמבר האחרון ללא קונה.

נ.ב

ZVIT, כמה סולר צורכת הייטי שלך?

תודה.

עריכה אחרונה על ידי Murik

Geschmacksmusterschutz

פאפואס בלאט...

• תוכן חדש...