Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

FIAT 500X מי נהג על הדגם הזה ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
תיזהר לכתוב משפטים כאלה פה, נקמיצ'י תכף יגיע וירד עליך שאתה עובד אלילים.

לגבי המחיר, למיטב ידיעתי, גרסה מאובזרת של הבראבו תומחרה ממש גבוה, באזור ה150K שקלים. אני לא סגור על הנתון הזה, אבל זכור לי משהו בסגנון.

מאזדה 3 ברמת גימור ספיריט עם המנוע 2 ליטר תומחרה כ10K מתחת (שוב, אני עובד מהזיכרון וזה לא נתון מבוסס) ולא היה לה סמל פיאט מקדימה. כמו כן המאזדה הייתה בעלת גיר פלנטרי בעוד שלפיאט רובוטי חד מצמד. לא בדיוק מתכון מנצח אצל מר ישראל ישראלי.

חוץ מזה אני די מסכים עם כל מה שכתבת.

אז מצד אחד יש יבואן שבעברו מדיניות תמחור נוראית, והיסטוריה בעייתית של המותג. מצד שני, המוצר הפעם אמור להיות בהחלט קולע לטעם של מר ישראל ישראלי.

ניתן רק לקוות שהיבואן יתמחר אותו בצורה ראויה למול המתחרים.

בוא נתעלם רגע מהתקיפה האישית והצביעות שבה, שכן זכור לי שאתה זה שהתלוננת שאני מחפש אותך משהו כזה...

ולעניין -

אני?! אני לא מבין כלום.

אני בשנת 2011 רכשתי רכב חדש. הייתי באולם של אלפא להתרשם מהמיטו, לא ממש התרשמתי, קפצתי גם לפיאט - אני חושב שהייתה שם גם הבראבו הנהדרת עליה השלום. אבל לא שקלתי אותה כאופציה, כמו שמרבית האנשים בעולם לא שקלו אותה.

לדוגמא מבחן - מירחון די נחשב שמדרג לך את 20 הרכבים המשפחתיים הטובים של 2011.

מי במקום האחרון?!

http://www.autoexpress.co.uk/car-reviews/40230/best-hatchbacks-20-4

הבראבו רכב נחות מהמשפחתיות המקבילות וכשהוא תומחר במחיר זהה - אף אחד לא הסתכל לכיוון שלו. וזאת עובדה שאף אחד לא יוכל לערער כי יש נתוני מכירות.

ואין לזה קשר למותג או שטויות אחרות, פיאט מכרו כאן כמו לחמניות חמות שהם רצו. גם פונטו גם 500 במחירים מופרזים.

עכשיו שהוא עולה כמו ארוחה משפחתית בבורגר ראנץ אז אולי יש הצדקה לרכישתו.

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
  • תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

אני חי בסרט? למה?

אני העלתי את שמי בשרשור הזה ?

אני העלתי את נושא הבראבו?

למה ששיבחו והיללו ישבת בשקט? ושיש ביקורת הכי קטנה על איזו פיאט או אלפא אתה ישר קופץ (ראה שרשור האלפות שמתנהל במקביל)

תעלה מבחנים אחרים - בבקשה

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם

בגלל שאתה אדם שלילי, אתה רואה את זה "המקום האחרון", לעומתי, שאני מסתכל על זה כ"הבראבו היא בין 20 הרכבים המשפחתיים הטובים בעולם". זו גם הכותרת של המבחן אותו העלית, להזכירך - Best Hatchbacks. אז היא לא במקום האחרון בתור הרכב הגרוע, אלא פשוט יש יותר טובות ממנה, 19 במספר. גם מעולם לא טענתי שהיא הרכב הטוב בעולם.

זנב לאריות ולא ראש לשועלים, מכיר?

אגב, מעולם לא נטען שהבראבו הייתה קנייה טובה בתור רכב חדש, הטענה היא שבתור משומשת הבראבו היא קנייה מעולה.

ברשותך, או שלא, נעזוב את הויכוח על הבראבו כדי לא לחרבן על השרשור הנוכחי שעד עכשיו הצליח להיות די ענייני.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

בהתחשב בזה שנבדקה שם כמעט כל האטצבק שהייתה קיימת למכירה בזמנו, לא יודע אם הראייה שלך של הנושא מדוייקת.

אבל בהחלט כל אחד יכול לבחור לראות את הנושא כרצונו

פורסם (נערך)
בוא נתעלם רגע מהתקיפה האישית והצביעות שבה, שכן זכור לי שאתה זה שהתלוננת שאני מחפש אותך משהו כזה...

ולעניין -

אני?! אני לא מבין כלום.

אני בשנת 2011 רכשתי רכב חדש. הייתי באולם של אלפא להתרשם מהמיטו, לא ממש התרשמתי, קפצתי גם לפיאט - אני חושב שהייתה שם גם הבראבו הנהדרת עליה השלום. אבל לא שקלתי אותה כאופציה, כמו שמרבית האנשים בעולם לא שקלו אותה.

לדוגמא מבחן - מירחון די נחשב שמדרג לך את 20 הרכבים המשפחתיים הטובים של 2011.

מי במקום האחרון?!

http://www.autoexpress.co.uk/car-reviews/40230/best-hatchbacks-20-4

הבראבו רכב נחות מהמשפחתיות המקבילות וכשהוא תומחר במחיר זהה - אף אחד לא הסתכל לכיוון שלו. וזאת עובדה שאף אחד לא יוכל לערער כי יש נתוני מכירות.

ואין לזה קשר למותג או שטויות אחרות, פיאט מכרו כאן כמו לחמניות חמות שהם רצו. גם פונטו גם 500 במחירים מופרזים.

עכשיו שהוא עולה כמו ארוחה משפחתית בבורגר ראנץ אז אולי יש הצדקה לרכישתו.

אתה לחלוטין צודק בשני דברים עיקריים, הבראבו היא כישלון מסחרי מהדהד, אחד, היא מדורגת בסולם הזה שהבאת שישה מקומות מתחת לשברולט קרוז ( ואחד מתחת לג'ולייטה אגב ), שניים. עם ממצאים כאלו באמת קשה להתווכח, אלא שגם קשה להתווכח עם נסיון ותחושה אישיים של בעלי נסיון. כאחד מהללו אני יכול להעיד על איכויותיו ויכולותיו של האוטו הזה, מי שיש לו ענין להעזר בנסיון הזה, מברוק, מי שחושב שהוא צריך להזהיר קונים תמימים מנפילה בפח, גם טוב.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם

מסכים איתך ב100%.

ואני גם בעד שנעזוב את עניין הבראבו.

אבל לא להתחסד ולתקוף אישית ואז להגיד לי ״שים לב מה כותרת השרשור״, כי זה כבר ממש נמוך

פורסם
כמה עובדות:

הבראבו כישלון מסחרי בכול העולם, לא קשור לסמל"ת.

ג'ולייטה כישלון מסחרי בכול העולם, לא קשור לסמל"ת.

לפני כמה שנים הם הביאו לארץ פיאט סדיצ'י - שזה סוזוקי sx4 עם סמל של פיאט.

התמחור שלו היה יותר גבוה מסוזוקי sx4 (למרות שמדובר באותו מכונית)!

לא מבין את ההגיון הזה.

פורסם (נערך)

אין פה הגיון. פיאט (כולל חטיבת הספורט שלה אבארט) הפכה למותג פרימיום. אם זה טוב או לא, זה כבר סיפור אחר.

המחירים בד"כ גבוהים מהמתחרות, ועניין ה- SX4 הצבק לעומת הסדיצי היא דוגמא קלאסית.

לפיאט בארץ יש שם רע, שם של מכונית לא אמינה, שמתחממת בעליות, מחלידה ושנתקעת בכל חור (מאנשים כולל מוסכניקים). אז אני לא בא לחנך את אותם אנשים שדיברתי איתם וללמד אותם, שיחשבו מה שבא להם, אבל המינימום בשיווק זה לתמחר את המכוניות עם השם הבעייתי מתחת למכוניות זהות של המתחרים, ואז לצבור ניסיון, להוכיח שהשם הרע הוא נחלת העבר ואז להעלות מחירים. אבל במקום זה, פיאט הפכה למותג פרימיום ובגלל זה הם מוכרים יחסית מעט ביוקר + בירות ושוקולדים שנשלחים ללקוחות או לחלקם בחגים, אלא אם יש מבצעים ואז מעיפים את ה- 500.

זו זכותם. זה עסק שפועל למטרות רווח, ואם המאזנים שלהם טובים שמאפשרים להם למכור מעט ביוקר ועדיין להרוויח, שיהיה להם לבריאות. מי שרוצה יקנה בכל מקרה.

עריכה: בעיניין ה- 500X, אני במקום פות"ש לא הייתי מצפה למחיר זול - אבל הלוואי שאני טועה, כי במחיר זול יעלו הרבה יחידות על הכביש, וכרגיל עם ירידת הערך המטורפת של פיאט יהיה ניתן למצוא אחת שמורה, לקנות אותה אחרי 3-4 שנים במחיר מציאה ולרדת איתה לשבילי קק"ל.

עריכה אחרונה על ידי stio
פורסם
אין פה הגיון. פיאט (כולל חטיבת הספורט שלה אבארט) הפכה למותג פרימיום. אם זה טוב או לא, זה כבר סיפור אחר.

המחירים בד"כ גבוהים מהמתחרות, ועניין ה- SX4 הצבק לעומת הסדיצי היא דוגמא קלאסית.

פיאט פונטו עם 77 כ''ס זה רכב פרמיום? אתה רציני?

פורסם

קריאה סלקטיבית מעולם לא היתה סלקטיבית יותר

כבר ציינו זאת לעיל, אבל שוב - אף אחד לא טוען שפיאט זה רכב פרימיום, חלק כן טוענים שהם ממתגים עצמם כמותג פרימיום (הייתי אומר 'סמי-פרימיום'). בצדק? לדעתי לא. פשוט צעד שיווקי שלהם בשביל להכנס לנישה מסוימת, כולה אסטרטגיה שיווקית.

לדעתי אגב, היה עדיף בהרבה אם הם היו מורידים קצת מחירים, ומנסים לפרוץ חזרה לשוק. בעיות האמינות שלהם כבר לא מה שהיו פעם, הרכבים שלהם כן מעוצבים 'שונה' ויש להם לא מעט ערך מוסף, במחיר אטקרטיבי הם היו עלולים לחזור להיות רלוונטיים (מבחינת קנית רכב חדש). בתמחור הנוכחי (יחד עם השם שלהם בארץ) שלהם הם לא, וחבל.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
פיאט (כולל חטיבת הספורט שלה אבארט) הפכה למותג פרימיום...

בא נגדע את השטות הזו פעם אחת ולתמיד, בהתעלם ממותג אבארט (שגם אתה וגם היצרן עצמו מחריגים אותו ממותג פיאט), איזה פיאט לעזאזל היא פרמיום ומה פרמיום בה?

ולאחר שתגיד מה פרמיום בה, נבדוק איזה רכב חוץ מזסטבה ויוגו הוא "לא פרמיום".

פרמיום אעלק.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כן, חברים. פיאט הפכה למותג פרימיום - במחיר. במחיר בלבד אם זה לא היה ברור.

כל המכוניות נחשבות (ככל הנראה) כפרימיום, אם לשפוט לפי המחיר. גם הפונטו הרכב האספנות המודרני שהושק לפני עשור עם 77 כ"ס ממנה נמכרו פה 3 יחידות בשלושת החודשים הראשונים של השנה.

למשל מה פרימיום בפיאט 500 עם 7 מקומות 85 כ"ס במחיר 'מציאה' של 160 אלף? המחיר.

פורסם

שמתי כבר מקדמה לאחת כזו.

לא מעניין אותי שהיא לא קיימת בשום מקום ואפילו לא מתוכננת עדיין. אני רוצה!!

לפני כמה שנים הם הביאו לארץ פיאט סדיצ'י - שזה סוזוקי sx4 עם סמל של פיאט.

התמחור שלו היה יותר גבוה מסוזוקי sx4 (למרות שמדובר באותו מכונית)!

לא מבין את ההגיון הזה.

דוגמא קלאסית לזוית ראיה.

סדיצ'י היא לא SX4 עם סמל, להיפך. הSX4 היא פיאט עם סמל של סוזוקי. היא יוצרה במפעלי פיאט בהונגריה.

גם ענין התמחור מקבל מהדוגמא שלך את הפרספקטיבה הנכונה.

סוזוקי (לא מכשירי תנועה) היא זו שקובעת את המחיר כמו שפיאט (לא סמל"ת) היא זו שקובעת את המחיר.

פיאט תמחרו את הסדיצ'י באופן לא תחרותי ולכן היא לא הגיעה לארץ, בניגוד לסוזוקי.

לגבי פיאט כמותג פרימיום, נו שויין. יקח הרבה זמן לשכנע אנשים שהמותג העממי הפך לפרימיום ולא רק בארץ.

• תוכן חדש...