Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מי יעזור לו להיפגש איתם עוד פעם אחת אחרונה?

מתוך הטור האחרון שלו שהתפרסם שבוע שעבר:

(קישור לטור : https://eteksty.wordpress.com/2015/04/01/%D7%A7%D7%A8%D7%9D-%D7%91%D7%95%D7%95%D7%90%D7%A8%D7%99%D7%94/

"רגע אחד של יעף

הקשיש המורשה מודה במבוכה שאמנם היו מסקרנות אותו העתיקות שטיילו על כבישי הארץ, אותן עתיקות שאת חלקן הצליח הזקן להכיר בצעירותו ואף זכה לנהוג בהן, כמו באסטון מרטין וביגואר E-Type ובב-מ-וו 507. אך הזקן, רומנטיקן כפייתי לצערו, מתנצל ומתוודה שהוא היה מעדיף לראות שוב מקרוב את העתיקות הפרטיות שלו, את המכוניות שהיו ברשותו לפני חצי מאה בדיוק, וקצת אחרי.כמו אמפיביה של פולקסוואגן, כמו P-70 זוויקאו שהזקן התהפך בה לראשונה בחייו, כמו סירנה FSO שבזכותה הוא למד מכונאות, כמו מיני קופר אמיתית, זכיינית ראלי מונטה-קארלו, כמו רנו R8 גורדיני, ובוודאי כמו ב-מ-וו 700 CS המשופרת לספורט. וכמובן, אלפא רומיאו ג'וליה GTA, שברחוב בן-סרוק 8 ברחביה הזקן קשר אותה בשרשראות לאחיותיה, לנצ'יה פולביה זאגאטו ואלפא ג'וניור, כדי למנוע את גנבתה.הזקן היה מעוניין לראות אותן שוב לא רק בגלל סקרנות כיצד מכוניות העבר שלו – מושאות אהבתו המטורפת – היו נראות היום על רקע נוף המזרח התיכון שהשתנה, באור האביב ועוד מול חידושים מוטוריים עכשוויים. הסיבה העיקרית להמיית-הכיסוף למפגש חוזר איתן היא האמונה שאולי, אולי, בזכות חסד שובן הפתאומי של מכוניות העבר שלו – הקשיש המורשה יזכה גם ברגע של פסיכודרמה וירטואלית, שבמהלכו הגיל הצעיר יחזור אליו ביעף לכמה רגעים, ואפילו לרגע אחד.

עריכה אחרונה על ידי צביקוש25

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

אני די בטוח שהרשימה כוללת גם מכוניות מפולין, לארץ רלוונטיות רק צמד האלפות והלנציה (למרות שלדעתי בבעלותו הייתה HF ראלי ולא זגאטו).

אלפא רומאו ג'וליה ספרינט GTA, לא בעיה למצוא אותה, כל חובב רכב אספנות או חובב איטלקיות יודע שהיא אצל חיים כהן.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

הדף קצר מלהכיל את הזעם והתסכול שאטלר עורר אצלי -

כל הגידופים ותאוריית הקונספירציה שהוא כתב(?) בנוגע לראלי ההולילנד הינם תוצאה של מוחו הקודח.

לא צריך לשבח, אף אחד לא מחפש תודות ותישבוחות ובוודאי לא מאטלר (שלא פגשתי מעודי וסביר להניח שלא נכיר אי פעם), אבל מאיפה הכעס והערס אטלר?

לגדף את במוו, להשמיץ את המשתתפים, ולקנותם ״גויים עשירים״ ?! מיהו אותו אטלר שעטו מרשה לו להשתלח באנשים פרטיים, שבאו מכל קצוות עולם (וגם מישראל כ - 50 אחוז!!) ושילמו ממיטב כספם על הזכות להשתתף במסע חוצה ארץ ישראל, ללמוד ולאהוב את ארצנו, להשיט את רכבם עשרות אלפי קילומטרים בכדי להשתתף ולתרום (כן מאות אלפי שקלים נתרמו למטרות צדקה במהלך הראלי), ובסוף המסע לחלוק ולהשתתף בהפנינג ציבעוני וציבורי (שקרוב לאלף איש לקחו בו חלק - כולל חברי מועדון החמש חבריהם ומשפחתיהם) שמומן כולו ע״י הגוף המארגן, שהינו מלכ״ר רשום ומוכר.

מיהו אותו אטלר שמגדף את במוו והיבואן (היחיד, צריך לומר) שנתרתם לתמוך ולעזור בהרמת המסע המורכב הזה...

אדוארד מציעה שתגנוז את הרשימה הזאת, כל כך הרבה אי דיוקים וקונספירציות, יש חשש שאולי מישהו יתבלבל ויחשוב שהוא קורא עובדות מבוססות שנכתבו ע״י מישהו שדעתו צלולה עליו.

תתבייש לך

אלעד שרגא

עריכה אחרונה על ידי elads
פורסם

זו לא הפעם הראשונה שאטלר מעלה קונספירציות שונות ומשונות.

המוכרת ביותר היתה בשנת 88', אז פרסם אטלר טור בו הוא החליט שגורמים רבים קמו על מנת לחסל את סיכויי הצלחתה של הדלתא הרומנית בארץ, וכל זה ממניעים אינטרסנטיים.

ראינו בדיוק מה היתה שווה הדלתא, סליחה, דאצ'יה שכמה אלפי פרייארים קנו בהמלצתו.

וצריך תמיד לזכור שהוא עיתונאי הרכב היחידי, אם אפשר לקרוא לו עיתונאי, שהורשע בפלילים בגין הוצאת לשון הרע, ונגזרו עליו עונש מאסר על תנאי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)

לפני 30 שנה לערך, כשהקשיש היה צעיר יותר וסיפר על חויותיו המוטוריות, הסירנה וה-P70(לימים טראבאנט) תוארו כגרוטאות אמיתיות.

המיני קופר תמיד נתקעה ולא הביאה לו אף זכייה.

את האלפא אולי קשר בשרשרת בירושלים, אך פולביות היו לו כשגר בתל-אביב, מול כיכר אתרים(ואני עוד זוכר את הסיפור על הפולביה שהיתה שייכת לפקיד קבלה איטלקי בבית מלון סמוך לביתו)...

בקיצור, הקשיש תמיד הצטיין בסיפור סיפורים, הן כבמאי והן ככותב על מכוניות. על איכותו כעורך, להבדיל, אפשר להתווכח.

ואני, מה לעשות, זוכר, כי נהניתי לקרוא את המעשיות שלו בצעירותי, עם או בלי קורטוב של מלח...

יש לי פינה חמה בלב לקשישים. אבל לקשיש הזה דווקא לא צריך לדאוג.

סירנות וטראבאנטים יש לו עדיין מלוא החופן בפולין ארץ מגוריו, איטליה מלאה בפולביות אספנות בפחות מ-10,000 יורו - וכשגרים שם, mobile.de ודומיו אינם רק משחק בשעות מתות במשרד הישראלי, אלא המציאות עצמה.

יסלחו לי הקשיש וקוראיו הנאמנים, אבל חבורת ה-356, הבימרים והאיטלקיות הותיקות עשו לי את זה הרבה יותר מהגרוטאות המזרח אירופאיות שלו.

With all due respect.

נ.ב - הגיע הזמן שבגילו המופלג ילמד הקשיש לפרגן למשהו - או למישהו - אבל הקשיש הזה, רומנטיקן כפייתי כהגדרתו, כבר לא ישתנה.

עריכה אחרונה על ידי 504L

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

ההודעה הראשונה שלי פה היא נוסח מתוקן.

ההודעה המקורית הייתה "צריך הרבה אומץ להשתלח בכל דבר קיים ואח"כ לבוא לבקש עזרה".

ערכתי למשהוא יותר מתון וענייני, אני רואה שאני יוצא הדופן! :lol:

ואכן, הפולביות שהיו לו ברחוב ארנון היו לא פחות מהזנחה פושעת, הייתי פותח עיתון טורבו (ככה קראו לו?) וקורא "הפולביה שלי...הפולביה שלי..." בעוד שאני יודע שבמהלך 2 דקות הליכה אני מגיע לגרוטאה המבישה שעונה לשם "פולביה".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אלפא רומאו ג'וליה ספרינט GTA, לא בעיה למצוא אותה, כל חובב רכב אספנות או חובב איטלקיות יודע שהיא אצל חיים כהן.

לחיים כהן יש גם ג'וליה ספרינט GTA מלבד הג'וליה ספרינט GTC שלו? או שנפלה כאן טעות?

פורסם
הדף קצר מלהכיל את הזעם והתסכול שאטלר עורר אצלי -

כל הגידופים ותאוריית הקונספירציה שהוא כתב(?) בנוגע לראלי ההולילנד הינם תוצאה של מוחו הקודח.

לא צריך לשבח, אף אחד לא מחפש תודות ותישבוחות ובוודאי לא מאטלר (שלא פגשתי מעודי וסביר להניח שלא נכיר אי פעם), אבל מאיפה הכעס והערס אטלר?

לגדף את במוו, להשמיץ את המשתתפים, ולקנותם ״גויים עשירים״ ?! מיהו אותו אטלר שעטו מרשה לו להשתלח באנשים פרטיים, שבאו מכל קצוות עולם (וגם מישראל כ - 50 אחוז!!) ושילמו ממיטב כספם על הזכות להשתתף במסע חוצה ארץ ישראל, ללמוד ולאהוב את ארצנו, להשיט את רכבם עשרות אלפי קילומטרים בכדי להשתתף ולתרום (כן מאות אלפי שקלים נתרמו למטרות צדקה במהלך הראלי), ובסוף המסע לחלוק ולהשתתף בהפנינג ציבעוני וציבורי (שקרוב לאלף איש לקחו בו חלק - כולל חברי מועדון החמש חבריהם ומשפחתיהם) שמומן כולו ע״י הגוף המארגן, שהינו מלכ״ר רשום ומוכר.

מיהו אותו אטלר שמגדף את במוו והיבואן (היחיד, צריך לומר) שנתרתם לתמוך ולעזור בהרמת המסע המורכב הזה...

אדוארד מציעה שתגנוז את הרשימה הזאת, כל כך הרבה אי דיוקים וקונספירציות, יש חשש שאולי מישהו יתבלבל ויחשוב שהוא קורא עובדות מבוססות שנכתבו ע״י מישהו שדעתו צלולה עליו.

תתבייש לך

אלעד שרגא

images?q=tbn:ANd9GcT-Mj1_xFho2q61JfI9HOnt2nG2Uhe4D5JxBwlvxCmHeDDyheaIzdqcbw

פורסם

זוכר את אדוארד אטלר מגיע עם אחת המהמכוניות שלו למוסך בו אני מטפל בלארק,היה בחור נחמד אז,ראיתיו לאחרונה בשנת 1988 עם גולייטה שהיתה לו.

עופר בן צבי

פורסם

אני בעלים גאה של אחת מהמכוניות שהיו לו,

הכרתי את הבן אדם לאחר שכולם אמרו לי שהרכב שקניתי היה של הכתב רכב אדוארד אטלר.

אז חקרתי והגעתי לבלוג שלו והאמת שנהנתי לקרוא.

אפשר להבין את התסכול שלו לגבי מירוץ האלף מייל שהיה פה בארץ גם אני חשתי מקופח

לאור העובדה שזה היה אירוע סגור.

אבל בסופו של יום הבנתי שזכותו של מועדון כזה או אחר לעשות זאת לאור העובדה שהם ארגנו ויזמו את המאורע.

אבל אל תגידו שכולם היו מוזמנים והיה מספיק פרסום ויש מי שאומר זאת.

71.jpg

1983 & Opel Astra DTI 2003 , Citroen Visa Club 1982

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אז בהמשך לטור של אדוארד אטלר.

בטור האחרון שלו שהתפרסם ב 9.4.2015 הגיב לו חברינו צביקה רכניץ , ולאחר מכן זכה לתגובה של אדוארד אטלר.

לטובת מי שלא עוקב הנה התגובה של צביקה רכניץ, ותגובתו של אדוארד אטלר לצביקה רכניץ:

"צביקה רכניץ, בתגובה ל"קרם בוואריה" ("המפתחות בפנים" 921):

לגבי "ראלי ארץ הקודש": אירוע הראלי לא היה סודי, כטענתך. חובבי רכבי האספנות ידעו היטב על האירוע, שפורסם בכל הפורומים של מועדון החמש. עובדה שמאות מהם (ואולי אלפים) הגיעו לאירוע הסיום בראש-העין. העולם שבו העיתונאים מצפים להזמנות רשמיות עבר כנראה מן העולם, וטוב היה לוּ היו מתעדכנים באתרי רכב האספנות בישראל.הראלי נוהל בשיתוף פעולה עם מועדון החמש. כל מי שהיה מעיין בפורום המועדון, היה יכול לדעת על אירוע הסיום, שאליו הגיעו כאמור מאות חובבי רכב קלאסי אמיתיים.

תגובת אדוארד אטלר: צביקה היקר. מעציב לשמוע שמועדון החמש היה שותף במשימה לשמור בסוד את ביקור המכוניות העתיקות מחו"ל. כנראה, לא לקחתם בחשבון שהאנשים שהביאו ארצה את הצעצועים היפים שלהם היו שמחים, לוּ לאורך מסלול נסיעתם בארצנו היה עומד קהל רב, ומעודד את האורחים בהתעניינות ובמחיאות כפיים.טעות הייתה לחשוב שהציבור הרחב, אשר אינו עסוק ברובו באספנות כלי רכב קלאסיים, יעקוב אחר הפרסומים של מועדון החמש. אני, למשל, עוקב אחר פורומים לועזיים של הונדה (בגלל CRX), של אלפא (בגלל GTV) ושל ב-מ-וו (מה שדורשת ממני Z3M) – וזה נראה לי די והותר עד כאב שיניים.אגב, מהיכן לקחת את הקביעה שלפיה מידע לעיתונות בדמותן של "הזמנות רשמיות" עבר מהעולם? מדור זה, והבלוג המלווה אותו, "מכונית הנפש", מקבלים דווקא מיחצ"נים עשרות פניות והזמנות מדי שבוע, ובוודאי גם מידע על אירועים."

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

טוב מה אפשר לצפות כבר ממי שמדבר על עצמו בגוף שלישי.

מי שנהג בין היתר באסטון מרטין (הלא מדובר כמובן בדגם DB3S שלדה מספר 007 בעלת הרישוי 63EMU ואת הסיבוב הוא עשה מיד כאשר קרול שלבי סיים את המרוץ בסברינג, אחרי שהודה לו על דבר או שניים שלימד אותו הקשיש לגבי הקו הנכון בהקפה. או אולי DB4GT בעלת רישוי 18TVX שבה נהג בין היתר ג'קי איקס אבל לא IN PERIOD? הייתכן וממנו לקח הקשיש את האוטו לסיבוב במסלול ההיסטורי בגודווד?

הרי הקשיש התחרה במירוצים חשובים מאלו בעזרת ה700 המשופרת. והוא מכונאי כי פרק והרכיב מנוע או שניים או עשרה.

אני נושם ונושף אוויר כבר 40 שנה.

זה לא הופך אותי למומחה ריאה.

מי שמכיר את כולם עוד כשהיו ילדים, שהבלוג שלו זוכה להזמנות החל מה-BBC שיחליף את קלארקסון בטופ-גיר ועד למארגני הקונקורס ב-VILLA DESTE בתחינות שיבוא לשפוט את התחרות הקרובה.

בסדר.

מר אטלר היקר, לא חסרים אנשים שחושבים שהם טובים יותר מאחרים.כמוך.

האנשים שארגנו את הארוע הזה עשו משהו בישביל התרבות המוטורית בישראל, שאיש לא עשה עדיין. ועל כך מגיעה להם מלוא ההערכה.

אבל יותר מכך - הם גם גייסו כספים רבים עבור מטלות נעלות, ובהיקף כספי שאף ארוע מוטורי בישראל לא עשה.

ואם אתה מבכה את מצב התרבות המוטורית בישראל, עדיף כבר שתזיל דמעה כלפיי מצב גיוס הכספים למטרות ראויות שבו ישראל נמצאת בימי פרה היסטוריה תרבותית לעומת חברותיה במערב.

היו חסרים לך ילדים וקהל מנופפים ומעודדים בצידי הכביש? זה מראה מקובל מאוד בחלק גדול מהארצות שעובר בהם הפקינג- פאריס. ואני כלל לא בטוח שהייתה רוצה להיות חלק ממדינות אלו.

חסר לך נוער מתעניין בDB5? נוער מתעניין בבלו טות' קומפאטיבל. על הסיבות לכך מתדיינים דוקטורנטים לחינוך בכל העולם. כשיגיעו לסיבה מדוע אני בטוח שייצא פרסום מתאים.

אתה מוזמן להגיב באנמצעות עטך המושחז. אשמח אם תעשה זאת מעל דפי פורום זה.

גדי מלץ

פורסם (נערך)

"צביקה רכניץ, בתגובה ל"קרם בוואריה" ("המפתחות בפנים" 921):

לגבי "ראלי ארץ הקודש": אירוע הראלי לא היה סודי, כטענתך. חובבי רכבי האספנות ידעו היטב על האירוע, שפורסם בכל הפורומים של מועדון החמש. עובדה שמאות מהם (ואולי אלפים) הגיעו לאירוע הסיום בראש-העין. העולם שבו העיתונאים מצפים להזמנות רשמיות עבר כנראה מן העולם, וטוב היה לוּ היו מתעדכנים באתרי רכב האספנות בישראל.הראלי נוהל בשיתוף פעולה עם מועדון החמש. כל מי שהיה מעיין בפורום המועדון, היה יכול לדעת על אירוע הסיום, שאליו הגיעו כאמור מאות חובבי רכב קלאסי אמיתיים.

שלום,

אני מתעניין ברכבים בכלל ורכבי אספנות בפרט.

אני אומנם לא מרבה לכתוב או להגיב כאן, אך "מתעדכן" באופן עקבי בפורום זה ונהנה מכך.

הפרסום היחיד שראיתי (אולי פיספסתי פרסומים נוספים?) כאן בפורום היה על אירוע סגור לחברי מועדון החמש.

"ביום שישי, 27 למרץ 2015, בשעה 13:00 יתקיים אירוע סגור

בו יארחו משתתפי הראלי-

אשר חלקם יגיעו עם מכוניותיהם מאירופה,

אנגליה, ארצות הברית ודרום אמריקה

- את חברי מועדון החמש, לתצוגת רכבים משותפת."

"

האירוע יהיה פתוח אך ורק

לחברי מועדון החמש ומכוניותיהם בלבד ומותנה ברישום מוקדם של המשתתפים

לא יאוחר מיום 15 במרץ 2015."

איני חבר מועדון החמש, וזכותם של המארגנים אשר פעלו והשקיעו ממרצם וזמנם לקבוע מי מוזמן ומי נשאר בחוץ.

אני לא פעלתי ועמלתי ולכן איני יכול להלין על כך.

האם היו פרסומים נוספים על האירוע בפורום המזמינים את הקהל הרחב ואני פיספסתי אותם?

אם אכן כך היה אנא תקנו אותי.

אז

עריכה אחרונה על ידי AZtaZiv
פורסם

אני חבר ותיק במועדון החמש, ואסביר באופן מדוייק את מה שציטטת:

כשכותבים ש"האירוע סגור לחברי מועדון החמש ומכוניותהם בלבד" הכוונה היא שרק חברי מועדון החמש שירשמו מראש יוכלו להציג את מכוניותיהם בתצוגה המשותפת.

לבוא לצפות ולהתבשם מהאווירה יכל כל מי שחפץ בכך בין אם הוא חבר מועדון ובין אם לא.

מי שאינו חבר המועדון לא יכל להציג את רכב האספנות שלו בתצוגה המשותפת (אבל אם הוא היה נרשם אני מעריך שהזכות להציג היתה ניתנת לו מיד ללא תקופת המתנה)

ובאשר לפרסום ארוע הסיום עצמו - לדעתי היה מקום לפרסם יותר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...