Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי נייד של לנובו, כיום עם 4GB, ואני רוצה לשדרג ל 16 ג'יגה (2X8 ).

כשהתחלתי לקרוא קצת בנושא ראיתי שיש אינסוף מותגים ותהיתי אם יש באמת הבדל בין הזכרונות. ראיתי זכרונות של סמסונג, קינגסטון Corsair, Crucial, G.skill, ועוד, כשלמעט סמסונג שפשוט מוכרים זיכרונות ליתר יש אפילו "מותגים" של זיכרון (לדוגמה Corsair Vengence). ואז, כדי להוסיף בלבול, יש מתח רגיל (להבנתי 1.5V) ו Low voltage (להבנתי 1.35V).

הזיכרון שקיים במחשב ושכנראה המחשב צריך הוא DDR3 1600, אז מי עושה לי סדר בבלגאן המותגים והמפרטים?

פורסם

את האמת שכל מותג גדול יעשה את העבודה, יש לי בשולחני G.SKILL והם עובדים אחלה, בלפטופ היה לי TRANSCEND והם גם עובדים טובים.

לגביי השדרוג - תבדוק האם הלוח תומך בכמות כזאת של זכרון, תוודא שיש לך מערכת הפעלה של 64 ביט (אחרת תצטרך לפרמט או שסתם תזרוק כסף לפח, כי מערכת 32 ביט לא יודעת להתמודד עם יותר מ3.25GB RAM) ותבדוק איזה זכרון כרגע יש לך. הזכרון עם מתח נמוך נקרא גם DDR3L.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

8GB בThinkpad T420 מרגיש טיפה דחוס כשאני מריץ 3 VMים ביחד, לצד סביבות פיתוח. אני בספק אם יש מישהו שצריך יותר..

פורסם

אני לא משתמש בדברים מיוחדים מאוד, אבל לשדרג ל 8 ג'יגה רציתי בכל מקרה, וכשבדקתי גיליתי שההבדל במחיר בין 8 ל 16 הוא לא ענק (8 ג'יגה באזור ה 400-500, 16 באזור ה 600), אז... למה לא בעצם?

פורסם
אני לא משתמש בדברים מיוחדים מאוד, אבל לשדרג ל 8 ג'יגה רציתי בכל מקרה, וכשבדקתי גיליתי שההבדל במחיר בין 8 ל 16 הוא לא ענק (8 ג'יגה באזור ה 400-500, 16 באזור ה 600), אז... למה לא בעצם?

ברמת העיקרון אתה צודק. זה לא מזיק זה רק יכול להועיל, ובמיוחד במחשב נייד זה יכול להקטין את הגישות לדיסק הקשיח, להגדיל את המהירות ולהקטין את צריכת האנרגיה מהסוללה.

אבל אם אין לך עדיין SSD תשקול אולי להשקיע את הכסף באחד שיחליף את הדיסק הקשיח שלך. נראה לי שזה יהיה שידרוג מוצלח יותר.

פורסם (נערך)

לא מדוייק - בשדרוג ל-8 ג"ב אצה צריך סטיק אחד של 4 ג"ב ולהשאיר את הקיים - מנבכי זכרוני עניין של 300 ש"ח. השאלה היא האם לצרכיך מוצדק להוסיף את ההפרש בשביל 2 סטיקים בני 8 ג"ב כ"א.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם אני מצטרף ל SPERIAL, אם יש לך 4GB כבר למה לזרוק אותם ולקנות 16 חדשים. הייתי מנסה למצוא אותו דגם של ה 4GB ומוסיף את הסטיק החסר. כך תקבל 8GB משמעותיים בהכי פחות הוצאה.

מצד שני משדרג ל SSD!

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם
מצד שני משדרג ל SSD!

שדרוג ל SSD זה גם משהו שחשבתי עליו כבר זמן מה, אבל אז בא השרשור הזה שבו איזה ברל'ה אחד טוען שיש בעיות אמינות קשות עם כונני SSD, ומהירות או לא, למרות שאני משתדל לדאוג לגיבויים ממש לא בא לי לקום יום אחד בבוקר ולגלות שהלך המידע (נכון, יכול לקרות גם בדיסק רגיל, אבל לא בתדירות שהוא מדבר עליה).

פורסם

אני לא יודע מי מברבר לך את המוח עם האמינות של כונני SSD אבל זה טימטום יש לי חמישה מחשבים שעובדים 24/7 כולם עובדים עם SSD בשביל המערכת הפעלה ואף אחד מהם לא מראה כשל כלשהו. הסוד הוא פשוט לא לקנות חברות מעפנות ולנסות לחסוך חמישים שקל בעלות. הבדל המהירות בין כונן SSD לבין כונן דיסק הוא עצום.

לגבי זכרונות RAM ההמלצה היחידה שאני יכול להוסיף זה לא לקנות זיכרון שעובד על מתח 1.65V או 1.6V. רק 1.5V או 1.35V.

8)
פורסם

יש לבדוק אך ורק במפרט של המחשב מה מתח הזכרון הנתמך.

אמינות SSD תהיה בעייתית כאשר קונים מותגים זולים, וגם שם, דרוש אופי עבודה אינטנסיבי כדי לגרום לכך.

מי שדובק במותגי SSD של אינטל, סמסונג וכו', יכול להיות בראש שקט.

אזהרה, גם כונני אינטל וסמסונג מתפגרים ומן הסתם שיש יחידות דפוקות, בלאי או פשוט באטצ' של כוננים שיוצרו עם שבבים דפקטיים, קורה לכל מותג ויצרן. זאת אומרת עברו בקרת איכות אבל כשלו לאחר תקופה מסויימת.

לכן, תמיד לגבות.

פורסם
אני לא יודע מי מברבר לך את המוח עם האמינות של כונני SSD אבל זה טימטום יש לי חמישה מחשבים שעובדים 24/7 כולם עובדים עם SSD בשביל המערכת הפעלה ואף אחד מהם לא מראה כשל כלשהו. הסוד הוא פשוט לא לקנות חברות מעפנות ולנסות לחסוך חמישים שקל בעלות. הבדל המהירות בין כונן SSD לבין כונן דיסק הוא עצום.

לגבי זכרונות RAM ההמלצה היחידה שאני יכול להוסיף זה לא לקנות זיכרון שעובד על מתח 1.65V או 1.6V. רק 1.5V או 1.35V.

איך המהירות באה לידי ביטוי?

לי יש את הלפטופ הזה

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=884635

יועיל לי להחליף לSSD? הכל טס, הוא אפילו נדלק תוך 7 שניות בערך שזה היתרון הכי מדובר של SSD. אם אשדרג, איזה שיפור אראה?

פורסם

במידה ויש לך את הגרסא עם הכונן של ה 500/1000 גי'גה, שזה דיסק קשיח פשוט, איטי... אז שדרוג לכל SSD יעשה הבדל של שמיים וארץ.

מומלץ לרכוש SSD ממותגים כגון אינטל או סמסונג מהסדרות האחרונות מן הסתם. תלוי בתקציב.

7 או 10 שניות זה לא בדיוק מדד מדוייק, לכל מחשב ומחשב יש שוני מסויים כך שאל תצפה פתאום לעלייה מטורפת של 5 שניות, אבל עדיין, לא 1-2-3 דקות עד שאתה מסוגל בכלל להפעיל משהו או עד שזה מגיע למסך הוינדואוס.

מומלץ לרכוש 250/256 ומעלה בהתאם לתקציב.

מי שצריך SSD אלו אנשים אשר רוצה להעלות את מסך הוינדואוס בתוך 10-15 שניות ולהתחיל להפעיל 2-3-4 תוכנות במקביל בו זמנית בתוך מספר שניות ולהתחיל לעבוד. כיבוי של שניות בודדות אם בכלל וטעינת תוכנות אולטרה זריזה.

מן הסתם קצב כתיבת קבצים ועבודה על תוכנות מסויימות מקבלים מימד חדש לחלוטין.

• תוכן חדש...