Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4117 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

כרגע ברכב (פונטו ELX 2001) יש לי את הרמקולים המקוריים - 2 מקדימה ו2 מאחורה, כמובן שמרגישים שהם ישנים.

כל מה שקשור לבאסים על הפנים וגם האיכות הכללית לא משהו.

אני לא מחפש משהו מטורף רק שיהיה כיף לשמוע גם בווליום גבוה כי כרגע אפילו הרמקולים הישנים והיחסית פשוטים שיש לי בבית למחשב נותנים סאונד טוב יותר.

יש לי רדיודיסק של pioneer DEH-X2750UI.

לפי מה שהבנתי מקדימה יש לי זוג רמקולים 6.5" ומאחורה זוג רמקולים 5". (לא סגור על זה)

אני מעדיף לא לעשות חורים וכאלה ואם אפשר להתאים למה שיש במקור.

מה כדאי לעשות לדעתכם? ובאמת יהיה שיפור משמעותי בסכום כזה לעומת הרמקולים המקוריים?

לגבי התקנה - לא מבין בזה אז אם אפשר יחד עם ההמלצה גם עלות התקנה משוערת.

תודה.

עריכה אחרונה על ידי non22

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם

תשמע הייתה בבעלותי פונטו 2001 כשנה , הייתה מורכבת מערכת עם 2 מגברים והכל אבל לעניין .. מאחורה יש לך רמקולים 4" אין לך יותר מידיי מה לעשות איתם חוץ מלקנות סט חדש איכותי יחסית ולהגביר , כנ"ל לגבי הקדימה אתה יכול להביא סט קומפוננט נחמד שיתן לה צליל יפה ואיכותי אבל שוב , זה דורש הרכבת מגבר שלא הייתי מוותר על הסאב לשיפור הבאס והצליל.

פורסם

אני לא רוצה להגזים ולהתפרע, לא צריך להעיר שכונות פשוט שבתוך האוטו בווליום טיפה גבוה יהיה כיף יותר לשמוע.

אפשר לחרוג מהתקציב אבל לא מוכן להשקיע יותר מ800 בערך.

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם

אין שום חובה בהגדרה למגבר.

חפש המלצות של AUDIO KING לגבי קומפוננט קדמי בתקציב בין 400-700 ש"ח.

עבור תוספת באס, שקול חיתוך של המגש האחורי לטובת רמקולים 6X9.

בדוק מה יש לספונסרים בדביק להציע בענין זה.

פורסם

טום הבחור אומר שהוא לא מעונין לחתוך ומעדיף להשאר עם המקור ... אין לו הרבה אופציות חוץ מלהחליף את הרמקולים 4" האחוריים ואת ה 6.5 הקדמיים כמובן עם מגבר הוא יגבר את השיפור המשמעותי ביותר גם בלי סאב.

פורסם

ראיתי מה שהוא רשם, ולכן אמרתי שישקול בכל זאת לחתוך את המגש האחורי.

רמקולים "4 מאחור לא יתנו שיפור ששווה השקעה בו, לדעתי.

יש מספיק סטים שיעבדו יפה גם ללא מגבר. אם כבר מדברים על דברים שמנותקים מבקשתו של פותה"ש (ורחוקים מהתקציב שברשותו).

פורסם

תודה, אני חייב לבדוק מה יש לי כרגע לפני שאני מחליף כדי שלא יהיו פדיחות, כי אני כבר לא בטוח שהרמקולים הם המקוריים.

היום נתתי לחברים (שלא מבינים בזה, כמוני) לשמוע כמה שירי אלקטרוני בווליום די גבוה ולא שומעים ממש יפה ואיכותי ובמיוחד לא בקטע של הבאסים (כל עוד הם לא מוגברים מהרדיו דיסק לפחות הם לא כל כך צורמים ומוגזמים), אבל נשמע די סבבה וגם לא כמו רמקולים בני 14 שנה.

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם

יש לך בר"ד אפשרות לחתוך את הרמקולים באמצעות קרוס HPF (איני יודע אם משפיע גם על אחוריים, אבל וודאי על קדמיים).

אם הוא לא בשימוש כרגע, נסה לעבוד איתו כדי להקל על הרמקולים במצבם הנוכחי.

זה אומנם לא ישפר את הבאס, אבל לפחות אולי ימנע מהרמקולים לנגן תדרים שהם לא מסוגלים וינקה קצת את הסאונד.

פורסם

איך מגיעים לאופציה הזאת?

הייתי היום אצל מישהו, הוא שמע את מה שיש כרגע ואמר שעם האחוריים הקטנים אין מה לעשות אין משהו שיתן שיפור ששווה בכלל החלפה.

הוא הציע לי לשים זוג שיתאים למגבר במקרה ואני ארצה לשדרג מתישהו של polkaudio component system 6.5", עולה 700 ש"ח כולל התקנה.

עליהם הוא הבטיח לי שיפור באיכות ואמר שמתחת לזה ברמקולים של 350 400 שקל יהיה הבדל ממש קטן שלא שווה את זה.

מה אתם אומרים?

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם

מה עושים? קוראים את חוברת ההפעלה.

לגבי האחוריים - הוא שכבר אמרתי.

אני אומר שהוא מנסה למכור לך את מה שמתאים לו.

זה לא אומר שמדובר בהכרח בבחירה גרועה, אבל מומלץ לשמוע מספר אפשרויות ולהחליט מה מתאים לך.

אפשרויות טובות, נמצאות כמו שציינתי קודם - בהודעות עבר של AUDIO KING.

פורסם

בנתיים התעסקתי קצת בהגדרות hpf והכל ויש שיפור די מורגש . אני חושב שבנתיים אבדוק איך להגדיר הכי נכון את הרדיודיסק ואשאר ככה לבנתיים.

תודה.

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

• תוכן חדש...