Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4129 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אקדים ואומר שאני יודע שיש שרשור ארוך בנושא, אך אני חושב שהבעיה שלי היא מורכבת ולכן פתחתי שרשור חדש.

ברשותי פולו יאנג מודל 2012, מנוע 1.4, ידנית 85 כ"ס.

כרגע יש לי על הרכב את הג'אנטים המקוריים במידה 195/55/15 ואני בהתלבטות האם לעבור למידה 215/45/16 או מאידך למידה 215/40/17

מבחינת עלויות אני יודע שככל שאני עולה בקוטר של הצמיג זה יקר יותר, הן מבחינת הג'אנט והן מבחינת הצמיג.

הבעיה העיקרית שלי שאני לא יודע עד כמה המעבר לאחד מהמידות ישפיע לי על הרכב, הן מבחינת נוחות הנסיעה, צריכת הדלק, יציאה מהמקום וכדומה.

מישהו יכול בבקשה לשפוך אור קצת בנושא כדי שאוכל להבין טוב יותר לקראת מה אני הולך?

האם 16" יהיה יותר נוח עם צריכת דלק נמוכה יותר משל ה-17"?

עוד שאלה,

חיפשתי היום צמיגים בקוטר 17", ידוע לי שהצמיגים של Toyo T1R הם החביבים כאן בפורום ושמם הולך לפניהם, מצאתי אותם בסביבות 2300 שקל ולעומת זאת מצאתי גם FALKEN ב-1700 שקל.

אני לא חובב נהיגה ספורטיבית כל כך ולא מצפה מהרכב להתנהגות כזו, האם ה-FALKEN מספיקים וטובים?

אשמח להמלצות לצמיגים במידה 215/40/17 במחירים בינוניים שלא קורעים את הכיס, הרבה אומרים שזאת מידה שאין אותה הרבה.

והאם מישהו מכיר מקום שמוכר את ה-Toyo במחיר יותר זול?

תודה לעוזרים!

**מנהלים, אם זה לא הפורום המתאים נא להעביר בבקשה.

Polo 2012

פורסם

מתאים יותר לטכני,

בכל אופן - 17 יהיה טעות, הרכב ירגיש לך כבד ואיטי (וגם יהיה כזה בפועל), והנוחות תפגע אנושות.

המעבר ל16 יותר הגיוני, השאלה היא למה אתה עושה את זה?

אם זה בשביל הלוק, זה דבר אחד - אך אם מה שאתה מנסה להשיג זה אחיזה טובה יותר, יש פתרונות זולים ופשוטים יותר.

בדוק באתרי הצמיגים השונים מה זמין במידות החדשות ומה המחירים.

לגבי T1R, ממש לא 'חביב הפורום' - הצמיג בעל אורך חיים קצר, דפנות קורסות תחת עומס ורגישות לחום.

אם קיים במידה שלך - goodyear eagle f1 assymetric2 הוא צמיג מצויין, גם הT1S של טויו, בטוח שגם ליוקוהאמה המצויינים יש משהו במידה וגם לקונטיננטל ומישלן, הכל תלוי בתקציב.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

תוכל לפרט בבקשה למה הוא ירגיש לי כבד ואיטי?

אני מניח שזה נובע מהחתך, פשוט ההבדל בחתך הוא מזערי.

ומה לגבי צריכת הדלק?

קודם כל אני רוצה לעלות מידה כי זה באמת ייתן לרכב מראה אחר, חוצמזה שאני פשוט רוצה לשים את הג'אנט של ה-GTI (עם החמש עיגולים - מצורפת תמונה)

הקטע שיש לי כבר סט צמיגים של מישלין פיילוט ספורט 3 במידה 16", הבעיה שקשה למצוא את הג'אנט הזה שאני רוצה, בגלל זה כבר פזלתי לכיוון ה-17".

אם יש אולי העדפות אחרות לחיוב בהקשר של ה-17" אשמח לשמוע.

image_2_zpsb544b528.jpeg

Polo 2012

פורסם

המעבר מ16 ל17,הוא פחות דרמטי מהמעבר מ15 ל16.

העניין הוא שעם העלייה ל16 אתה גם עולה ברוחב הצמיג, שיגרור עליה בצריכת דלק, בסחיבה וכו'.

ג'אנט 16 או 17 גם שוקל יותר מג'אנט 15 מה שגם משפיע על הסחיבה.

אם אתה רוצה לאזן יחסית בין העליה במידה ולבין העליה בצריכת הדלק וירידה בסחיבה, חפש לך ג'אנטים קלים של חברה מוכרת, ולא זבל סיני שמוצף בשוק, המחיר לא זול, לעומת ג'אנט רגיל, התוספת במחיר יכולה להיות גם 50% לג'אנטים איכותיים.

חפש מותגים כגון borbet, momo eneki oz lenso

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
מתאים יותר לטכני,

בכל אופן - 17 יהיה טעות, הרכב ירגיש לך כבד ואיטי (וגם יהיה כזה בפועל), והנוחות תפגע אנושות.

המעבר ל16 יותר הגיוני, השאלה היא למה אתה עושה את זה?

אם זה בשביל הלוק, זה דבר אחד - אך אם מה שאתה מנסה להשיג זה אחיזה טובה יותר, יש פתרונות זולים ופשוטים יותר.

בדוק באתרי הצמיגים השונים מה זמין במידות החדשות ומה המחירים.

לגבי T1R, ממש לא 'חביב הפורום' - הצמיג בעל אורך חיים קצר, דפנות קורסות תחת עומס ורגישות לחום.

אם קיים במידה שלך - goodyear eagle f1 assymetric2 הוא צמיג מצויין, גם הT1S של טויו, בטוח שגם ליוקוהאמה המצויינים יש משהו במידה וגם לקונטיננטל ומישלן, הכל תלוי בתקציב.

אני גם חושב שה 16" יהיה עדיף לרכב

פורסם

באחד הקורסים הראשונים בפיסיקה מלמדים על משהו שנקרא מומנט, לא מומנט פיתול שמייצר גל ההינע של המנוע אלא מומנט סיבובי, המומנט הוא בעצם מכפלה של כח(שנובע גם ממשקל) כפול זרוע - זו הסיבה שקל יותר לפתוח בורג עם ראצ'ט מאשר עם מברג למשל. כאשר אתה מגדיל את קוטר הגלגל ואת משקלו, אתה מגדיל את המומנט הנגדי הפועל על המנוע, וברכב שהמנוע שלו גם ככה לא חזק מאד בהחלט יהיה שינוי מורגש לרעה, בנוסף - ג'אנטים של GTI נראים מדהים על... GTI, על הפולו הקטנה יתכן ויהיו אובר-קיל, חפש לך ג'אנט 16 יפה, ותחסוך את הכסף של הצמיגים שכבר יש לך, רבעיית צמיגי 17 טובים עולה 2500 ש"ח לפחות, וזה לפני ששילמת על ג'אנט מקורי של GTI שיהיה לא זול כלל וכלל, במחיר הזה כבר אפשר לשדרג את הרכב לאחד שבא מראש עם גלגלים גדולים יותר.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

יש עוד עצות בנוגע לנושא המידה?

עוד שאלה,

איפה יש חנות נורמלית שניתן לקנות ג'אנטים כמו

momo eneki oz lenso ?

Polo 2012

פורסם

Oz נראה לי בגמ פורטל