Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Polo GTI 1.8 מתי צפויה לנחות בארץ הקודש ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4136 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ה-GTI העדכנית מקבלת ביקורות מאוד טובות (במפתיע) בגרמניה. השינויים שנעשו הפכו אותה לחבילה טובה מבעבר, יחד עם מנוע שמשבחים ללא סוף (ואחרי הניסיון עם ה-2.0TSI החדש, אני בהחלט נוטה להבין על מה העניין).

ה-FR היא אך ורק רמת גימור, משמע אין שום שינוי במתלים / כיול בכללי - רק חישוקי ענק ותגי FR סביב סביב. פיקציה בדיוק כמו כל איביזה 1.2TSI FR. ניחא הייתה גרסת FR "אמיתית", אבל אין. יש קופרה וגם היא עוד לא פה, וגם לא ממש קשורה כאן להשוואה.

לא מדוייק , הFR בגרסאת 1.8 להבדיל מגרסאת ה1.4 קיבלה מתלה אחורי שונה. וגרסאות הFR מגיעות עם מתלים מונמכים ביחס לגרסאות הרגילות. מעבר לזה בגרסאת ה1.8FR ניתן לכייל משקל הגה , דוושה וכו'.

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חוץ מזה, שכתבות בארץ אני כבר ממזמן לא ממש מתייחס. איך קורה שכל מגזין מכובד בYOUTUBE נותן ביקורות מצויינות ללאון FR ורק בארץ הוא מקבל ביקורות פושרות ?

פורסם (נערך)
לאון נחשבת לרכב ספורט? יש מקום להשוואה מול הפולו GTI ?

תמיר, נאלץ לחזק את שי. אין קשר בין השתיים למעט המנוע, וגם אז לפולו יש וורסיה חזקה יותר שלו (192 כ"ס).

אוראל, אם כבר הגבת, השלדה בלאון לא עדיפה? והמנוע זהה פרט לתוכנה כנראה, 180 כ"ס מול 192 כ"ס זה לא קריטי.

לאון מגיעה עם שלדה עדיפה משמעותית. וכן הלאון FR בגרסאת 1.8 נחשבת ספורטיבית.

דווקא פה אני עם תמיר, אם הייתה לי התלבטות בין הפולו ללאון, הייתי הולך על הלאון בלי ספק.

ה-GTI העדכנית מקבלת ביקורות מאוד טובות (במפתיע) בגרמניה. השינויים שנעשו הפכו אותה לחבילה טובה מבעבר, יחד עם מנוע שמשבחים ללא סוף (ואחרי הניסיון עם ה-2.0TSI החדש, אני בהחלט נוטה להבין על מה העניין).

ה-FR היא אך ורק רמת גימור, משמע אין שום שינוי במתלים / כיול בכללי - רק חישוקי ענק ותגי FR סביב סביב. פיקציה בדיוק כמו כל איביזה 1.2TSI FR. ניחא הייתה גרסת FR "אמיתית", אבל אין. יש קופרה וגם היא עוד לא פה, וגם לא ממש קשורה כאן להשוואה.

עם חלק מכם אני מסכים ועם חלק לא . פשוט רציתי לרכז יותר ציתותים בתגובה שלי אבל משום המערכת נותנת רק 6 ציתותים ולא יותר , טוב , לא משנה , אתם תבינו את המחשבה שלי גם ככה :roll: .

בפולו GTI החדשה ובלאון 1.8 זה אותו המנוע בגדול , פשוט בפולו שיחקו עם התוכנה וראו לנכון להוסיף קצת סוסים , כאשר אם רוצים בשני הרכבים האלו ניתן להגיע בקלות למספרים יותר גבוהים תוכנתית וחומרתית פלוס-מינוס באותם אחוזים , העיקר שיהיה מספיק כסף בכיס בשביל זה .

מבחינת ה-FR של הלאון , מסכים , זה לא כמו פעם , ש-FR היה מסמל רכב בעל עוצמה וביצועים יותר גבוהים מהסטנדרט , היום זה פשוט חבילת איבזור , מה שיותר קובע זה איזה מנוע תבחר שיהיה לך ברכב , ובמקרה הזה (ובמקרה העתידי שלי) אנו כמובן מדברים על ה-1.8 , ולדעתי אכן רלוונטי להשוות את ה-GTI (פולו) החדשה עם הלאון החדשה עם המנוע הזה , ויותר רלוונטי כמובן יהיה לעשות זאת כאשר הפולו תנחת בארצינו וינתן לה מחיר .

מבחינת ניהוג , אני בהחלט גם חושב (כמו חלק מכם) , שהלאון עדיפה , או לפחות זהה לפולו , ללאון גם לדעתי שלדה עדיפה מפולו , אבל בפולו יש טכנולוגיות מחודשות כנראה מבחינת מיתלים , בלמים וכו' , אבל גם בלאון 1.8 (אני לא יודע אם בכל המנועים האחרים זה קיים , בדקתי רק את ה-1.8 ) יש אופצייה מובנית להתאים את הרכב לאופי הנהיגה שלך , אם אני לא טועה זה תגובת ההגה , הגז , תיבת ההילוכים ולדעתי גם המיתלים .

אז בעיקרון אני חושב , שמבחינת טכנולוגיות ניהוג שתיהן שוות , אך שוב , שלדת הלאון בכל מקרה עדיפה , לדעתי .

מבחינת פרקטיות , פה אני חד וחלק חושב שהלאון יותר טובה עקב היותה יותר גדולה ומרווחת מאשר הפולו , ולדעתי הרבה יסכימו איתי , כי זה ברור , אלא אם כן יש כאלו אשר פרקטיות בשבילם בכלל לא פרמטר ואפילו לא במקום האחרון אז זה סיפור אחר , בשבילי זה כן פרמטר שאני מסתכל עליו , לא מהראשונים אבל בכל זאת .

מבחינת איכות חומרים והרכבה , פה לדעתי פולו GTI מנצחת , כי זה הרי פולקסווגן , הם חייבים להיות יותר טובים בזה מאשר סיאט , למרות שזה אותו קונצרן , אבל לדעתי לא בהרבה , וגם זה בשבילי פחות מטריד אותי .

מבחינת עיצוב חיצוני , לדעתי פה הלאון דווקה לוקחת את המקום הראשון לפולו , הלאון יותר יפה חיצונית , יותר חדה , תאורת פול לד מקדימה ומאחורה .

מה שבפולו אני גם בכלל לא אוהב איך שהיא ניראת מאחורה , יותר מדי פשוט וסטנדרטי , לאומת הלאון שניראת מושכת מכל הזוויות , אבל זה כבר טעם אישי של כל אחד :-) .

אלו הדעות שלי , אל תזרקו אבנים עלי :lol: , ואני עדיין בדילמה האם לחכות לפולו GTI או לעזוב את זה ולקנות עכשיו רכב אחר שניראה לי מתאים בשבילי (כנראה הלאון , אם לא יסתובב לי איזה פיוז :-D) .

ובעצם בדעה אחרת , אם באמת בערך ביוני הפולו תגיעה ארצה , זה הרי לא הרבה זמן , סה''כ איזה 4 חודשים , מקסימום אני אחכה , לא יקרה כלום אם אני אמתין עוד 4 חודשים , זה לא כזה הרבה , ואז כבר על בטוח אחליט מה לקנות :-D .

עריכה אחרונה על ידי JentuS12
עריכה

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

פורסם

מבחינת ניהוג , אני בהחלט גם חושב (כמו חלק מכם) , שהלאון עדיפה...

אז בעיקרון אני חושב , שמבחינת טכנולוגיות ניהוג שתיהן שוות , אך שוב , שלדת הלאון בכל מקרה עדיפה , לדעתי...

מבחינת איכות חומרים והרכבה , פה לדעתי פולו GTI מנצחת...

מבחינת עיצוב חיצוני...

אני קצת מבולבל, אתה נהגת ברכב? ישבת ברכב? ראית את הרכב במו עיניך?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לפחות בדבר אחד אתה טועה: הלאון איכותית סה"כ מהפולו. אמנם נכון שיש הבדל מסוים בין VW לסיאט, אבל הוא בטל בשישים לעומת תוספת האיכות שהעלייה בסגמנט מביאה איתה.

:idea:
פורסם

גם אתה היית בתוך האוטו? רק אותי ממדרים! :?

פורסם
אני קצת מבולבל, אתה נהגת ברכב? ישבת ברכב? ראית את הרכב במו עיניך?

הנה , אבן ראשונה לכיוון שלי :lol: , לא , סתם .

אני הרי הדגשתי כמה פעמים שאלו הדעות שלי לגבי שני הרכבים האלו , וכמובן יכול להיות שאיפשהו אני טועה , אני פשוט רשמתי מה אני חושב מבחינת הידע שלי , זה הכל .

מבחינתך , לא הבנתי ממה התבלבלת באגירה ? :-) , מכל התגובה שלי בכללי , או מסעיף מסויים מהתגובה , תדייק , אני אנסה לענות .

פורסם

מזה שאתה חווה דעה (ועוד מתפלפל על הבדלי ניהוג) על רכב שחוץ מתמונות בגוגל, לא ראית מעולם.

פורסם

לשבת זה מספיק טוב למי שאיכות זה מבחינתו ליטופים וכד'

לסוע מוסיף עוד משהו להבנה על איכות ההרכבה, הבידוד ועוד.

לנהוג זה הדבר המעניין...והרציני באמת.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
מזה שאתה חווה דעה (ועוד מתפלפל על הבדלי ניהוג) על רכב שחוץ מתמונות בגוגל, לא ראית מעולם.

אהה , אז אתה מדבר ספציפית על הפולו החדשה , הבנתי אותך :-) . מבחינת תמונות מגוגל אתה צודק , לא אני , לא אף אחד , וגם לא אתה , לא ראו אותה עדיין חוץ מתמונות , זה ברור . אבל מה , על דגמים קודמים בסדרה אי אפשר לשער ? מישהו ביטל אפשרות זו , לא ידעתי .

חוץ מזה , הרי מדברים על הרכב מתוך נתונים שכבר פורסמו , וגם מה , כמו שציינתי זה לא הרכב הראשון כזה , יש כבר כמה דורות , אז פחות או יותר על נתונים אלו ואחרים אנו (כמובן גם אני) בונים השערות .

כמובן שאף אחד לא יכול להגיד בדיוק איך הרכב הזה על הכביש עד שהוא לא יגיעה לארץ ואז לנסות אותו , זה שקוף .

בכל מקרה , אני עדיין דבק בדעה שלי שהלאון לא נופלת בהרבה , אם לא נופלת בכלל , מבחינת ניהוג , מהפולו שעתידה לבוא .

כך גם מבחינת שאר הפרמטרים שציינתי בתגובה הקודמת .

פורסם

אתה מבין באיזה אור מציגה אותך חוות דעתך על משהוא שמעולם לא ראית ומעולם לא נסעת בו?

פורסם

בכל אופן , בתור מי שישב גם בפולו GTI ובגם בלאון FR , הלאון FR החדשה איכותית יותר מבפנים בכל ס"מ רבוע.

ולמען האמת גם איכותית יותר מהAUDI A3 2010 שהייתה לי.

• תוכן חדש...