Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4162 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• ספונסר פורום
פורסם

שלום לכל החברים .

אני מתעניין לרכוש רכב דיפלומטי שמטופל אצלי מנספח צבאי של שגרירות אירופית שבקורוב עוזב את הארץ .

הרכב משנת ייצור 2005 והוא נמצא בארץ כ 3 שנים .

האם מישהו התנסה בתהליך כזה ,או שקיים מדריך בפרום (לא מצאתי) בסגנון הבחור שהסב

מונית לפרטי ?

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• ספונסר פורום
פורסם

אני מתכוון יותר לעיניין התהליך במכס והאם מישהו יודע להעריך כיצד סכום המכס מחושב .

מדובר במרצדס קופה שנת 2005

פורסם

למיטב ידיעתי, מדובר בסך הכל בשחרור הרכב ממכס, שלדעתי כבר לא נשאר מכס לשלם אחרי כל כך הרבה שנים מאז יצור הרכב, תשלום הפרש אגרת רישוי וביצוע העברת בעלות.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• ספונסר פורום
פורסם

נראה לך באמת שהמדינה תפספס הזדמנות לגלח לאזרח כמה שקלים ?

פורסם (נערך)

יש אשכול דומה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?320223-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%A8%D7%97-%D7%96%D7%A8

לדעתי תצטרך "לאזרח" את הרכב ורק לשלם עליו את המס כדי לקבל לוחית צהובה..

עריכה אחרונה על ידי Mr.Hybrid

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

רון, המדינה לא מפספסת אף פעם, אבל עברו הרבה שנים, ולאט לאט מרכיב המס פוחת.

דוגמה קטנה. אבא של חברה שלי קנה רכב עם הנחת עולה, משהו באזור ה30%. ההנחה כמובן היא במיסים. רכב שנקנה בהנחת עולה לא יכול להימכר ליד השנייה אלא אחרי 5 שנים ושחרור מהמכס.

אבא שלה שחרר את הרכב רק אחרי 10 שנים. בגלל שעבר כל כך הרבה זמן, הוא לא שילם כלום.

אני לא יודע מה הנוסחה לחישוב, אבל יש שלב מסוים בו המיסים כבר לא רלוונטיים ואין צורך להשלים כלום.

Always go sideways

פורסם
רון, המדינה לא מפספסת אף פעם, אבל עברו הרבה שנים, ולאט לאט מרכיב המס פוחת.

דוגמה קטנה. אבא של חברה שלי קנה רכב עם הנחת עולה, משהו באזור ה30%. ההנחה כמובן היא במיסים. רכב שנקנה בהנחת עולה לא יכול להימכר ליד השנייה אלא אחרי 5 שנים ושחרור מהמכס.

אבא שלה שחרר את הרכב רק אחרי 10 שנים. בגלל שעבר כל כך הרבה זמן, הוא לא שילם כלום.

אני לא יודע מה הנוסחה לחישוב, אבל יש שלב מסוים בו המיסים כבר לא רלוונטיים ואין צורך להשלים כלום.

אני חושב שאתה טועה פה.

אתה תמיד יכול למכור את הרכב, פשוט ב5 שנים הראשונות אתה צריך לשלם את המכס במידה ואתה מוכר(כדי שלא תרוויח על המדינה) אחרי 5 שנים אתה פשוט ניגש למכס ומורידים לך את הסעיף ברשיון רכב(אני יודע כי עברתי את זה, מסתבר שאפילו אחרי 19 שנה הם רצו שחרור מהמכס).

פורסם

אתה צודק, אכן אפשר למכור לפני תום ה5 שנים אבל אז צריך לשלם את המכס, או לפחות את חלקו.

התכוונתי שבמשך 5 שנים מיום הרכישה של הרכב כחדש לא ניתן למכור את הרכב מבלי לשאת בעלויות.

תודה על ההבהרה.

Always go sideways

פורסם

תיקון קל:

רכב שנקנה עם זכויות עולה בשנה הראשונה אי אפשר למכור בכלל.

החל משנה שניה ועד 4 שנים אפשר למכור לאזרח רגיל ולהחזיר למדינה את החלק היחסי של המסים שלא שולמו במעוד הקניה.

או למכור לעולה אחר שבכך יממש את הזכות שלו וגם הוא יקבל הגבלת ל 4 שנים.

לאחר 4 שנים אפשר להוריד הגבלת מכס ברישיון ולמכור רגיל.

• ספונסר פורום
פורסם

אני חשבתי שהתהליך הזה הוא נפוץ כמו הסבה של מונית אבל לפי התגובות כאן אני רואה שלא .

הרכבים הזרים שמגיעים עם עובדי שגרירויות הם תמיד מיוחדים ונראים מעולה כי לא נהג בהם אנדיאני

מהלבנט והם כמעט לא ראו שמש ולכן אתה רואה רכב בן עשר ומעלה שנראה כמו חדש ,מבחינת הצבע

הפנסים והפנים ,וכן גם אחזקה נורמלית וכבישים טובים בטח גם עוזרים קצת.

ובכל זאת האם יש כאן מישהו עבר תהליך כזה ?

• תוכן חדש...