Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7848 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז לפי מה שאתה אומר כדאי לכוון את הפורט לגבול התחתון של הבאס...זה אומר לאיזור ה25 הרץ....?

משהו פה לא הגיוני אחי, כל היצרנים כמעט מפרסים פורטים שתוחמים לאיזור ה45 הרץ, אז מה עשית בזה שמת באס אבל הוא מושבת גבוה....

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אז לפי מה שאתה אומר כדאי לכוון את הפורט לגבול התחתון של הבאס...זה אומר לאיזור ה25 הרץ....?

משהו פה לא הגיוני אחי, כל היצרנים כמעט מפרסים פורטים שתוחמים לאיזור ה45 הרץ, אז מה עשית בזה שמת באס אבל הוא מושבת גבוה....

לא - אל תתבלבל...

סבסוניק פילטר בעצם "חוסם" לך את התדרים מבערך (זה משתנה בין פילטר לפילטר) 45HZ ומטה.

קרוס אובר "חוסם" לך את התדרים הגבוהים.

עד לפני כמה שנים לא היתה המצאה כזו sub sonic filter ועד היום טוענים כי ניתן להסתדר בלעדיו

ואכן זה כך - כך שאל תתחיל לרוץ לחפש כזה אם אין לך על המגבר.

גל

פורסם

אתה נראה לי מבין אתה :wink:

אולי תעזור לי לי להבין לכל הרוחות מה עושה התדר בפורט ?

אגב, יש לי את זה אבל הוא לא ניתן לשינוי הוא מונע נראה לי 15 הרץ ומטה למניעת נזק לסאב...

פורסם
אתה נראה לי מבין אתה :wink:

אולי תעזור לי לי להבין לכל הרוחות מה עושה התדר בפורט ?

אגב, יש לי את זה אבל הוא לא ניתן לשינוי הוא מונע נראה לי 15 הרץ ומטה למניעת נזק לסאב...

זה לא מה עושה התדר בפורט - כמו שהפורט עושה לתדר...

פורט בעצם לפי הגודל שלו "מכתיב" לסאב להתנהג ולהדגיש תדר מסויים.

ככל שהפורט משתנה - כך גם אותו התדר.

סתם לדוגמא (אך לא להשוואה) :

אם יש לי תיבה בגודל 40 ליטר ופורט באורך 20 ס"מ וקוטר 5 ס"מ - התיבה (תיאורטית) תהיה מכוונת

לתדר מסויים (ז"א באותו תדר, נניח 40HZ תהיה הדגשה מירבית)

אם אני אשנה את אורך הפורט או את הקוטר - אני אשנה גם את טווח ההיענות...מבין?

ובגלל זה עוד בהתחלה שאלתי אותך מי נתן לך את הנתון לפורט (כי מדובר בחישובים מדוייקים)

גל

פורסם

המלצת יצרן...

קודם כל תודה

אז אני מבין שאם הגרף אצלי הוא סתם נגיד שטוח יחסית, אז עם פורט תהיה עליה בתדר הספציפי...השאלה מה יקרה לשאר הם ישאררו רגיל או שתהיה להם ירידה ואז יצא שב40 הרץ אני שומע טוב מאוד אבל 30\50 נשמע גרוע יותר ממקודם

פורסם

לא, 30 או 50 לא יישמעו גרוע יותר.

הערה:

אמנם רשמתי את זה במעין החלטיות שכזו, אולם אני יוצא מנקודת הנחה כי התיבה בנויה לפי

המלצת היצרן ללא דופי, כולל פורט מכוון היטב.

גל

פורסם

התיבה בנויה לפי המלצות יצרן על כל המשתמע מזה כלל נפחים וחומרים ולפי מיטב המסורת של ריבוי ברגים דבק נגרים ואטימה איכותית עם סיליקון....

הפורט אף הוא לפי המלצות יצרן שתואמות לנפח הספציפי !

...

פורסם
השוני הוא:

נמוך = באס נמוווווווווווך, עמום מאוד ואפשר לומר אפילו מציק באוזן...

גבוה = יותר גבוהההההה, "פאנצ'י" יותר, נשמע מדוייק יותר עקב כך.

מכוון = מדגיש את אותו התדר, אבל עדיין לא מבטל תדרים אחרים (זה כבר התפקיד של הקרוס)

גל

או שלא הבנתי נכון או שאתה טוען שתיבה שמכוונת גבוה נשמעת טוב יותר?

פורסם

לא יודע על איזה סאבים אתה מדבר שהומלץ להם על ידי היצרן תדר 45, אני יכול לנחש שהם מכוונים יותר לכיוון ה"רעש" ..

קח בחשבון שכל התדרים שמתחת ל45, "כימעט יעלמו".. (ללא התיחסות להשלכות הקבין גיין)

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

בגלל ש"רכב" זאת לא סביבה קבועה , אז מן הסתם אני לא אתן לו אינפורמציה עם הקאבין גין .. רק אציין שיש לו השלכות ..

קשה להגיד לאיזה תדר לכוון, כפי שהסברתי .. זה דיי אינדוודואלי ..

פשוט 45, לי זה נשמע גבוה מידי.

אצלי ספציפית בתוך משפחתית הסאבים מכוונים לתדר 32, לאחר מספר אפליקציות לפי טעמי זה התדר שיותר קולע ..

"קצת מרוח" אבל לא "חד" מידי .. (כשאתה אוהב ראפ, זה מה אתה מקבל)

:)

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

• תוכן חדש...