Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4175 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, ב2 למאי אני ועוד חבר מתכננים לטוס לגרמניה, רציתי לדעת איך כדאי לתכנן את הטיול ומהי הדרך הטובה ביותר לשלב בו את נורבורגרינג.

בתכנון :

7 עד 10 ימים בגרמניה ,משחק כדורגל במינכן, לראות נופים, לצאת לברים ומקומות בילוי בערבים, להשכיר רכב כמו M3/M4 ולהרביץ סשן בנורבורגרינג:lol:.

השאלה מכוונת לזה שאיפה מומלץ לנחות? מה להשאיר לתחילת הטיול ומה לסוף? האם להשכיר רכב מראש כבר בארץ(כנ"ל לגבי מלונות)? יש לי עוד מיליון שאלות שלא עולות לי עכשיו, אז בבקשה בעלי נסיון שכמותכם...:wink:

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

א. אני ממליץ לשכור מראש את הרכב מהארץ, מהניסיון שלי לגרמניה המחירים בSIXT היו הכי טובים, ואם יש לך נוסע מתמיד של אלעל יש גם 17% הנחה.

ב. מלונות אפשר לישון במלונות דרכים או לישון במלונות שתזמין מראש מהארץ.

ג. נורבוגרינג יותר קרוב לפרנקפורט, נופים יש בכל מקום. לא רחוק ממינכן תוכל לעבור את הגבול לאוסטריה לחבל טירול ויש שם נופים מדהימים ומטריפים.

ד. אני לא בטוח שאפשר להכנס עם רכב שכור לנורבוגרינג, לדעתי תצטרך לשכור רכב במקום.

אתה יכול לקרוא את סיכום הטיול שלי ולנסות להעזר בו ולשאול שאלות:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?556552-%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C-%D7%91%D7%92%D7%A8%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%94-%D7%97%D7%95%D7%95%D7%99%D7%94-%D7%90%D7%99%D7%A9%D7%99%D7%AA-%D7%95%D7%A9%D7%99%D7%AA%D7%95%D7%A3

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

קודם כל - הרץ חיפוש בפורום. בשנים האחרונות התנהלו כאן עשרות שרשורים בנושא.

אישית אני אוהב לתכנן את הטיול מראש כולל שכירת הרכב והזמנת מלונות עם קריאת ביקורות בטריפאדוויזור, לא אוהב לחפש מלון בשעה 6 בערב ולהתקל בהפתעות

.

לגבי שכירת רכב - בדוק שני דברים: האחד הוא שהרכב שבו אתה מעוניין מתאים לגילך - יש לא מעט דגמים המושכרים רק מעל גיל 21 או 25 ואף יותר. השני - בדוק שהרכב שאתה מתכוון לשכור מתאים לצרכים. זה אומר גם מספיק מקומות ישיבה ברווחה וגם מספיק מקום למזוודות. במרחקים שתסע (שיכולים להגיע גם ל-500 ק"מ ביום) נוחות הישיבה של כל הנוסעים חשובה מאד. באתרי חברות ההשכרה יש נטיה לאופטימיות יתר באשר למספר המזוודות שניתן להכניס לכל רכב. למשל - בבלגיה ניסו לדחוף לי אופל מוקה, לא היה בה מספיק מקום ל-3 מזוודות.

מבחינת נהיגה מהירה - בניגוד לרושם שיש לרבים בישראל (ולא רק בישראל), כבישי גרמניה אינם הפקר. נכון שיש קטעים בהם המהירות אינה מוגבלת, אבל מעבר לכך צפה לאכיפה נוקשה, וכל עבירה עשויה להסתיים בדו"ח ביד או בדואר, אפילו חריגה בקמ"ש בודדים מהמהירות המותרת בכבישים המהירים שלא לדבר על עירוניים, ובודאי עבירות חמורות כגון אי שמירת מרחק, עקיפה מימין, נסיעה שלא בנתיב הימני ביותר וכו'.

לגבי הטיסות - כיון שגם אלעל וגם לופטהנזה טסות הן למינכן והן לפרנקפורט לא צריך להיות לך קושי לטוס לאחת מהן ולחזור מהאחרת, בהתאם לתוכנית הטיול. יש עוד מספר חברות שטסות בין ישראל לגרמניה אבל צריך לבדוק היטב את היעדים. תביא בחשבון שעלולה להיות עמלה של החזרת רכב במקום שונה ממקום השכירות, אם כי נסיעה של כמה מאות ק"מ כדי להחזיר בתחנת המקור כנראה תעלה הרבה יותר (כסף, ובמיוחד זמן).

לגבי הרינג - לא עניין אותי מעולם ,אבל תביא בחשבון שלא תוכל להשתמש ברכב המושכר לצורך זה, יהיה עליך לשכור רכב ייעודי במקום. בדוק היטב את העלויות, כיון שהן לא נמוכות.

ועוד הערה לגבי הפוסט הפותח: צריך להתחיל מבניית מתוה טיול. אמנם דור ניהל טיול שהחל במינכן והסתיים בפרנקפורט, אבל הוא מטייל מנוסה ומכיר את המטריה. אתה, כמתחיל, צריך להביא בחשבון שזמן הנסיעה יהיה פי 1.5-2 מהזמן במפות Google, שיהיו התברברויות, שהביקור באתרים יקח יותר זמן מכפי שמצויין במדריכים. לפיכך אני ממליץ לך להתרכז בתא שטח יותר קטן (נניח - בואריה+היער השחור, או בואריה+מערב אוסטריה, או מרחקים דומים סביב פרנקפורט) כדי לנצל יותר זמן בטיול ופחות זמן במעברים. כמוכן - בימים שבהם אתה שוהה בעיר גדולה, כגון מינכן, ותר על הרכב השכור והתנייד בתח"צ המשובח. גם זו חוויה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שני סיבובים ברינג יעלו לכל הפחות 200-250 יורו על רכבים פשוטים יחסית כמו הסוויפט 1.6.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אני לא מכיר בעיה לעלות למסלול עם רכב שכור. אבל: האם עברת הדרכה ייעודית לנהיגה על הנרבורגרינג? האם זה יהיה הביקור הראשון שלך במסלול מירוצים?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן - ביטוח רכב שכור לא מכסה מירוצים. רוצה לסכן אי אילו עשרות אלפי אירו?

גם ביטוח הנסיעות לא מכסה נהיגה ספורטיבית - צריך לרכוש ביטוח מיוחד.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

1. למיטב זכרוני רכב שכור אינו מבוטח בנסיעה על הרינג. שווה לבדוק.

2. מציע לך לעשות הדרכה בארץ לפני שאתה עולה על המסלול שם. אני נסעתי לשם ללא רקע וללא שום ניסיון וזה די פגם בהנאה, למרות שלקחתי הדרכה של כמה מסלולים במקום.

פורסם (נערך)

אנסח זאת אחרת: בכניסה למסלול אין מי שיימנע ממך לעלות עליו ואם לא תנהג הרבה מאוד, תנהג נכון ולא תדחוק ברכב יותר מדי - השחיקה לא תהיה כזו שמישהו ייתן עליה את הדעת במעמד ההחזרה לסוכנות.

אם תרסק את הרכב זה דבר שונה ובנרבורגרינג זה בכלל יהיה יקר כי אין מרווחי בטחון גדולים ואם תתן לגדר הבטיחות לטעום מנחת זרועך - עוד תצטרך לשלם להנהלה על הנזק לגדר!

זו אחת הסיבות ששאלתי האם פותח השרשור עבר הדרכה על מסלול זה או שהינו לפחות בעל נסיון קודם על מסלול מירוצים כלשהו.

אגב, אין "רינג" כמו שאין נורבורגרינג. "רינג" הוא פשוט מסלול (Circuit) וה-ü בשם העיירה נרבורג היא אומלאוט.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

הקיצור מקובל בפורום. אין לי מושג מה קורה מחוצה לו. והתעתיק של האומלאוט לעברית בעייתי, כין שאן לנו תנועה מקבילה.

פורסם

פותח השרשור, מבירורים והתייעצות עם אנשים בעלי ניסיון, פעם ראשונה ברינג כדאי שתיהיה ברכב ספורטיבי כמה שיותר פשוט, לדוגמא קליאו ספורט/RS סוויפט ספורט וכדומה, ברכב כמו M3, אתה תבזבז יותר זמן בלהשתלט על הרכב מאשר בלהנות איתו.

פורסם

הכלל הזה תמיד נכון לנהיגה מהירה.

דעתי היא שללא הכשרה קודמת על מסלול זה, עדיף לחפש מסלול אחר - יש בגרמניה לא מעט כאלו.

פורסם
וה-ü בשם העיירה נרבורג היא אומלאוט.

מכמה ביצים?

פות"ש,

אני ממליץ לך לא לעלות עם רכב שכור לרינג. במקרה של נזק כספי הביטוח יתנער, ומדובר בנזק גבוה - במיוחד בסוג הרכב שאתה שואף לשכור.

תהנה בטיול.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מצטרף לאלה שלא ממליצים לעלות על נירברגרינג עם רכב שכור ללא מדריך. זה מקום מסוכן ובעתי לנהיגה מהירה מכוון שאתה לא יכול להכיר אותו מכמה הקפות ואפילו אם תיסע זהיר ולא מהר הפרשי מהירות בינך לבין הרכבים המהירים מגיעים ל 100 קמ"ש, במצב כזה כל תנועה לא זהירה יכולה להסתיים באסון. לבוא לרינג, להתרשם מאווירה של הפנינג מוטורי, אולי לקחת ring taxi או איזו קליו קאפ עם מדריך מאחד החברות שפועלות שם - זה נחמד. מעבר לזה היתי ממליץ לבוא במיוחד לרינג לכמה ימים עם מדריך ישראלי (ויש טובים מאוד) ולהתמקד בלימודים וצבירת הבנה.

בגרמניה יש המון דברים לראות ולבלות.

פורסם
א. אני ממליץ לשכור מראש את הרכב מהארץ, מהניסיון שלי לגרמניה המחירים בSIXT היו הכי טובים, ואם יש לך נוסע מתמיד של אלעל יש גם 17% הנחה.

ב. מלונות אפשר לישון במלונות דרכים או לישון במלונות שתזמין מראש מהארץ.

ג. נורבוגרינג יותר קרוב לפרנקפורט, נופים יש בכל מקום. לא רחוק ממינכן תוכל לעבור את הגבול לאוסטריה לחבל טירול ויש שם נופים מדהימים ומטריפים.

ד. אני לא בטוח שאפשר להכנס עם רכב שכור לנורבוגרינג, לדעתי תצטרך לשכור רכב במקום.

אתה יכול לקרוא את סיכום הטיול שלי ולנסות להעזר בו ולשאול שאלות:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?556552-%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C-%D7%91%D7%92%D7%A8%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%94-%D7%97%D7%95%D7%95%D7%99%D7%94-%D7%90%D7%99%D7%A9%D7%99%D7%AA-%D7%95%D7%A9%D7%99%D7%AA%D7%95%D7%A3

תודה רבה אתה לא מבין כמה עזרת לי, שמחתי לשמוע על החוויות שעברת שם והתרשמתי מסגנון הכתיבה, שוב תודה.

קודם כל - הרץ חיפוש בפורום. בשנים האחרונות התנהלו כאן עשרות שרשורים בנושא.

אישית אני אוהב לתכנן את הטיול מראש כולל שכירת הרכב והזמנת מלונות עם קריאת ביקורות בטריפאדוויזור, לא אוהב לחפש מלון בשעה 6 בערב ולהתקל בהפתעות

.

לגבי שכירת רכב - בדוק שני דברים: האחד הוא שהרכב שבו אתה מעוניין מתאים לגילך - יש לא מעט דגמים המושכרים רק מעל גיל 21 או 25 ואף יותר. השני - בדוק שהרכב שאתה מתכוון לשכור מתאים לצרכים. זה אומר גם מספיק מקומות ישיבה ברווחה וגם מספיק מקום למזוודות. במרחקים שתסע (שיכולים להגיע גם ל-500 ק"מ ביום) נוחות הישיבה של כל הנוסעים חשובה מאד. באתרי חברות ההשכרה יש נטיה לאופטימיות יתר באשר למספר המזוודות שניתן להכניס לכל רכב. למשל - בבלגיה ניסו לדחוף לי אופל מוקה, לא היה בה מספיק מקום ל-3 מזוודות.

מבחינת נהיגה מהירה - בניגוד לרושם שיש לרבים בישראל (ולא רק בישראל), כבישי גרמניה אינם הפקר. נכון שיש קטעים בהם המהירות אינה מוגבלת, אבל מעבר לכך צפה לאכיפה נוקשה, וכל עבירה עשויה להסתיים בדו"ח ביד או בדואר, אפילו חריגה בקמ"ש בודדים מהמהירות המותרת בכבישים המהירים שלא לדבר על עירוניים, ובודאי עבירות חמורות כגון אי שמירת מרחק, עקיפה מימין, נסיעה שלא בנתיב הימני ביותר וכו'.

לגבי הטיסות - כיון שגם אלעל וגם לופטהנזה טסות הן למינכן והן לפרנקפורט לא צריך להיות לך קושי לטוס לאחת מהן ולחזור מהאחרת, בהתאם לתוכנית הטיול. יש עוד מספר חברות שטסות בין ישראל לגרמניה אבל צריך לבדוק היטב את היעדים. תביא בחשבון שעלולה להיות עמלה של החזרת רכב במקום שונה ממקום השכירות, אם כי נסיעה של כמה מאות ק"מ כדי להחזיר בתחנת המקור כנראה תעלה הרבה יותר (כסף, ובמיוחד זמן).

לגבי הרינג - לא עניין אותי מעולם ,אבל תביא בחשבון שלא תוכל להשתמש ברכב המושכר לצורך זה, יהיה עליך לשכור רכב ייעודי במקום. בדוק היטב את העלויות, כיון שהן לא נמוכות.

ועוד הערה לגבי הפוסט הפותח: צריך להתחיל מבניית מתוה טיול. אמנם דור ניהל טיול שהחל במינכן והסתיים בפרנקפורט, אבל הוא מטייל מנוסה ומכיר את המטריה. אתה, כמתחיל, צריך להביא בחשבון שזמן הנסיעה יהיה פי 1.5-2 מהזמן במפות Google, שיהיו התברברויות, שהביקור באתרים יקח יותר זמן מכפי שמצויין במדריכים. לפיכך אני ממליץ לך להתרכז בתא שטח יותר קטן (נניח - בואריה+היער השחור, או בואריה+מערב אוסטריה, או מרחקים דומים סביב פרנקפורט) כדי לנצל יותר זמן בטיול ופחות זמן במעברים. כמוכן - בימים שבהם אתה שוהה בעיר גדולה, כגון מינכן, ותר על הרכב השכור והתנייד בתח"צ המשובח. גם זו חוויה.

כמו שציינת, אני לא רשאי לשכור רכב בקטגוריית הM :(, אך כן יכול לשכור את סדרות 4 ו3 הקופה היפייפיות, קצת מבאס, זה אכן מגיל 25 וכיום אני 22.

בכל הנוגע לאכיפה שיש שם, הזהירו אותי מראש וכן חבר'ה הבחור צודק בכל מילה.

את האמת לא חשבתי על זה שאני יכול להחזיר את הרכב השכור אפילו בשדה התעופה, העלית לי נקודה למחשבה.

בקשר לסיורים עצמם, אני רק צריך נקודת התחלה טובה, משם אני כבר ימשיך לבד, איפה אתה ממליץ להתחיל?

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

אז אתה די בראש שלי אם ככה, אני גם מתכנן לטוס לגרמניה שנה הבאה, אני גם בן 22.

זה הטיול שחרור שלי.

אתה לא יכול לקחת רכבים כאלו אולי, אבל תנסה לחפש BMW סדרה 2 או שירוקו, זה אמנם לא תחליף הוגן לM3/M4, אבל זה עדיין עדיף על גולף סטנדרטית.

אני מתכנן להזמין משהו כמו C5 או פאסאט ולבקש דיזל, ובמקום לשדרג למשהו רציני יותר. למרות שלשני אנשים בגובה מתחת לממוצע (אני 1.70 והחבר שייסע איתי 1.57 משהו כזה), זה די והותר.

אני באופן אישי הייתי שוכר את הרכב משדה התעופה ומזדכה עליו בשדה התעופה במקום לטרטר את עצמך משדה התעופה ואל שדה התעופה לדלפקי חברת ההשכרה בתוך העיר.

• תוכן חדש...