Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4181 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשתי החליפה צמיגים ברכב שלנו (סיטרואן ג'מפי 2008 ).

כשהיא הגיעה הביתה ראיתי שמידות העומס (והמהירות) קטנות מדי.

המידה הנצרכת היא 99T והצמיגים שהורכבו הם 95V

עד כמה זה בעייתי?

האם בעל הפנצ'ריה חייב להחליף לי את הצמיג?

איך אני יכול לפעול?

פורסם

99T - משקל מירבי 775 ק"ג עד מהירות 190 קמ"ש.

95V - משקל מירבי 690 ק"ג עד מהירות 240 קמ"ש.

מבחינת מהירות מותרת לצמיג, שמו לך מעבר למה שצריך. מבחינת העמסת משקל על הצמיג, שמו לך פחות ממה שצריך. אני לא רוצה לייעץ בנוגע לדברים שאני לא סגור עליהם ב 100%. כשאני רוכש צמיג אני מוודא שהוא תואם למה שאמור להיות מורכב ברכב.

פורסם

אם קוד העומס והמהירות מצויינים ברשיון הרכב (והם אמורים להיות), בעת מבחן הרישוי השנתי (טסט),

הבוחן אמור לזהות זאת ולהכשיל את רכבך! גם אם תעצר ע"י בוחן תנועה של המשטרה ניתן לפסול ע"ס זה.

חזור לצמיגיה ודרוש צמיגים מתאימים.

פורסם

ברשיון שלי מופיע רק גודל הצמיג. העומס הנדרש מופיע על מדבקה על הדלת.

האם יש תקנות ברורות שמחייבות את הצמיגיה?

פורסם

מתוך תקנות התעבורה:

322. (ו) לא יורכב ברכב ששנת ייצורו – (2) 2006 ואילך - צמיג שתכנן יצרנו ללחץ אוויר, לכושר העמסה ולמהירות הפחותים מאלה שתכנן יצרן הרכב, וברכב מסוג M1 ו-N1 - גם צמיג בעל קוד מהירות נמוך מדרגה S או מהמהירות המרבית של הרכב שקבע יצרן הרכב.

323

יתכן ותוכל לחמוק מתחת לרדאר בגלל שהדבר לא מצויין ברשיון, אך ברמת העיקרון הקודים צריכים להתאים או להיות גבוהים מהמצויינים ע"י יצרן הרכב.

פורסם
ברשיון שלי מופיע רק גודל הצמיג. העומס הנדרש מופיע על מדבקה על הדלת.

האם יש תקנות ברורות שמחייבות את הצמיגיה?

העומס שמודבק על משקוף הדלת של הרכב הוא מה שנדרש.תתקשר ליבואן או למוסך מורשה ככה שתהיה לך דעה מוצקה לפני שאתה ניגש לפנצ'רייה.

• תוכן חדש...